En iyisi LinuxMod'u tekrardan flashla sonra restore backup uygulamasına kilit koy, arkadaşların tekrar kurcalayamasın.
Olmuyor Deli olmak işten değil
Bak ben sana yaptıklarımı (normalde) anlatiim. Nerde yanlış yapıyorum ?
Bir Cd'den bir parça kopyalıyorum. Veya ......'den Git albüm bilgisini bul diyorum. Buluyor. Ve o boş cd resmi değişiyor hem kitaplıkta, hem "şimdi yürütülüyor'da. Sonra "dosya konumunu bul" diyorum, buluyor ve Bluetooth'a gönder (send to bluetooth) diyerek telefonuma aktarıyorum.
Müzik var cover yok damn....
Burda yanlış var mı ? Varsa nerde sence ?!?!?
Yukarıdaki rehberi çevirip aynen yazıyorum. Bizzat denedim oldu. Olmama gibi bir lüksü yok artık.
-MP3'e album art eklemek
1.ADIM :
Windows Media Player 11 ile mp3 dosyanızı açın. Daha sonra Library(kitaplık) giderek album art eklemek istediğiniz müzikleri seçin.
Parça'nın üzerinde sağ tıklayıp, Advanced Tag Editor seçin.
2. ADIM :
Album art eklemek için önce pictures(resimler) sonra add(ekle) seçiniz.
Burda kimse yanılgıya düşmesin. Aptallık Motorola'da değil, Bill amca'nın WMP 11'inde.
Bak şimdi diyelim ki; Heidi Hauge'nin, I don't wanna play house..adlı parçasını çalıyorsun..veya kitaplıkta tıkladın. Albüm bilgisi'ni bul dediğin zaman internet'ten ilgili CD kapağını indirip oraya koyuyor..ya ? I --Ihhhh ! Öyle yollarsan telefona göremiyorsun.
Önce google'a yazacan: Heide Hauge I don't wanna play house (görseller'e tabii) O parçaya ilgili CD kapakları gelecek..bir tane seçip önceden belirlediğin bir klasöre atıcaksın. Dönecen WMP 11'e ve o arkadaş'ın dediklerini yapıcan. O zaman görüyor telefon işte.
Birşey daha dikkatimi çekti; Senin ekranda resim ortada duruyor, benimkinde sol tarafta...parça bilgileri hemen yanında.
Belki de seninki modlu benimki modsuz olduğu içindir
Herkese hayırlı olsun
O resimi kapak kapalı iken çektim, kapak açık bende de solda.
Mod rehberi'ne yazdığın BX-81'i araştırıyodum da bi yandan, Arka kapağı (door) değiştirmen lazım biliyorsun değil mi ?
Biliyorum, vazgeçtim çoktan. Bu arada harici ekrandan smslere yanıt verebiliyormuşum.
Elbette...Bende bir sürü kalıp hazırladım; onlarla çok kolay oluyor
Bu arada, unutmadan.
Eğer ayarlar/güvenlik'ten mesajları kilitlersen, dış ekranda "text"i göremiyorsun. Sadece kimden geldiğini görebiliyorsun.
Arkadaşlar meraba . Belki sohbetinize geç yerden katıldım ama bayağıdır yorumlarınızı takip ediyordum. Ben bu telefonu almakta çok kararlaydım. Ama burdakı yorumlardan sonra açıkçası soğudum biraz. Bu telefon ile ilgili bana yardımcı olursanız sevinirim. Bi de bu güncelleştirme versiyon yükleme işleri hakkında da bilgi versenız iyi olur. Yani telefonu aldığım gibi version mu yüklemem lazım. Sürekli yeni güncelleştirmeleri mi kullanmam lazım? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Merhaba @Diplomatbey,
Hayır, mutlaka versiyon falan yüklenmesi gerekmiyor. Örneğin benimki mod'suz. Orijinal haline hiç dokunmadım. Mod'ladığın zaman tabiiki versiyon kodu değişir ve ileride servis falan lazım olduğunda (gerçi serviste kimse bakmıyor ama, bakarlarsa) telefonun garanti dışı kalır.
Mod'lanmamış motorola'da ne yapamazsın : Tema yükleyemezsin...ama duvar kağıdı elbette yükleyebilirsin. Efendim menü'de dolaşırken atıyorum 3 saniyede diğer ikona geçmez de 5 saniyede geçer. Mod'lamak için oldukça tecrübeli olman lazım, hatta en ufak bir elektrik veya usb temassızlığı olursa (modlama anında) tüm telefonun göçer. Bence normalbir kullanıcıysan böyle şeyleri kurcalamanın hiç gereği yok. Sen bize bakma
Telefon'dan soğuyacak hiçbirşey yok. Şu an piyasada bulunan en iyi en sağlam (bir kere full metal kasa) ayrıca işletim sistemi en güzel telefonlardan biri. Kamerası başarılı. 2 Megapiksel olması bir şeyi değiştirmiyor. Eğer billboard resmi yada fotoğraf basmıyacaksan 5mp 10mp 50mp olması bir şeyi değiştirmediği gibi fotoğrafın netliğinde etkilemez. Biliyorsun, netlikte en büyük etken kullanılan lens'tir.
Sesi güzel, hem gelen ses, hem giden ses, hem de hoparlör sesi mükemmel. Telefonu açmadan, dış kapaktan sana gelen mesajları okuyabiliyorsun, ayrıca daha önceden hazırladığın kalıplar dahilinde cevap verebiliyorsun. Bunun haricinde müzik dinlerken tüm kumandaları kapağı açmadan dış "haptik" ekrandan ve soldaki ses tuşlarından yapabiliyorsun. Haptik nedir ? Bazı dokunmatik ekranlarda, dokunmak suretiyle verdiğin komut çalışsa bile, ek bir uyarıcı olmadan çalışıp çalışmadığının farkına varamayıp bir daha basma durumun var, haptik bunu önlüyor, dokunduğun zaman ufak bir titreme ile komutun algılandığını belirtiyor. Haptik bu. Bundan başka çok detaylı telefon rehberi, ajanda, mesajlara herhangibir formatta ses atayabilme (bazı telefonlarda bu mümkün değil)var, ayrıca Mobile Phone Tools programı ile PC ile telefonu (ajanda olsun, rehber olsun, mesajlar olsun) senkronize edebiliyorsun. Ayarlar/Güvenlik bölümünün altından bazı uygulamaları kilitlebiliyorsun (şifreleyebiliyorsun). Daha ne olsun ?
Herşeyden önce Amerika'daki arkadaş ta bunu kullanıyor, biz de kullanıyoruz. Tamamen aynısı.
Ha, biz napıyoruz ? Söküyoruz VW'nin motorunu, takıyoruz Porsche motoru Senin böyle şeyler yapmana + soğumana hiç gerek yok. Benim bütün ailem Motorola kullanıyor, hiçbiri mod'lu değil. Kurcalanmamış yani.
Valla şayan-ı tavsiyedir...yine de sen bilirsin tabii.
Kolay gelsin...
Kardeş teşekkür ettim herşey için. Yardımcı oldun. Tabı sohbetimize devam ederiz. Mail felan gönderirsen merakla bekleyeceğim.TEşekkürler
Rica ederim
En kısa zamanda kulübümüz'de de görmeyi umarız. Daha detaylı soruların olursa "Heartless" pirimizdir...bilgilerine
Arkadaşlar merhaba ; Çok kısa bir süredir motorola v8 sahibi olmama rağmen büyük bir problem yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Telefonun sorunu şöyle : Telefon başlangıç açılışında sim kodunu soruyor. Sim kodunu doğru bir şekilde girdikten sonra telefon restart atıyor ve yeniden sim kodunu soruyor. Yani telefonu başlatamıyor. 4 gündür telefonu kullanıyorum ve 3 gündür bu sorunu veriyor. Ara sıra telefon tam olarak açılıyor. Telefon ile üzerinde gelen standart firmware'i kullanıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz ? Garanti söz konusu olduğu için modlanmış bir yazılım kullanmak istemiyorum ? Telefon için çıkartılmış orjinal başka bir yazılım mevcut mu ? Mevcut ise güncelleme işlemi nasıl yapılır ? Sizce orjinal yazılım güncelleme sonucu bu problem çözülür mü ?
İlk kez motorola kullanıyorum ve bu sorunlar ile karşılaşmak üzücü.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Başka bir sim kartla denesen ? Yazılımsal olacağını sanmasamda V8 mod rehberinde verdiğim 36R isimli fw'yi yükleyip deneyebilirsin.
Elimde 2 tane v8 olduğu için diğer sorunsuz çalışan v8'in pili ile ve başka bir sim kart ile denedim. Aynı sorunu yine yapıyor ama şans eseri az önce açıldı. Bir dengesizlik hakim.
Mod rehberinde verdiğin yazılım orjinal yazılım mı ? Telefonu servise gönderme durumum oldugu için riske girmek istemiyorum ?
Kutudan çıktığı yazılım desem yalan olur, orjinali 36RT, benim verdiğim 36R. Riske girmek istemiyorsan en iyisi götür servise bırak.
Üzüldüm vallahi...
Bu arada telefonun sağlamlığını belirtmek amacıyla karşılaştığım bir olayı da yazayım.
Dün telefonu yaklaşık 1.5 metre yükseklikten sert zemine düşürdüm. Telefon kapak kapalı şekilde ekran olan yüzünün üzerine düştü ve sert bir ses duydum İlk tepkim eyvah telefon gitti şeklindeydi , fakat telefonu elime aldığımda üzerinde değil bir hasar , bir çizik bile yoktu.
Maşallah diyeyim , kasa olarak çok sağlam ve dayanıklı bir telefon.
Kardeş benı böyle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizin sayenizde telefona olan eskı hayranlığım geri döndü. Bilgilendirmeleriniz devam ederse sevinirim. SaoLun yardımlarınız için. Bi de telefonu hangi kuruluştan almamı önerirsiniz? TeknoSA? ya da başka bi yer? Cevap bekliyorum. Teşekkürler.
En ucuz neredeyse oradan almanızı tavsiye ederim. Sonuçta garantiyi mep iletişim veriyor. Telefon gerçekten çok güzel , çok sağlam kasası var , dayanıklı. Fakat yazılımsal problemleri yok değil. Mesela bizdeki 2 V8'den biri arada sırada açılmıyor Bir de geçen gün telefon ile konuşurken 10dk sonra falan telefon restart attı. Bu tür yazılımsal problemler her firmada olabiliyor. Ama çözülmeyecek şeyler değil...