Şimdi Ara

MSI GE70 APACHE SSD Takmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSD yuvası yokmuş ama çalışanın teki blutooth yuvasını çıkartıp kasa+ ssd hdd bundle yapılabiliyormuş nedir bunun doğrulu başka yolu varmıdır veyahut bilen birileri aydınlatsın
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    Selam
    Belirttiğiniz modelde zaten 1 TB HDD(7200 RPM) ve 256 GB SSD mevcut. İkinci bir SSD takmak istiyorsanız, DVD yerine bir adaptör temin ederek, çift SSD kullanma imkanınız var ama blutooth yuvasına SSD takılacağını sanmıyorum ve bu bildiğim kadarı ile zaten imkansız.

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir adaptör ile DVD yuvasına monte ederek, ikinci bir SSD takma imkannız vardır.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Not: DVD çıkışı IDE mi, yoksa SATA mı? Buna dikkat ederek adaptör temin etmek durumundasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Belirttiğiniz modelde zaten 1 TB HDD(7200 RPM) ve 256 GB SSD mevcut. İkinci bir SSD takmak istiyorsanız, DVD yerine bir adaptör temin ederek, çift SSD kullanma imkanınız var ama blutooth yuvasına SSD takılacağını sanmıyorum ve bu bildiğim kadarı ile zaten imkansız.

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir adaptör ile DVD yuvasına monte ederek, ikinci bir SSD takma imkannız vardır.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Not: DVD çıkışı IDE mi, yoksa SATA mı? Buna dikkat ederek adaptör temin etmek durumundasınız.

Benimki o bahsettiğiniz modelden değil linkini atayım siz bunu diyorsunuzhttp://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2pe406tr-apache-pro-core-i74710hq-16gb-128gb-ssd--1tb-gtx860m-2gb-173-full-hd-win-81-hediyeli/p_55793/,,

benimkisihttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge70-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-173-2gb-w81-notebook.html

hdd sen cok fazla ses geldiği için ssd istiyorum

"The first Super RAID design—one notebook with two msata slot SSD Raid 0 (128GB or 256GB) units, is yet another world first courtesy of MSI. Two mSATA SSDs and one HDD can be installed in the same laptop"
    Sitesinde bu bilgi var. Msata slotu olması gerek

2 msata + 1hdd + 1dvd = 4 tane takabilirsin (hdd ve optik sürücü çıkarılması şartı ile)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starbucksunstari
    Benimki o bahsettiğiniz modelden değil linkini atayım siz bunu diyorsunuzhttp://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2pe406tr-apache-pro-core-i74710hq-16gb-128gb-ssd--1tb-gtx860m-2gb-173-full-hd-win-81-hediyeli/p_55793/,,

benimkisihttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge70-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-173-2gb-w81-notebook.html

HDD'den ses geldiğine göre kullanmayacaksınız anlaşılan. HDD'yi sökün yerine bir SSD takın tamamdır bu durumda. Hard Diski de USB adaptör ile kullanırsınız.

Tam olarak emin değilim ama 2. bir SATA yuvası olması lazım. Laptoun arkasına iyi bakın ya da yukarıdaki adaptörü alıp, Optik Sürücü(Blu-Ray Combo) yerine adaptör takarak her ikisini de birden kullanacaksınız.

Veya SATA3 uyumlu bir USB 3.0 2.5" Hard Disk kutusu alıp, SSD'yi buna takarak USB üzerinden buna işletim sistemi kuracak ve bununla işlem yapacaksınız.
    Bunların dışında yapacak çok fazla bir şey yok kanımca..
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

HDD'den ses geldiğine göre kullanmayacaksınız anlaşılan. HDD'yi sökün yerine bir SSD takın tamamdır bu durumda. Hard Diski de USB adaptör ile kullanırsınız.

Tam olarak emin değilim ama 2. bir SATA yuvası olması lazım. Laptoun arkasına iyi bakın ya da yukarıdaki adaptörü alıp, Optik Sürücü(Blu-Ray Combo) yerine adaptör takarak her ikisini de birden kullanacaksınız.

Veya SATA3 uyumlu bir USB 3.0 2.5" Hard Disk kutusu alıp, SSD'yi buna takarak USB üzerinden buna işletim sistemi kuracak ve bununla işlem yapacaksınız.
    Bunların dışında yapacak çok fazla bir şey yok kanımca..
    Kolay gelsin..

Acarsaniz garanti gider diye sticker yapistirmislar yarim acip baktim gozukuyomu bilmiyorum ssd yaziyor kucuk bi alan geldi bana

• Gorevli ozellikle belirtti alirsaniz ssd kullanamazdiniz diye neden boyle bisey dedi kafama takildi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Laptop'a SSD takabilirmiyim?
    7 yıl önce açıldı
    ssd yetmiyo yeni ssd lazım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kasanın tüm arka kapağını çıkartmanıza gerek yoktu. Arkasında 1 adet HDD yuvası ve varsa aynısından SSD yuvası olması lazım. Bunlar bir veya 2 vida ile kasaya tutturulmuş olur genelde.

Resim çok kötü olduğundan ben SSD falan göremedim. Siz kasanın arka kapağını açmadan net bir resim çekip gönderin bakalım var mı?
  • quote:

Gorevli ozellikle belirtti alirsaniz ssd kullanamazdiniz diye neden boyle bisey dedi kafama takildi

Siz yanlış anlamış olabilir misiniz acaba? Görevli ek olarak SSD kullanamazsınız veya takamazsınız demiş olabilir.
    Eğer SSD kullanamazsınız demişse, o görevli halt etmiş kendince. Ya bir bilgisi yok , yada sizi başından savmuş.
  • quote:

quote:

Gorevli ozellikle belirtti alirsaniz ssd kullanamazdiniz diye neden boyle bisey dedi kafama takildi

Siz yanlış anlamış olabilir misiniz acaba? Görevli ek olarak SSD kullanamazsınız veya takamazsınız demiş olabilir.
    Eğer SSD kullanamazsınız demişse, o görevli halt etmiş kendince. Ya bir bilgisi yok , yada sizi başından savmuş.

Acer marka bi pc vardi 3500 liraya 32 gb rami vardi bunla ayni ozellikte bu 16 onda sata yuvasida varmis onu ovdu biraz prim alcak ya gonlum bundaydi almamak icin yapmis olabilir dicem ama her turlu hepsi satilacak zaten bilmiyorum resmi bu benim onceki resimde attigim yer ustteki yete tekabil geliyodu

Bu versiyonu farklı yapmışlar resimde görüldüğü gibi. Fakat orta kapağı açarsanız, orada HDD yuvasını ve varsa SSD yuvasını görmüş olursunuz.
    Orta kapaktaki 4 vidayı sökün(pil yuvasındaki 2 vida kapağa ait değilse), altında HDD'yi görmüş olmanız lazım.

Kapaktan ben mi yanlış görüyorum yoksa resimde mi bir terslik var bilemedim, sanki yıllardır bakımı yapılmamış gibi ızgaralar toz içinde gibi gözüküyor.
  • HDD yi sokmedigin surece gene kullanim anında ses gelecek. msata ssd alsan hdd takili kalirsa ayni sesler olur. Ya daha sessiz bir hdd ve msata ssd deneyin yada direk ssd alin. zaten anakartinizda ssd yeri var. bluetooth falan sokmeye gerek yok. ayni notebook un 3610Q modellisini arkadasa aldik 4 ram slotu ve 2 tane msata baglantisi bulunmakta. sizde de 1 tane mutlaka vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

HDD yi sokmedigin surece gene kullanim anında ses gelecek. msata ssd alsan hdd takili kalirsa ayni sesler olur. Ya daha sessiz bir hdd ve msata ssd deneyin yada direk ssd alin. zaten anakartinizda ssd yeri var. bluetooth falan sokmeye gerek yok. ayni notebook un 3610Q modellisini arkadasa aldik 4 ram slotu ve 2 tane msata baglantisi bulunmakta. sizde de 1 tane mutlaka vardir.

şu şekilde açıkçası hdd nin bu kadar ses çıkardığını bilmiyordum bir kaç gündür bilgisayardamı sıkıntı var diyorum sabit disk lambası sönmüyor bilgisayar sürekli işlem halinde ve baş ağrıtıcı cızzt tarzımı desem böyle cd yazdırma sesi tarzı açıklayıcı oldumu bilmiyorum sürekli geliyor ve rahatsız ediyor.Garantiyemi yollasam bozuk mu diye yoksa çıkartıp ssd mi yapsam ses gidermi emin olamıyorum.Performans açısından sıkıntım yok çok iyi hdd kalsa inan sıkıntı değil fakat şu ses :(

• quote:

Eğer resim sizin laptop ise, aşağıdaki resimlere bakın. Ayrıca HDD'nin sürekli çalışma nedeni; ya yedek alıyordur, ya da otomatik disk birleştirmesi yapıyordur. Eğer bunları kapatırsanız, HDD sürekli çalışmayacak ve siz de bu sayede sesten rahatsız olmayacaksınız..
    Kolay gelsin..

Çeşitli boyutlara sahip mSATA'lar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 6 Kasım 2014; 9:33:46 >

Msata yeri ssd yazan yerdeki portlar. Yanlız normal ssd ye göre biraz daha pahalı oluyorlar.
    Önerim hdd yi hd tune ile bad sector taraması yapın, sıkıntı varsa garantiye yollayın, yoksa oraya ssd takın o hdd yide bi harici kabı + adaptör ile harici olarak kullanın sesten kurtulmuş olursunuz.

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-msata-ssd-okuma-hizi-550mb-_-yazma-hizi-520mb.html#genel-bakis

mesela bunu alsam harddiski tamamen söksem hiçbişey olmicak sadece 120gb alanım olcak sistem hdd gerek duymadan çalışacak fakat w 8.1 orjinal var hdd de bunu herhangi bir yolla veri kaybı yaşamadan ssd yüklemem mümkün mü ? birde garantilik sorunu çıkarsa ssd çıkarıp hdd takmam gerekecek galiba.Ayrıca hdd den gelen ses için bu ayarlara baktım herhangi bişi göremedim windows 8.1 de çok fazla arka plan uygulaması çalışıyor sanırım burdan anladığım bu sesi düzeltme imkanım varmı ?

MSI GE70 APACHE SSD Takmak mümkün mü? MSI GE70 APACHE SSD Takmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starbucksunstari -- 4 Kasım 2014; 19:29:44 >

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-msata-ssd-okuma-hizi-550mb-_-yazma-hizi-520mb.html#genel-bakis

mesela bunu alsam harddiski tamamen söksem hiçbişey olmicak sadece 120gb alanım olcak sistem hdd gerek duymadan çalışacak fakat w 8.1 orjinal var hdd de bunu herhangi bir yolla veri kaybı yaşamadan ssd yüklemem mümkün mü ? birde garantilik sorunu çıkarsa ssd çıkarıp hdd takmam gerekecek galiba.Ayrıca hdd den gelen ses için bu ayarlara baktım herhangi bişi göremedim windows 8.1 de çok fazla arka plan uygulaması çalışıyor sanırım burdan anladığım bu sesi düzeltme imkanım varmı ?

Selam
    Kullandığınız Win8.1 işletim sistemini 2 şekilde bilgisayarınıza taktığınız SSD'ye yükleyebilirsiniz.
    1- Sıfırdan kurmak için Microsoft'tan sizdeki mevcut KEY ile yeni bir ISO dosyası indirerek yükleme yapabilirsiniz. Sizin işletim sistemi büyük ihtimalle Single Language dir.
    2- Mevcut işletim sisteminizi Acronis programı ile yedekler ve sonra o yedeği mSATA SSD'ye aktararak kullanmaya devam edersiniz..

Garanti işi zuhur ederse, elbette mSATA SSD'yi çıkartıp, HDD ile birlikte gönderirsiniz..

Eklediğiniz resimlerden gördüğüm kadarı ile yanlış yerden bakıyorsunuz. Oradan ayarları değiştirme imkanınız yoktur. İşletim sistemi durumunu İşlem Merkezinden yöneteceksiniz..
    Denetim masasındaki İşlem Merkezini çalıştırın ve açılan pencerenin solunda ve üstündeki İşlem Merkezi ayarlarını değiştir yazan yere tıklayın. Değişen pencereden öncelikle Otomatik Bakım önündeki tiki kaldırın ve diğer istediğiniz ayarları kendinize göre ayarladıktan sonra Tamam tuşuna tıklayın ve pencereyi kapatmadan geri gelen ilk pencereden bu sefer yine solda ve alttaki Dosya Geçmişi yazan yere tıklayın. Değşen pencereden Kapat tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yeniden başladığında HDD hâlâ işlem yapıyorsa, dosya okuyamama gibi bir durum var demektir. Yani aynı yerden/döngüde okumaya çalışıyor.

Uzaktan ve benden bu kadar gerisini kendiniz ayarlayacaksınız. Windows kursu vermeye hiç niyetim yok çünki anlat anlat bitmez. :))
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.