Şimdi Ara

Msü mü hukuk mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısaca ben 2021 de selçuk hukuk kazanmış biriyim.ülke geneli değerlendirdiğimizde her yıl 16k hukuk mezunu veriliyor .okulum bu maratonda orta klasmanda kalıyo.hepimizin hedeflerinin yanında bi de kaygıları var işsiz kalır mıyım diye dil öğrensem kendimi geliştirsem master yapsam falan filan bu kadar zahmete değecek bi maaş alamayacağım bile.ben dahamezun olup staj yapıp vs 30 uma yaklaşınca sıradan bi maaş alana kadar şuan benden ortalama 5 yaş büyük kuzenim/arkadaşlarım gayet tatmin edici bi maaşla az iş yüküyle nezih bi hayat yaşıyor ev araba var geçim derdi yok.Kimden duysam avukat olma meslek gitti pastadan pay bile alamazsın asgari ücret şöyle böyle diyorlar ki haksız da değiller.

(Lütfen ama lütfen sadece maaşla gelirle kafayı bozduğumu felan düşünmeyin çokta umrumda olmayan bi kıstas. beni asıl karamsarlığa sokan msü mü hukuk mu tam karar verememiş olmam hukuk prestijli harbiye ise hareketli ikiside bana cazip geliyor )

Öte yandan (ZORLUĞUNU BİLİYORUM) neredeyse aynı eforla msü girip deniz/hava fark etmez mezun olduktan sonra hem iş hem maaş hazır olan bi olay var.Birinde kafamızda saç kalmayacak kadar streslenip karşılığını alamayacağımız bir iş diğerinde hayatımızı değiştirecek çok fazla disiplinli hem fiziksel hem mental olarak zorlayacak ama maaşı ile emeklilk imkanı ile bi nebze içimize su serpen bi iş.

Sorum şu avukatlık çok rekabetliyken ve hakim savcılık 5 seneye kadar kontenjanları çok fazla düşüp imkansıza yaklaşırken hala bu bölüme devam etmek mi yoksa msü ye gitmek mi

(Takılan olacaktır diye söylüyorum uzun uzun düşündüm hukuk benim için çok saygın bi alan asla pişman değilim harp okullarına da ayrıca bi ilgim var akrabalarımdan arkadaşlarımdan aşinayım ve zorluğunun ortamının felan gayet farkındayım ona rağmen bünyem bunu kaldırabilecek düzeyde)

Msü için fiziğim gayet yerinde sporla uzun zamandır ilgileniyorum ve gayet enerjik birisiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up diyorum umarım yardımcı olan olur şimdiden teşekkürler

• Up

• Son up gerisi sabaha

• Biraz daha detay verir misiniz sebepleri gibi

• msüye girmene gerek yok okulu bitirince jandarma olabilirsin 2025 e kadardı sanırım lisans mezunu olduğun için başvurunu yaparsın tatmin edici bi maaşla başlarsın hatta direk söyliyeyim şu an dr öğr üyelerinden daha fazla alıyorlar ama hayalin hava deniz filansa orasını bilemem

• Eğer amacın biraz daha iyi geçinmekse ve ek olarak çevren de yoksa avukatlıkla hemen istediğin miktarlara ulaşamazsın. Askerlikte görev yerine bağlı olarak emin değilim ama en az +14-15 alıyorsun. İkinci yol kağıt üstünde kolay görünüyor ama ileride ailene falan ayıracağın vakit az olacak ve serbest yaşam stilin olmayacak vs. bir sürü zorluk var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ mü TOBB mu
    13 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi iktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lazy nina L kullanıcısına yanıt

Çevrem ahım şahım değil abim ve arkadaşlarım avukat ilerde muhtemelen onlarla çalışacağım ama bu kadar zahmet çöpe gidecek mi o beni endişelendiriyor.dil öğrenmek master yapmak felan derken saç ağartmanın bi manası olacak mı onu düşünüyorum.

• Msü de harp okulunu tanıdık yoksa girmeniz çok zor hocam. Astsubaylık diye düşünün bu işi

• Praxiteles P kullanıcısına yanıt

Hakim savcılığa eşdeğer durum gibi

• Hakim savcı alımı azalacağı kesin mi hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur2021 kullanıcısına yanıt

Bizim fakültedeki hocalar azalacak diyor azalacağı kesin zaten ihtiyaç azaldı

• MSÜ daha ideal. Bak babam ygs'den 156 almıştı, o derece bir zekaya sahip. Lise mezunu uzman çavuş devlet buna aylık 13k para veriyor. Subayı sen düşün.

• Msü çok daha iyi ama zor olan Msü yü kazanmak değil mülakat ve sağlıktan geçebilmek

• patricktravis kullanıcısına yanıt

Hocam bölümümdeyim zaten msü girerim mülakattan geçebilirsem msü yedevam ederim olaki elenirsem hukuk devam zaten

• bakışsızbirkedikara B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Hocam msu girebiliyorsunuz girin bence çünkü esit ağırlık olduğunuz için muhtemel kara harpe gideceksiniz ve oradan da eşit ağırlık ile alakalı bir bölümün diplomasını alıp mezun olacaksınız diye biliyorum

• Yok hocam sayısalım ben sıralamam da havaya tutuyor puanla ilgili bi sıkıntım yok ya hava ya da deniz düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.