Şimdi Ara

MSI GE70 201 TR pilde düşük fps?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıktaki laptobu kullanıyorum. Şarja takılıyken performans çok güzel fakat pilde iken aynı fps'yi bir türlü yakalayamıyorum. Örneğin Fifa 14 oynarken şarjdan çektiğimde fps düşük oluyor, oynarken taktığım anda eski haline geliyor, üstelik her türlü yüksek performans modunda bırakmama rağmen.

Bu sorunun çözümü mümkün mü? Mesela bir program veya bir ayarla?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikael96

Merhaba arkadaşlar, başlıktaki laptobu kullanıyorum. Şarja takılıyken performans çok güzel fakat pilde iken aynı fps'yi bir türlü yakalayamıyorum. Örneğin Fifa 14 oynarken şarjdan çektiğimde fps düşük oluyor, oynarken taktığım anda eski haline geliyor, üstelik her türlü yüksek performans modunda bırakmama rağmen.

Şimdiden teşekkürler.

Kardesim pilde tam performans alamazsin cunku laptop kendini power saving mode a aliyor, yani bilesenleri tam performans kullanamiyorsun cunku tam performans kullansan pil hemen biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lotus_

quote:

Merhaba arkadaşlar, başlıktaki laptobu kullanıyorum. Şarja takılıyken performans çok güzel fakat pilde iken aynı fps'yi bir türlü yakalayamıyorum. Örneğin Fifa 14 oynarken şarjdan çektiğimde fps düşük oluyor, oynarken taktığım anda eski haline geliyor, üstelik her türlü yüksek performans modunda bırakmama rağmen.

Şimdiden teşekkürler.

Kardesim pilde tam performans alamazsin cunku laptop kendini power saving mode a aliyor, yani bilesenleri tam performans kullanamiyorsun cunku tam performans kullansan pil hemen biter.

Hadi ya, bu özelliği kapatmanın veya durdurmanın bir yolu yok mu? O kadar para sayıyoruz pildeyken de tam performans vermesinin bir yolu olmalı :(
    Pili erken bitsin sorun değil yeter ki aynı performansı alabileyim...

• quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Hadi ya, bu özelliği kapatmanın veya durdurmanın bir yolu yok mu? O kadar para sayıyoruz pildeyken de tam performans vermesinin bir yolu olmalı :(

Bilmiyorum hocam, arastir bence ama olmayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Bilmiyorum hocam, arastir bence ama olmayabilir

Araştırmak için buraya yazıyorum zaten, yine de çok teşekkürler :)

• mikael96 M kullanıcısına yanıt
    Kullanılan bileşenlerin belirli güç gereksinimleri vardır. Örneğin Nvidia GTX870m 100W, GTX765M 75W gibi. İşlemci de benzer şekilde performans modunda belirli bir miktarda enerjiye (47 W) ihtiyaç duyar ve notebook üzerindeki batarya onu ancak açık tutmaya ve günlük işleri yapmaya yardım edebilir. Bu yüzden oyun ve performans notebooklarının bir çoğunda tuğla tabir edilen adaptörler verilir.

Yazılımsal olarak çözebildiğinizi varsayarsak bile pil ancak 10-15dk ya dayanır ya dayanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 30 Mart 2014; 22:01:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Kullanılan bileşenlerin belirli güç gereksinimleri vardır. Örneğin Nvidia GTX870m 100W, GTX765M 75W gibi. İşlemci de benzer şekilde performans modunda belirli bir miktarda enerjiye (47 W) ihtiyaç duyar ve notebook üzerindeki batarya onu ancak açık tutmaya ve günlük işleri yapmaya yardım edebilir. Bu yüzden oyun ve performans notebooklarının bir çoğunda tuğla tabir edilen adaptörler verilir.

Yazılımsal olarak çözebildiğinizi varsayarsak bile pil ancak 10-15dk ya dayanır ya dayanmaz.

Bu adaptörün neden büyük olduğunu ve pilde neden performansın düştüğünü açıklıyor, çok teşekkür ederim.
    10-15 dakka dayanacak pil için uğraşmaya değmezmiş o zaman.
    Çok açıklayıcı oldu, çok teşekkürler, iyi akşamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kendi sorunuma kendim çözüm buldum, Nvidia Geforce Experience'de bir ayar var, pil'de fps düşürmeye ayarlı. Burdaki tiki kaldırınca cihaz pilde de fişteki performansla çalışıyor, hem de pili çok hızlı azalmadan. Tavsiye ederim ;)
     MSI GE70 201 TR pilde düşük fps?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.