Şimdi Ara

MTB SEÇİMİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle uzun yol ve arazi gezilerinde kullanmak üzere MTB arıyorum.Bütçem 900-1000 tl civarında.
    Arazide agır şartlarda kullanacagımdan sağlam gövde ve hidrolik frenli olması, seri vites geçişli olmasını bekliyorum.Uzun süreli kamplı etkinlikler için düşündüğümden mümkün oldugunca hafif olmasını bekliyorum.

Aklıma gelen birkaç model

Buna göre önerileriniz nedir?

• az bütçeye çok şey istemişsin.

1000 liraya alacağın bisikletin hd fren sistemi iyi olmayacaktır. seri vites geçişide üst seviye aktarıcılarda olur.
    sana tavsiyem V frenli bisiklet alman.

http://www.sedabisiklet.com/-bisikletler/-dag/108-sedona_710

bu bisikleti incele istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

az bütçeye çok şey istemişsin.

1000 liraya alacağın bisikletin hd fren sistemi iyi olmayacaktır. seri vites geçişide üst seviye aktarıcılarda olur.
    sana tavsiyem V frenli bisiklet alman.

http://www.sedabisiklet.com/-bisikletler/-dag/108-sedona_710

bu bisikleti incele istersen
    Çok teşekkür ederim.
    Hidrolik freni daha önce hiç kullanmadım.Olsun dememim tek sebebi dağda bayırda çok kullanacak olmamı.
    V freni değerlendireceğim.
    Peki v freni ilerde hidroliğe geçirmek istediğimde kadroyu değişrtirmem gerekli mi yada alacagım, bisikletin hidrolige uygun oldugunu nasıl anlayabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: pecten

Çok teşekkür ederim.
    Hidrolik freni daha önce hiç kullanmadım.Olsun dememim tek sebebi dağda bayırda çok kullanacak olmamı.
    V freni değerlendireceğim.
    Peki v freni ilerde hidroliğe geçirmek istediğimde kadroyu değişrtirmem gerekli mi yada alacagım, bisikletin hidrolige uygun oldugunu nasıl anlayabilirim?

Alıntıları Göster
    fren arızası çıktığında bakımını yapmak zordur. yanlış bişey yaptığında sana ekstra masraf çıkartır.
    hidrolik frenin rahatlığı başka frende yoktur ama bakım zahmet vardır onunda.

ilerde V frenden Hidrolik frene geçmek istersen kadroyu da ona göre seçmelisin. bazı V fren kadroları uyumsuz olabilir.

yada bütçeni birazdaha yukarı çekebilirsen güzel bi hidrolik frenli bisiklet alabilirsin.

• pecten P kullanıcısına yanıt
    SEDONA 710 UYGUN
  • Hocam hep söylerim 1000 ₺ gibi bir fiyata mükemmel 2. El bisikletler bulabilirsin Ghost,Merida,Scott vb. markalarda bulabilirsin güzel bir araştırma yaparsan yani diyeceğim o ki senin yerinde olsam 2.el alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyahisiyah

Hocam hep söylerim 1000 ₺ gibi bir fiyata mükemmel 2. El bisikletler bulabilirsin Ghost,Merida,Scott vb. markalarda bulabilirsin güzel bir araştırma yaparsan yani diyeceğim o ki senin yerinde olsam 2.el alırım
    bu fiyattaki hidrolik disk modelleri genellikle düşük seviye olur , ama yinede V-frenden daha iyi performans gösterecektir
    ben Speed 7000 kullanıyorum ve size de öneririm çok memnunum hiç sorun çıkarmadı
    http://www.bianchi.com.tr/Images/Component/urunler/SPEED_7000.jpg
    fiyatı internet sitesinde 936 tl diye belirtilmiş

bütçeyi çok az arttırırsanız Speed 8400 modelinide incelemenizi öneririm
    http://www.bianchi.com.tr/Images/Component/urunler/SPEED_8400.jpg

ben bianchi kullanıcısı olduğumdan bunları öneriyorum diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamam onlar hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsuBLK -- 2 Temmuz 2014; 3:02:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

bu fiyattaki hidrolik disk modelleri genellikle düşük seviye olur , ama yinede V-frenden daha iyi performans gösterecektir
    ben Speed 7000 kullanıyorum ve size de öneririm çok memnunum hiç sorun çıkarmadı
    http://www.bianchi.com.tr/Images/Component/urunler/SPEED_7000.jpg
    fiyatı internet sitesinde 936 tl diye belirtilmiş

bütçeyi çok az arttırırsanız Speed 8400 modelinide incelemenizi öneririm
    http://www.bianchi.com.tr/Images/Component/urunler/SPEED_8400.jpg

ben bianchi kullanıcısı olduğumdan bunları öneriyorum diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamam onlar hakkında

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar teşekkür ederim şuan birkaç modeli değerlendiriyorum.
    Ancak içlerinde Merida Matts 15 Çok ilgimi çekti.
    Bir diğer modelde Mosso ALV 201 V modeli ucuz ama parçaları güzel görünüyor.

@speed26 Sedona 710 ilerde hiroliğe geçmek istersem kadrosu uygun mudur?

Sitesinde disk frene uyumlu demişbisiklete iyi bir başlangıç yapmak için doğru bir seçim. 24 vitesli, v frenli ve kilitli amotisörlü 710 modeli, iki farklı renk seçeneği ve cezbedici fiyatları ile sunuluyor. Disk fren uyumlu jant göbekleri sayesinde istenildiğinde zahmetsizce disk fren sistemi bisiklete adapte edilebiliyor.Ama hidrolik oalrak yarıca bi açıklama yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed26

Sitesinde disk frene uyumlu demişbisiklete iyi bir başlangıç yapmak için doğru bir seçim. 24 vitesli, v frenli ve kilitli amotisörlü 710 modeli, iki farklı renk seçeneği ve cezbedici fiyatları ile sunuluyor. Disk fren uyumlu jant göbekleri sayesinde istenildiğinde zahmetsizce disk fren sistemi bisiklete adapte edilebiliyor.Ama hidrolik oalrak yarıca bi açıklama yok

Sizce bu bisiklete iyi bir hıdrolık disk fren takıp ardından schwalbenın 26 boyutunda en iyi lastiğinide bu 710a takarsam dayanıklı ve hızlı bir downhıll bike elde edebilirmiyim ? Yoksa direkt rockrideremi bakmalıyım ?
  • Giraffe Tired kullanıcısına yanıt
    Bence çok güzel olur bu dediğinizle dayanıklı hızlı aynen bence lastik biraz dursun değişir zaten 24 vites altus komple truvatıv aynakol tektro frenler bence gayet iyi maşada iyi RST GİLA M R.R hangi modeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed26

Bence çok güzel olur bu dediğinizle dayanıklı hızlı aynen bence lastik biraz dursun değişir zaten 24 vites altus komple truvatıv aynakol tektro frenler bence gayet iyi maşada iyi RST GİLA M R.R hangi modeli

Ama bu sedona 710 un hangı rengı ıyıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

@speed26 hidrolikten vazgeçtim gibi.Forumlarda mossonun epey methini duydum şuan MOSSO ALV 201 V modeline bakıyorum fiyatı gayet uygun.
    Birde aynı kadro modelinin hidrolik versiyonu var.Bu kadronun hidroliğe uygun oldugu anlamına mı geliyor?
  • Giraffe Tired kullanıcısına yanıt
    Bence daha erkeksi duran siyah ama sade seviyosanız beyaz mavi çizgili
    O anlama gelmiyor direk ama uygun olması yüksek olması muhtemek direk hd alın bitsin gitsin sedona 720 mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

O anlama gelmiyor direk ama uygun olması yüksek olması muhtemek direk hd alın bitsin gitsin sedona 720 mesela
    :D aklımdan geçmiyor değil.Ama sedona 720 yaklaşın 14,5 kğ mış.710 da 14 kğ .yanlışım varsa düzeltin.
    MOSSO ALV nin rengi siyah olsa tek tercihim ama oda 12,9 kğ
    Mossoda inanılmaz hatalar var tartmadan almayın benden söylemesi sitesine girin bakın görün
    Sedoan 710 13.5 kg geliyor bu arada 720 evet 14.5 civarı
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Özellikle uzun yol ve arazi gezilerinde kullanmak üzere MTB arıyorum.Bütçem 900-1000 tl civarında.
    Arazide agır şartlarda kullanacagımdan sağlam gövde ve hidrolik frenli olması, seri vites geçişli olmasını bekliyorum.Uzun süreli kamplı etkinlikler için düşündüğümden mümkün oldugunca hafif olmasını bekliyorum.

Arkadasim bende senin sorularini 6-7 ay once soruyordum. İstanbulda bu isin profesyoneli olan abi ile tanistim abi dedigime bakma 40 yaslarinda... Ben yillarca v fren kullandim 100 lerce lira para harcadim.. Sonra abinin tavsiyesi uzerine 2013 model salcano ng 650 hd yi 600 tl pesin aldim... Bu abi yesil bisikletin sahibi yillarca profesyonel olarak bisikletle daglara cikan yarislara katilan biri... Benim butcem 1700 civarinda olmasina ragmen 600 tllik hidrolik bir bisiklet aldim... Abinin bana sorusu su oldu... Yarislara katilcan mi daglara cikican mi dedi... Hayir dedim o zamanda o kadar para vermenin hic bir anlami yok dedi ve beni gereksiz yere para harcamami engelledi... Hidrolik alirsan essekten ata binmis kadar kalite farki var... V fren cok fazla bakim gerektiren sidtem... Ve ucuz fren sistemi zannettigimiz sey zaman gectikce astari yuzunden pahaliya geliyor... Hidrolik frenli bir bisikletin disklerini guzelce korursan bakimini duzenli yaparsan kesinlikle hic bir sorn cikartmaz.. neredeyse 7 ay oldu hic bir para harcamadim sorunsuz bir sekilde kullaniyorum sana tavsiyem ve onerim budur. Benim boy 183 oldugu icin salcano ng 650 29 jant hidrolik aldim...

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselg

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Arkadasim bende senin sorularini 6-7 ay once soruyordum. İstanbulda bu isin profesyoneli olan abi ile tanistim abi dedigime bakma 40 yaslarinda... Ben yillarca v fren kullandim 100 lerce lira para harcadim.. Sonra abinin tavsiyesi uzerine 2013 model salcano ng 650 hd yi 600 tl pesin aldim... Bu abi yesil bisikletin sahibi yillarca profesyonel olarak bisikletle daglara cikan yarislara katilan biri... Benim butcem 1700 civarinda olmasina ragmen 600 tllik hidrolik bir bisiklet aldim... Abinin bana sorusu su oldu... Yarislara katilcan mi daglara cikican mi dedi... Hayir dedim o zamanda o kadar para vermenin hic bir anlami yok dedi ve beni gereksiz yere para harcamami engelledi... Hidrolik alirsan essekten ata binmis kadar kalite farki var... V fren cok fazla bakim gerektiren sidtem... Ve ucuz fren sistemi zannettigimiz sey zaman gectikce astari yuzunden pahaliya geliyor... Hidrolik frenli bir bisikletin disklerini guzelce korursan bakimini duzenli yaparsan kesinlikle hic bir sorn cikartmaz.. neredeyse 7 ay oldu hic bir para harcamadim sorunsuz bir sekilde kullaniyorum sana tavsiyem ve onerim budur. Benim boy 183 oldugu icin salcano ng 650 29 jant hidrolik aldim...
    8 li rubleye sahip bisiklet tavsiye etmem, en az 9, mümkünse 10 lu alın.

hidrolik frende hiçbir sorun çıkmaz ama sen kullanmasını bilirsen çıkmaz, ve birçok kişi kullanmasını bilmiyor. sen hd frenli bisikleti lastiklerini çıkartıp frenleri bi sık da gör bak sorun nasıl oluyomuş. uğraşır durursunuz sonra düzeltecem diye. ama bunları baştan öğrenip de bu tarz yanlış hareketlerden uzak durursanız tabiki hidrolik fren güzeldir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.