Şimdi Ara

MSI 6950 Twin Frozer 3 Fan Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta yazan ekran kartına sahibim. Sistemdeki bütün fanları toplasanız (20 cm mega flow,12 cm noctua,12 cm xigmatek xlf) ekran kartı fanı kadar ses yapmıyor. Bozuk bir ses uğultu değilde normal fan sesi ekran kartım yeni zaten. Fakat 55 derecelere çıktıktan sonra fan hızı da düzenli olarak arttığından rahatsız etmeye başlıyor %60 fan hızında. Fan hızını düşürdüğümde ve profil ayarı uyguladığımda ise kart 65 dereceye kadar çıkıyor ki normalde 58 derece üstü hiç görmedim. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu kartı kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Çok aşırı olmayabilir bu ses belkide ama en hassas olduğum konu ses.

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

• ben gtx 560ti twin frozr kullanıyorum.fan hızı mini 40ta autodayken 50nin üstüne çıktığını görmedim.bende yüzde 65e kadar farkedemiyorsun bile ayrıca masaüstünde 33 derece
  • Öncelikle sıcaklık ve fan hızı değerleriyle ilgili ekran görüntüsü yollayabilir misin? Yükte ve boşta sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü yollarsan daha iyi olur. Bu kartlar normal fabrika çıkışlı kartlardan daha az ses yapması lazım. Ekran görüntülerini bekliyorum.
  • Twin Frozr II 6950 kullanıyorum, rahatsız edici bir fan sesi yok. Mekanik bir hatası olmasın (üretim kaynaklı). Yeni ise aynen götürün ve hiç uğraşmayın. Abidik gubidik yaparlarsa; bunu almaktaki amacım sessiz olması idi, ve bu özelliği karşılamıyor diye belirtin. Twin Frozr serisinin en büyük özelliği sessizlik. Diğer tüm özellikler diğer kartlarda da var zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Şubat 2012; 18:46:27 >
  • Aynı sorun bendede var ve arada yapıyor.Servise görütsek boşuna tutucaklar bişi yok dicekler.Download yapamıorum sayesinde geceleri
  • Arkadaşlar abartı bir fan sesi ya da acayiplik yok sadece sesli geldi bana. Ses normal fan sesi herhangi bir cızırtı motor sesi vs. değil fanlardaki. Ama %55 den itibaren kasadaki 3 fanı duymayıp birtek onu duyuyorsuuz. Kasam normalde çok sessiz çünkü evdeki oda da aynı şekilde. Paranoyaklık başladı belkide bende :) Senelerdir laptop kullanan biri olarak. Fan profili oluşturduğumda ise %50 ye kadar tık yok. Boşta ve yükteki değerleri hwmonitör den ss leyip atıcam şuanda dışardayım. Ayrıca bundan sonra video da çekebilirim. Kullanan arkadaşlar kıyaslama yaparsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 19 Şubat 2012; 20:20:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginakar

Arkadaşlar abartı bir fan sesi ya da acayiplik yok sadece sesli geldi bana. Ses normal fan sesi herhangi bir cızırtı motor sesi vs. değil fanlardaki. Ama %55 den itibaren kasadaki 3 fanı duymayıp birtek onu duyuyorsuuz. Kasam normalde çok sessiz çünkü evdeki oda da aynı şekilde. Paranoyaklık başladı belkide bende :) Senelerdir laptop kullanan biri olarak. Fan profili oluşturduğumda ise %50 ye kadar tık yok. Boşta ve yükteki değerleri hwmonitör den ss leyip atıcam şuanda dışardayım. Ayrıca bundan sonra video da çekebilirim. Kullanan arkadaşlar kıyaslama yaparsa sevinirim.

%55 ve üstüne çıkması için biraz oc yapmanız lasım. oc lu mu kart ?
  • bende 2 gb powercolor 6950 var.fan hızı boşta %24 te, yükte %40 -50 arası seyrediyor.boşta 34 tam yükte 55-60 arası.bence msi a ingilizce dilekçe at.

support.msi.com/
  • Fan hızında bir anormallik var ve de herhangi bir flash video izlerken sıcaklık 42 derece oluyor. Pekte normal değil gibi. Bugün referans 6850 saphire marka kartlarda dahi test ettiğimde %25 fan hızı ve de 35 derece sıcaklık gördüm. Bir tuhaflık var gibi kartta.
  • Tam yükte bile olsa fan sesinin duyulacak seviyede olmaması lazım o soğutucu ile.. TF II kullanmıştım ordan biliyorum..
  • http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_6950_Twin_Frozr_III/22.html
    ARKADAŞLAR İNCELEMEYE BAKARSANIZ FAN SESİ ÇOKTA AZ DEĞİL
  • Kasaya dandirik bir kapak fanı taktım.35 de gezinen işlemci sıcaklığı 29 a, ekran kartı sıcaklığı 40 dereceden 34 dereceye düştü. Kasadaki hava sürkülasyonunda bir zayıflık varmış demek ki öndeki 20cm fanıda yavaşlattığım için. Doğal olarak bu durumda ekran kartı da az ısınma ve de az ses moduna geçiş yaptı :) twin frozer 2 den biraz farklı durum ise. Onda daha büyük fan var. Ses yüksekliği farklı olabilir ayrıca arkadaşın attığı linkteki gibi pekde sessiz bir kart değil verilerde de.
  • TF3 soğutucuların Lightning'te kullanılan versiyonları sessiz sadece. Diğerleri orta sesli sayılır. Sebebi ise, Lightning'teki fan çapının 12 cm, diğerlerinin ise 8 cm olmasıdır. Eğer sessizlik istiyorsanız, bulabilirseniz windforce 3 soğutuculu Gigabyte, Zalman soğutuculu AMP serisi Zotac veya TF2 soğutuculu MSI öneriyorum. Bunlar içinde tam yükte bile en sessiz olan, fan çapı küçük olmasına rağmen windforce 3 soğutuculu Gigabyte'lar.
  • ayrıca benim fan en az %40da çalışıyor mak %50 gördüm otomatikte
  • Benimde en yüksek aldığım fan değeri bu. Fakat bu her kartta var incelemelerim sonucunda. Hatta abidik gubidik sesler dahi çıkaran markalar var. Ama normal bir karttan sadece bende de olduğu gibi hava sürkülasyonundan kaynaklı ses geliyor. Bu bile bir yerden sonra rahatsız edebiliyorki kasasında noctua fanlar kullanan biri için tek başına dert olabilir bu kart %50 fan hızında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginakar

Benimde en yüksek aldığım fan değeri bu. Fakat bu her kartta var incelemelerim sonucunda. Hatta abidik gubidik sesler dahi çıkaran markalar var. Ama normal bir karttan sadece bende de olduğu gibi hava sürkülasyonundan kaynaklı ses geliyor. Bu bile bir yerden sonra rahatsız edebiliyorki kasasında noctua fanlar kullanan biri için tek başına dert olabilir bu kart %50 fan hızında.

kartın 65 dereceye çıkması neden bu kadar önemli senin için, sorunmu oluyor 65 derece?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.