Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer laptop pildeyken kasıosa ki sanırım öle dir sizin ekran kartından kaynaklanan inanılmaz bir performans düşüklüğü oluyodu yukarıda verdiginiz gibi sayfalarda geç işlem oyunlara zor girme sayfalar arası geçişlerde inanılmaz yavaşlık bunların hepsını pilde ve şarjda aynı olması için kesinlikle tvsiye ederim .

ati catalyst centere girin asagida power play var ona girin pilde ve şarjda ki ayarı maxımum performance yapn kasma die bi problem yaşamıcagını ümit ediyorum alalı baya oldu benim laptopu inanlmaz memnunum sadece şu wepcam arada hata vermesi dışnda 4 sefer duşurdum ve bişi olmadı kasa dayanıksız gibi geliodu bana o düşmelerden sona bişi olmadysa içim rahat artık xp de kullndm laptopda evt kesinlile vistada daha hızlı pc ama arkdasın abhsettgı gıbı dosyalarda gec ıslem yapması gıbı bı problem sadece ekran kartından kaynklanan bısıdı umarım sorununuzu halledrsınz ..

driver dvd sini ben de bekliyorum arkdasım bi siteye upload edersen sevınırm

• quote:

Orjinalden alıntı: cowboy

peki arkadaşlar bu cihazı hdmi çıkışından lcd yada plazma tv ye bağlayıp görüntü alabilen kimse yokmu yahu ??? bende bu tv lerden olsa 50 kere denerdim

var ben bağladım hdmi cıkısndan taktım ati catalyts ten klon seceneğini seçtim olay bitti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aeu

arkadaşlar meraba

ex610x aldım bugün xp pro mu da yükledim şu ana kadar problem yok fakat üründe bi yavaşlık var sayfaları
    pencereleri can çekişerek açıyor anlam weremedim sebebi sizce nedir ama şarja takınca biraz düzeliyor

bana yardımcı olun lütfen

kardeş acaba sen biostan kısıtlı işlemçi hızını disable yaptın mı yani sürekli 2 ghx da mı calısıyor birde driverları sorunsuz kurdun mu walla ben xp yükledim hiç abartnmıyorum benim imzamda olan masaüstünden daha hızlı gerçi ben porgram olarak fazla bir sey yüklemedim laptopa ama gercekten cok hızlı tıklar tıklamaz siteler acılıyor programlar acılıyor benim sana tavsiyem sen son kez format at temiz kur ilk sayfalarda anlatıldığı gibi işlemçi hızını düşüren olayı devre dışı bırak atiden power playdan devre dısı bırak gerci ben bir arkadasın tavsiyesi üzerine power play yüklemedim yani ilk sayfalardaki tüm tavsiyelere uydum sorun yok ...inş yardımcı olmusumdur...

• Arkadaşlar laptopla birlikte gelen driverler zaten ilk sayfada belirtilen msi resmi sitesinde mevcut.Gelenler oradakilerle aynı yani.Kimseyi beklemeden sitesinden indirebilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanjugunduzzz

quote:

Orjinalden alıntı: aeu

arkadaşlar meraba

ex610x aldım bugün xp pro mu da yükledim şu ana kadar problem yok fakat üründe bi yavaşlık var sayfaları
    pencereleri can çekişerek açıyor anlam weremedim sebebi sizce nedir ama şarja takınca biraz düzeliyor

bana yardımcı olun lütfen

kardeş acaba sen biostan kısıtlı işlemçi hızını disable yaptın mı yani sürekli 2 ghx da mı calısıyor birde driverları sorunsuz kurdun mu walla ben xp yükledim hiç abartnmıyorum benim imzamda olan masaüstünden daha hızlı gerçi ben porgram olarak fazla bir sey yüklemedim laptopa ama gercekten cok hızlı tıklar tıklamaz siteler acılıyor programlar acılıyor benim sana tavsiyem sen son kez format at temiz kur ilk sayfalarda anlatıldığı gibi işlemçi hızını düşüren olayı devre dışı bırak atiden power playdan devre dısı bırak gerci ben bir arkadasın tavsiyesi üzerine power play yüklemedim yani ilk sayfalardaki tüm tavsiyelere uydum sorun yok ...inş yardımcı olmusumdur...

abicim bios falan nedir bana sölede düzeltim şunu adım adım tarif edrmisin

• arkadaş teşekkür ederim. galiba işe yaradı.
    ati catalyst den dediğini yaptım. xp de sorun yok gibi
    aksi bişey olursa yazarım yine
    eyvallah...
    quote:

Orjinalden alıntı: dejavuhomeclub

Eğer laptop pildeyken kasıosa ki sanırım öle dir sizin ekran kartından kaynaklanan inanılmaz bir performans düşüklüğü oluyodu yukarıda verdiginiz gibi sayfalarda geç işlem oyunlara zor girme sayfalar arası geçişlerde inanılmaz yavaşlık bunların hepsını pilde ve şarjda aynı olması için kesinlikle tvsiye ederim .

ati catalyst centere girin asagida power play var ona girin pilde ve şarjda ki ayarı maxımum performance yapn kasma die bi problem yaşamıcagını ümit ediyorum alalı baya oldu benim laptopu inanlmaz memnunum sadece şu wepcam arada hata vermesi dışnda 4 sefer duşurdum ve bişi olmadı kasa dayanıksız gibi geliodu bana o düşmelerden sona bişi olmadysa içim rahat artık xp de kullndm laptopda evt kesinlile vistada daha hızlı pc ama arkdasın abhsettgı gıbı dosyalarda gec ıslem yapması gıbı bı problem sadece ekran kartından kaynklanan bısıdı umarım sorununuzu halledrsınz ..

driver dvd sini ben de bekliyorum arkdasım bi siteye upload edersen sevınırm

• Ben de aldım bu üründen yalnız xp kurdum doğal olarak da driverler xp ile uyuşmadı...Yakın zamanda vista yükleyecem...Makine gerçekten hoş bişey..Görünüm tasarım ve özellik açısından..Keşke yanında çanta da yollasaydılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: stinger

Arkadaşlar EX610'u kardeşime aldık, xp ve driverlarını yükledim en son bios update de yaptım (Bios update yapan arkadaşlara bir sorum olacak dos'da yeni biosu yüklerken hızlı bir şekilde yüklemeler yaptı alt alta daha sonra kendiliğinden kapandı bilgisayar, ilk açtığımda ise F1/F2'ye bas yazdı F2'ye bastım açıldı, daha sonra açtığımda bir sorunla karşılaşmadım, kontrol ettim yeni versiyon yüklenmişti, sizce yükleme esnasındaki durum normal mi?) şu an sorunsuz çalışmakta, bazı arkadaşlar sitedeki bios sürümünün eski olduğunu söylemiş sanırım bir yanlışlık var çünkü sitedeki sürüm 3.04 bilgisayarın üzerinde gelen sürüm ise 3.02 . Burada bahsi geçen problemlerin hiçbiri ile karşılaşmadım (ekran, touchpad, gürültü vb.) kendime de alacak olsam şu an hiç düşünmeden bu ürünü alırım, aşağıda super pi, hd touch testleri ile ürünün everest programında özetini veriyorum, umarım işinize yarar.

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

ya sende evereste ekran kartı 256 görünüyoda bende neden 128 görünüo bu msıex610x diye bişiler var bende ondan var yokssa ondanmı lütfen cvp yazarmısınız

• herkese selam benim bi problemim war atheros programında tara yaptıktan sonra kendi baglantımı buluyrm fakat baglanmıyr şifreyi nereye yazcam bilimiyrm program hakkında bilgi werirseniz sevinirim
  • Arkadaşlar benim size bir sorum soracak.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa inan çok sevinirim.
    Makine elime geçtiğinde 32 bit xp'yi kurdum.Ama kurmadan önce cd yardımıyla hard diski c ve d sürücüleri olarak ikiye bölüp ntsf biçiminde format attım.Ama bölünmemiş alan bir miktar kaldı.Xp'yi kurduktan sonra baktım ki hard diskte düşme olmuş.Şimdi C: sürücüm 58,5 Gb D: sürücüm ise 69,3 Gb olarak görünüyor.Ama hard disk 160 Gb kapasiteli. 32 Gb bir kısım hard diskte yok.Bilen arkadaşlar bu kısmı tekrar geri getirmek için acaba ne yapmalıyım.yardımlarını bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim
  • meraba arkadaşlar bu 800mhz olayı nasıl oluyr anlamadım pc yi 2ghz da çalıştrmak mı istynz yoksa 800mhz de çalışmasını mı yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxthon23

quote:

Orjinalden alıntı: kbarisk

quote:

Orjinalden alıntı: Akocan

arkadaşlar şuan bende 8.1 yüklü ekran kartı driver olarak .Fakat 8.2 sürücüleri çıktı bunu nasıl güncelleriz yapan var mı ? Çünkü sitede ati mobility radeon 2400 hd için bir driver yok ...

forumu dikkatli okumuyorsunuz.... ilk sayfalarda var bu sorduklarınızın hepsi...

Arkadaşlar bende bu laptoptan aldım gayet iyi bi laptop bence en önemli sorunu şarjda takılı değilken ve bios ta powernow enable iken işlemcinin ne yaparsanız yapın 800mhz den yukarı çıkmaması.Bunu neden böyle yapmışlar anlamadım.Aslında bunun dinamik olarak değişken olması lazım.Şarja takılı iken dinamik olarak değişiyo ama sadece şarja takılı iken.Şarja takılı değilken ya powernow ı disable edip 2.00 ghz de kullanacaksınız ya da 800mhz de , bunu notebook hardware kontrol proğramıyla dynamic switching de yapsanız aynı.Aslında 800mhz hız xp için yeterli bataryadayken ama vista da yetmez diye düşünüyorum.Dolayısıyla bence tek sorun bu.Bazı arkadaşlar çok ısınıyo demişler muhtemelen arkadaşların laptopunda bi sorun olabilir.Ama amd ye atıp tutmuşlar yanlış bi olay bu sanki inteller ısınmıyo benim bi arkadaşımda cbox despina laptop var onda t2350 işlemci var ve normal kullanımda 1saat ten sonra biraz da yüklenince yani fazla değil , 75 dereceden aşağı inmiyor hatta bazen 85 i görüyor işlemici sıcaklığı ekran kartı da 8400gs 90 derece yi buluyor hdd yi sormayın bence zaten genel olarak laptopların hepsinde ısınma sorunları oluyo. ben şu an 1 saattir 2.00 ghz de kullanıyorum işlemci 63C derece bu da normal diye düşünüyorum zira masaüstü pc kadar bunlar hava alamıyo ne yazıkki.

abicim nasıl çözdün 800 mhz olayını ya pille ikende ben 2ghz olmasını istiyrm bana yardımcı olun

• quote:

Orjinalden alıntı: maxthon23

Arkadaşlar sonunda bu 800mhz sorununu çözdüm ve herkese çözüm olur inşallah çünkü ben gayet gıcık oldum bu soruna ve eminim birçok arkadaşımda olmuştur.Bazı arkadaşlar bios tan powernow ı disable yapın sorun bitsin demişler, ya powernow ı biostan iptal etmek çözüm değilki e bu seferde bilgisayar 2.00 ghz de sürekli çalışıyo ve pil sarfiyatı da artıyo bunu düşünmüyolar galiba aynı zamanda sıcaklıkta artıyo neyse artık gelelim konuya.

İlk önce yapmamız gerekenhttp://www.e-hayat.net/rightmark-cpu-clock-utility-rmclock/ adresinden RightMark CPU Clock Utility (RMClock)kurulum proğramını indirmek,exe yada rar olanı farketmez.Bunun yeni versiyonu da çıkmış ama ben bu versiyonu inceledim siz yeni versiyonu da indirebilirsiniz.İndirdikten sonra proğramı kuruyoruz ve kurulum bittikten sonra proğram masaüstüne kısayol ekliyor ve bu proğramı çalıştırıyoruz.

Ben burada general kısmında " start minimized to tray i ve run automaticaly at start up ı işaretledim ve geçiyoruz management'a, monitoring dede cpu ile ilgili grafikleri görebilirsiniz

Burada asıl işlemleri gerçekleştiriyoruz.Ben burada minimal Fıd'i yani minimum cpu çarpanını 5,0x yaptım bu 1000mhz'e tekabül ediyo yani işlemci yükte değilken 1000mhz e düşüyor ve minimal Vid yani işlemci voltajını da 0800v'a düşürüyor tabi minimal Vid de 0800V'e ayarlıyoruz.Ardından maximal Vid'e geliyoruz bunu da 10 yapıyoruz zaten işlemcinin maksimum çarpanı da 10.En son olarak maximal vid de ayarlıyoruz ben 1050v a ayarladım aslında normali 1075 siz de 1075 e ayarlayabilirsiniz aman dikkat! 1075 den fazla voltaj vermemenizi tavsiye ederim, bu arada belirteyim olası aşırı voltaj verme den dolayı oluşacak sorunlardan ben mesul değilim ona göre , sonra beni suçlamayın kardeşim.Bu işlemlerin ardından altta Ac profile var yani şarjdayken işlemcinin geçeceği durum ve Battery Profile de bilgisayarın şarjda takılı değilken yani bataryadayken geçeceği durum dur.Ben her ikisini de
    Automatic Management seçtim sizde uygun profilleri seçersiniz artık.Ben proğramın diğer ayarlarıyla oynamadım proğramın Advanced bölümünde de bazı ayarlar var onlara ben dokunmadım zaten gerek te yok proğram asıl işi yerine getiriyo bu kadarıda yeterli zaten.Ha son olarak bu proğramı Amd nin powernow driverını yüklediyseniz kaldırıp yapmanız lazım ve biostan powernow ı enable yapmanız lazım

Hadi herkese kolay gelsin ,umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

senin bu dediklerini yaptım ama ensonda yazan siyah yazıyla olan yeri yapamadım ama yine de olmadı şarja takılı degilken 800mhz da takılı duruyor degişmyr ama fişe takınca degişken şekilde oluyr beni kurtarın bu problemden yaw

• quote:

Orjinalden alıntı: erdemli-edo

Herkese selam
    ex610 nu yaklasık 4 aydır xp olarak kullanıyorum...
    bazı arkadaslar yavas oldugunu soyluyorlar...
    o arkadaslar dedıklerımı yaparlarsa ex610 xp de uçacaktır ve ısınma problemı olmayacktır....

1.Driverlerın içinde olan POWER NOW ı kesınlıkle kurmasınlar kuranlar kaldırsınlar... (kurulduğu takdirde sarjdayken hızlı sarjda degılken 800 mhz de cok yavas olur).
    2.RightMark CPU Clock Utility diye bir progam var onu kurun ve dedıklerımı uygulayın...
    a) program kurulduktan sonra saatin orada yuvarlak bı sımge cıkacaktır. onun uzerınde sağ tus - pst performance profile - automaic management i işaretleyin.
    b) programı acın managemet kısmına gelın
    mınımal fıd:4.0 maximal fid: 10.0
    mınımal vid:0.800 maximal vid:1.100
    c) proramı acın ve general kısmına gelın. en alttakı tum kutucukları ısaretleyın
    3.notebook hardware control progamını kurun ve gorun arkadaslar.

dediklerimi yaparsanız pc nız 800 mhz de calısır ve ıhtıyac duygdugunda 2.1 ghz ye kadar cıkar ve yavaslama olmaz..

sorunu olan arkadaslar ulassınlar yardımcı olayaım.

abicim direverlerdan poweron u kaldırı nasıl yapcam diger dediklerini yaptım ama fark etmedi şimdilik

• power now özelliği mesela oyun oynarken işlemci 2.0ghz ye otomatik geçer oyundan çıktığınızda otomatik 800mhz düşer vb uygulamalar içinde geçerli sürekli 2.0 ghz çalıştırmak isteyenler biosa girip power now seçeneğini disable yapıp biosdan exit and saving yapıp çalıştırabilirler ama tavsiyem power now özelliğini enable olarak çalışması intelin yeni işlemcileride aynı mantıkda çalışıyor sürekli 2.0ghz çalışan bir notebook haliyle ısınacaktır önemli olan cihazın yüksek derecelere çıkmaması 80 derece tehlikeli zaten ex610 larda ve tüm notebooklarda işlemci sensörleri vardır bir problem varsa bilgisayar otomatik kapanır ısıyı görmek için linkhttp://www.cpuid.com/hwmonitor.php ayrıca msı servisi olan bimtese teşekkür ederim süper ilgilendiler servise 10 üzerinden 20 veriyorum...

• arkadaşlar bugün format attım vistaydı xp media center 2005 kurdum sora kutusundan çıkan driver cdsi ile driverlarını yükledim ne uyumsuzluk oldu ne de bilinmeyen aygıt sorununu verdi ve bu arada biosuda güncelleştirmedim sizde deneyin belki media center yüzünden olabilir driver cdsinin içinde xp için olanıda var
  • Evet bende uzun araştırmalar sonunda MSI EX610 sahibi olmaya burada yazılanların ışığında karar verdim güzel ve ayrıntılı anlatımlar yapan herkese teşekkür ederim bilerek ve öğrenerek aldım. Umarım yarın gelecek sipariş verdim KDV dahil 1000 YTL peşin aldım tanıdığım bir yerden güzel olacak umarım XP pro kurmayı hedefliyorum sitesinden tüm Driver ları aldım ama bir arkadaşımda intel işlemcili olanı var onun driver cd sinde XP 32 driverleri mevcut bakalım bizimkinde nasıl gelecek tüm emeği geçenlere teşekkür ederim karar vermemde yardımcı oldunuz. Bende sizlere kullandıkça yaşadıklarımı yazarım
  • arkadaşlar bu bilgisayarda nfs pro street oynayabilirmiyim f/p oranı çok iyi bu bilgisayarın ama ben oyunda oynamak istiyorum
  • Arkadaşlar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Laptop bu gün elime ulaştı. Hızlı al dan 1060 ytl ye aldım. Elimde vista olmadığı için xp professional sp3 kurdum. Gelen cd'den tüm driverları yükledim. Gözüme takılan tek sorun ekranı geriye doğru itince renklerde bariz bir bozulma, dağılma gibi birşey oluyor. Umarım bunun çözümü yazılımsaldır. Birkaç oyun ve grafik programıyla performansına bakacağım şimdi. Xp driverlarını isterseniz yayınlayabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serencam84

Arkadaşlar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Laptop bu gün elime ulaştı. Hızlı al dan 1060 ytl ye aldım. Elimde vista olmadığı için xp professional sp3 kurdum. Gelen cd'den tüm driverları yükledim. Gözüme takılan tek sorun ekranı geriye doğru itince renklerde bariz bir bozulma, dağılma gibi birşey oluyor. Umarım bunun çözümü yazılımsaldır. Birkaç oyun ve grafik programıyla performansına bakacağım şimdi. Xp driverlarını isterseniz yayınlayabilirim.

meraba ben bluetooth u çalıştramadım açma dügmesinin yanından açıyrm fakat telefonumla arattıgım zaman bulamyr bişe şimdi bende xp war msı ın kendi sitesinden driveri indirim ama ben bişe anlamadım yani kurmayı falan bilmem bana yardımcı olursan sevinirim

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.