Şimdi Ara

Msi x870 Tomahawk wifi m2 ssd boot ekranında görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar dostlar, Msi x870 Tomahawk wifi m2 ssd boot ekranında görünmüyor. Anakart bios ekranında m2 gen 4 ssd yi görüyor orada problem yok ama boot ekranında normal ssolan samsung 850 evo yu görüyor, M2 ssd yi görmüyor ve windowsu M2 ye bu yüzden kuramıyorum. Problemi bilmiyor gibi ilk defa bu durumla karşılaştım. Yardım edebilir misiniz?Msi x870 Tomahawk wifi m2 ssd boot ekranında görünmüyor 

• Hocam m2 lerin yerini değiştirip denediniz mi? Deneyip sonuç alamadıysanız ya 850nin firmwarei ya da anakartınızın biosu ile ilgili bir uyumsuzluk vardır tahminim. Genel bir sıkıntı ise yakında bir güncelleme yayınlarlar diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalarMsi x870 Tomahawk wifi m2 ssd boot ekranında görünmüyor . Aslında yukarda bahsederken atladığım bir yeri farkettim. Pc yi kurduğumda boot ekranında ve windows kurulum ekranında m2 980 göründü ve hatta ilk formatı bu m2 nin üstüne kurdum. Kurulum sırasında mbr den gpt ye dönüştür diyordu ve hallettim formatladım. Sonrasında birkez daha format atmak zorunda kaldım pc ye ve işte o zaman windows kurulum aşamasında m2 nin üstüne format atamadım bir hata verdi sol altta birşeyler yazdı ve izin vermiyordu m2 ye format atmama.

• şuan sistem Samsung 850 Evo ya kurulu. 980 Pro da oyunlarım var. Misal 850 evo da 100 mb EFI sistem alanı var ve 980 pro da yok acaba bununla da mı alakalı olabilir?

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Hocam yukarda bahsettiğim kurulum aşamasında MBR yi GPT yap dedi yaptım ve bu ekranda m2 ye windows yüklemiştim. Sonrasında bir kez daha format atmak zorunda kaldım ama bu ekranda 980 pro m2 ye tıkladığımda ileri demiyor ve hatta bu diske kurulamaz gibi bir şey diyor.

• Hocam diski komple silip baştan yapılandıramıyor musunuz? Uzun zamandır kurulum yapmıyorum, isterseniz youtupe da biraz bakının. Bende biraz bakınıyım link görürsem atarım.

Edit:
    Byte Bilgiyoutube
    Format Atarken Ssd Hdd Harddisk Bölüm Oluşturma Silme Biçimlendirme Nasıl Yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?v=R8VMbd0QxFs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 17 Kasım 2024; 20:30:29 >

• Evet 980 pro üzerine Windows kurulumu sırasında eski 850 evo üzerindeki EFI sistem boot bölümünü silmediyseniz bu sorunu yaşıyorsunuz.

@pastperfect

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 18 Kasım 2024; 21:59:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Laptopta BIOS M2 SSD 'yi görmüyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Iste bunu bilmiyordum hocam. Peki suanda windows evo 850 ye kurulu vaziyette. Ben nasil bu ssd yi komple temiz bicimlendirebilirim. Zira masaustunde yapamam sanirim icinde windows yuklu oldugundan izin vermez evo 850 de.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://learn.microsoft.com/tr-tr/troubleshoot/windows-server/backup-and-storage/establish-boot-to-gpt-mirrors

https://www.dell.com/support/kbdoc/tr-tr/000137854/mbr-den-gpt-ye-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrmeye-y%C3%B6nelik-ad%C4%B1m-ad%C4%B1m-rehber

kurulum sırasında bu yönergeyi izleyerek mbr'den gpt'ye biçimlendirme yapabilirsin.

windows 850 modelinde olduğuna göre 980'i windows'u açıp disk programı ile mbr'den gpt çevirme işlemini yapabilirsin.

https://www.minitool.com/help-pw/convert-mbr-disk-to-gpt-disk.html

• Hiç uğraşmayın. Aynı SSD bende de var. X670 serisi dahil 850 serisi m2.SATA olarak geçtiği için asla görmüyor. Hatta MSI support'a sormuştum ve onlar da desteklemediğini yazmıştı. Bu yüzden SSD'yi maalesef ben de kullanamıyorum. 

Aşağıda bana gönderdikleri cevabı paylaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: momentmc

Hiç uğraşmayın. Aynı SSD bende de var. X670 serisi dahil 850 serisi m2.SATA olarak geçtiği için asla görmüyor. Hatta MSI support'a sormuştum ve onlar da desteklemediğini yazmıştı. Bu yüzden SSD'yi maalesef ben de kullanamıyorum. 

Aşağıda bana gönderdikleri cevabı paylaşıyorum.

Peki ne yapmaliyim hocam? 850 evo yu pc den sokup cikarsam, direk m2 nvme 980 ve 990 proyu boot ekraninda gorebilir miyim? Bir bey yukarda mesajinda bendeki 980 ve 990 pro m2 lerde efi dosyasi yeri olmadigindan boot ekrani gormuyor demisti. Bu bendeki m2 nvme lere efi bolumunu nasil olusturacagim?

• Gittik bir de 2 tb 980 pro 2 tb 990 pro aldim ve boot ekrani bu m2 leri gormuyor diye windowsu bunlara kuramiyorum.

• 850 EVO'yu sistemden sökün. Başka bir bilgisayara bağlayıp, alacağınız yedekleriniz varsa alın, formatlayın ve satın. Diğer 900 serisi SSD'leri zaten kullanabiliyor olmanız lazım. Sistemde 9xx serisi diskleri (bios ekranında) görüyor musunuz?

• momentmc kullanıcısına yanıt
    Bendeki problemde tamda orada basliyor. Bios ekraninda 980 ile 990 prolari genel sekmede gorebiliyorken, boot sekmesine geldigimde goremiyorum. Boot sekmesinde sadece 850 gorunuyor. Ama pc yi ilk kurdugumuzda 980 pro boot ekraninda goruldu ve hatta icerisine windowsu kurdum ama sonrasinda birkez daha format atmak zorunda kaldim bir programim cakismasi oldugundan. Bu sefer boot ekraninda 980 ve 990 i goremedim. Hatta format atilirken gelen windows yukleme ekraninda 980 i gordum ama ustune tikladigimda ileri diyemiyorum ve format atamiyorum. Bende suanda 850 evo ya kurdum windowsu. Diger iki m2 de oyun ve programlar var.

• Birşey soracağım. Aynı anakarttan var bende 9800x3D ve 6400mhz cl32 ram ile kullanıyorum. Expo açmakla veya ram kaynaklı boot probleminiz var mı ?

Benim şöyle büyük bir problemim varda

(1) Çözüldü: X870 Tomahawk 10 kodlu arıza ışığını yakıyor | Technopat Sosyal

• Antor kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam, konuyla alakali genel bilgi taramasi yaptigimda 6400 mhz ramlarde amd sistemlerinde "sans durumuna" bagli olarak nadir sistemlerde sorunsuz calisiyor diye okumustum. Bu sebepten bende 6000 mhz cl30 aldim gskill tredent anakarta uyumlu modelini. Ama suanda bende boot problemi hic olmadi.

Daha enteresan bir durum soz konusu bende. Misal pc yi actigimda, bazi zamanlar internet hizim dusuk oluyor. Misal suanda evde 100 mbit hizim var nette ama pc yi actigimda speettest yaptigimda 7-8 mbit oluyor. Sonra pc yi kapatip tekrar actigimda internet hizim duzeliyor ve 100 lere cikiyor. Pc ye ethernet kablosu ile giris yapiyorum cat 6 kablo ile. Hala
    Cozemedim bu durumu, bios guncellemesi yapmama ragmen.

Acaba bios tan ethernet killer gibi bise var da onu mu acmam lazim? Ya da fast boot acik diye mi bunu ara ara yapiyor bilemedim.

• pastperfect kullanıcısına yanıt

RAM'in tam modelini yazar mısınız ?

• pastperfect kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam fast boot seçeneğini nasıl açtınız acaba?

• Antor kullanıcısına yanıt
    F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR gskill Neo serisi 32x2 64 gb cl30 6000 mhz hocam. Anakartin sitesine girip oradan uyumluluga bakarak aldim. Acikcasi royal serisi alacaktim ama onda da 64 gb modelde sitesinde urun modeli tam belli degildi diye onlarca parayi riske atamadim. Ama cok sukur bu ramlar de canavar.

• xgny58x kullanıcısına yanıt
    Hocam bende mai anakart var. Bios ekraninda memory context restore secenegi sizde auto duruyorsa onu enable yapin kaydet deyip cikin biostan. Unutmadan, ill defa fast boot yapacagi icin ilk acilista yine bekletebilir ama bundan sonraki her acilisiniz 7 veya 11 saniye civari surecektir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.