Şimdi Ara

Mouse'un 'scroll yuvarlağı' hareketi ve kasadan gelen ses..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mouse'un ortasındaki yuvalak "scroll düğmesi"ni aşağı yukarı hareket ettirdiğimde kasadan hafif bir trrk şeklinde ses geliyor (Ram'den mi yoksa Harddiskten mi yoksa başka bir donanımdan mı bilmiyorum) sizce nedeni ne olabilir? (normal olduğunu sanmıyorum)

Bunun dışında daha önce başka bir mesajda da belirttiğim gibi ekran kartım ile ilgili bir sorunum var (ATI HD3870 X2) acaba onunla bağlantılı olabilir mi? Donanımım aşağıdaki gibi;

INTEL Q6600 C2QUAD 2.4 Ghz 1066 Mhz 8 MB
    GIGABYTE EP45 DS3R P45 DDR2 S+GL+PCIX
    ATI HD3870X2 1 GB (256 BIT) DDR3 DVI HDTV PCIX
    4 GB DDR2 1066 A-DATA Overclock Kit (2*2GB)
    750 GB SAMSUNG 32 MB SATA2 NCQ 7200 RPM
    AOPEN ES50-E02 ATX KASA
    700 WATT AOPEN POWER SUPPLY
    25 IN 1 CARD READER
    LG 22X IDE/SATA DVD-RW
    22" LG 2234S-BN 5MS 1680*1050 LCD
    MICROSOFT S82 M.M KLAVYE+OPTIC MOUSE

• elektriksel olabilir
    sağlam topraklı priz kullanın bir de öyle deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

elektriksel olabilir
    sağlam topraklı priz kullanın bir de öyle deneyin

Bunu söylemen gerçekten çok ilginç çünkü ekran kartım ile ilgili sorunda da PC'nin bağlı olduğu prizi topraklamamı tavsiye etmişlerdi. Bende bunun üzerine elektrikcii getirdim ve prizi topraklattırdım (taa mutfaktan boruların içinden bağlantı çekmek zorunda kaldılar) ama sorunlar devam etti. Acaba topraklama işini yapamadılar mı? yada başka bir nedeni olabilir mi? Neden mouse'u sağa sola hareket ettirdiğimde, sol-sağ tıklama yaptığımda yada klavyede birşey yazdığımda ses çıkmıyorda bu düğmeyi hareket ettirince ses çıkıyor olabilir ki?..
  • Ekran kartından gelmiyordur umarım o ses. Ekran kartının sürücüleri güncel mi? Isınma problemi var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercan412

Ekran kartından gelmiyordur umarım o ses. Ekran kartının sürücüleri güncel mi? Isınma problemi var mı?

Bu ses her zaman gelmiyor bazen geliyor ve ekran kartından olma ihtimali yüksek ama ekran kartının sürücüleri güncel.. ama daha önce dediğim gibi ekran kartı ile ilgili zaten bir sorunum var..
  • Aynı ses bndede vardı.. başka bi problem de teknik servis gelmişti bnde gelmişken onu da sorayım dedim bişey olmaz ondan dedi
  • ben kesin cevap vermedim aslında
    tecrübelerime dayanarak elektriksel olabilir dedim

şöyle de deneyebilirsiniz
    masa üstündeki bir nesneyi mouse basılı tutarak farklı bir yere taşıyın
    taşıma esnasında bakın aynı ses çıkacak mı

bu topraklama olayı anakartla ilgili de olabilir
    mesela anakartı kasasından çıkarın ve dışarda çalıştırın bakalım ses devam edecek mi
    ben bu şekilde çok denemelerde bulundum
    sistemden sisteme değişebiliyor
    ama denildiği gibi eğer ses çok rahatsız etmiyorsa bir zararı olmaz
  • Eğer on board ekran kartınız varsa mevcut kartı söküp, o/b kart ile aynı işlemleri gerçekleştirin. Ses devam ediyorsa sorunu başka yerlerde aramamız gerekir.
  • Bilgisayarı iki hafta önce aldım. Bu ses benden de geliyor.
    Yine aynı ses oyunlarda da sürekli geliyor. Bunla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

ben kesin cevap vermedim aslında
    tecrübelerime dayanarak elektriksel olabilir dedim

şöyle de deneyebilirsiniz
    masa üstündeki bir nesneyi mouse basılı tutarak farklı bir yere taşıyın
    taşıma esnasında bakın aynı ses çıkacak mı

bu topraklama olayı anakartla ilgili de olabilir
    mesela anakartı kasasından çıkarın ve dışarda çalıştırın bakalım ses devam edecek mi
    ben bu şekilde çok denemelerde bulundum
    sistemden sisteme değişebiliyor
    ama denildiği gibi eğer ses çok rahatsız etmiyorsa bir zararı olmaz
  • bişeyi bilmionuz bari cvp vermeyin ya psudan nasıl bi ses gelebilir komedi yaa :D hdd okuma ve yazma sesi o sn scrooll hareket ettirdiğinde hdd den veri okuyup yazıyor o ses çıkıyor korkma bişe olmaz çoğu diskte çıkar yavaş yavaş artar ve mefta :D korkma korkma şaka :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: goztepeleeee

bişeyi bilmionuz bari cvp vermeyin ya psudan nasıl bi ses gelebilir komedi yaa :D hdd okuma ve yazma sesi o sn scrooll hareket ettirdiğinde hdd den veri okuyup yazıyor o ses çıkıyor korkma bişe olmaz çoğu diskte çıkar yavaş yavaş artar ve mefta :D korkma korkma şaka :D

üstünden yıllar geçmiş ama içimde kalmasın :D şarj cihazını pirize tak sessiz bir ortamda telefonuda şarj a tak içinden gelen sesi dinle.şimdi söyle bakalım bana şarj cihazında buzzer yada hoparlör mü var ? :D

Edit: pc ye kulaklık takdım.ama çok parazit var.mause ile haraket yaptıkça parazitlerin ritmi değişiyor.bide bunu açıkla.

yıllardır foruma girdiğim yok o yüzden bu kadar yazman aldı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IPv6 -- 2 Şubat 2014; 1:24:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IPv6

Aynı sorun PC yi ilk topladığım günden beri bendede var...
    ses Güç Kaynağından geliyor...
    Topraklama hattım var.

ama scroolu nor mal biyerde oynatınca yapmıyo.yani illa işlevi olan biyerde yapmak lazım.
    internet sayfası veya kaydırmalı bi sayfada scroolun görevi vardır.orda denediğimde PSU dan ses geliyo
    ama masüstin de scrool un görevi yok orda denediğimde gelmiyo...

baklaım na pıcaz

dogru cevap. ses PSU'dan geliyor ve ekrani tazelemekle yani buyuk ihtimalle ekran kartinin PSU'dan belli bir sekilde guc cekmesi ile bir ilgisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 1 Şubat 2014; 9:02:54 >
  • bndede var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorunu yaşıyorum :) çözebilen yokmu ?
  • muhtemelen anakart (psu kartı,anakart,telefon şarj adaptörlerindeki kartlar) üzerindeki kalitesiz kullanılan bir elektronik bileşenden kaynaklanıyor.
  • bende kasadan geldiğini sanıyordum bu sesin fakat hoparlördenmiş
  • yazıyorum çünkü hortlaması gerekiyor konunun. Evet hoparlörden geliyor ses. Ayrıca PSU HOPARLÖRE SES VERMEZ die düşünüyorum. yazılımsal bi ayar sorunu yada benim bulunduğum bölgede ve evde heryerde çatırtı koparırcasına elektrik var. bunun tetiklediği bi durum da olabilir. Yaşlı hdd okuma yazma zayıflığı sıkıntısı da olabilir, vs vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.