Şimdi Ara

MSI GX630 İNCELEMESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
15.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: palapiyer

ya ben de rahat oynuyorum sadece bazı yerlerde yavaşlıyor ama kitlenme filan kesinlikle yok da 30 fps normal mi yani onu merak ediyorum, çünkü çözünürlüğü düşürünce kalite çok düşüyor ama 100 fpsye bile ulaştı bir ara :D
  • Laptopta internette gezerken, mp3 dinlerken ve film seyrederken vs. bilgisayarın sıcaklığı ne oluyor? Bunun yanında oyun oynarken sıcaklık ne oluyor karşılaştırabilir misiniz? Everest programı bu iş için ideal. Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar

3 gün önce gx630 satın aldım
    Ve vista64 bit kurdum
    32 bit vistayla 4.9 puan alan sistemim 64bit ile 5.0 puana yükseldi
    bütün driverları sorunsuz kurdum
    Benim sorunum vista nın Sleep Moduyla ilgili
    Kapağı kapattığımda yada uyku moduna geçtiğimde,tekrar uyandırmak mümkün olmuyor.Ancak pili çıkartıp takınca pc tekrar açılıyor.
    Bu konuyla iligili epey araştırdım.Gx630 için değil ama diğer notebook larda bu sorunu bios update le çözenler var.
    bende MSI in sitesinden yeni bios dosyalarını indirdim ve usb flashdisk(kingston 1gb) ile yüklemeye çalıştım.
    fakat boot menuden kingston i seçtiğimde sistem duruyor ve reset gerekiyor.Yani bios u da update edemedim.
    Soruna yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: draculas

Merhaba arkadaşlar

3 gün önce gx630 satın aldım
    Ve vista64 bit kurdum
    32 bit vistayla 4.9 puan alan sistemim 64bit ile 5.0 puana yükseldi
    bütün driverları sorunsuz kurdum
    Benim sorunum vista nın Sleep Moduyla ilgili
    Kapağı kapattığımda yada uyku moduna geçtiğimde,tekrar uyandırmak mümkün olmuyor.Ancak pili çıkartıp takınca pc tekrar açılıyor.
    Bu konuyla iligili epey araştırdım.Gx630 için değil ama diğer notebook larda bu sorunu bios update le çözenler var.
    bende MSI in sitesinden yeni bios dosyalarını indirdim ve usb flashdisk(kingston 1gb) ile yüklemeye çalıştım.
    fakat boot menuden kingston i seçtiğimde sistem duruyor ve reset gerekiyor.Yani bios u da update edemedim.
    Soruna yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

ilk olarak usb yi bootable yapmak gerekiyor
    http://www.seokulu.com/adtech-ile-reklam-2-0-donemi-basliyor-ve-Trkycmhrytllbtpydrklcktr-r10-net-seo-yarismasi/2008/11/04/bootlu-usb-disk-yapma/
    bence bios menüsünden usbyi 1. olarak seçin sonra kurulsun
    http://global.msi.com.tw/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahho88 -- 23 Aralık 2008; 14:22:12 >

• Microsoft sitesinde 32-bit 4 gb ram destekler dityor ve doğru vista home premium kurdum 32bit ve sp 1i kurdum vistaya 4gb olarak görüyor rami 64 bit kurupda program ve oyunlarda zorluk çekmeyin 32 bit sistem kurunuz...
  • Arkadaslar ben bu bilgisayarı almaya çok yakınım ama bazı takıldığım noktalar var bazıları gibi. Tusların sıkısıklıgı kullanımı ne kadar etkiliyor ve Vista Ultimate yüklediğimizde tüm modlar ve fonksiyonlar sorunsuz olarak calısıyor mu merak ediyorum. Bir de bu bilgisayarı kullanmakta olan arkadasların son görüslerini alabilir miyim acaba eger bilgisayarda sonradan ortaya cıkan negatif bi durum varsa bilmek istiyorum. Bu sorularımı cevaplandırırsanız minettar olurum. Paramı cöpe atmak istemiyorum umarım öyle olmayacaktır.
  • ● Arkadaşlar bende Vista64 SP1 bit kurdum driverlar da hiç bir sorun yaşanmıyor. Uyku moduna girince çıkmıyor servisi aradım bios update yapın düzelir dediler ama bios update yaparken "system failure" hatası aldım bende yapmadım bayramdan sonra götürüp verecem servise.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shiw

● Arkadaşlar bende Vista64 SP1 bit kurdum driverlar da hiç bir sorun yaşanmıyor. Uyku moduna girince çıkmıyor servisi aradım bios update yapın düzelir dediler ama bios update yaparken "system failure" hatası aldım bende yapmadım bayramdan sonra götürüp verecem servise.

gecmis olsun arkadasim,sirf bu sorun yuzunden bu cihazi almaktan vazgectim

muhtemelen seni baya bekleticekler
  • bana şimdiye kadar bir kere oldu o, onda da üç dakika sonra denediğimde açıldı.
  • Mahho88 yardımıyla bootable usb oluşturup , bios u MSI in sitesinde yayınlanan son versiyona update ettim.Ama malesef ki uyku modundan uyanma sorunu çözülmedi.Internette biraz araştırma yaptıktan sonra bu sorunun sadece MSI has bi sorun olmadığını gördüm.Bir çok model notebook da 64 bit te bu tür sorunlar oluyor.Sanırım Microsoft un gerekli yamayı çıkartmasını beklemekten başka çare yok.Tabiki yardımcı olabilirim diyenleri dinlemek isterim.

32 bit Vista cihazı 4gb ram ile görüyor.Fakat sadece görmekle kalıyor.64 Bit vistada ekran kartının paylaşımlı toplam belleği 2302Mb a kadar çıkıyor.32 Bit vistada ise bu değer 1700 küsür birşeydi.pes2009 un settings ekranında 32bit Vistayla 3gb RAM görüyordum.64 bit le bu rakam da 4gb da yükseldi.
    Genel olarak notebooktan bahsetmek gerekirse.
    Klavye alışınca bence mükemmel.Özellikle NumPad olması office vb. programlarda büyük rahatlık yaratıyor.Türkçe karakterler ufak ama alışınca soru yaratmıyor.
    Ekran kartı performansı mükemmel.
    Tek bir tuşla overclock yapabiliyor olmak güzel
    Dokunmatik wireless kamera bluetooth dümelerinin dizaynı çok hoş
    Kapağın Mıknatıslı olması bence güzel düşünülmüş bir detay.Notebook u açmak için debelenmek gerekmiyor.
    2 adet usb çıkışının olması sorun yaratabilir.
    Beraberinde gelen Mouse ve çanta mükemmel ötesi.
    üzerindeki 2.0mp kamera oldukça yeterli.

• Bende 64bit yükleyip bios update yaptım ancak bende de uyku modu sorunu çözülmedi, ki kapatmak yerine bu modu daha çok kullanırdım.. Bu soruna bir çözüm bulmak lazım..
  • ya arkadaşlar bendede bu aletten var ama kaç gündr bende bi sorun devam etmekte. sorun şuki müzik dinlerken yada film izlerken veya herhangi bir ses dosyası çalarken mouse sağ tıkladığımda internette gezindiğimde, dosyalar arasında gezindiğimde seslerde bi tekleme oluşuyor. çık , çık :D diye sesler oluşuyor. sorun formatla çözülür sandım ama olmadı. en az 6 kere format attım sorun hala devam ediyor. xp kurduğumda sorun yok ama vista 32 veya 64 bit farketmiyor her ikisindede sorun oluyor. ayrıca pil seçeneklerinde dengeli ayar seçili iken işlemci tavan yapıyor ama diğer güç seçeneklerine aldığımda bi sorun yok

acaba sorunum nedir. teknik servise söyledim yazılımsal sorun var dediler ama kesin bişey söylemediler. hala anlamış değilim bi yardımcı olabilirmisiniz ya?

tşkler şimdiden
  • ses kartı sürücülerini internetten indirip kurmayı denedin mi?
  • bütün sürücülerin en güncel olanını yükledim. tekrar tekrar format attım. sisteme ağır gelebilecek ne varsa hepsini kaldırdım. bütün dosyaları sildim. virüs olma ihtimaline karşın. ama yinede aynı sorun devam ediyor.
  • Bende bu notebook u almayı düşünüyorum fakat şu herkesin söylediği amd ısınır muhabbeti yüzünden erteliyorum aynı fiyata başka notebookta yok, gx 630 sahibi arkadaşlardan ricam everest gibi bir program kurup beklemedeyken ve oyun sonrası ısılarını test edip buraya koyabilir mi çok rica ediyorum. Ona göre ben de içim rahat rahat alayım :)
  • BEYLER 64-Bit KURMAYIN 32-BİT SİSTEMLER 3 GB YAZSA BİLE 4 GB RAM DESTEKLER VE KULLANIR..Zaten Vista 32-Bit kurun sp 1 i kurun görünen rem 3 değil 4 olur.3 gözükse bile bilgisayar 4 gb ram kllanır...Masadayken ısınma sorunu yaşamadım ama dizime aldığımda her laptop gibi normal bir ısı hissettim.Ben memnunum :)
  • Arkadaslar merhabalar...Cihazda bir sorunla karsılastım oyunları oynarken belli sure sonra frame frame ilerlemeye baslıyor inanılmaz yavaslıyor sanki cok dusuk bi bilgisayarla oynuyormussunuz gibi...İlk başlarda ısınmadan kaynaklandığını düşünüp soğutucu aldım sonra farkettim ki zamanında guncellediğim system control manager' dan kaynaklanıyor.system control manager' ı devre dışı bırakıp COD5, Assasin Creed'i fln sorunsuz sekilde oynuyordum ki son zamanlarda yine yapmaya başladı...Örneğin GTAIV, NFS Undercover, H.A.W.X, Prince Of Persia, Wanted vs..Hatta Splinter Cell Double Agent da bile yapmaya basladı..İşin tuhaf yanı bu oyunlardan gta, nfs yda splinter cell i ilk yuklediğim zamanlarda 2-3 saat aralıksız oynayıp hiç bi yavaşlamayla karşılaşmıyordum...Yani yine system control manager'dan kaynaklanıyor desem onu hiç çalıstırmıyorum bile..Sorunun kaynağını bi türlü bulabilmiş değilim ama aynı dertten muzdarip bi kac kullanıcı daha olduğunu biliyorum ve yardımlarınızı bekliyorum...

• quote:

Arkadaslar merhabalar...Cihazda bir sorunla karsılastım oyunları oynarken belli sure sonra frame frame ilerlemeye baslıyor inanılmaz yavaslıyor sanki cok dusuk bi bilgisayarla oynuyormussunuz gibi...İlk başlarda ısınmadan kaynaklandığını düşünüp soğutucu aldım sonra farkettim ki zamanında guncellediğim system control manager' dan kaynaklanıyor.system control manager' ı devre dışı bırakıp COD5, Assasin Creed'i fln sorunsuz sekilde oynuyordum ki son zamanlarda yine yapmaya başladı...Örneğin GTAIV, NFS Undercover, H.A.W.X, Prince Of Persia, Wanted vs..Hatta Splinter Cell Double Agent da bile yapmaya basladı..İşin tuhaf yanı bu oyunlardan gta, nfs yda splinter cell i ilk yuklediğim zamanlarda 2-3 saat aralıksız oynayıp hiç bi yavaşlamayla karşılaşmıyordum...Yani yine system control manager'dan kaynaklanıyor desem onu hiç çalıstırmıyorum bile..Sorunun kaynağını bi türlü bulabilmiş değilim ama aynı dertten muzdarip bi kac kullanıcı daha olduğunu biliyorum ve yardımlarınızı bekliyorum...

Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek biri yahu

• Otomatik güncelleştirmelerin açık sanırım. Bence temiz bir vista kurup windows defender ı, otomatik güncelleştirmeleri kapat. Bende Kasper var bu nedenle Firewall u da kapadım. Sistem arkadan bir dosya yüklüyor ve bu dosya da AMD Turion işlemciyle sorun yaşıyor olabilir. Bir yerde okumuştum belki faydası dokunur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.