MSI VGA GEFORCE RTX 3080 VENTUS 3X PLUS 10G OC LHR RTX3080 10GB GDDR6X 320B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI) https://www.amazon.com.tr/MSI-GeForce-VENTUS-Grafik-Kart%C4%B1/dp/B09G35KBPF/ref=sr_1_5?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=25SWAXKQI6FA8&keywords=rtx+4090&qid=1665466821&qu=eyJxc2MiOiIyLjgzIiwicXNhIjoiMS45MiIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&smid=A1UNQM1SR2CHM&sprefix=rtx+4090%2Caps%2C166&sr=8-5 |
msi ventus rtx 3080 14.044 tl amazon
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu model nasıl alınır mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyat güzel görünüyor.
-
Suprim> Trio >Gaming X/Z >Ventus > Mech
Sıralama bu sekılde sıcaklık problemı olan bır kart , dert etmem dıyorsanız alınabılır ama elden cıkartırken sorun yasayabılırsınız
-
Miningciler baya beğeniyordu Ventus modelini, oyunda bilmiyorum ama miningde Gaming X-Z Trio modellerinden daha düşük VRAM sıcaklığı var diyorlardı, söyleyenlerin yalancısıyım.
Gaming Z Trio’yu da birkaç saat kullandım RDR2’de 82-83 dereceleri görmüştüm. Gaming X ve Z mükemmel kartlar değiller özellikle 3080 modellerinde. Suprim de kullandım, onu da biliyorum. Suprim 10’luk kart, Ventus 6’lık kartsa, Gaming X-Z falan 8 olmaz en fazla 6,5-7 olur öyle diyeyim. O açıdan ROG, Suprim, FTW3, Gamerock hatta TUF da başka seviyeler ama ötekilerde hangisi uygunsa onu alın, biri ötekinden çok farklı olmuyor.
Teşekkürler. 3080 serisinde genel olarak mı sıcaklıklar böyle ısı benim için önemli fan sesinden hoşlanmıyorum pek benim 3060dan memnunum o konuda
Garantisinin bittiği gün termal padleri değiştirin. Şu haliyle ısınan; ancak padleri değişince fena olmayan bir kart. Suprim de bir yere kadar. Bazıları ventusla kafa kafaya idi.
Gaming X ve Gaming Z'in sevilmeme nedeni termal padlerin bazılarının ızgara üstünde olması yani tam temas etmemesi idi. Yoksa kötü kart olduklarından değil. 3080 için kötü olabilir ancak 3060ti ve 3070'lerde DDR6X yerine DDR6 kullanıldığı için oyun için gayet iyiydiler.
-
Kötü kart çok pahalı tavsiye etmem.
Bu gidişle 3080 ler 12.000 TL'ye kadar inecek
ikinci elini alın yarı yarıya nerdeyse
-
suprim de kullanıyorum trio da var ikisi arasında abartı soğutma farkı yok hele lhr ye geçti geçeli hepsinin termal pedleri 3 kuruşluk akıtma yapan pedler. 3070ti ve üzeri zaten aşırı ısınıyor vramlerden dolayı bunun için kaliteli termal ped takılması lazım sonrasında. Yani bu kartı da alsan suprim de alsan 108c ye çıkacak vramler o yüzden ventus al güzel bir de thermalright ped alırsın bir tanesi vramler için yetiyor. Mis gibi 86clerden yukarı çıkmaz vram, kartın genel ısısı da 60-65c lere sabitlenir.
Not : Garantisinin bitmesini beklerseniz ped değişimi için zaten %90 vramler uzun kullanım sonrası arıza verecek bir adet rog 3080i bu şekilde garantiye göndermiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 11 Ekim 2022; 15:6:10 > -
12 gb versiyonu olsaydı keşke
SuprimX 3090 ile Asus Rog Strix 3090 arasında her testte minimum 7-10 derece ısı farki var.
SuprimX in soğutma bloğu ve yapısı daha kalin ve büyük olmasina rağmen, Asus Rog her testte 7-10 derece daha az ısındı.
NOT;2 kartıda sıfır kapali kutu açıp kullandim, mining kartları değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oinblgue -- 11 Ekim 2022; 15:43:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
düşcek geccek ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X