Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: matchelss

Selam arkadaşlar.

Bende yeni bir EX610 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.Bilgisayar genel özellik olarak kendinden daha yüksek ücretlere satılan marka ve modellere göre çok iyi bir donanıma sahip.Laptop bilindiği üzere freedos ile geldi ve işletim sistemi olarak xp de karar kıldım.Driverları yüklerken bir sıkıntı yaşamadığım için bios güncellemesine gitmedim.Belli olmayan 3 donanım gözüküyordu, onlarda hafıza kartı okuyucusu çıktı.Laptoptan şikeyetim yok ama klavye ve iç konsolun komple sağ bölgesinde ısınma oluyor.Fakat işlemci ısısı 50-55 aralığında değişiyor.Oyun esnasında ise 75 derecelere çıkıyor.Umarım normal bir durumdur.Şimdilik söyleyeceklerim bunlar kullandıkça tecrübe kazanacağız laptop hakkında :)

sağ tarafın ısınmasının nedeni sanırım HDD ekran kartı ve güç girişinin o kısımda olmasından dolayıdır.. farkındaysan ısınan yerın ustunde ekran kartı ve HDD var doğal olarak o taraf sol tarafa göre daha sıcak dediğin gibi bendede 50-55 arası degısıyor oyunda 70-75 arası bence bi sorun yok gibi :)

1 hafta oldu alalı suana kadar bir sorun yasamadım inş. bu saatten sonrada yaşamam. Bu notebookta en hoşuma giden şey sağ taraftaki numarik tuş takımı :)

Ayrıca 2 işletim sistemi kurdum 2 sindede sorunsuz çalışyor.. Winxp Sp2 ve Vista Ultimate Driverlerinde bir sorun çıkmadı yanında gelen CD'de her iki işletim sisteminin sürücüleri mevcut hiçbir bilinmeyen aygıt hatası yok bi tek ekrn kartı sürücüsünün son versiyonunu sitesinden çektim o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promesse -- 29 Temmuz 2008; 18:08:24 >

• Merhaba arkdaşlar. Ben de buradaki arkadaşların yorumu ve uzun süren incelemeler sonunda bu ürünü almış bulunmaktayım. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir notebook bu.

XP kurmak isteyip driver problemi yaşayanlar da ilk sayfalardaki açıklamaları özellikle kbarisk ın mesajlarını okurlarsa hiçbir problem yaşamayacaklarını düşünüyorum. Ben tüm driver ları bu şekilde problemsiz kurdum.

XP de kamera için herhangi bir driver gerekmiyor. Messenger movie maker gibi uygulamalarda direk görüyor. Ayrıca kamera az ışıkta çok iyi çekiyor onu da belirteyim.

Notebook hardware control programını da kurmanızı tavsiye ediyorum. Görev çubuğunda cpu sıcaklığını, kaç mhz de çalıştığını görebiliyor ayarları yapabiliyorsunuz.

Ben bu notebook u aydın sıcağında klimasız odada yaklaşık 8 saat (yarısını oyun oynayarak) aralıksız kullandım ve cpu sıcaklığı 72 nin üzerine çıkmadı. Normal kullanımda da 50 civarında geziyor arkadaşların dedikleri gibi.

Touchpad de sorun yaşayanlar şu adresteki driver ı yükleyeyebilir. Sorun kalmıyor. (synaptics.com/support/drive.cfm)

ek: ATI ekran kartı için makinanızda XP kurulu olsa dahi gelen vista uyumlu cdlerden driver ı yükleyin. Ben siteden indirdim sorunlar yaşıyordum oyun oynarken arada bir ekran kartı restart atıp oyunu duraklatıyordu. Driver ı kaldırıp gelen cd lerdekini yükleyince sorun tamamen ortadan kalktı. Ekran kartı gayet iyi çalışıyor şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfc -- 13 Ağustos 2008; 23:57:25 >

• arkadaşlar bu ürünü en uygun fiyata nerede bulabilirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: matchelss

Selam arkadaşlar.

Bende yeni bir EX610 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.Bilgisayar genel özellik olarak kendinden daha yüksek ücretlere satılan marka ve modellere göre çok iyi bir donanıma sahip.Laptop bilindiği üzere freedos ile geldi ve işletim sistemi olarak xp de karar kıldım.Driverları yüklerken bir sıkıntı yaşamadığım için bios güncellemesine gitmedim.Belli olmayan 3 donanım gözüküyordu, onlarda hafıza kartı okuyucusu çıktı.Laptoptan şikeyetim yok ama klavye ve iç konsolun komple sağ bölgesinde ısınma oluyor.Fakat işlemci ısısı 50-55 aralığında değişiyor.Oyun esnasında ise 75 derecelere çıkıyor.Umarım normal bir durumdur.Şimdilik söyleyeceklerim bunlar kullandıkça tecrübe kazanacağız laptop hakkında :)

muhterem, oyun esnasındaki sıcaklık derecesi gayet normal. hatta düşük.

freedos olarak satılması çok ilginç. ben bunu bilmiyordum. harika

MSI GX630 çıkacakmış. baktım, fanın sağ yandan üfürmesi hariç beğendim.
    özelliklertadından yenmiyor

• Bu makinadaki tv girisi olayi cozumlenebildimi ? Yoksa daha bunun ne oldugunu cozemedik mi ? Bugun benim makinada geliyor bakalim ona ogre girisimde bulunuruz.

Sordugum sorunun cevabinida ben vereyim merak edeneler icin. MSI a sordum. Gelen cevab.

quote:

Sayın ***** ******,

Bu giriş ileride bir TV Tuner kartı takmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir bölümdür. Websitemizdeki sürücüler baız ülkelerde dahili olarak gelen TV Tuner kartlarının sürücüleridir. Siz piyasadan harici bir TV Tuner satın alarak notebook’unuza takabilirisiniz. Tv Tuner satışı tarafımızdan yapılmamakta olup, piyasadan araştırmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,

MSI Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 7 Ağustos 2008; 13:01:53 >
  • acaba fiyatını ne alemde bu tv tunerlerin.
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.
    makinamda XP yüklü ve Atheros driverlerini sitesinden indirdim ve kurdum.Kablosuz bağlanmaya çalışıyorum ama bir türlü giremedim.Modem ayarlarını da yaptığımı zannediyorum(modemim Airties RT-205 modeli)ama genede bağlanamıyorum.Bilgisayardan açma-kapama düğmesi yanındaki çanak işaretinden wirelessi de açıyorum ama gene de gifremiyorum.Kablosuz ağa bağlanan arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Sorunun laptop ıle degılde rt-205 ıle alakalı oldugunu dusunuyorum. bende de aynı modem var. muhtemelen wireless şifreleme yontemınden dolayı gıremıyorsun. sıfreleme turu olarak WPA2 degılde WPA kullanırsan sorunun cozulur.

Modemın ayarlarına gır ve oradan KABLOSUZ-KABLOSUZ AG GUVENLIGI sekmesınden ayarla.

quote:

Orjinalden alıntı: staleli_19

Arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.
    makinamda XP yüklü ve Atheros driverlerini sitesinden indirdim ve kurdum.Kablosuz bağlanmaya çalışıyorum ama bir türlü giremedim.Modem ayarlarını da yaptığımı zannediyorum(modemim Airties RT-205 modeli)ama genede bağlanamıyorum.Bilgisayardan açma-kapama düğmesi yanındaki çanak işaretinden wirelessi de açıyorum ama gene de gifremiyorum.Kablosuz ağa bağlanan arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

edit: becerıksızlıgımden resımı upload ı beceremedım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger2019 -- 10 Ağustos 2008; 1:23:49 >

• sorununuz hala devam edıyor mu acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: kentaki

arkadaşlar ben yeni üye oldum.yanlış bişey yapıyosam şimdiden kusura bakmayınız.
    ben msi ex600 aldım.aldığımdan beri bazı cd leri okumuyordu.olabilir cdler çiziktir diye düşünüyodum ama şimdi hiç cd okumuyor ve bazen de dvd rom u hiç görmüyor. ben driver filan kurmadım daha cdrom için ne yapmalıyım.evde yapacağım bişey var mı? servise yollamadan halledilebilir mi?
  • Makinaya ubuntu hardy kurayim dedim ekran karti ilk cakan oldu devami wireless karti koca gunumu aldi onlari tanitmak. Ubuntu kurulumunda yardim isteyen olursa yardimci olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: passenger2019

Sorunun laptop ıle degılde rt-205 ıle alakalı oldugunu dusunuyorum. bende de aynı modem var. muhtemelen wireless şifreleme yontemınden dolayı gıremıyorsun. sıfreleme turu olarak WPA2 degılde WPA kullanırsan sorunun cozulur.

Modemın ayarlarına gır ve oradan KABLOSUZ-KABLOSUZ AG GUVENLIGI sekmesınden ayarla.

quote:

Orjinalden alıntı: staleli_19

Arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.

edit: becerıksızlıgımden resımı upload ı beceremedım:)

Arkadaşım ilginden dolayı çok teşekkür ederim ama halen çözemedim.Dediğin şekilde yaptım kablosuz bağlantıyı görüyor ama bağlan dediğimde gene bağlanmıyor.WEB bağlantısınından da denedim,kapalı şekilde yaptım gene olmadı.Sorun driver olabilirmi acaba? ya da bir ayar mı yapmayı unutuyorum acaba? Sen nasıl yaptın acaba anlatırmısın.hangi driverleri yükledin ve hangi ayarları yaptın.yardımcı olursan çok memnun olurum arkadaşım..İlgine şimdiden teşekkür ederim

• Arkadasim airties i ara adamlar baglanip yardimci oluyorlar. Onlar modeme gerekli ayari cekerler hala baglanamassan sende bi sorun vardir bilgisayari kontrol edersin. Atheros wireless yardimcisi pek bi garip zaten.
  • Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Sorun çözüldü.SorunAirtiesin sayfasında yer alan(http://192.168.2.1) kablosuz bölümünde-MAC Adresi Filtreleme kısmına doğru mac adresini ekleyince çözüldü.mac adresi girmiştim ama onlar doğru adres değilmiş.MSI nin sitesine internet exploler ile bağlanıp online güncellediğinizde İnfo Wiev (xp için) programını indirin.O programın network kısmında ki doğru mac adresini airties sayfasındaki bölümüne ekleyin sorun çözülüyor.
    Benim sorunumla karşılabilecek arkadaşlara duyrulur.
  • arkadaşlar daha tv tuner hakkında yeterli bilgiye sahip olan varmı ya kafamı kurcalıyo bu hala bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • sanırım o tv tuneri sonradan ekleniyor içine. Bende tam emin değilim.
  • ya eklicez nasıl msı sevisi falan eklermi parasıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetce491

ya eklicez nasıl msı sevisi falan eklermi parasıyla

quote:

Orjinalden alıntı: cryptdlg

Bu makinadaki tv girisi olayi cozumlenebildimi ? Yoksa daha bunun ne oldugunu cozemedik mi ? Bugun benim makinada geliyor bakalim ona ogre girisimde bulunuruz.

Sordugum sorunun cevabinida ben vereyim merak edeneler icin. MSI a sordum. Gelen cevab.

quote:

Sayın ***** ******,

Bu giriş ileride bir TV Tuner kartı takmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir bölümdür. Websitemizdeki sürücüler baız ülkelerde dahili olarak gelen TV Tuner kartlarının sürücüleridir. Siz piyasadan harici bir TV Tuner satın alarak notebook’unuza takabilirisiniz. Tv Tuner satışı tarafımızdan yapılmamakta olup, piyasadan araştırmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,

MSI Türkiye

• Merhaba arkadaşlar konuyu baştan sona okudum benim sorunum 256 mb olan ekran kartını nasıl 512 de çalıştıracağımızdır. 3-5 kişi sormuş ama kimse cevap vermemiş. Bilgisi olanların yarıdmını istiyoruz.
  • cöpe attırcak alet kendini zorla bana 3 kere serwise yolladım 1 ay duruyo sonra fan sesine dewam fişden ckarttıgımda film izlerken bile ekran gider oldu nerden aldım be

bu problemlere cözüm bulan warmı warsa please
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinheadtr

Merhaba arkadaşlar konuyu baştan sona okudum benim sorunum 256 mb olan ekran kartını nasıl 512 de çalıştıracağımızdır. 3-5 kişi sormuş ama kimse cevap vermemiş. Bilgisi olanların yarıdmını istiyoruz.

Benim bildigim kadariyla yok oyle birsey...
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.