Çok yakında Google'ın bünyesine katmayı planladığı Motorola firmasının, ''Toza ve suya karşı dayanıklı dünyanın ilk Android işletim sistemli akıllı telefonu'' olarak lanse ettiği Defy'ın bazı teknik detaylarında revizyona gidileceği ve yeni modelin Defy+ adı altında satışa sunulacağı iddia edilmişti. Söylentiler bugün itibarıyla tamamen doğru çıktı ve Motorola, Defy+ modelinin resmi olarak duyurusunu gerçekleştirdi.
Defy+'ın işlemci, mobil işletim sistemi sürümü ve batarya dışında, Defy ile aynı teknik özellikleri paylaştığının altını çizmekte fayda görüyoruz. Defy'ın 800 MHz saat hızında çalışan TI OMAP 3610 işlemcisi, 1 GHz saat hızında çalışan TI OMAP 3620 ile güncellenmiş. Mobil işletim sistemi açısından baktığımızda ise Defy, Android 2.1 ''Eclair'' işletim sistemiyle satışa sunulmuştu ve daha sonra telefon için Android 2.2 ''Froyo'' güncellemesi yayınlanmıştı. Defy+ ise direkt olarak Android 2.3.4 ''Gingerbread'' işletim sistemiyle gelecek.
Motorola'nın BLUR arayüzü desteğini arkasına alan monoblok tasarımlı Defy+, dört band GSM şebekesi (850, 900, 1800, 1900) ile hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSPA alt yapısı ile uyumlu çalışabiliyor. Darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı Corning Gorilla Glass desteğini arkasına alan 3.7-inç boyutunda ve 480 x 854 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana, 2 GB dahili flash belleğe yer verilen Defy+'ın kapasitesi microSD kartlar vasıtasıyla 32 GB'a kadar arttırılabilmekte. Telefonla beraber 2 GB'lık microSD kartın hediye edildiğini ekleyelim
Wi-Fi, GPS, Bluetooth üçlüsüne ev sahipliği yapan Defy+, kamerasıyla 5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor. Kameraya loş mekanlarda çekim için led flaş ile otomatik odaklama özellikleri eşlik ediyor.
Sonbahar mevsiminin başlarına doğru Avrupa, Asya ve Latin Amerika ülkelerine giriş yapması beklenen Motorola Defy+'ın 1700 mAh'lik bataryası bulunuyor. (Defy: 1540 mAh) Batarya 16 güne kadar bekleme, 7.1 saate kadar konuşma süresi vadediyor. Firma, fiyata dair açıklama ise yapmadı.
Çok şık görünüyor.
Çözünürlük yeterli seviyede bence.
Dahili hafızası yetersiz geldi fakat arttırmak mümkün olması güzel.
Pil olayı çok iyi gerçekten.
Güzel iş çıkarmışsın Motorola.
galaxy xcover için yenilenmeye gidilmiş
kalın mı biraz ?
herşey mükemmel ama o ne çözünürlük öyle? qHD de yap tam olsun bari ya.
Xcover ile iyi bir rekabet yaşanır bence.
vıdeo da filin ustune basıp gorılla glassın kırılıp makınanın halla çalışması hayret verdırmıştı alınır bu cıhaz uygun fıyata !
Ne bileyim, tasarım cidden motorolaya uymuş, gayet güzel gözüküyor,
yahuu önüne bi kamera koymak ne kadar zor olabilir ya millet o kadar para bayılıyor ama görüntülü görüşme yok olur mu böyle saçmalık ya hangi devirde yaşıyoruz 3g geldi artık görüntülü görüşmenin standart olması lazım hele de androidli telefonlarda yazık çok yazık
quote:
Orijinalden alıntı: OvernightSensation
herşey mükemmel ama o ne çözünürlük öyle? qHD de yap tam olsun bari ya.
ekranın 3.7" olduğuna dikkat çekerim. samsung 4,5"'e bundan düşük koyuyor :D
güzel güzel ama motorola hakettiği ilgiyi alamıyor nedense
Bence çok güzel. Ben zaten Defy ı çok beğenmiştim. Ama flashlarda ve internette yavaş kalıyordu biraz. Böyle çok iyi olmuş. Zaten cihazın fiyatı çok uygundu. Ön tarafa kamera olsun diyen arkadaşlar da haklı olsalar da bu fiyata bence çok iyiydi. Umarım bunun fiyatı da aynı olur...
3.7 olsun apple 3.5 olmasına ragmen o çözünürlüğü koyuyor. yani samsungla kıyaslama yapmaya gerek yok bir kerede samsungdan farkı olsun qHD koysun htc gibi demi ama?
quote:
Orijinalden alıntı: moondalina
güzel güzel ama motorola hakettiği ilgiyi alamıyor nedense
Kağıt üstünde çok iyi cihazlar ama iş kaliteye gelince pişman ediyor o yüzden olmasın ???
yerinde hareket. iyi olmus. bide turkiyeye gelse daha iyi olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: NDS
galaxy xcover için yenilenmeye gidilmiş
xcover aciklanmadan once defy+ in cikacagi konusuluyordu. xcovera cevap oldugunu sanmiyorum.
ayrica xcover ile ayni hedef kitlenin telefonunu oldugunuda dusunmuyorum. iki urunun renklamlarina bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
motorola defy daha cok telefonu cizilcek kirilcak islancak korkusuyla yasamak istemeyen gencleri hedef almis. keza reklamlarinda parti ortamlarinda plajlarda cilginlik yapan gencleri gorursunuz.
ama xcover daha cok hardcore doga sporlariyla ugrasanlari hedefliyor gibi. reklam fotosuna dikkatli bakin camura bulanmis ve ekraninda hep navigasyon programlari ikonlari var.
Yazının başında "Google'ın bünyesine katmayı planladığı Motorola" cümlesinin altındaki sır ne acaba.Google Moto'yu satın mı alıcak acaba
quote:
Orijinalden alıntı: der_Kaiser
Yazının başında "Google'ın bünyesine katmayı planladığı Motorola" cümlesinin altındaki sır ne acaba.Google Moto'yu satın mı alıcak acaba
Orijinalden alıntı: der_Kaiser Yazının başında Googleın bünyesine katmayı planladığı Motorola cümlesinin altındaki sır ne acaba.Google Motoyu satın mı alıcak acaba
Evet detayları öğrendim.Satış yapılmış. Bir sıkı Moto hayranı olarak çok sevindim Google ile birleşmesine.Artık Motorola'dan canavar gibi telefonlar görürüz
Tasarım olarak iyi duruyor.Özellikleri bakımından da iyi gibi.Android olmasıda bir avantaj zaten,bu ürün satar gibime geliyor.Motorola'yıda bu yarışın içinde görmek güzel.