Şimdi Ara

MSI GX630 İNCELEMESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
15.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Msi GX630 incelemesi için teşekkür ederim. Aklıma birkaç soru takıldı cevaplarsanız memnun olurum.

Birincisi, makinede uzun süre oyun oynayacağım, oyuna başladıktan 2-3 saat sonra takılmalar, yavaşlamalar oluyor mu?

İkincisi, bilgisayar işlem yaparken harddiskten ses geliyor mu?

Üçüncüsü, sistemde xp64 kurup 3dmark 06 sonucunu turbo mod açıkken ve kapalıyen elde edebildiniz mi? Bunu şunun için soruyorum, benzer bir sistemde ve benzer bir fiyatta (farklı bir markanın) xp64 ile yapılan 3dmark 06 sonucu 5904. Zaten bu ikisi arasında kaldım. Ayrıca donanımhaber in video bölümünde Mesut Çevik' in Msi GT735' i test ettiği bir video var. Onun dediğine göre turbo modu açıkken herhangi bir performans artışı olmuyor ve sanki süs için konulduğunu söylüyor. Düşündürücü :)

Dördüncüsü, turbo mod açıkken fan sürekli çalışıyor mu? Ve fan sesi rahatsızlık veriyor mu?

Şimdilik aklıma takılanlar bunlar. Üşenmeyip cevap verebilirseniz gerçekten memnun olurum. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobeban -- 6 Aralık 2008; 23:12:59 >

• şimdi bu konuda pek bilgili değilim ama dikkatimi çeken birkaç şey var. oyunlarda düşük fps aldığım zaman ayarları kısıyorum, ama yine bir değişiklik olmuyor. yani gta4'te max çözünürlükte (diğer seçenekler aynı, medium diyebiliriz) 7 fps, en düşük çözünürlükte ise 10 fps alıyorum - ki bu beni resmen bilgisayardan soğuttu... çok kasıyor oyunu-. Turboyu açtığımda ise en düşük özelliklerde 15 fps alıyorum. sanki işlemci gta için yetmiyor gibi geliyor. keza assasins creed de öyle. ortalama 30, çözünürlüğü değiştirince değişen fps çok az. ya bende yazılımsal bir problem var, ya başka birşey. belki de 2-3 saat sonraki takılmalardan kaynaklıdır, bilemiyorum.

hard diskten ses gelse bile rahatsız etmiyor, açıkçası hiç dikkat etmedim.

turbo modu açınca fan çalışıyor ama rahatsız edecek kadar değil.

az çok cevap vermeye çalıştım ama umarım bende yazılımsal bir problem vardır yoksa gta çok üzdü beni :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palapiyer -- 7 Aralık 2008; 2:12:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: palapiyer

şimdi bu konuda pek bilgili değilim ama dikkatimi çeken birkaç şey var. oyunlarda düşük fps aldığım zaman ayarları kısıyorum, ama yine bir değişiklik olmuyor. yani gta4'te max çözünürlükte (diğer seçenekler aynı, medium diyebiliriz) 7 fps, en düşük çözünürlükte ise 10 fps alıyorum - ki bu beni resmen bilgisayardan soğuttu... çok kasıyor oyunu-. Turboyu açtığımda ise en düşük özelliklerde 15 fps alıyorum. sanki işlemci gta için yetmiyor gibi geliyor. keza assasins creed de öyle. ortalama 30, çözünürlüğü değiştirince değişen fps çok az. ya bende yazılımsal bir problem var, ya başka birşey. belki de 2-3 saat sonraki takılmalardan kaynaklıdır, bilemiyorum.

hard diskten ses gelse bile rahatsız etmiyor, açıkçası hiç dikkat etmedim.

turbo modu açınca fan çalışıyor ama rahatsız edecek kadar değil.

az çok cevap vermeye çalıştım ama umarım bende yazılımsal bir problem vardır yoksa gta çok üzdü beni :(

Teşekkür ederim, bende de soru işaretleri çoğalıyor :( Bazen turbo modunu açınca bilgisayar anlamıyormuş. Turbo mod açıkken bilgisayarı yeniden başlatınca overclocked oluyormuş. Birkaç kişiden okumuştum.

• fare güzel yan tuşları ve fare hızını renge göre ayarlayabiliyoruz.aynı şekilde ağırlıklarıda ayarlıyoruz.turbodayken tabiki fandan ses geliyor ama oyundayken açtığımdan oyuna kaptırıyorum kendimi hissetmiyorum fan sesini :) ayrıca 64 bit kurmanız şart değil vista home premium 32bit kurdum sistem ilk 3gb gördü rami puan için tarama yaptırdığımda 4gb olarak düzeldi ve microsoftun sitesindede 32bitler 4gb rami destekler yazıyor.32bit kurdum ve her program/driver düzgün çalışıyor.oyunlarda kaç saat oynarsan oyna ben problem yaşamadım...
  • peki gta4te önerilen ayarlarda benchmark skorunuz nedir?
  • 5 aralıkta ürünü aldım . kasa ve fare beklediğimdende iyi çıktı. ekranı gayet başarılı. fakat türkçe karakterler arlara sıkıştırılmış, bu yüzden diğer tuşlara oranla çok küçük kalıyorlar. wireless çekim gücü intellli makinelere oranla düşük ( centrino 2 lilere göre ) benim en büyük sorunum batarya nın 1 saatte bitmesi ve hoparlöründen gelen düşük ve cızırtılı sesler. makine fiyat performans olarak gerçekten başarılı. alır almaz call of duty 5 world at war kurarak 1280*800 ve çoğu özellik açık olarak oynadım. yeterli bi performans sunduğuna inanıyorum. Ama dediğim gibi hoparlör benim için can sıkıcıydı. Merak ettim diğer arkadaşlarda da bu hoparlör patlamış gibi cızırtılı ve düşük bi ses var mı? bu arada ekolayzer dan rock ve oturma odası modunu seçerek bu cızırtı seslerini biraz da olsun azalltabiliyorsunuz.
  • Statistics
    Average FPS: 16.98
    Duration: 36.86 sec
    CPU Usage: 93%
    System memory usage: 70%
    Video memory usage: 81%

Graphics Settings
    Video Mode: 800 x 600 (60 Hz)
    Texture Quality: Medium
    Render Quality: Medium
    View Distance: 25
    Detail Distance: 37

Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Home Premium
    Service Pack 1
    Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600M GT
    Video Driver version: 176.10
    Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-80

Arkadaşlar aynı ayarlarda benchmark skoru gönderebilecek var mı? Bir de Nvidia'nın yayınladığı yamayı yükleyemedim, ekran kartı M serisi olduğundan mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palapiyer -- 12 Aralık 2008; 16:06:54 >
  • Bende birkaç bilgi eklim umarım yararı dokunur.

● Arkadaşlar bende Vista64 SP1 bit kurdum driverlar da hiç bir sorun yaşanmıyor. Uyku moduna girince çıkmıyor servisi aradım bios update yapın düzelir dediler ama bios update yaparken "system failure" hatası aldım bende yapmadım bayramdan sonra götürüp verecem servise.

● Alet ilk açılışta biraz kasıyor daha sonraları kendine geliyor. Vistanın gereksiz şeylerini kapatırsanız hızı farkediyor. Laptop u ilk açtığınızda olan system recovery diskleri bir işe yaramyıor ben yazdırdım 2 dvd ye fakat gereksiz bence ama yokh benim takıntım war olması lazım bende o dvd ler ben yazdıramadım derseniz rapidshare e upload yapabilirim.

● Sol taraftaki usb 1.1 heralde mouse u takınca çalışırken 5 dakkada bi çıkartıyor tekrar takıyor. Ayrıca bir kaç flash disk taktım ondada problem çıkıyor bunun için pek kullanmamak gerek heralde.

● Sağ taraftaki fan evet zorlayınca ısınıyor fakat 20 ytl ye REXPO FD-711 USB 4 PORTLU 3 FANLI NOTEBOOK SOĞUTUCUSU aldım bugün zannediyorum bu hem ısıtmayacak hemde fanı yukarı kaldırarak elinize gelmesiniz engelleyecek havanın. 4 portlu usb si ile de usb sıkıntınıza çare bulabilir.

● Mouse u çok güzel bi mouse machintosh dada denedim gayet güzel ürün piyasaya yeni düştü mousun piyasa fiyatı 105 ytl (http://www.hepsiburada.com/cyber-snipa-stinger-3200-dpi-laser-oyun-mouse-/productDetails.aspx?categoryid=52&productid=bd1588 ) Ayrıca mousun tekerleği çok iyi dönmüyor yani o tekerleği yumuşak bir şekilde dönmesini sağlayana kadar orta parmağınız kas yapacaktır :) Tutuşu ve aerodinamik yapısı çok güzel bence. Mesela oyun oynayanlar mouse u oynarken çok fazla kaldırıyorsanız bu mouse size göre çünkü elinizi kaldırınca mouse beraber geliyor diğer türlü tutup kaldırılması lazım

● Ses sistemi idare eder çok iyi ses wermiyor ama kulaklıkla sesi iyi. Dışarı ses vermesi benim için çok önemli derseniz eğer " Gogo XBUM 4 Watt Mini Laptop " 20 ytl bu ürünü alırsanız hem laptopunuzla uyum sağlar hemde sağlam bir ses elde edebilirsiniz.

● Wireless kartı da çok iyi diyemicem çünkü Broadcom bir kat olan makinede en az 6 tane wireless görüyor hepsi 1 çekiyor 1 tanesi iki çekiyor. Bizim msi gx630 umuz da sadece 2 çekeni görüyor :) Ama bağlandıktan sonra sorun olmuyor kopma kesilme yok. Wireless için kartın üreticisinin driverlarını ve application' ınıda indirdim sonuç yine aynıydı. Yani bir çok yol denedim yokh görmüyor bunun nedeni ya daha iyi bir driver ı yokh yada bizim wireless kartımız 802.11n diğerleri 802.11g tabi böle olması 802.11a/b/g yi desteklemiyor anlamına gelmiyor destekliyor elbette. Ayrıca aygıt yöneticisinde neden benim kartım 802.11n görünüyor ben b/g/n görmek istiyorum diyorsanız eğer kendi sitesinden indirebilirsiniz driverı o zaman öle görünüyor. İsteyenlere bende yollayabilirim.

● Grafik ile uğraşanlar için iyi bir laptop hızlı çalışıyor. Ben 200mb lık bir Adobe Illustrator CS4 dosyası ile çalışırken birde 10 tane kadar 300 dpi fotoğraf ile Photoshop CS4 de çalışıyordum bi kaç kez "out of memory" hatası aldım tabi fazla zorladığımın farkındaydım ama programlarla tek tek çalışırken bir problem olmuyor. Birde Adobe CS4 Master Collection da Photoshop ekran kartı driver larını pek iyi bulmuyor değiştirin diyor fakat zaten en son driver 176.10 yüklü msi sitesinden. notebookdriver.com dan en yeni nvidia a driver ı buldum bi kaç tane denedim donanımınızla uyumlu değil diyor. Nvidia nın sitesinden otomatik sistem tarattım Lenovo sitesinden ekran kartı driverınızı güncelleyebilirsiniz diyor fakat bizim laptopumuz msi, neyse lenovo nun sitesini allak bullak ettim bizim kartın driver ı yok yani 2 -3 saat aradım yokh lenovo nun ibm in bu kartı kullanan bir laptop u yokh bana güvenebilirsiniz :) Güncellemeleri beklemek de fayda war.

● Gom player ile film izlerken takılarak ilerliyordu vistada search index ile bir kaç hizmeti kapattım düzeldi. Bu arada 64 bitte system dosyası çok fazla işlemci gücü çekiyor bence 32 bit Vista Ultimate kullanılırsa sorunsuz herşey çalışacaktır. Vista 64 bit service pack 1 i sonradan yüklerseniz işlemci gücünüz 100 ün altına inmiyor haberiniz olsun mutlaka integre edilmiş bir sistem kurun.

● Crysis Warhead kurup denedim 4 kademe olan oyun grafik ayarlarında 3. seviyede anti-alising olmadan oynuyor sadece duman sis efektleri gelince kitliyor. 2 seviyede yani default seviyesinde 0.2 anti alising ile oynayabiliyorsunuz. 64bitte Assasins Creed de full grafiklerle oynayabiliyorsunuz.

● Kızılötesi war alette fakat çalıştıramadım kullanıcı dosyalarını okudum birşey yazmıyor. Vista dan kızılötesi tanıttım fakat hala kullanamdım alet çalışıyor görünüyor fakat kullanacak programı bulamadım bulan warsa yardımcı olursa sevinmirim.

● Touchpad 'i güzel isterseniz kapatabiliyorsunuz.

● Ekran dendiği üzere parlak kendiniz görebiliyorsunuz fakat parlak ekran olmasının nedeni görüntülerin daha net keskin görülebilmesidir yani diğer laptoplar ile karşılaştırıldığında görüntü daha iyi.

● Birde kullanıcı kitapçıklarından birinde Bios üzerinde Power active mi neydi tam hatırlayamadım onu disable yapınca daha da hızlanacaktır yazıyor bilginize ben kapattım.

Alet güzel bence bu fiyata böle bir laptop bulmak biraz zor. Görünüşü ve verdikleri mouse yeter zaten :D Çantası da çok güzel nike ın bir çantasının hemen hemen aynısı fakat renk bana çok kırmızı geldiği için kullanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiw -- 12 Aralık 2008; 18:57:57 >

• Shiw dostum güzel bir yazı olmuş eline sağlık. Acaba 3dmark testi yapabilir misin? Sonuçları yazabilirsen birçok arkadaş için aydınlatıcı olacaktır.
  • Palapiyer dostum gtaIV için bilgisayarın yeterli olup olmadığına şu adresten bir kontrol et istersen. http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
  • minimumu geçiyor, önerilende işlemci kalıyor. ya sorun ilaçtan mı bilgisayardan mı onu anlamak için birinin test etmesini istiyorum aslında :(
  • Palapiyer dostum, valla bende olsa hemen test ederim ancak olan arkadaşlardan ses çıkmıyor :( Forumun diğer bölümlerine baktım insanlar gtaIV için masaüstüler zorlanırken laptoptan fazla birşey beklememeleri gerektiğini söylüyorlar. Bu durumda ben işlemcinin o kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Sana pm' den gta 4 için fixed exe gönderdim, istersen bir dene.
  • Ayrıca ekran kartının son driverlarını kurun isterseniz, performans artışı, vistada hızlanma oluyormuş. Sanırım 180.84 driverlarını yükleyebilirsiniz. Acer 6930g sayfasında arkadaşlar bu konuda epey uğraşmışlar, bir inceleyin isterseniz.
  • fixed henüz gelmedi ama gelince bir de onu denerim çok teşekkür ederim kobeban :) evet 180.84ü kurunca biraz rahatladı özellikle yağmurlu havalardaki abartı kasışı bitti bakalım bir benchmark daha yapmayı planlıyorum. tekrar teşekkürler :)
  • sanırım bir hata oluyor pm den gönderemiyorum. Rapide adresi yükledim, o adresten sana uygun olanı indirebilirsin. http:/r****apidshare.com/files/173138255/Gta4.txt.html Ayrıca Gta4 için bir de patch yayınlamışlar. Onu da yükle bence.
  • Arkadaşlar ben gta4 kurdum denemek için acayip bir kasış war görüntüler görünüyor yol kaybolmaları felan yok fakat hep takılarak ilerliyor oynanmıyor oyun. En düşük özelliklerde oynanmıyor bu gta 4 rockstar ın böle bir oyunu yapmasına karşıyım normaldede oynamam bu oyunu denemek için kurudm ama laptop tan soğuttu oyun beni :D patchli bir ilaç buldum fakat açmadı oyun patchsiz de takılarak ilerliyor ben ce biraz daha beklemek laızm :D
  • kullanan arkaslara soruyorum acaba kucuk kardesim icin cok buyuk ve agir mi olur

simdiden tesekurler
  • normal bir laptop işte sırt çantası ile taşıyacağı için çok sorun olmaz sanıyorum. ama ağırlık önemliyse eee pc tarzı birşeyler bakabilirsiniz.
  • Sol taraftaki usb 1.1 heralde mouse u takınca çalışırken 5 dakkada bi çıkartıyor tekrar takıyor. Ayrıca bir kaç flash disk taktım ondada problem çıkıyor bunun için pek kullanmamak gerek heralde.

soldaki usb herkesde bozuk ben yaptırdım servise daha sorun çıkmadı gayet güzel çalışmakta.

gta iv kurdum gta biliyorsun birçok pcde kasma yapıyor view distance 35 diğerleri 100 - 100- ve 16 seviyeler medium ve 1280 çözünürlükte rahat oynuyorum bazı yerlerde ve özellikle araba kullanırken takılma yapıyor.gaming mode alınca birda patch kurunda takılmalar biraz daha azaldı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.