Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • galot kardeş ekan kartın kaç mb olarak görünüyor vista ultimate ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: mk.yagci

galot kardeş ekan kartın kaç mb olarak görünüyor vista ultimate ile

Eran kartı 128mb görünüyor.Bizim arkadaşta toshiba notebook vardı 256 mb ekran kartı var onda da 128 olarak görüyor...Bu durum vista ile ilgili sanırım.Bu arada vistaya system control manager yükleyebilen var mı. sitesinden son sürümü indirdim kuruldu ama açılışta trayde çıkıyor çift tıklayınca açılmıyor.Sağ tık yapınca about, exit ve mail account ile ilgili birşey çıkıyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: galot

quote:

Orjinalden alıntı: mk.yagci

galot kardeş ekan kartın kaç mb olarak görünüyor vista ultimate ile

Eran kartı 128mb görünüyor.Bizim arkadaşta toshiba notebook vardı 256 mb ekran kartı var onda da 128 olarak görüyor...Bu durum vista ile ilgili sanırım.Bu arada vistaya system control manager yükleyebilen var mı. sitesinden son sürümü indirdim kuruldu ama açılışta trayde çıkıyor çift tıklayınca açılmıyor.Sağ tık yapınca about, exit ve mail account ile ilgili birşey çıkıyor!

arkadaşlar ekran kartınız 128 mb ancak atinin kullandığı "Hyper Memory" teknolojisi sayesinde siz bir ayar yapmasanız da ati çipseti ihtiyaç duyduğunda bilgisayar raminden kullanır ve 256 mb a çıkar. Bu teknolojinin Nvidia Geforce da karşılığı ise "Turbo Cache" dir.
    Kısacası 256 mb ekran kartı gerektiren oyunları 128 mb lık Ati Radeon "Hyper Memory" ile rahatlıkla oynarsınız.

• Arkadaşlar vista sp1'de system control manager kullanabilen varsa programı buraya koyarsa sevinirim...
  • msi nin kendi sitesinden kurudum sorunsuz çalışıyor. dosyayı buraya upload yapamadım.
  • scm'nin tray'da gözükmesi yeterli zaten çünkü Fn tuşuyla sesi kısıp açtığınızda veya ekran parlaklığı kısıp açarken ekranda çıkan bilgiyi scm(system control manager) sayesinde görünür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

scm'nin tray'da gözükmesi yeterli zaten çünkü Fn tuşuyla sesi kısıp açtığınızda veya ekran parlaklığı kısıp açarken ekranda çıkan bilgiyi scm(system control manager) sayesinde görünür.

Himmm.Ben bu program işlemci frekansı,performans gibi şeyleri ayarlamaya yarıyor zannediyordum.O zaman gerek yok bu programa.fn tuşunu program olmadan da kullanabiliyoruz ekranda göstermese de olur benim için...
  • ARKADAŞLAR bu konuyu kim düzenliyor bilmiyorum. SAKARYALI buralarda mı 4 Nisandan beridir foruma mesaj yazmamış sanırım....ve en son da 7 Nisanda forumdaymış Sanırım laptop reklamı yapmak için üye olmuşta olabilir

Ben haziran sonu gibi bu cihazı almak istiyorum.. Driverlar konusunda nasıl?
    Xp kurunca tüm donanımları tanıtmak zormu? Ben en son 1-2 Hp Pavilion u Xp ye çevirdim. onlarda çok uğraştım.

Msi da nasıl Sanırım zaten Freedos la gelio ki Vistaya karşıyım Xp kurulacak. Yani teferruatlı mı Xp kurması.... Xp yüklemiş olan arkadaşlar buraya bi yeri Driver yükleme aşamalarını yazabilirlermi? Yada hangi sayfada ayrıntılı anlatıyorsa link verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 30 Mayıs 2008; 13:38:14 >
  • driver cd si zaten kutu içeriği olarak geliyor. içinde hem vista hem de xp driverlerı var.
    xp kurulumu bittikten sonra driver cd sini takın zaten menü otomatik olarak açılacak. güzel tarafı driver arayüzü xp veya vista için uygun olan menüyü kendisi açıyor. ayrıca sizin cd içinden dosyalara gözatmanıza gerek kalmıyor. ben gayet rahat bir şekilde 2 arkadaşa kurdum
  • Bu güzel açıklama için teşekkür ederim ilk sayfada konuyu açan arkadaş kutu içeriğinde driver cd si yok yadığı için sormuştum içim rahat şimdi. Tam istediğim gibi windowsu ben seçicem ve driverlar laptopla gelecek....Acronis True Image ilede imajı saklarsak süper olcaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

driver cd si zaten kutu içeriği olarak geliyor. içinde hem vista hem de xp driverlerı var.
    xp kurulumu bittikten sonra driver cd sini takın zaten menü otomatik olarak açılacak. güzel tarafı driver arayüzü xp veya vista için uygun olan menüyü kendisi açıyor. ayrıca sizin cd içinden dosyalara gözatmanıza gerek kalmıyor. ben gayet rahat bir şekilde 2 arkadaşa kurdum
  • quote:

driver cd si zaten kutu içeriği olarak geliyor. içinde hem vista hem de xp driverlerı var.

biz aldığımızda sadece vista driverları ile gelmişti bir arkadaşa da xp driver cd gelmiş oda upload etmişti bu sende ki cd yi rarlayıp parçalayrak upload edermisin EVET ÇOK şey istiyorum ama İNANILMAZ makbule geçerdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiserclown

quote:

biz aldığımızda sadece vista driverları ile gelmişti bir arkadaşa da xp driver cd gelmiş oda upload etmişti bu sende ki cd yi rarlayıp parçalayrak upload edermisin EVET ÇOK şey istiyorum ama İNANILMAZ makbule geçerdi

satılan ürünlerde acaba kutu içerikleri değişkenmi ki..?

en son alan arkadaşım 20 gün önce aldı laptobu ürün kargoyla bana geldi freedos biçiminde,
    önce xp kurdum, driverleri sorunsuzca kendi cd sinden yükledim
    ancak arkadaş 2-3 gün kullanımdan sonra vistada daha performanslı çalıştığı gerekçesiyle vista yüklememi istedi
    formatlayıp vista kurdum ve driver cd sini taktığımda otomatik olarak vistaya uyumlu yazılım menüsünü açtı, kendi cd sinden vista driverlerini yükledim
    arkadaş şu an vistada sorunsuzca kullanıyor bilgisayarını.

gerçi ağız alışkanlığı driver cd si diyorum ama cd değil bir dvd ye yüklü geldi driverler.
    arkadaşla bu hafta sonu görüşebilirsem ve sorunsuzca upload edebilirsem -ki malum dvd den bahsediyoruz- size link veririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 30 Mayıs 2008; 17:53:13 >

• arkadaşlar merhaba

bende 1 ay önce ex610 hepsiburadadan aldım. ilk geldiğinde vista ultimate kurdum. her şey sorunsuzca çalışıyordu. gerçi arada bir web cam filter hatası veriyodu. gerçi ilk baştan beri vista da biraz sistem yavaş çalışıyodu. örnek olarak bilgisayarımı veya internet explorerırı açtığımda 3-4 sn geçtikten sonra açılıyordu. böyle olmasını vistaya bağlıyordum. malum herkes vistada sistemin hantallaştığını söylüyordu.

sonra bende xp kurmaya karar verdim. bilgisayarla birlikte gelen driver cd sinden bütün driverları sorunsuzca kurdum. ancak bizaman sonra xp de de bilgisayarımı veya internet explorerırı veya denetin masasını açtığımda pencereler 3-5 sn sonra açıldığını farrkettim. masa üstü bilsayarımda xp kurulu . bu yaşadığım sorunların hiçbiri burda olmuyor. sisteme sırf bu yüzden 4-5 sefer format atıp xp yi kurdum. acaba bilgisayar açıkken arkada bişey çalışıyomu diye bektığımda sistem boşta hep %99 u gösteriyor. yani arkada herhangi bir güncellemede çalışmıyor. uzun yıllardır bilgisayar kullanan birisi olarak böyle bir performans düşüklüğünün farkına varmam normaldir herhalde. böyle üstün özeliklere sahip bir bilgisayarın böyle çalışması canımı çok sıkıyor.
    bu arada biosuda güncelledim

şimdi bunu servise göndersem bilgisayar sağlam diye hiç bişey yapmadan geri gönderecekler.

acaba benim bu yaşadığım sorunu yaşayan başka birileri varmı.

tavsiyesi olanların ilgisini bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: racikayacan

arkadaşlar merhaba

bende 1 ay önce ex610 hepsiburadadan aldım. ilk geldiğinde vista ultimate kurdum. her şey sorunsuzca çalışıyordu. gerçi arada bir web cam filter hatası veriyodu. gerçi ilk baştan beri vista da biraz sistem yavaş çalışıyodu. örnek olarak bilgisayarımı veya internet explorerırı açtığımda 3-4 sn geçtikten sonra açılıyordu. böyle olmasını vistaya bağlıyordum. malum herkes vistada sistemin hantallaştığını söylüyordu.

sonra bende xp kurmaya karar verdim. bilgisayarla birlikte gelen driver cd sinden bütün driverları sorunsuzca kurdum. ancak bizaman sonra xp de de bilgisayarımı veya internet explorerırı veya denetin masasını açtığımda pencereler 3-5 sn sonra açıldığını farrkettim. masa üstü bilsayarımda xp kurulu . bu yaşadığım sorunların hiçbiri burda olmuyor. sisteme sırf bu yüzden 4-5 sefer format atıp xp yi kurdum. acaba bilgisayar açıkken arkada bişey çalışıyomu diye bektığımda sistem boşta hep %99 u gösteriyor. yani arkada herhangi bir güncellemede çalışmıyor. uzun yıllardır bilgisayar kullanan birisi olarak böyle bir performans düşüklüğünün farkına varmam normaldir herhalde. böyle üstün özeliklere sahip bir bilgisayarın böyle çalışması canımı çok sıkıyor.
    bu arada biosuda güncelledim

şimdi bunu servise göndersem bilgisayar sağlam diye hiç bişey yapmadan geri gönderecekler.

acaba benim bu yaşadığım sorunu yaşayan başka birileri varmı.

tavsiyesi olanların ilgisini bekliyorum

bir üstteki mesajımı okursanız orada arkadaşımın ex610 una önce xp sonra da vista kurduğumdan behsetmiştim. sebebi ise sizin bahsettiğiniz şikayetin aynısıydı. bilgisayar, xp kurulu iken çok hızla açılmasına rağmen işlem yaparken ağırlaşmalara sebep oluyordu, hatta ekranı yenilerken bile geç cevap veriyordu. bu durumdan şikayet edince formatlayıp vista kurdum. şu an bilg. daha yavaş açılıyor ama işlemlerde problem yaşatmıyor.

• quote:

bir üstteki mesajımı okursanız orada arkadaşımın ex610 una önce xp sonra da vista kurduğumdan behsetmiştim. sebebi ise sizin bahsettiğiniz şikayetin aynısıydı. bilgisayar, xp kurulu iken çok hızla açılmasına rağmen işlem yaparken ağırlaşmalara sebep oluyordu, hatta ekranı yenilerken bile geç cevap veriyordu. bu durumdan şikayet edince formatlayıp vista kurdum. şu an bilg. daha yavaş açılıyor ama işlemlerde problem yaşatmıyor.

Bunun sebebi de vistanın özelliğindendi sanırım. vista programları açarken falan sanalbelleklerle de güçlendirilen readyboost özelliği ile hız takviyesi sağlar. Mesela normalde yavaş açılan PS CS 2-3 programında falan açılışın hızlı olmasını sağlar..
  • arkadaşlar meraba

ex610x aldım bugün xp pro mu da yükledim şu ana kadar problem yok fakat üründe bi yavaşlık var sayfaları
    pencereleri can çekişerek açıyor anlam weremedim sebebi sizce nedir ama şarja takınca biraz düzeliyor

bana yardımcı olun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeu -- 31 Mayıs 2008; 21:51:24 >
  • valla arkadaşım yukarda durumu ayrıntılı anlattım
    bendede xp de pencereler can çekişerek açılıyor. ben driverlerın uyumsuzluğundan kaynaklandığını zannediyorum.
    çünkü hiç bir driver kurmadığın zaman bilgisayar hızlı. bana göre sorun driverlardan.
    bu benim fikrim. msi servise mesaj çektim sorun hakkında. bakalım ne cevap verecekler.
    cevap gelirse burda paylaşırım.
    bi arkadaşımda bu bilgisayarı aldı. onda xp de herhangi bi sorun yok.
    bi uyumsuzluk olduğu kesin
    bakalım ne olacak
  • wala aldıgıma pişman olcam gibi bu sorunu halletmeyi bilen warsa bana sölesin lütfen
  • arkadaşım ürünü yeni aldıysan 7 gün içinde iade edebilirsin. ben alalı 1 ayı geçti. o yüzden iade edemiyorum.
    valla bilgisayarı kullanasım gelmiyo. acayip soğudum. masa üstü bilgisayarımı kullanıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: aeu

wala aldıgıma pişman olcam gibi bu sorunu halletmeyi bilen warsa bana sölesin lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: aeu

arkadaşlar meraba

ex610x aldım bugün xp pro mu da yükledim şu ana kadar problem yok fakat üründe bi yavaşlık var sayfaları
    pencereleri can çekişerek açıyor anlam weremedim sebebi sizce nedir ama şarja takınca biraz düzeliyor

bana yardımcı olun lütfen
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.