Şimdi Ara

MSI GX630 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
15.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikler :
    • İşlemci & Cache AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor Turion Ultra ZM-80 2.1G
    • İşlemci Windows Vista® Home Premium 32 Bit
    • Chipsets nVIDIA MCP77
    • Sistem Belleği 4 GB
    • LCD Ekran 15.4" ACV(Amazing Crystal Vision) Display
    • Graphics & Video Kart nVIDIA Geforce 9600M GT, 512MB DDR3 VRAM
    • Ses SoundBlaster compatible
    • HDD 250GB SATA (5400RPM)
    • Optical Sürücü DVD Super Multi
    • Webcam 2.0M
    • Kart Okuyucu 4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MS Pro
    • Communication Port Built-in Gigabit Ethernet LAN and Modem Module Built-in 802.11b/g Bluetooth V2.0+EDR
    • I/O Port Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1 USB2.0 Port X 3 Mic-in Port X 1 Headphone Output X 1 Modem Port X 1 LAN Port X 1 PCI Express Card X 1 eSATA X 1 HDMI X 1
    • AC Adaptor 120W
    • Battery Pack & Life Li-Ion 6/9 cells
    • Ağırlık Ve Uzunluk 358(L) X 260(D) X 27~31(H)mm
    • 2.7KG

Ayrıca yanında taşıma çantası ve MSI gaming mouse hediyeli.

Kasa ve Fiziksel Özellikler :
     MSI GX630 İNCELEMESİ

MSI GX630 İNCELEMESİ

MSI GX630 İNCELEMESİ

MSI GX630 İNCELEMESİ

MSI GX630 İNCELEMESİ

Ürünün kasası kırmızı ve siyah tonlardan oluşuyor.Yanında verilen mouse ve çanta da aynı renklere sahip. Üst kasa ve bileklikler tabaklanmış aliminyumla kaplı. Kalan yerler sert plastikten oluşmakta. Ürünün klavyesi num pad li bu sebepten dolayı çok yer kaplıyor. Özellikle “.” Tuşu küçük .Normal kullanım alanını sınırlıyor. Kalan tuşlar en azından benim için sorun çıkarmadı.Klavye kalitesi de standart notebook klavye kıvamında. Özel söylenebilecek bir şey yok.Yazı yazarken dikkat etmek lazım.Touchpade dokunma yapılabiliyor. Touchpadi kapatınca herşey normal.
    Touchpad dizaynı hoşuma gitti.Şekli güzel . Hassaslığıda tam kıvamında.(hatta biraz fazla hassas ama bu benim el yapımdanda kaynaklabilir :)

Ürünün üzerindeki speaker benim kulaklarıma göre oldukça hafif geldi. Ama kulaklıkla gayet iyi ses alınabiliyor.

GENİŞLEME YUVALARI

Ürünün genişleme yuvaları ise :
    1x eSATA
    2xUSB
    1x Modem
    1xGigabit Ethernet
    1xFirewire
    1xHDMI
    1xTv Tuner girişi
    1xCard Reader
    1xPCI Express Card
    Ürünün LCD paneli üzerinde Web Camerası bulunmakta ,microfon ise tuş takımın sağ alt kısmında bulunuyor. Kablosuz , şarj ve uyku modu ledleri kasanın sağ alt tarafında , klavye durum ve hdd hareket ledleri de tuş takımının sağ üst tarafında bulunuyor.

DOKUNMATİK PANEL

Tuş takımının üstünde dokunmatik tuşlar bulunmakta. En solda Media player ile kullabileceğiniz başlat,durdur ileri ve geri tuşları bulunmakta.Kullanılışlı olduğu kesin ama birde bunlara ses volümü ile ilgili 2 tuş daha eklenseydi çok daha iyi olurdu.

Bunların hemen yanında ECO ve TURBO tuşları bulunmakta. ECO tuşu bilgisayarı çeşitli güç tasarruf modları arasında zahmetsizce gezinmenizi sağlıyor. İsimlerini saymak ne kadar gerekli bilmiyorum ama kabaca fonksiyonlarını tarif etmek gerekirse : ürünü şarjından çıkarttığınızda yine aynı güçte kullanmaktan maksimum pil ömrünü sağlamaya kadar olan bir alanda kademe kademe güç harcamasını arttırıp azaltabilirsiniz. Gaming modda bilgisayar sarja takılıymış gibi güç harcarken max battery saver modunda ise pil ömrünü uzatacak şekilde tasarruf yapılıyor.
    Pil tasarrufu açık durumda ve kablosuz ağ da açıkken ofis ve internet uygulamaları kullanılıyorken (+Mouse ) yaklaşık 2 saatlik bir pil ömrü var ki bir oyun bilgisayarı için güzel bir süre.

TURBO tuşu ise bilgisayar sadece şarja takılı iken çalışıyor ve tek tuşa basarak yaklaşık %10 overclock etmenizi sağlıyor. CPUID ile işlemci üzerindeki etkisini gördüm. BIOS a bakarsak ekran kartı üzerinde de etkisi olduğunu tahmin ediyorum fakat henüz ölçmedim. Oldukça faydalı bir tuş olduğunu söyleyebilirim :). Daha fazla overclock etmek isterseniz BIOS unda bu konuda seçenek göremedim. Yazılımsal araçlar kullanılabilir belki ama notebook olduğundan fazla zorlamamakda fayda görüyorum :)

Turbo ve ECO tuşlarının sağında ise sırasıyla , Webcam ,bluetooth, wireless,kullanıcı fonksiyon tuşları bulunmakta. Tahmin edebileceğiniz gibi söz konusu aygıtları açıp kapamaya yarayan tuşlar. Kullanıcı fonksiyon tuşu ise dokunduğunuzda seçtiğiniz bir programı çalıştırmaya yarıyor.

Bunlarında sağında Power Tuşu bulunmakta .Açıp kapama işlemleri için :D:D

Bütün dokunmatik tuşlar mavi renkte ışık veriyor. Aktif hale getirildiğinde hızlı bir şekilde yanıyor , kapatıldığında da yavaş bir sönme efekti mevcut.

ISINMA ve SES

Ürünün sağ üst tarafında soğutma çıkışı var. Bu alanı kapatmamak sistem sağlığı açısından iyi olur. Yük altında bu taraf ısınıyor ,kasanın sağ tarafında da hafif ısınma oluyor.Fakat rahatsız edici değil ,kasanın geri kalan kısımları normal sıcaklığına yakın düzeyde. Ve yine iyi olan tarafı ne kadar yük altında olursa olsun ses yapmaması.Çok sessiz ortamda dahil rahatsız edici düzeyde ses almayı başaramadım. Desibel ölçücü bir aletim yok ama ses düzeyinin gayet başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Isı düzeyide aynı şekilde oldukça başarılı buldum bir gaming makineye göre. Günde en az 8 saat kullanmama rağmen rahatsız ediciliği yok.

LCD PANEL

LCD panele gelince max 1280*800 çözünürlükte 16:10 rasyo ve 60 hz ile çalışıyor.Kontrast konusunda bir sorun yaşamadım.Parlak ekran olması sebebi ile arkadan ışık geldiğinde kendinizi de seyredebiliyorsunuz. Narsist arkadaşlar için ideal. Ama kişisel tercihim mat olmasıdır…Çok karanlık ortamda ve ekran tamamen siyah iken üstte ve alttaki ışıklandırma panellerinin etkisi ile siyah renkteki açılmayı görebiliyorsunuz. Kaç ms lik tepki süresi olduğunu ölçmedim veya okumadım ama hayalet efektine de rastlamadım. Konunun özüne dönersek çok çok başarılı bir ekran değil fakat başarısız da değil.Orta –Orta üst arasında bir yerlerde olduğunu söyleyebilirim.

PERFORMANS

MSI GX630 İNCELEMESİ

RAM

Üründe 4 gb Ram var .Fakat bu ram i tam kullanabilmek için 64 bitlik işletim sistemi kullanmanız gerekiyor. Zurnanın zırt ettiği yer ise ürün 32 bitlik Windows Vista Home Premium ile birlikte geliyor.Üründen tam performans almak istiyor iseniz ellerinizi biraz pisletip 64 bitlik Windows Vista kurmanız gerekiyor. Ürünün BIOS unda IDE uyumluluk modu mevcut. Biraz araştırma ile Windows XP 64 bit de kurulabilir .(teorik olarak uygun sürücülerin windows xp cd sinin içine gömülmesi yolu ile ).ama turbo ve eco tuşlarını kaybetmeniz muhtemeldir.

İŞLEMCİ

Üründe İşlemci olarak AMD X2 DUAL CORE ZM-80 2.1Ghz kullanılmış. Pek çok kişinin aklından geçen şey Intel’in mobil işlemciler konusunda başarılı olduğu AMD nin de bu alanda performansının düşük olduğu yönündedir. Öyledirde.(Bu benim düşüncem, kimseyi de bağlamaz ) .Görünen o ki AMD bu konuda bir atak yapmış ve PUMA serisi işlemcileri geliştirmiş. İşlemcinin ne olduğu ne yaptığı intelden önde midir geride midir bizim konumuzun dışında bir konu.İlgili firmalara kendisi sahipmiş gibi hisseden herkez bunu tartışabilir , ben karışmam . Bizim konumuz bir bilgisayar ve bu bilgisayarın donanımına bu işlemci yetiyor mu ? Evet yetiyor. 3D uygulamalarda kısıtlayıcı etkisini hissetmedim. Ki size rahatlıkla diyebilirim ki bu bilgisayarla ilgili dar boğazlarda işlemcinin payı varsa bile çok düşük.
    Olaya direk negatif girdim gerçi. Tamam bu işlemci intelin 9000 serisi işlemcilerinden geride kalır. Ama 8000 serisiyle başa baş gider yada belki biraz geriden takip eder diye hissediyorum . Karşılaştırma için çeşitli testler yaptım fakat bu testlerden de çok verim alamadım.
    Wprime mesela. Her çalıştırışımda farklı sonuç aldım . Ve çekirdeklerden sadece 1 tanesini kullanma gibi bir eğilimi vardı. Aldığım conuçlar 96 snye ile 64 saniye arasında değişiyor.
    1 M lik Süper pi ise sabit 41 sn ,turbo bile değiştiremedi

MSI GX630 İNCELEMESİ

Testlerde görüldüğü gibi rakamlar düşük. Ama bir noktayıda açığa çıkartayım bu testler yapılırken işlemci kullanımına baktığımda toplam kullanım %50 yi aşmıyordu.En fazla %70 gördüm.Hatta daha öteye gideyim ...güç tasarrufu devreye girip işlemcinin frekansınıda yarıya düşürüyordu. SS aşağıda. Bu durum oldukça spekülasyona açık :) Bu işlemciyi nasıl test edeceğimizi dair her türlü fikire açığım :) Ya ben beceriksizim yada işlemci salaş ya da çok feci bişi

Core Speed in 1066 olması gerekiyor normal kullanımda

MSI GX630 İNCELEMESİ

HARDDISK :
     MSI GX630 İNCELEMESİ

Okuma değerleri notebook hdd sine göre hiç fena değil.7200 rpm (ısınır ) yada SSD disk (pahalı) kullanarak performans arttırılabilir. Ama gereği var mı ? Notebook bu veritabanı sunucusu değil.

EKRAN KARTI

Ürünün güzel taraflarından biriside üzerindeki ekran kartı: Nvidia 9600 GT 512 Mb DDR3 kendisine atanmış ram i mevcut. Bunun yanında turbo cache le beraber 2 gb a yakın bir alanı da yetmediği durumlarda sistemden çekebiliyor.Ama tabi bu istenmeyen bir durum.Eğer bir işlem sistem rami ne kadar taşıyorsa bu uygulama yavaş çalışacak anlamına gelir.lafı kısa kesip 3d Benchmark ve Oyun sonuçlarına geçmek istiyorum.Zaten en merakla beklenen değerler sanırsam bunlar :)

SENTETİK TESTLER

Bütün testleri Windows Vista 64 bit yüklü durumda ve aero masaüstü aktifken yapacağım. Antivirüs yazılımım da yüklü olacak.Yanında gelen CD deki ekran kartı sürücüleri yüklü olacak. Turbo açık ve Turbo kapalı olarak 2 ayrı şekilde yapmayı düşünüyorum zamanım müsaade ederse.Oyun testlerinde ise fraps kullarak fps ölçümü yapacağım.

3D Mark 2006
    Turbo modu açık ve kapalı olarak yaptım

Turbo Kapalı :
     MSI GX630 İNCELEMESİ

Turbo açık :
     MSI GX630 İNCELEMESİ

3D mark vantage
    Turbo açık. External 17’ monitör kullandım. Çözünürlük en az 1280*1024 olmalı bu testi çalıştırabilmek için…
     MSI GX630 İNCELEMESİ

MSI GX630 İNCELEMESİ

Daha sonra oyun fps değerlerinide ekleyeceğim . şimdilik yoruldum ...

Crysis Warhead 1280*800 Normal detay seviyesi ortalama 20-25 fps

Sonuç :

Bu bilgisayarın amacı oyun oynatmak. Ki mobil bir bilgisayara göre bunu iyi yaptığını söyleyebilirim. Modern oyunlarda (crysis ,mass effect ,World in Conflict) ortalama 30 fps yi bulabiliyor.Ki buda oyun oynatacak bir seviye . Daha yüksek performans için masaüstü pc toplamak yada konsol almak mantıklı.Ama taşınabilirlik de istiyorsanız MSI gx630 bence fiyat/performansı kendi sınıfında gayet kuvvetli bir bilgisayar.

artılar:
    -fiyatına göre oldukça performaslı
    -Yanında verilen ekipman (çanta ve mouse ) gayet kullanışlı ve estetik
    -Kasa şekli güzel kalitesi iyi
    -Touchpad ergonomik
    -Ana kasa hafif
    -ısınma az ve fan gürültüsü çok düşük
    -Düğmesine basar basmaz yaklaşık %10 overclock

eksiler :
    -Ağır ve büyük adaptör
    -Numpad klavye ve küçük . tuşu
    -32 bitlik işletim sistemi ile gelmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigimoto -- 27 Eylül 2008; 17:22:45 >

• Arkadaşım gördüğüm kadarıyla bayaa bi test yapmışsın... yanlız bu sayısal değerleri nasıl yorumlayabiliriz???

yani alet bu testlere göre iyi mi ?? kötü mü??
  • Diğer rakamları anlayan anlar da 3d mark rakamlarına bakarak sana diyebilirim ki Modern oyunları Medium- High Detay seviyesinde oynayabilirsin. İyi bişey yani :)
  • Eline sağlık sayende bende bu laptopu almakta %99 karar kıldım :D
  • ellerine sağlık güzel bi çalışma olmuş.

ama bişey soracam ben :d
    sende ram puanı 5.9 bendede 64 bit kurulu ama ram puanını bi türlü 5.5 ten yukarınısını göremedim :D

sorun nedir acaba bi bilgin varmı?
  • inceleme için teşekkürler
    fanın sağ taraftan üflemesi sıcaklık bakımından el için problem yaratıyor mu?
    everest ultimate ile oyun oynarken sıcaklık testi yapabilir misisn?
  • ekran kartının vista puanına baksanıza 5.9 şimdi dersiniz neden 6.0 olmuyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahho88

ekran kartının vista puanına baksanıza 5.9 şimdi dersiniz neden 6.0 olmuyor?

:D:D:DDD:

6,0 yok be dostum olsa vallah sorardım :D sırf senin hatrın için :D:D:D

ama aynı makina neden olmasın :D
  • Bir MSI VR330X notebook kullanıcısı molarak çok beğendim bu modeli. Benim notebook ta canavar gibiydi most wanted flatout gibi oyunları çok iyi oynadım (ram 2gb) ki makine 680YTL lik makine.
    Bu notebook u ucuz diye almıştım tabi burdaki incelemelerden sonra ihtiyacım olandan fazlasını verdi bana.MSI konusunda benim tereddütlerim vardı taakii ilk çıkardıgı K serisi anakartlardan beri. Nitekim bunda korktugum basıma gelmedi. Notebook umda bir sorun yok fakat servisinin tek bir yer olması insanın canını sıkıyor.
    Neyse geleyim konuya: yine fiyatına göre cok iyi bir notebook yapmıs MSI.. bende ki modelini göz önüne aldıgımda bunu almamk için bir olumsuzluk makinede bulamıyorum. İşlemcisi benimde kafamı kurcalıyor. keşke 200YTL pahalı olsaydı da iyi bir işlemcisi olsaydı.
    Önceki notebook umu babm aldıgı için bu modeli düşünüorum şimdi. İnceleme yapan arkadaşa çok teşekkür ediyorum ve bir soru soruyorum:
    Degerli yigimoto, acaba oyun oynarken ısınma durumu nasıl? az ısınıyor demişsin ama ayrı olarak beirtmedin yada ben gözden kacırdım bunu belirtirsen sevinirim.
    Bu soruyu sundan soruyorum: bendeki modelde normal çalışmlarda fazla ısınma olmuyordu ama oyun oynadıgımda rahatsız edci bir ısınma oluyordu bu da ekran kartı işlemci yi aynı anda sogutan ısı borusunun küçük olmasıydı fanda ufak ve tekti.
    Birde yazmayı unuttum klavyesi nasıl VR330x lerde klavye içeri esniyordu bundaki sertlik ve kalite durumu nedir acaba?
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pugulli61 -- 27 Eylül 2008; 5:36:33 >

• dostum eline sağlık gerçekten güzel bir inceleme olmuş beklenen notebook un beklenen incelemesi
    güle güle kullan umarım üzmez seni
  • arkadaşlar inceleme yapan herkese teşekkür ediyorum. bende iki günlük incelemelerden sonra vista 64 bit kurmaya karar verdim ve kurdum. öncelikle 64 bit kuracak arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum kesinlikle update hastalığınız varsa sp1 olmayan sürümleri kurup üstüne sp1 kurup update yapmayın. çünkü bilgisayarın açılması aşırı derecede uzuyor. hatta bence çoğu sitelerde dolanan sonradan entegre edilen sp1'li sürümleri de kurmayın. ben microsoft msdn sitesinden orjinal olarak vista sp 1 tr versiyonunu kullanıyorum. linkleri tnctr'den ararsanız bulabilirsiniz. şu an tüm driverlerı kurdum gayet stabil çalışıyor. özellikle ikaz ediyorum benim gibi takıntılı arkadaşlar msi sitesinde güncel driver var onları kurayım demesin. çünkü oradan kurulan SCM programı ile bilgisayarın eco özelliği çalışmıyor. henüz sp1 li hali ile windows update yapmadım eğer yapan arkadaş varsa sistemi yavaşlatıp yavaşlatmadığını söylerse sevinirim. "özellikle belirtiyorum verilen cd deki driverları kurun (64 bit için)"
    ben cd den utility bölümünden "dolby control center" programını kurdum çalıştırırken framework ile ilgili bir hata verdi bu konuda yardım bekliyorum. ayrıca chipset driverını kurarken:
    NVIDIA IDE SW Sürücüsü Bilgileri
    --------------------------------
    NVIDIA IDE SW sürücüsü ATA sürücülerini (Windows ile birlikte gelirler) nForce2/nForce3/nForce4-tabanlı masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiş sürücülerle değiştirir.

NVIDIA IDE SW sürücüsü saklama alt-sistemlerinde görülen sıkışmaları azaltır, işlemcinin ve diğer sistem düzeyindeki donanımların daha verimli ve etkili çalışmasını sağlar.

NVIDIA IDE SW Sürücüsünün yüklenmesi için NVIDIA RAID çözümünün etkin kılınması gerekir. NVIDIA RAID çözümünü YENİ bir Windows İşletim Sistemine yüklüyorsanız, NVIDIA RAID'in yüklenebilmesi için içinde NVIDIA IDE Sürücülerinin yer aldığı bir disket yaratılması gerekir.

Genel olarak işletim sisteminizin doğru çalışması için NVIDIA IDE SW sürücüsü zorunlu değildir.

diye bir hata verdi, kurulumu tamamladı. ama aygıt yöneticisinde bir problem görmedim. ilk geldiği bölümleme 50 gb 180 gb olduğu için yeniden böldüm. bununla ilgisi olabilir mi? ya da bu problemi bi şekilde çözecek arkadaş var mı?

son olarak bildisayarımdan yönet bölümünden depolama kısmına bakınca 7,81 gb lık EISA diye bir bölüm var. bu bölümü kurarken göremiyorum, silmek de istemiyorum bir şey olur diye. bu ne işe yarıyor? acaba recovery dosyaları mı var?

şimdiden herkese teşekkür ederim...
    cevaplarınızı bekliyorum

• Oyun oynarken illaki ısınacak. Ama sadece kasanın sağ tarafı ısınıyor . Sol tarafa yansıyan birşey yok. Sadece WASD tuşlarını kullanıyorsanız hissetmiyorsunuz bile. Oyun fası bittikten normal kullanıma geçişte ECO tuşuyla tasarruf açılınca 5 dakika içinde normal sıcaklığına dönüyor.

Bir arkadaşda mouse kullanan eli ısıtıyormu diye sormuştu. evet önünde tutarsanız ısıtıyor ,terletiyor. Kullandığınız masaya ve pozisyona göre değişiyor tabi mouse un nerede durduğu.

dil_enci neden sende 5.5 bende 5.9 olduğuna dair ise hiçbir fikrim yok inanki tekrar bir hesaplat istersen :)

pugulli61 - fan deliği oldukça büyük ,dediğim gibi ısınma rahatsız edici değil . Klavye daha kaliteli olabilirdi ama kalitesizde değil en azından içeri doğru esnemesi yok.

cimuzlek ,kardeş ne yap ne et o ide sw sürücülerini bir şekilde kur. Yoksa harddisk işlemlerinde çok fazla işlemci gücü tüketebilir bilgisayarın . Dolby tool konusunda benimde aynı problemim var. Ama msi ın genel tarzı bu. yanında verdiği utilityler işlevselse bile kalitesiz olur..net framework kullanıp hata vermeyi becerir :) Taiwanlı donanımcıla sözüm yok ama programlama konusunda biraz daha kasmaları lazım :)

EISA bölümüne gelince silmemekte fayda var .Recovery oradadır .Hem zaten bilmediğin bir şey görüyorsan kesin işe yarıyordur.Bunun yanında o bölümü silmek ürünün garanti ve iade koşullarını direkt etkiler.

teşekkür eden arkadaşlara da teşekkür ederim ( cümleye bak çay demle)

• bende bu ürünü almaya düşünüyordum ama servis yeri garantisi düşündürüyor insanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: 26birkan

bende bu ürünü almaya düşünüyordum ama servis yeri garantisi düşündürüyor insanı

MSI ın 2 tane servisi var şuan, 2 si de ist de, ama servisi arayınca UPS kargo ile bedava gönderiyorsun.
    çok yakında ankara da da bir servis noktası oluşturacaklarmış, dün arkadaşın laptopu arızalanınca msi ı aradığımda sölediler.
  • Servis sayısını artırması lazım gerçekten de birçok insan alısverişte düşünüyor taşınıyor en son güvvnli olan hangi markaysa onu alıyor.

yanıt için saol yigimoto.
    Benim bir sorum daha olacak; Ram hızları 800 mü 667 mi?
    wifi nin yeni teknoloji olmaması kötü. çünkü bendeki msı ile asusun cekişlerinde çok fark vardı. inaşallah bunun cekişi iyidir.
  • Evet istedigim makina işte ya tam aradıgım nomluoc kısmını şimdi beyenmioyorsunuz ama ben onada hayranım çok işe yaradıgını ilerde sizde göreceksiniz eline sagkık
  • ben işlemci konusunda tedirginim biraz.diğer konuda bi arkadaş bu işlemcinin core2duonun t7200 serisine denk geldiğini söylemişti.bu da benim için tatmin edici olmadı.
  • fiyatını kesinlikle hak eden bir laptop ama msı ın bu laptopa numerik klavye koyması çok saçma bence,sığdıramayıncada tuşları küçültüp kulanılmaz yapıyor..bunun haricinde çok beğendiğim bir laptop.
  • Kimse benı yalnış anlamasın ama tv-out yok hdmı cıkısada herkeste yok düz mantık yapıldığında eksik olarak göze çarpıyor...

peki hdmı çıkışıyla normal tuplu tvye bağlaya bilirmiyim....Yada ben bunu normal tvye nasıl baglarım....

bide şunu gördüm genişleme panelinde 1xtv Tuner girişi bu ne oluyooo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrjudge07 -- 27 Eylül 2008; 22:05:11 >
  • sevgili yigido kardeşim bu raid olayını windows xp den biraz biliyorum ama hiç dokunmamıştım. bu konuda yardımcı olursan seviniriim. şu anda ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.