Şimdi Ara

MSI GE 70 20E bios çöktü ACİL YARDIM lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    msi ge 70 20e laptop uma bios güncelleme yapmak isterken yanlış bios yüklediği m için şu anda açılmıyor. ne win ne de bios hiç biri açılmıyor.
    Sizden ricam. bu modele sıfırdan bios yükleme tuş kombinasyonu nedir ? (mesela aynı şey hp bi laptop da şu şekilde çözülmüş. flash disk e bios yüklenmiş ve sonrasında win+b tuşuna basılı iken power tuşuna basılmış, pc bios u flash da algılayıp yükleme işlemi gerçekleşmiş.
    msi da bu kombinasyonu bilen varmı?
    (yoksa servis biosu söküp yükleme yapacak hem ücretli hem garanti dışı kalacak pc)
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• natadi N kullanıcısına yanıt
    Bios mu güncelledim firmware mi güncelledin ?.

Laptopu kapat, pilini çıkar, şarj aletini sök. 15 dakika bekle.

Laptopu Çalıştır tekrardan, Açılıp açılmadığını kontrol et.Açılmazsa.

Laptopu kapat, pilini çıkar, şarj aletini sök. 1 dakika bekle.

Pili tak, Şarj aletini tak, Laptopu çalıştır. F11 e basmaya başla, boot menüsü açılırsa.

Şurada yazanları dikkatli oku kendine bir usb yarat.Biosu tekrar yüklemeyi dene.

http://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-uefi-bios-g%C3%BCncelleme-rehberi.15979/

Açılmazsa servise götür pil zarar görmesin diye evde pillsiz kullanıyorum, çok yağmur yağdı, Elektril geldi gitti boyle oldu de.

• Bu işleme kör flashlama deniliyor.

http://www.msi.com/product/nb/GE70_2OE.html#download

Kullanacağınız işletim sistemine göre size uygun olan bios dosyasını indirin.

1-) Flash Belleğe(USB 2.0 bellek) doğru bios dosyasını atın.
    2-) ROM dosyasının adını AMIBOOT.ROM olarak değiştirin.
    3-) USB 2.0 portuna takın
    4-) Bilgisayarı açın (ışığı yanıp ekrana hiç bir şey gelmediği zaman) Ctrl + Home tuşlarına basılı tutun (yada Ctrl + Fn + PgUp yada Ctrl + Shift + NumPad 7) kombinasyonlarını deneyin.
    5-) 4 kez bip sesi duyduğunuzda bios yazılmaya başlayacaktır.
    Bittiği zaman otomatik olarak yeniden başlayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Mayıs 2014; 16:40:36 >

• ilginize çok teşekkür ederim. kraaz hocam öncelikle yanlış biosu yüklemişim sonra fark ettim. o yüzden olmuş. Ayrıca f11 de denemiş tim yanlış hatırlamıyorsam olmamıştı.
    acelesi olduğu için servise gönderdim. dün yazmış olsanız muhtemelen hallederdim umarım başkalarının işine yarar nede olsa forumlar bunun için :)
    tekrar tekrar çok teşekkür ederim. bir daha başıma gelirse denerim :)
  • Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.
    pc mi servisten aldım sonuç yazmak için biraz geç kaldım kusura bakmayın.
    sonuç olarak durum şu:
    Pc min anakart ı yanmış uygun olmayan bios yükleme nedeninden dolayı.:(
    servise cuma akşamı verdim salı günü akşam üzeri aldım servis son derece ilgili ve bence işinin ehli bi firma.
    MSİ aldığıma memnunum.
    Eğer servis kullanıcının yaptığına kanaat getirirse ücret istiyormuş sanırım. Ama beni biraz saf sandılar sanırım ne anlar bu gibisinden
    o yüzden ben den para istemediler.
    İYİ FORUMLAR.
  • İyi bari hem ücretsiz halletmişsin, hem de çok hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: natadi

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.
    pc mi servisten aldım sonuç yazmak için biraz geç kaldım kusura bakmayın.
    sonuç olarak durum şu:
    Pc min anakart ı yanmış uygun olmayan bios yükleme nedeninden dolayı.:(
    servise cuma akşamı verdim salı günü akşam üzeri aldım servis son derece ilgili ve bence işinin ehli bi firma.
    MSİ aldığıma memnunum.
    Eğer servis kullanıcının yaptığına kanaat getirirse ücret istiyormuş sanırım. Ama beni biraz saf sandılar sanırım ne anlar bu gibisinden
    o yüzden ben den para istemediler.
    İYİ FORUMLAR.

bılgınız ıcın tesekkur ederım hocam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar merhaba suan ayni sorunu yasiyorum sitesinden 2 bios dosyasi indirdim 520 ve 720 ilk 520 sorunsuz kurdum yenidn baslattim 720 kurdum sonra yeniden baslatirken siyah ekranda kaldi servise goturmedem yapma sansim var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengavers kullanıcısına yanıt
    bende siyah ekran kalmıştın ama açılırken bile tepki vermiyordu cihaz sürekli siyah ekran servise gönderdim 2 günde yeni anakart takıp geri gönderdiler içiniz rahat olsun servis çok hızlı yapamazsanız
  • Dostum biraz araştırdım anakaranın rom dosyasını nerden bulurum eğer anakartim yanmadıysa yapabilirim. Hep Gta v için format attığım için oldu :) 1 hafta sonra oyun gelecek pc yalan oldu :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengavers kullanıcısına yanıt
    bende garantiye göndericem şimdi çıldıracam lag problemi yaşıyorum diye haftaya gta geliyor bende onun için zaten şimdi böyle aptal aptal problemler yaşayınca çıldırıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.