Şimdi Ara

MOTOSİKLETE YENİ BAŞLIYORUM TAVSİYE VE YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.
    Allah nasip ederse bende motor almayı düşünüyorum, ve aranıza katılmayı planlıyorum. Daha önce kısa süre otomatik vites scooter kullandım.
    Şimdi motor ehliyetine kayıt oldum, ay sonu inşallah alıyorum. Deneme amaçlı arkadaşımın Cbf 150 Motorunu kullandım gayet başarılı oldum.
    Zaten motorda denge konusun da iyiyim sadece viteslere daha çok hakim olup pratikte kendimi geliştirmem gerekiyor.

İlerideki hedefim 600 cc bir motor kullanmak, genelde istanbul içinde ve trafikte kullanıcam.
    Başlangıç olarak kendimi geliştirmem, motora ve vites aralıklarına aynı zamanda da trafiğe hakim olabilmem için
    Nasıl bir motor almalıyım?

Biraz araştırma yaptım, genelde 125 cc motorlar tavsiye ediliyor, bazılarıda 250 cc diyor,
    Bir kaç hafta içinde motoru kavradığında 125 cc yetersiz kalır diyorlar, bazılarıda 250 cc için tehlikeli diyor.
    Anlayacağınız tamamiyle kafam karışmış durumda.
    Hondanın Cbr 125 cc yada 250 cc olanına sıcak bakıyorum. Hem görüntü olarak güzel, hemde ileride yine hondanın 600cc olanını alacağım için mantıklı olur diye düşünüyorum. Arkadaşıma sordum 125cc olanı satarken zorlanırsın 250 cc al dedi.
    Yanlız burada önemli olan, can güvenliği. Tabi kafamdaki soru işareti 125 cc olanı alırsam 250 cc almadım diye pişman olurmuyum?

Kendi düşüncem Cbr 125R alıp sorasında kendimi geliştirip Cbr 600RR almak.

Birde Yamahamı Hondamı?

Tavsiye ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

• Bence 250 ile geliştir kendini sonra 600'e geç.
  • 125 le başla zaten bi arkadaşında felan 125 lik varsa al biraz dene neden 125 le başla dediğimi anlarsın
  • sayokhan kullanıcısına yanıt
    Al işte söylemek istediğim de bu :) bak bir üstteki arkadaşta lik al diyor :7 neye göre karar vericem inanın anlamadım, senin motorun varmı şuanda?
  • var alalı 1 hafta olmadı cb 125 e konumda var resimli bakabilirsin
    Hım gördüm, hayırlı uğurlu olsun kardeşim güzel motor, allah kaza bela vermesin.
    aslında banada böyle birşey yeterli lakin, biraz görüntüde olsun istiyorum o yüzden cbr 125 e bakıyorum
  • teşekkürler 125 olsunda model konusunda takdir sana kalmış...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anladım eyvallah kardeşim, bende ondan yanayım zaten, şakası yok bunun gaza gelip gazlamaya da gerek yok, ne zaman ki hazır hissettim kendimi ozaman 600cc alırım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One In A Million

Anladım eyvallah kardeşim, bende ondan yanayım zaten, şakası yok bunun gaza gelip gazlamaya da gerek yok, ne zaman ki hazır hissettim kendimi ozaman 600cc alırım zaten.

en mantıklısı o zaman iyi bi model alırsan zarar etmezsin alım satımda
    Yani genelde herkes honda ve yamahayı öneriyor
  • kardeş 125 te 250 de başlangıc motorudur imkanın varsa cbr al 250 lik, bende 125 var şu anda ama cidden öğrenince kaldıki bu öğrenme süresi biraz çabuk oluyor, biraz daha güçlü olsun ister insan o yüzden ben şu anda 250cc ninja için bir kaç ayım kaldı, imkanım olsa şimdi alsam 250 de idealdir emin ol 125 alırsan pişman olursun.
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim, arada kaldım işte ama şuan herkes 250cc ye yönlendiriyor sanırım 250cc alıcam gibi.
    Peki kaç modelini almak lazım yada en fazla kaç km de olanı almak lazım?
  • quote:

Anladım teşekkür ederim, arada kaldım işte ama şuan herkes 250cc ye yönlendiriyor sanırım 250cc alıcam gibi.
    Peki kaç modelini almak lazım yada en fazla kaç km de olanı almak lazım?

valla dostum benim tavsiyem, 10000 km altındakilere bak yılıda bence 2011 ile 2013 arasında olsun derim, benim bütçem belli 8500 lira ayırcam onlada ninja araştırcam, ben eski modellere genelde güvenemiyorum adam 2009 model motora 11 000 km yazmış kaç yaşında motor hiç binmemiş gibi, kaldı ki alt km lerde de alınır ama ciddi iyi bir ustaya göstermelisin, çünkü motorlarda rodaj düzgün değilse motorda sorun olma ihtimali büyük, bide aldığın kişide önemli apaçi olmasın dikkat et...
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum eyvallah, aşağı yukarı cbr250' nin fiyatıda bu civarlar, o halde ninjamı alsam daha iyi eğer 250cc ye karar verirsem?
    hondanın ikinci eli hızlı satılıyor ve yedek parçası ucuz dediler bana? Aslında ninja tip olarak daha hoş duruyor cbr den.
  • quote:

Anladım dostum eyvallah, aşağı yukarı cbr250' nin fiyatıda bu civarlar, o halde ninjamı alsam daha iyi eğer 250cc ye karar verirsem?
    hondanın ikinci eli hızlı satılıyor ve yedek parçası ucuz dediler bana? Aslında ninja tip olarak daha hoş duruyor cbr den.

ninja tip olarak güzel ve izlediğim bir video var youtube de ninja vs world dü adı heralde, orda ninjanın sesi mükemmel çıkıyordu çift silindir olduğu için daha güçlü üstelik, parça konusunda honda sıkıntılı olduğundan bahsediyordu youtube de barkın abi, ucuz olduğunu sanmıyorum ama cbr lerin parça gelmesi iki üç haftayı buluyormuş diye söyledi... honda yakıt olarak çok cimri rahat güzel pratik ama karizma ninjada bence...
  • ben 250 ye başladıgımda cok sorun yaşamıştım. Gazı bi açıyosun zank motor gidiyo :D 250cc başlamak için önce kendini tanıman lazım. Ben 250 cc ile ilk 3 ay 70 i geçmemeiştim. Ehliyetimin olmadıgını da saymak lazım o konuda :D
  • Yeni başlayacaksan tavsiyem 2. el cross motosiklet almandır. Neden diye soracak olursan; şimdi yeni olduğundan dolayı motoru düşürürsün bi yerlere falan vurursun, yani crossta hiç yoktan için acımaz. Yani cross sevmiyorsan bile en azından başlangıç motosikleti bence 2. el alınmalı. Bu benim görüşüm. İyi forumlar :)
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    :) benim amacım şuan için hız değil, zaten olmamalıda en az 1 sene trafikte ve pratikte kendimi geliştirip daha sonra 600cc almak, zaten uzun yolda kullanacak değilim, işe gidip geldiğim saat aralığında bırak 70 i 30 la bile gidemezsin :D malüm istanbul :) ehliyete yazıldım muhtemelen ay sonu alıyorum.
    Bence 250 cc alırsam ilk baştan su koyvermiş olur can güvenliğini tehlikeye atmış olurum, bir motorcunun en büyük hatası bu olsa gerek! ilk başta güvenlik ve sabır. bu benim temel prensibim :)
  • abi crosa bineceğine bisiklete binsek daha iyi gibi sanki :D direk moral bozup düşersin dedin heves kaçırdın :D neyse şaka yapyorum, lüzum görüp fikrini paylaştığın için teşekkür ederim ama crosa binmem abi ya :D
  • Sen biirsin o zaman. Ama 2. almanı tavsiye ederim. İyi forumlar :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.