Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayar şu an elimde ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum vistayı nasıl yüklücem bana biriniz kısaca anlatabilir mi?
    ne xp cd si çıktı ne de vista cd si yoksa bunları benim mi temin etmem gerekiyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvety -- 24 Haziran 2008; 12:45:38 >
  • Ben de mini incelememi yayınlayayım bu ürünle ilgili.

Öncelikle, ürün gerçekten mükemmel. Çok iyi bir seçim yapmışım. Bu özellikte abir notebook 1500 YTL'den aşağı bulunamaz. Yok yok tek kelimeyle. Hepsiburada'dan freedos işletim sistemli olarak, 1090 YTL'ye 12 taksitli aldım. Ertesi gün ulaştı elime. Ürünün freedos olması gerçekten mükemmel, istediğiniz gibi konfigüre edebiliyorsunuz bilgisayarınızı. Ben Vista değil daha iyi performans için XP ile kullanıyorum. Driver sorunu kesinlikle yok, ışık hızında çalışıyor. Böyle hız desktop'larda görmemiştim hakikaten. Driver'lar için:

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1316

Burada eklemem gereken bir şey var. Ben bilgisayarı aldığımda, ilk iş Service Pack 3'lü Windows XP kurdum. Ancak bunu yapmayın, şimdilik XP kullanacaksanız Service Pack 2 ile yetinin. SP3 zaten bug'lı, sorunlu ve çok yeni bir paket. Realtek High Definition Audio driver'larıyla sorun da çıkartıp, insana kafayı yedirtiyor. Sesi hiçbir şekilde kullanamıyorsunuz.

Devam edelim, ürünün genel görüntüsü harika, şık, elit bir görüntüsü var. Ekran müthiş bir widescreen. Numerik tuş takımı etkileyici. Dokunmatik mouse'u biraz fazla hassas ama insan alışıyor. Optik sürücüsü DVD yazabilen çok gelişmiş bir sürücü. Okuma yeteneği çok yüksek. Makine biraz normalin üzerinde ısınıyor ama bu bileşenlerle çok normal. Daha pilin ne kadar gittiğini test edemedim. WGA kamerası gerçekten çok yeterli. Uygun ışık ortamında mükemmel çekimler yapabiliyor. Tekrar dıştan görüntüsünün çok çok süper olduğunu söylemek istiyorum.

Notebook alacak herkesin mutlaka değerlendirmesi gereken bir model. Çok memnun kalacağınıza eminim.

@velvety, evet sizin temin etmeniz gerekiyor. Ürün ismindeki "Freedos" ibaresi, işletim sistemsiz demektir. Fiyatın bu kadar uygun oluşu bu yüzdendir.

• teşekürler.cahiliğin gözü kör olsun :S bulucaz artık bir yerden
  • laptop free-dos yani işletim sistemi yüklenmeden geldiği için kendı yagında kavrulman gerekecek.
    anladıgım kadarı ıle bılgısayarla alakalı degılsın ama en azından sana yartdım edecek kısıye drıverları ındırerek ıse baslayabılırsın. bu konunun sayfaları arasında gezerek drıverları bul ve ındır oncelıkle. sonrasında da tecrubelı bır arkadasın ıle ısletım sıstemı cd/dvd sını bır yerden edının. herkeste oldugu gıbı muhakkak bır yerlerden malum ısletım sıstemı dvdlerını temın edebılırsınız.
    iş sistemi kurmaya ve sürücüleri tanıtmaya kalıyor sonrada.

quote:

Orjinalden alıntı: velvety

teşekürler.cahiliğin gözü kör olsun :S bulucaz artık bir yerden
  • Merhaba,
    Bende uzun bir araştırma soucu bu laptopu almaya karar verdim ama aklımı kurcalayan bir şey var. Son anda şu toshiba notebook aklımı karıştırdı biraz, fiyatı gayet uygun geldi.

http://www.electroworld.com.tr/UrunBrosuru.htm

Şimdi benim sorum ex610 un işlemcisi ile bu laptop un işlemcisi karşılaştırılırsa hangisi daha iyidir. Amd çok ısınıyo ve intel den daha az performans gösteriyo diye bissürü şey okudum. Bir diğer sorum da msi ın servisi ve sorun çıkarıp çıkarmamasıyla ilgili. servisi nasıldır msi ın ve diğer laptop markalarına göre sorun çıkarma oranı nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sloeyan

Merhaba,
    Bende uzun bir araştırma soucu bu laptopu almaya karar verdim ama aklımı kurcalayan bir şey var. Son anda şu toshiba notebook aklımı karıştırdı biraz, fiyatı gayet uygun geldi.

Şimdi benim sorum ex610 un işlemcisi ile bu laptop un işlemcisi karşılaştırılırsa hangisi daha iyidir. Amd çok ısınıyo ve intel den daha az performans gösteriyo diye bissürü şey okudum. Bir diğer sorum da msi ın servisi ve sorun çıkarıp çıkarmamasıyla ilgili. servisi nasıldır msi ın ve diğer laptop markalarına göre sorun çıkarma oranı nedir?

Kardeş İşlemci Olarak Ex610 Bu toshibadan daha iyi ben intel de kullandım amd de kullandım. Ama performans olarak gerçekten çok sağlam notebook. ben farklı markalarda kullandım uzun bir süre; Datron, Dell, Hp, fujitsu siemens son olarak da bu msı ex610. ben gayet memnunum performans olarak öyle çok aşırı bir ısınma yok gayet normal ısınması falan... ha şimdi diyorsun bu toshiba mı yoksa ex610 mu ben ex610 derim. belki başka arkadaşlar katılmayabilir ama bu toshibanın gördüğüm kadarıyla ekran kartı sadece bundan bi üst model onun dışında ex610 daha iyi bence. Karar senin...(bu arada servis konusunda bir fikrim yok servislik bir işim olmadı henüz inşallah da olmasın:))

Diğer arkadaşlar da yorumlarını esirgemesinler.. arkadaşımız da sağlıklı bir karar versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desende_asi -- 30 Haziran 2008; 5:40:50 >

• delırdın mı arkadas. hemen gıt al o toshibayı. msi ile kıyaslanırmı.

Teknik Özellikler
    Ürün Kodu SA200-1ZF
    Aile Satellite
    İşlemci Cinsi Intel Core 2 Duo mobile processor
    İşlemci Hızı ( MHZ) t5450 1.66 GHZ
    Ön Bellek 2 MB
    Bellek 1024MB DDR2 667MHz
    Maksimum Bellek ( MB) 2.048 MB (667 MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2
    Sabit Disk 160GB 5400RPM SATA
    Ekran Kartı ATI MOBILITY RADEON HD2600 HyperMemory teknolojili, 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Tipi TFT WXGA
    Ekran Çözünürlüğü (DPI) 1280 X 800
    Optik Sürücü DVD Supermulti Çift Katman
    Ses Kartı Toshiba Bass Enhanced Sound System, stereo hoparlörler
    İşletim Sistemi WINDOWS VISTA HOME PREMIUM - TÜRKÇE/İNGİLİZCE SEÇENEKLİ
    Faks Modem 56K
    Network Kartı Ethernet LAN 10/100, Uluslararası V.92 modem
    Kamera ENTEGRE
    Bluetooth VAR
    I/O Port 5’i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
    Wireless Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği)
    Ağırlık (kg) 2.7 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 2.5 saate kadar
    Web Adresiwww.toshibatr.com
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TOUCH PAD

quote:

Merhaba,

• quote:

Orjinalden alıntı: passenger2019

delırdın mı arkadas. hemen gıt al o toshibayı. msi ile kıyaslanırmı.

Teknik Özellikler
    Ürün Kodu SA200-1ZF
    Aile Satellite
    İşlemci Cinsi Intel Core 2 Duo mobile processor
    İşlemci Hızı ( MHZ) t5450 1.66 GHZ
    Ön Bellek 2 MB
    Bellek 1024MB DDR2 667MHz
    Maksimum Bellek ( MB) 2.048 MB (667 MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2
    Sabit Disk 160GB 5400RPM SATA
    Ekran Kartı ATI MOBILITY RADEON HD2600 HyperMemory teknolojili, 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Tipi TFT WXGA
    Ekran Çözünürlüğü (DPI) 1280 X 800
    Optik Sürücü DVD Supermulti Çift Katman
    Ses Kartı Toshiba Bass Enhanced Sound System, stereo hoparlörler
    İşletim Sistemi WINDOWS VISTA HOME PREMIUM - TÜRKÇE/İNGİLİZCE SEÇENEKLİ
    Faks Modem 56K
    Network Kartı Ethernet LAN 10/100, Uluslararası V.92 modem
    Kamera ENTEGRE
    Bluetooth VAR
    I/O Port 5�i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
    Wireless Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği)
    Ağırlık (kg) 2.7 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 2.5 saate kadar
    Web Adresiwww.toshibatr.com
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TOUCH PAD

quote:

Merhaba,

Kardeşim Bu Kadar Heyecanlı bir şekilde al demene sebep nedir.?

İlemcisi Msi ninki kadar yüksek değil bu maximum 2gb ram destekliyor ex610 4gb destekliyor...ve işlemciye çok dikkat et t5450 1.66

Bence Toshiba olması dışında bir artısı yok..

• bende hem ex610 var hemde toshıba a300d-11s var. ıkısınınde ıslemcısı amd. hem cok ısınıyor hemde performansı intel kadar degıl. sen bılırsın yınede. ıkı gun sonra cıkıpta bunun fanı ses yapıyor bunun sarjı bozuldu bunun ısısı neden bu kadar yuksek bunun servısı nasıldır deme de.
    4 gb ramı koyacakmısın sankı. ıntel ın performanısını herkes bılıyor. msi da kullanıyorum amd de. pc anakartım msi. cok memnunum ama ıslemcım ıntel. toshıba almamın nedenı o zaman param ona yettı ama hem tasarım cok hos hemde malzeme kalıtelı. sadece ışlemcısı amd. sen bılırsın yıne de. ıyı arastır derım.

/>

quote:

Orjinalden alıntı: desende_asi

İlemcisi Msi ninki kadar yüksek değil bu maximum 2gb ram destekliyor ex610 4gb destekliyor...ve işlemciye çok dikkat et t5450 1.66

edit: intel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger2019 -- 30 Haziran 2008; 13:37:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: passenger2019

bende hem ex610 var hemde toshıba a300d-11s var. ıkısınınde ıslemcısı amd. hem cok ısınıyor hemde performansı intel kadar degıl. sen bılırsın yınede. ıkı gun sonra cıkıpta bunun fanı ses yapıyor bunun sarjı bozuldu bunun ısısı neden bu kadar yuksek bunun servısı nasıldır deme de.
    4 gb ramı koyacakmısın sankı. ıntel ın performanısını herkes bılıyor. msi da kullanıyorum amd de. pc anakartım msi. cok memnunum ama ıslemcım ıntel. toshıba almamın nedenı o zaman param ona yettı ama hem tasarım cok hos hemde malzeme kalıtelı. sadece ışlemcısı amd. sen bılırsın yıne de. ıyı arastır derım.

/>

quote:

edit: intel

Kardeşim güzel Koymuşsun işlemci karşılaştırmasını ama burda notebok ve pc ayrımını yapmadan koymuşsun....

tamam ben amd intelden iyi demiyorum ama şu işlemcilere bakınca msı daki işlemci daha iyi toshibadakinden...

• babacan, sana msi ex610 un hayırlı ugurlu olsun, gule gule kullan.

quote:

Kardeşim güzel Koymuşsun işlemci karşılaştırmasını ama burda notebok ve pc ayrımını yapmadan koymuşsun....

tamam ben amd intelden iyi demiyorum ama şu işlemcilere bakınca msı daki işlemci daha iyi toshibadakinden...
  • selam bizim ex610 da şöyle bir problem var güçte çalıştırınca performansı düşüyor.makina çok yavaşlıyor yeni format atıldı ondan olabilir mi yardımı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • P1 Kısayol tuşunu programlamayı bilen var mı?
    System Control Manager programında ayarı yok.....
  • arkadaşlar notebook u fişe takıp çalıştırınca güzel performanslı
    fakat fişten çıkarınca son derece yavaş
    ilk açarken fişe takmazsan bundan sonrada sürekli yavaş çalışıyor
  • arkadaslar aygıt yöneticisinde böyle bi sorun var.
     MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]
  • arkadaslar benim pcde oyun oynanmaz oldu cok ısınıyor hemen 80 dereceyi buluyor böyle bi sorunu olan varmı?
  • Vista Home Premium yükledim sorunsuz bir şekilde çalışıyor.yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
  • arkadaşlar driver irql not less or equal mavi ekran hatası alıyorum(sürücüler yüklü).32 ve 64 bit vista ultimate ile denedim yine ara sıra hata veriyor.vista ile mavi ekran hatası alan var mı?şimdi xp kurup deneyeceğim...
  • Ben de de banzer bir sorun var. Pek oyun oynamıyorum ama kısa süreli bir render işinde bile sıcaklık 80 derecyi buluyor. zaten normaldede 68-70 derece sıcaklıkta çalışıyor. Servisi aradım görüştüğüm eleman durum normal bizim test sıcaklıklarımızda o düzeyde dedi.

Bende ki başka bir sorunda bir kaç kez makina kendini kapattı ve bir kaç kez de resetledi. bu kapanma ve resetlemeler sırasında yüksek bir sıcaklık da söz konusu değildi. Bilgisi olan varsa yanıt bekliyorum.
  • evet normal kullanımda derece 69-70 civarı oyun oynarken sanırım 90 ları bulur. normal kullanımda rahatsızlık veren bi durum yok ama oyun zamanı sanırım laptop cooler'la oynamak farz olucak.
    bu arada ekran kartı directx 10 u destekliyo diye biliorum ben ama everest adlı programda directx 9c die gösterio bende.bunun üzerine directx 10 indirdim yukledim ama hala 9 olarak gösterio. acaba everest mi yanlış gösterio ya da desteklemiyo mu 10 u bir de başka nerden bakabilirim bilgisayarda hangi direct x sürümünün yüklü olduguna??
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.