Bu makinanin ekran kartini icini acip gorebilen oldu mu sokulup takilabilen cinsinden mi, yoksa lehimlenmis mi ? Bide abuk olabilir mi ekran kartini degistirme olasiligimiz kac bu makinada ?
şunu diyebilirim ki cihazın ekran kartı tüm diğer harici ekran karta sahip laptoplarda olduğu gibi çakılıdır.
cihazı 14 ağustosta aldım çok memnunum yalnız harddiskten gıcırtı şeklinde bir ses duyuyorum yetkili servise mesaj attım sağolsunlar hemen aradıllar bana ilerde sorun olabiliceği düşüncesiyle xihazı msn ile karşı taraf ödemeli olarak göndermemi tavsiye ettiler galiba pazartesi göndereceğim hayırlısı artık ama cihazdan çok memnunum
arkadaşlar benimde bilgisayar şimdi geldi şimdilik xp kurmayla uğraşıyorum sanırım benim xp de sata sürücüsü yok onu entegre ediyorum şu an bilgisayarla birlikte 2 dvd geldi biri driver dvd si diğerini anlamadım cyberlink dvd suite yazıyor bu nedir acaba birde ilk defa dizüstü pc kullanıyorum gerekli olan programlar nelerdir
Bu laptop u kullanıyorum fandan ses geliyordu ve kapanma sorunlarım vardı. Kısaca aşırı ısıdan işlemci kendini korumaya alıp notebook u kapatıyordu. Gonderdim fanı değiştirip göndermişler, evde ısı değerine baktım işlemci 78-85 arasında seyrediyor acaba sizlerde bir kontrol edip bana yazarmısınız kıyaslıyalım. Yüksek olduğu belli ama Bimtes neden bu kdr sorumsuz ca denemeden test etmeden gönderdi anlamadım. ?
quote:
Orjinalden alıntı: mercan2317
arkadaşlar benimde bilgisayar şimdi geldi şimdilik xp kurmayla uğraşıyorum sanırım benim xp de sata sürücüsü yok onu entegre ediyorum şu an bilgisayarla birlikte 2 dvd geldi biri driver dvd si diğerini anlamadım cyberlink dvd suite yazıyor bu nedir acaba birde ilk defa dizüstü pc kullanıyorum gerekli olan programlar nelerdir
Ben hic sorunsuz bir sekilde xp yi kurdum. Baska bir xp denemende yarar var.
cihazınızla şayet oyun oynuyorsanız bu değerler çok yüksek değil. tombraider legend oyununu 45 dakka kadar oynadığım zamanlarda işlemci 73-75 derece arasında oluyor. oyun dışı internet aktivitelerinde sıcaklık 60-65 arasında gidiep geliyor. yalnız benim de sıkıntım harddiskten geldiğin düşündüğüm bir cızıltı şeklinde ses. ortam kapalı olduğu zaman duyuyorum. yetkili servisi aradım gönderin dediler
sıcaklığı nerden görüyoruz
everest ultimate programı ile görebilirsiniz inndir.com da 30 günlük süreli kullanımlı mevcuddur
Hdd den ses bende de geliyor. Aynı ses olduğundan eminim yalnız sorun teşkil edici olarak görmedim. Genelde yapıyor dikkatli oldğun için farketmişsindir.
Everest ile ölçmelerimde sıcaklık tavan, yalnız mozilla 3 kullanıyorum ve ram işlemci bayağı bir kullanıyor bu yüzden sıcaklık artışına etken olabilir.
Harddiskten gelen gıcırtı şekildenki ses aslında çok da rahatsızlık vermiyor fakat bimteks yetkili servisi ilerde farklı sorunlara sebep olabileceği ihtimaliyle göndermem konusunda tasiyede bulundu
Isı sorununa ne diyorsunuz? Özellikle numlock tuşlarının olduğu kısım yanıyor ayrıca oyunlarda vs. 90 ºC seyrediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: micromalik
Isı sorununa ne diyorsunuz? Özellikle numlock tuşlarının olduğu kısım yanıyor ayrıca oyunlarda vs. 90 ºC seyrediyor.
şöyle diyebilirm oyun oynarken 20 daka kadar oynayıp ara veriyorum benim de 70-75 arası seyrdiyor işlemci sıcaklığım. bence bimteks yetkilisine durumu izah edin ilgileniyorlar sizi arayıp daha net bilgi de alacaklardır
quote:
Orjinalden alıntı: micromalik
Hecen bitenekadar diye bi sitede 12 ytl ye fan verdiler onlardan kaptim 3 tane cin isi alet bastan suphelendim ise yaramaz dedim ama alet canavar gibi sicaklik diye bisey birakmadi. Efil efil takiliyoruz laptopla. Arkadaslarda bayildi. Oyle bisey tavsiye ederim.
quote:
Hecen bitenekadar diye bi sitede 12 ytl ye fan verdiler onlardan kaptim 3 tane cin isi alet bastan suphelendim ise yaramaz dedim ama alet canavar gibi sicaklik diye bisey birakmadi. Efil efil takiliyoruz laptopla. Arkadaslarda bayildi. Oyle bisey tavsiye ederim.
Bitene kadara bende üyeyim hatırlıyorum o fanı, yalnız eski laptolar için iyi. Fakat eğer laptopu uzun süre açık bırakacaksak bizim içinde iyi olur. Düşünüyorum bende bir tane.
quote:
şöyle diyebilirm oyun oynarken 20 daka kadar oynayıp ara veriyorum benim de 70-75 arası
seyrdiyor işlemci sıcaklığım. bence bimteks yetkilisine durumu izah edin ilgileniyorlar sizi
arayıp daha net bilgi de alacaklardır
Adamlara ben gönderdim ısı sorunum vardı zaten benim ama fanı ve soğutucuyu değiştirip gondermişler. Isı testi yapmadılar mı acaba? Bir de oda sıcaklığı da önemli benim oda 30-35 derece civarı sen testi hangi programla yaptın? Ayrıca 75 olsa tamam ama 90 cok yüksek.
msi ex610'a daha önce openSuse 11 yükleyen oldumu? driver sorunu yaşayan varmı diye soracaktım. linux veya suse'nin eski bir sürümünü yükleyenlerde olabilir.
ya arkadaslar bende msı ex610 kullanıcısıyım bir kaç sorum olacaktı ... servis pack 3 ü bir turlu yuklemiyor bu makina aynı sournu yasayanlar varsa cozumu soyleyebilirmi?
bluetooth ile dosya aktaracagm bluetooth aygııtı takılı deil dio ve atmıor anlamadm birsey :S
arkadaşlar bu laptobun touchpadin olduğu yerler ve mmumerik tuş takımının olduğu yerlerin boyası çıkıyor ve baya çizildi buna bişi yapulabilirmi çizikleri kapatan bişi varmı yardımınızı bekliyorum tşkler
güzel laptop da ısınma problemi var sanırım arkadaşta gördüm o söyledi..
oyun oynarken ben yeterli performans alamadığımı düşünüyorum.basit grafik özellikleri düşük oyunlarda bile küçük aralıklarla donma yaşıyorum.ekran kartıyla ilgili bi problem sanırım ama tam ne olduğunu anlayamadım varmı böle bi sornu yaşayan yada sorunun ne olduğunu bilen