|
Bildirim
Adamın hasısın Mozilla CEO'su!
Gönül rahatlığıyla kullandığım tek tarayıcı. |
Firefox candır. Biz bize yeteriz.
|
Ee haklı, adam ne desin. Bu sefer kendi başları da yanacak. Ne var bu Chromium'da bu kadar bir biz anlayamadık.
|
Firefoxdan başkası hikaye. Masaüstünde firefox kullanıyorum mobilde ise samsung browser.
|
Firefox, web çağını başlatan tarayıcıdır. Dünyanın ilk grafik özellikli tarayıcısı NCSA Mosaic ve ondan forklanan Netscape Navigator ile tüm dünya tarayıcı gördü. Netscape Navigator 1998'de açık kaynaklı olunca firma Mozilla ismini aldı, sonra tarayıcı Firefox ismini aldı ki open source / açık kaynak ifadesi de ilk kez bu hareket sonrası kullanıldı.
2018 itibarıyla benim tüm bilgisayarlar (Mac, PC, Laptop, Linux, FreeBSD) ve cep telefonumda (Android 7) default tarayıcı Firefox 'tur ve ne RAM, ne CPU harcamadan canavar gibi hızlı çalışmaktadır. Tek seansta 500 tarayıcı açsam RAM kullanımı abartmamakta ve yavaşlamamakta. Bu makinalardan herhangi birine Chrome veya onun benzeri WebKit engine temelli Safari, Edge, Yandex vs kursam makina RAM ve CPU kullanımı dalgalanmaya başlıyor. cunku Chrome ek proses kullanmaya odaklı tasarımdır. 3-5 sekme aç; bir bakmışsın 10 tane Chrome prosesi; kimisi 300-500MB; makina ağırlaşıyor doğal olarak. Geçenlerde Almanya'dan bir arkadaşım aradı, kız arkadaşının Laptop biraz kullanınca şişiyormuş, sordum ne kullanıyor diye Chrome dediler (herkes kullanıyor ya : ) onu kaldır, Firefox kur. Ha o da kesmezse Firefox temelli Palemoon kur ; 500 sekme bile açsan makina yavaşlamaz dedim, uyguladılar ve sorunsuz kullanıyorlar. Budur. |
buradan anladığın buysa sen zaten firefox filen kullanma hatta chrome bile çok sana
|
Arkadas microsoft hesabınızın içine girin neleri kaydettiğini görün.
Google hesabı bizi tuvalete kadar takip ediyor iyice suyu çıktı bu işin |
Telemetry uzmanı Microsoft hiç Firefox tabanlı bir tarayıcı yaparmı Chromium kullanıp daha iyi veri toplamak varken
|
Opera da Chromium tabanlı.
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|