Şimdi Ara

Mouse yavaşlama ve sistem yavaşlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistem özelliklerimi yazayım.

Anakart: Asrock z77 Pro 3
    CPU: Intel i7 3770k
    RAM: 2x2gb Kingston HyperX 1600 mhz
    GPU: EVGA Geforce GTX 670 FTW
    HDD: OCZ Vertex 4 (128gb) and Samsung HD103SJ SATA3 (1 TB)
    İşletim Sistemi: Windows 7 (64 bit Ultimate)
    PSU: 700w

Öncelikle sorunum bilgisayara yüklendiğim zaman (oyun açılış anı, virüs tarama anı ve oyunu ultra ve 1920x1080 mod'da oynamaya çalıştığım anlardan bahsediyorum) mouseum da yavaşlama farkettim. 2-3 saniye sürüyor ve tekrar eski haline geliyor. İlk aklıma acaba mouseun üzerindeki hız arttırma ve düşürme tuşlarına mı basıyorum acaba sorusu geldi. Fakat öyle birşey olmuyordu. Önceki bilgisayarımdan çıkarttığım harddisklerimi direk yeni ana kart ve yeni cpu ile taktığım için eski driverlarla ilgili bi çakışma olabileceğini düşündüğümden bütün herşeyimi yedekleyerek temiz bir format attım ve windows 7 kurdum. Bu arada windows 7 ssd harddiskimin üzerine kurulu. Daha sonra başlarda bu sorunun bittiğini düşünüyordum ki Bit defender anti virüs programını kurdum. 2 harddiske de virüs taraması yapmamı istedi. Virüs taraması başladığında mouseum yine yavaşladı ve bu sefer aşırı şekilde 6-7 saniye boyunca yavaşlayıp kendine geliyo 1-2 saniye sonra tekrar yavaşlayıp yine 7-8 saniye bu şekilde devam ediyo. Anti-virüs taraması bitene kadar bu devam ediyor. Acaba ramlerim yetersiz mi kalıyor diye düşünerek mouseun yavaşladığı anda ne kadar boş ram var diye baktım 500mb - 1gb lık boş yer vardı. Daha sonra bios ayarlarından ssd diskimin ayarlarını kontrol ettim ve bir ayar gördüm. Ayarda Solid State Driver ve Hard Disk Driver seçenekleri vardı. Bunu da SSD olarak ayarlamama rağmen bu sorun düzelmedi. Bilgisayarımın güç ayarları High Performance (yüksek performans) olarak ayarlı ve ısındıklarından şüphe ettiğim için harddisk, cpu ve ekran kartının ısılarını gösteren programlarla kontrol ettim. Harddiskler max. 37 derece. Ekran kartı max. 65 derece. CPU max. 55 derece. Bu değerler normaldir diye düşünüyorum. Daha sonra 1 TB'lık HDD yi çıkartıp sistemi actım ve hiçbir yavaşlama tarzı birşey olmadı. Sanıyorum ki sorun 1tb lık HDD de.

Bu sorunu nasıl çözebilirim bana bir fikir verip, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poolmurat -- 2 Eylül 2013; 9:31:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.