Şimdi Ara

Motosiklet mi almalıyım yoksa araba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütçem her şey dahil max 35.000TL. 8-10 yaşında arabalar veya Yamaha r125 gibi makineler bakıyorum. Amacım işe, spora, üniversiteye giderken kullanmak olacak.
    Motosiklet kullanmadım daha önce, her ne kadar almak istesem de yağmur-çamur ve sürekli çantayla (ders kitabı veya spor çantası) dolaşmak gibi sebeplerle arabaya yöneldim.
    Sizce motosiklet mi almalıyım araba mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet mi Araba mı: Hangisi Senin İçin Doğru?

Motor mu araba mı seçimi, yaşam tarzına, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Motosikletler: Avantajları

• Daha hızlı ve çevik: Motosikletler, özellikle yoğun trafikte, arabalardan daha hızlı ve daha çeviktir.
    • Daha uygun fiyatlı: Bir motosiklet, benzer özelliklere sahip bir arabadan genellikle daha ucuzdur, hem satın alma hem de bakım maliyetleri açısından.
    • Park etmesi daha kolay: Motosikletler daha az yer kapladığından, park etmek daha kolaydır.
    • Daha az yakıt tüketimi: Motosikletler, arabalara kıyasla daha az yakıt tüketir.

Motosikletler: Dezavantajları

• Tehlikeli: Motosikletler, arabalara göre daha tehlikelidir, çünkü sürücüler hava koşullarına ve diğer araçlara daha açıktır.
    • Daha az koruma: Motosikletler, sürücülere herhangi bir koruma sağlamazken, arabalar hava yastıkları, emniyet kemerleri ve diğer güvenlik özelliklerine sahiptir.
    • Yolcu taşıma kapasitesi sınırlı: Motosikletler, arabalara kıyasla daha sınırlı yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.
    • Hava koşullarına karşı duyarlı: Motosikletler hava koşullarına karşı savunmasızdır ve yağmur, kar veya rüzgar gibi olumsuz hava koşullarında sürmek zor olabilir.

Arabalar: Avantajları

• Daha güvenli: Arabalar, sürücülere motosikletlerden daha fazla koruma sağlar ve hava koşullarına karşı daha dayanıklıdır.
    • Daha fazla yolcu ve bagaj kapasitesi: Arabalar, motosikletlere kıyasla daha fazla yolcu ve bagaj taşıyabilir.
    • Daha konforlu: Arabalar, genellikle motosikletlerden daha konforlu sürüşler sunar.
    • Pratiklik: Arabalar, günlük işlerini yürütmek veya uzun yolculuklar yapmak gibi pratik amaçlar için daha uygundur.

Arabalar: Dezavantajları

• Daha pahalı: Arabalar, motosikletlerden genellikle daha pahalıdır, hem satın alma hem de bakım maliyetleri açısından.
    • Daha az çevik: Arabalar, özellikle yoğun trafikte, motosikletlerden daha az çeviktir.
    • Park etmesi daha zor: Arabalar, motosikletlere kıyasla daha fazla yer kapladığından, park etmek daha zor olabilir.
    • Daha fazla yakıt tüketimi: Arabalar, motosikletlere kıyasla daha fazla yakıt tüketir.

Sonuç olarak, motosiklet mi araba mı seçimi, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Hayat tarzın, bütçen, güvenlik endişelerin ve pratiklik ihtiyaçların, en uygun seçimi yapmanı belirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam hem cup motor kullanıyorum hem eski arabamız var(toros). kışın torosun içinde sabah işe&okula gitmek ayrı bir keyifli oluyor.

arabanın içinde bir şeyler atıştırabiliyorsun,kalorifer gidene kadar çok iyi ısıtıyor.. hem şahsen bana sabah motor kullanmak çok keyif vermiyor..
  • Motosiklet için en az 3-4 bin tl ekipmana bütçe ayırmalısın. Ama vazgeçersen o ekipmanı elden zor çıkarırsın zarar edersin. Bende de scooter var, güzel havalarda çok keyifli, arabaya binesim gelmiyor ama kışın soğuklarda aldığın keyif azalıyor.
    İlla motosiklet tecrübe etmek istiyosan 7-8 bin tl aralığında bir scooterla başlayabilirsin. En azından vaz geçersen daha az zarar edersin.
  • Başlayıp başlamamakta kararsızsan internetten motovlog kanallarını izle. Trafikte nasıl sürüldüğünü gör ve ona göre karar ver.

35 bin motosiklete başlamak için fazlasıyla yeterli bir bütçe. O paranın 5-6 bin lirasına en kalitelisinden ekipman al. Kalan parayla da bence 10bin tl civarına ikinci el bir motosikletle başlayıp acemiliğini at. Daha sonra yeterli yetkinlikte olduğunu düşününce bir üst motor hacmine gecersin.
  • Bu olaydan sonra hepten vazgeçtim.
    https://twitter.com/hashtag/MesutaDestekOl?src=hash
  • İkisi birbirlerinin tam olarak ikâmesi değil bana kalırsa?
    Alacak isende scoterr al.
    Ancak yağmur-çamur ve eşya taşıma vb durumlar seni sıkıntıya sokacak ise en mantıklısı araba?
    Motorsikletinde kendine göre bazı avantajları var.
  • Aynı ikileme yıllar önce düşmüştüm. O gün bu gündür motosiklet kullanırım. Araba beni kanser ediyor. Motosiklet aldım alalı trafikte pek küfür etmiyorum. Çünkü kimseyi beklemek zorunda değilim. Kışlığım yazlığım var üşümüyorum ya da ıslanmıyorum. Tabi işin maddi boyutu da var, motora 300 sigorta 100 vergi veriyorsun. Arabaya1300 sigorta 500 vergi veriyorsun. Bakım falan zaten şahane miktara ulaşıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Aynı ikileme yıllar önce düşmüştüm. O gün bu gündür motosiklet kullanırım. Araba beni kanser ediyor. Motosiklet aldım alalı trafikte pek küfür etmiyorum. Çünkü kimseyi beklemek zorunda değilim. Kışlığım yazlığım var üşümüyorum ya da ıslanmıyorum. Tabi işin maddi boyutu da var, motora 300 sigorta 100 vergi veriyorsun. Arabaya1300 sigorta 500 vergi veriyorsun. Bakım falan zaten şahane miktara ulaşıyor.
    Twitter'da #MesutaDestekOl etiketini arattıktan sonra motor benim için bitti. https://twitter.com/hashtag/MesutaDestekOl?src=hash

Araba haklısın kanser eder, otopark dert masrafı bakımı dert trafik dert.
    Ama araba kuru kalmaktır, beklerken atıştırmaktır, sıcak koltuktur, ceketi çantayı arkaya atmaktır, sevdiğin playlisti çalmaktır, ekipman taşımamaktır ve her şeyden önemlisi
    "görülme" tehlikesi olmamaktır, "sıkıştırılma" tehlikesinde hayatta kalabilmektir ...

o yüzden arabayı seçtim

• nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Böyle haberler duydukça üzülüyorum gerçekten. Geçmiş olsun ne diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Twitter'da #MesutaDestekOl etiketini arattıktan sonra motor benim için bitti. https://twitter.com/hashtag/MesutaDestekOl?src=hash

Araba haklısın kanser eder, otopark dert masrafı bakımı dert trafik dert.
    Ama araba kuru kalmaktır, beklerken atıştırmaktır, sıcak koltuktur, ceketi çantayı arkaya atmaktır, sevdiğin playlisti çalmaktır, ekipman taşımamaktır ve her şeyden önemlisi
    "görülme" tehlikesi olmamaktır, "sıkıştırılma" tehlikesinde hayatta kalabilmektir ...

o yüzden arabayı seçtim

Alıntıları Göster
    2 tekeri trafikte yok sayıyorlar,o yüzden imkan varsa araba almak en mantıklısı

• 16 yaşındayım bende o yüzden daha motor sürmüşlüğüm vs yok ama ben hevesini kırmak istemeden şöyle bir yorum yapmak istiyorum türkiyede motor sürülür mü emin değilim çünkü sürekli okula gidip gelirken sokaklarda az çok durumu görüyorum veya sürekli internete düşen haberlere de bakıyorum ancak türkiyede motorlara karşı bilinç oluşmamış. adam motora bisiklet yolundan gitsene diyor ve bu onun için gayet doğal bir durum
  • Motor arabadan ucuz değildir.

Siz motora binersiniz ekipman da size biner.
    Eğitim ehliyet ile başlar, hayat boyu devam eder motosiklette...

Hep öğrenmek hep ayık olmak zorunluluktur.

Bu nedenle araba mi motosiklet mi diyenlere 16yillik motor binicisi olarak araba diyorum...

Motosiklet bir araçtan çok bir hayat tarzi.

Bu nedenle arkadaşım sen bir araç istiyorsan araba al.
    Ama hayat tarzi istiyorsan motosiklet. Çünkü motosiklet ucuz değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Şubat 2020; 20:39:47 >
  • Hocam soyle bir durum var motosiklet ve araba ayni anda olsa daha iyi olur. Iyi kotu bir araban olmasi islerini gormeni saglar. Tabi tum yil motor surmek istiyorum dersen baska. Araba yine de daha ekonomik olabilir onu da belirteyim. Su anda hem motorum hem de arabam var. 2.0 TDCi motorun yakit ve bakim maliyetleri, motosikletimden daha dusuk. Motosiklet ekonomik olsun istiyorsan paketcilerin kullandiklarina bakman lazim.

Bunlar isin teknik kismi. Tabi ki surus zevki vs cok ayri bir konu. Ancak motosiklet tecruben hic yoksa trafikte cok sorun yasayabilirsin ya da Allah korusun kazalara karisma ihtimalin cok yuksektir.

Sana tavsiyem bir scooter al, trafikte motosiklet kullanmak nasil bir durum test et. Hosuna gider mi bir bak. Ondan sonra kararini verirsin.
  • 15 yıla yakın zamandır her iki vasıtayı aktif kullanan birisi olarak, kesinlikle araba al derim.
    Miami, hawaii gibi bir yerde yaşamıyorsan tabii.
  • İkisinin de avantaj ve dezavantajları var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.