Giriş seviyesi kart arayanlara iyi bir tercih olabilir, m2 desteğide bulunuyor. Piyasa fiyatının neredeyse yarısı şuanda. Satıcı da Hepsiburada https://www.hepsiburada.com/msi-h310m-pro-m2-plus-soket-11551-ddr4-2666-dvi-vga-hdmi-m-2-usb3-1-matx-win7-win10-anakart-p-HBV00000IDBWY akakce.com MSI H310M PRO-M2 PLUS Intel LGA1151 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-h310m-pro-m2-plus-intel-lga1151-ddr4-micro-atx-fiyati,448891676.html |
MSI H310M PRO-M2 PLUS 429₺
-
-
M2' ye geçtiğim için anakartı da değiştirmek zorunda kalmıştım ve bu anakartın 2 yıl önceki versiyonunu alıp upgrade yapmıştım.
2 yıldır memnun bir şekilde kullanıyorum...
-
işlemcisi yok piyasada..
9400f alıp takayım desen 1800 tl istiyorlar.
10100f ile h510-b560 anakart alsan aynı performans aynı fiyata.
-
Zaten işlemci+anakart ikilisi oluşturmak çok zor artık. İkinci el 9. nesil işlemcilere sıfır 10. nesillerden fazla istiyorlar. Yeni bir şey alayım desen anakart fiyatları uygunsa işlemciler pahalı, işlemci uygunsa anakart pahalı oluyor. 12100f fıstık gibi işlemci ama H serisi bomboş anakartlar bile işlemciyle aynı fiyat.
En iyisi zamanında B350m anakart almakmış aslında. 1600'den 5800X3D'ye bile geçebilirsin. Değiştirme masrafın olmaz hiç.
-
amd de işe yarar işlemci 3600 ve üzeri,
onda da fiyat 3000 tl den aşağı değil. 5600 baksan 4000 tl den başlıyor.
-
Bende ram artırayım diyorum, ama anakart 1600mhz destekliyor, bu devirde 1600 e o parayı vermek istemiyorum, daha yeni nesil ve 4 slotlu kart düşünüyorum bu seferde işlemcim 1150 pinli.
Şu işi de bir standarda bağlasalar, en azından daha az olsun, bu nedir, kızlar gibi kombin yapmaya çalışıyoruz.
-
Devir dediğiniz AMD zen serisi aynı anakart ile 4 nesil işlemci destekledi. Ki sadece DDR3 destekli son işlemci 9 sene önce geldi.
İş standarta yakın bağlanmış durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Halen daha soket olarak çok çeşit var.
Epeyde seçeneklere bakınca bile 20 soket çeşiti çıkıyor. Bunlar 10 tanesi çoğunlukla kullanılıyor.
Bunu diyorum aslında.
Nasıl ki ram çeşitlerinde sadece nesil ve hız gibi uyumsuzluklar varsa, işlemcide de aynısı pekala olabilir.
Ama işlemcide bu soket yapılarının yanısıra diğer uyumsuzluklarda göz önüne alırsak seçenek belkide 40 lara çıkıyor.
Type c girişi ile yüzlerce cihaz hem şarj işini hemde veri işini halledebiliyor. İşlemcilerde belirli pin sayısı ve yapısı ile işlerini pekala çözebilir.
-
AM4+ ve LGA 1700 en yenisi. LGA 1718 gelecek şimdi AMD için.
Sizin attığınız resimde 20 yıllık nesiller de var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X