Şimdi Ara

MSİ R9 290 GAMİNG ! ÖZEL SOĞUTMA! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
3.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

780 daha mı iyi ?

tabıkı kat kat daha iyi.

Komiksin arkadaşım. R9 290 genel performans olarak %5 daha üstündür GTX780'den.

esas sen komiksin arkadaşım.
    öyle bir olay yok.
    yıllarımı verdım bu donanıma ben.

Tabi canım GTX780'nin yanında R9 290'nın esamesi okunmaz :) resmen cuvalladın ya!

yazın görecem ben o kartları.
    buynu yaz bır tarafına köşene.

cayır cayıor yaz sıocagında baklım o kartlar nsıl gpu saatı dusuruyopr bır bak gor ızle.

nvdıa karşıt adım cıkarılmıs geçiş kartlarıdır bunlar.
    vede hıc bır zman stabıl olmazlar.

ha su soğutma yaparım dıyorsan o ayrı.

ıdda edıyorum referans tasdatım hıc bır markanın modelı bes para etmez. ıster asus olsun.

ozel sgutmalı olaln modellerde yazın helekı o.c yapılacak ıse hayatta hava fan soıgutma ıle bu kartların ustesınden gelmez.

siz cok bılıyorsunuz.

ben bır pohk bilmiyorm.
    doğrudur.
    biz boşa döktük saçları ve ağartık.

yenı nesıl çok fena
    Allah sonumuzu Hayır etsin.
    ne saygı var ne sevgi.

sende bloklusun evlat.

Ben referans modelden bahsetmiyorum ki. Sapphire R9 290 Tri-x den bahsediyorum. RT bende karsıyım. R9 290 Tri-x te öyle sıcaktan patlayacak bir kart değil güçlü sogutması var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konu gene amd nvida savaşına dönmüş
  • Arkadaş şimdi gerçekleri söylemek gerekirse nvidia amd den daha sağlam kart yapıyor bunu bir kere kabul etmek gerek amd 3 senedir ne yaptı ki boş boş kartlar çıkardı bi bu sene biraz atılım yaptı onda bile eksik şu sıcaklık değerlerine bakın 95 derece nedir ya firmalar üzerlerinde çalıştı da özel soğutucularla adama benzedi kart yoksa kim alacaktı o sıcaklığa ulaşan kartı ben ne nvidia ne de amd fanboy felan değilim ikisini de kullandım kullanırımda ama sizin gidip yok 290 780 den üstündür demenizi yanlış buluyorum yok öyle bir şey sizin tri-x dediğinix modelide kullandım test ettim asus 780 dcu ii kartımdaki testlerden düşük puan alıyordu hemde oc lu olduğu halde ben kendim yaptığım teste bakarım internet sitelerindeki testler yanıltıcıdır...

• orhancub kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, eğri oturup doğru konuşalım. Ben hiç bilgisi olmayan birisi olsam diyeceğim ilk şey ne olurdu biliyor musun?
    Daha noktalama işareti kullanmayı bilmeyen adam, gelmiş bana yol gösteriyor...
    Nvidia sağlam değil, daha performanslı kart olarak bilinir. Ama fiyat/performans olarak değil, yalnızca performans. AMD ise fiyat/performans kartlarıdır. Verdiğin paranın hakkını çoğu AMD kart sana performans olarak verir. Nvidia pahalı diye millet boşuna hayıflanmıyor. Kalite dersen işin içine kullanılan parçalar girer. Bu kaliteyi de '' marka '' kendisi belirler. Mesela Zotac markasını ve kalitesini beğenmem. Evga'nın ise hastasıyım denebilir. Bunca yıl Nvidia kullandım, bugün itibarı ile AMD kullanıcısı da olacağım. Ben en pahalısı olsun peşinde değilim, GTX780DCU SLI de tercih edebilirdim, ama AMD bu konuda beni NVIDIA'dan daha mutlu etti...
    Paran varsa en performanslısı o olduğu için gider Titan Black yada GTX790 getirtirsin... Ama bu performans getirisini nasıl ve neyle kullanırsın bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 1 Mart 2014; 11:53:51 >

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Ne alaka şimdi noktalama işaretleri ile benim anlattığım konunun burda türkçe dersi eğitimi mi veriyoruz yıllardır bilgisayar donanım piyasasını takip ediyorum senden daha çok ekran kartı kullanmışımlığım vardır emin ol bizde biliyoruz fiyat performans olarak amd nin iyi olduğunu ama iş sağlam kart ve driver yapmaya gelince de nvidia daha üstün daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz amd referans kartlar çok mu iyi yani bir nvidia referans karta bak bir de amd malzeme kalitesi ortada yan firmalar adam etmese o kartları soğutucuları ile kim alacaktı..

• siz katkattat yiyin bence
  • yav hacı sen ne takıyosun bunları.. seni bilen biliyor zaten salla geç, boşver.. donanımhaber forum'un eski tadı olmadığını biliyoruz, uğraşmaya değmez hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

Ne alaka şimdi noktalama işaretleri ile benim anlattığım konunun burda türkçe dersi eğitimi mi veriyoruz yıllardır bilgisayar donanım piyasasını takip ediyorum senden daha çok ekran kartı kullanmışımlığım vardır emin ol bizde biliyoruz fiyat performans olarak amd nin iyi olduğunu ama iş sağlam kart ve driver yapmaya gelince de nvidia daha üstün daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz amd referans kartlar çok mu iyi yani bir nvidia referans karta bak bir de amd malzeme kalitesi ortada yan firmalar adam etmese o kartları soğutucuları ile kim alacaktı..

Yav he he
  • Birkaç kat fark var işte. :D
  • Yav arkadaşlar ben konuyu bu kartın türkiyeye geldiğini belirtmek için açmıştım ama siz hine konuyu nvidia amd kapışmasına götürdünüz :)
  • batuhansuer1903 B kullanıcısına yanıt
    forumun genel sorunu bu iki firmanın adı varsa bir konuda tamamdır
  • mantle olayı şuan pek oturmamış olsada. benim gibi en çok oynadığı multi oyun battlefield 4 olanlar için gerçekten iyi bir seçenek, single oyunları yada fazla sistem istemiyen multi oyunları nvidia yada amd daha iyidir diye karşılaştırma gereği hiç duymadım sonuçta herkes kullanım alanına göre kart seçmelidir. kart tavsiyesinde bulunurkende şu işler için şu kart iyidir ama şu işler içinde şu kart iyidir demenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum, kullanıcı hangi alanda kullanıcaksa ona göre kart seçer. saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

forumun genel sorunu bu iki firmanın adı varsa bir konuda tamamdır

aynen
  • Performans olarak 290 780 den %4-6 arası daha iyi.Sanırım tartışmaya gerek olmayan bi konu bu.Burda %4-5 te önemli değildir.Bu rakamlarda devreye para girer.Aynı performanslı oldukları için hangisi ucuzsa o alınır.

Fiyatlara bakıldığında (vatan referans olarak )

MSI R9 290 GAMING GDDR5 4GB 512BIT AMD RADEON DX11.2 EKRAN KART 1243 lira
    POWERCOLOR R9 290 PCS+ GDDR5 4GB 512BIT AMD RADEON DX11.2 EKRAN KARTI 1251 lira
    SAPPHIRE R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512BIT AMD RADEON DX 11.2 EKRAN KARTI 1251 lira

3 kartta özel soğutmalı kart.

Nvidia muadili 780 de ;

ZOTAC GTX780 O.C. GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.2 EKRAN KARTI 1398 lira
    MSI GTX780 TWIN FROZR GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1509 lira
    ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1453 lira
    ASUS GTX780 ROG POSEIDON GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.2 EKRAN KARTI 1656 lira
    ZOTAC GTX780 AMP! GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1527 lira

En ucuz modelleri arasında 150 lira , en pahalı modelleri arasında bu rakamın daha arttığını görüyoruz.
    İşte bu yüzdendir ki 780 önermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 1 Mart 2014; 13:44:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

780 daha mı iyi ?

tabıkı kat kat daha iyi.

''Kat kat'' daha mı iyi?

http://www.anandtech.com/bench/product/1068?vs=1036

Hocam arkadaşı kötü bozmuşsun. Böylede yapılmazki

• prototype1903 kullanıcısına yanıt
    boyle cvp vermeye gerek yok ikisi asagı yukarı aynı performansı veriyor biri fiyat olarak daha yuksek dusuk olan r9 290 tercih edilebilir
  • şakamısın sen madem öyle düşünüyorsun nie bana alıntı yapıyorsun salvatore midir nedir ona yapsana ben aksinimi iddaa ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype1903 -- 1 Mart 2014; 14:18:11 >
  • prototype1903 kullanıcısına yanıt
    bnde kotu birsey soylemedim sana degil konunun butunune yaptım sen kendinde misin
  • aynı fiyatta olsalar gtx 780 tercih edilebilir ama
    gtx 780 direct cu alsan 1450 tl
    sapphire r9 290 tri-x alsan 1250 tl
    arada 200 tl bir fark var.
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    adamlar incelemiş burda sıcaklık yüksek ama özel model almak daha iyi onun haricinde genelde r9 290 önde hep
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-review-benchmark,3659-6.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.