Şimdi Ara

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
12
Favori
47.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim ram sorunu çözüldü hocam Resimde de görüldüğü gibi artık 1. slotta çalışıyor, ramlerde dual channel modunda. Yaptığım tek şey işlemciyi söküp yeniden takmak. Galiba bazı bacaklar temas etmediğinden böyle bir sorunla karşılaşmışım.
     ##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## ##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## ##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## ##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Rango- -- 24 Ağustos 2014; 2:31:15 >

• Valla hocam çok şanlısın sen o zaman ben işlemciyi söküp taktım ama nafile olay düzelmedi. İşlemcide yamuk pin var mı diye baktım ama bişey göremedim senin adına sevindim bende servise götürüp baktırsam aslında fena olmayacak belki de sorun seninki gibi bir şeydir.

@FarFara06
  • Arkadaşlar bende geçenlerde i7 4790k işlemci ile birlikte bu anakartı aldım kasaya monte ettim herşey tamam fakat arka hoparlör girişlerine hoparlörümün girişlerini taktım ama ne ses var ne bişey bütün girişleri denedim windows 7 ses simgesinde çarpı işareti var yani ses aktif değil ne yaptıysam bir türlü olmadı anakartın ses driverlerini yükledim hepsi tamam ama birtürlü ses gelmiyor ne yapmam lazım 2 gündür uğraşıyorum yardımcı olucak arkadaşlar yokmu belki bilen biri vardır lütfen yardım edin
  • Ben anakartı montajlarken audoboost un arkasında vida yerinin hemen yanındaki yolların üzerinde hafif asinma yaptirdim sıktığım vidayı cıkarmaya calısırken. Kasaya taktığım slot arkasında kaldı da kalın vida takmışım. Neyse su an sesle ilgili bir problem vs gormuyorum. Acaba sıkıntı cıkarırmı ilerde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: altann_

Arkadaşlar bende geçenlerde i7 4790k işlemci ile birlikte bu anakartı aldım kasaya monte ettim herşey tamam fakat arka hoparlör girişlerine hoparlörümün girişlerini taktım ama ne ses var ne bişey bütün girişleri denedim windows 7 ses simgesinde çarpı işareti var yani ses aktif değil ne yaptıysam bir türlü olmadı anakartın ses driverlerini yükledim hepsi tamam ama birtürlü ses gelmiyor ne yapmam lazım 2 gündür uğraşıyorum yardımcı olucak arkadaşlar yokmu belki bilen biri vardır lütfen yardım edin

Audo Boost olayini taktin mi?
  • Yazdıklarınızı okuyunca çok gözüm korktu gaming 5 almayı planlıyordum ama herkes bir sorun yaşamış.Ne tavsiye edersiniz?Vazgeçeyim mi msi'dan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

quote:

Orijinalden alıntı: altann_

Arkadaşlar bende geçenlerde i7 4790k işlemci ile birlikte bu anakartı aldım kasaya monte ettim herşey tamam fakat arka hoparlör girişlerine hoparlörümün girişlerini taktım ama ne ses var ne bişey bütün girişleri denedim windows 7 ses simgesinde çarpı işareti var yani ses aktif değil ne yaptıysam bir türlü olmadı anakartın ses driverlerini yükledim hepsi tamam ama birtürlü ses gelmiyor ne yapmam lazım 2 gündür uğraşıyorum yardımcı olucak arkadaşlar yokmu belki bilen biri vardır lütfen yardım edin

Alıntıları Göster

Hayır kardeşim öyle birşey takmadım ( Bu arada benim anakart modeli gaming 7) ama anakartın üzerinde öyle bi yazı var o dediğin nasıl takılıyor söylermisin hala sorunu çözemedim birde kirli ses giderici varmış o nasıl oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altann_ -- 29 Ağustos 2014; 20:16:30 >

• Orijinalden alıntı: altann_

Hayır kardeşim öyle birşey takmadım ( Bu arada benim anakart modeli gaming 7) ama anakartın üzerinde öyle bi yazı var o dediğin nasıl takılıyor söylermisin hala sorunu çözemedim birde kirli ses giderici varmış o nasıl oluyor

Kutudan cıkan bi aparat var dostum. Bi ucu PSU girişi diğer ucu ufak, onu anakartın altında audoboost die bi yer var ona takion dier ucunu psu ya sonra switch i on pozisytonuna getirion ses chipi cevresinde kirmizi isik yanio sonra calismis oluo iste :)
  • Şu an itibariyle vatan bilgisayardan Msi mpower max ac anakartın yenisini alıp sisteme takmış bulunmaktayım. Öteki anakartımda işlemci pinlerinde yamukluk tespit ettik Msi Global bu konuda beni uyarmıştı ancak ben dikkatli bakmadığım için göremedim sanırım. Kartı servise yolladım umarım garanti dışı bırakmazlar hem servispoint hem de Msi Global ile yeniden görüşeceğim yoksa olan 750 lira parama olur.
  • ophion84 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam, inşallah sıkıntı çıkarmazlar az para değil 750 lira.
  • Sağ ol üstad bakalım globalle görüşücez benim bir suçum olduğunu sanmıyorum en az 15 yıldır kendi sistemimi kendim kurdum hiçbir zaman da böyle bir durum yaşamadım tamamen şans yani. Anakartın kutusundakilerin poşetini bile açmamıştım bakalım güzel bir metin hazırladım olayı anlatan ne diyecekler.

@FarFara06
  • Yav ne sorunlu anakartmış, Gigabyte'a yöneldim.
  • arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

msi z97 gaming 5 kullanıcısıyım. öncelikle bu lanet anakartı alan aklıma edeyim.

25mbit/5mbit internetim var ancak upload 1.6mbiti geçmiyor. anakarttaki killer ethernet e2200 yüzünden olduğunu düşünüyorum.
    laptopta wireless ile bağlanırken bile 3.9mbit alıyorum. çözümünü bilen varsa lütfen açıklasın 1 aydır hergün araştırıyorum bulamadım. olmuyor olmuyor çıldırcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 30 Ağustos 2014; 22:15:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cait

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

msi z97 gaming 5 kullanıcısıyım.

25mbit/5mbit internetim var ancak upload 1.6mbiti geçmiyor. killer ethernet e2200 yüzünden olduğunu düşünüyorum. lanet olası anakartı neden aldımki.

laptopta wireless ile bağlanırken bile 3.9mbit alıyorum.

hocam pc de speedtest yap ardından kabloyu söküp laptopa tak laptopta kablolu olarak speedtest yap, fark var mı bakalım ona göre sorunu çözmeye çalışalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarFara06

quote:

25mbit/5mbit internetim var ancak upload 1.6mbiti geçmiyor. killer ethernet e2200 yüzünden olduğunu düşünüyorum. lanet olası anakartı neden aldımki.

hocam pc de speedtest yap ardından kabloyu söküp laptopa tak laptopta kablolu olarak speedtest yap, fark var mı bakalım ona göre sorunu çözmeye çalışalım

kablodan değil hocam çok şey denedim. kesinlikle killer ethernetle alakalı bişey olduğunu düşünüyorum çünkü pek çok kişi bunun yüzünden 0.5 upload alıyor. sorunlu cihaz sorunlu yazılım bide bunu anakartlara koyuyolar. tabi bizde bi çok kişi ttnetin 0.8lik uploadını kullandığı için bunu farketmiyolar bile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FarFara06

quote:

kablodan değil hocam çok şey denedim. kesinlikle killer ethernetle alakalı bişey olduğunu düşünüyorum çünkü pek çok kişi bunun yüzünden 0.5 upload alıyor. sorunlu cihaz sorunlu yazılım bide bunu anakartlara koyuyolar. tabi bizde bi çok kişi ttnetin 0.8lik uploadını kullandığı için bunu farketmiyolar bile.

Ethernet sorunu Killer yonga kullanan MSI Ge70lerde de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cait kullanıcısına yanıt
    aynen öyle zaten bana maximum 0,6 veriyor ttnet. Belki aynı sorun bende de. Fiber kullanana kadar anlayamayacağım malesef
  • Aranıza yeni problemlerle ile katılmış bulunmaktayım.

İlk önce kimsenin cevap vermemiş olmasına rağmen BIOS sorunumu teknik servise vererek hallettim. Sağ olsunlar 2 günlük cihazı 30 dakikalık iş için 2 hafta beklettiler.

Şimdi işe Microlab FC-50 2+1 ses sistemimi taktığımda ise Subwoofer ve hoparlörden biri çalışıyor. Diğeri çalışmıyor. Bunu laptop ve telefon ile denedim. Eksiksiz bir şekilde çalışıyorlar.

Sağ taraf çalışmıyor. Ama subwooferdan hoparlörin girişlerini değiştirirsem mevcut sol sağ hoparlörü sağ sol yaparsam yine sağ vermiyor. Yani olmuyor. Anakartta ne yapmam gerekiyor?
  • Ben sorunumu çözdüm arkadaşlar ama farklı bir yöntemle şimdi anakartın driverini ilk yüklediğimde hiç ses yoktu ne yaptıysam olmadı sonra hoparlör ana girişini anakartın arka panelindeki kırmızı işaretli yere taktım sonra anakartın driver cd sinin içindekilerin hepsini D ye kopyaladım sonra orada sound diye bir dosya var içinde 2 adet ses sürücüsü var C-MEDİA ve REALTEK adında 2 dosya onlardan realtek olanını setup a tıklayıp kurdum sonra yeniden başlattım ses geldi. fakat anlayamadığım C-MEDİA sürücüsü versiyon olarak daha yeni bir sürücü realtek sürücüsü ise versiyonu daha eski bir sürücü eski versiyonu yükledim ses geldi ilk yaptığımda yeni sürücüyü yüklemiştim ve olmamıştı ilginç isterseniz sizde deneyin denemekte fayda var. İkinci olarakta şunu belirteyim bazı arkadaşlar gaming 7 anakarta şüpheyle bakmışlar ve akıllarında soru işareti kalmış ben şu an kullanıyorum kesinlikle harkulade bir anakart herhangi bir sorunu yok tavsiye ederim performansı gayet güzel ve ısınmıyor. fakat o.c yapmıyacaksanız gidin gaming 5 alın gaming 7 o.c ye göre tasarlanmış bir anakarttır boşuna daha fazla para vermenize gerek yoktur Üçüncü ve son olarakta bir arkadaş Killer network tan şikayet etmiş ve hemen anakartı kötülemiş internet hızım düştü diye bizim toplumumuzun klasik hali Bende Killer ile kullanıyorum internet hızımda en ufak bir düşme yada azalma diye bir şey söz konusu değil aksine hızımda gözle görülür bir artış var bence o arkadaşın problemi anakart ile ilgili değil

• Arkadaslar gamıng 3 ile aranıza katıldım sorum su
    1-2100 mhz rami anakara 1333 mhzgoruyor nası arttirabilirim
    2 bir de wın 8.1 hızlı açılışa gelince bilgisayar açılmıyor hızlı acısı nasıl etkinlestiririm

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.