Şimdi Ara

MTV de motor gücüne göre de ilave vergi geliyor (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
1
Favori
21.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanırım dünyada vergi icat etme konusunda da 1. Sıradayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 hp arabanın vergisi benim arabamın satış fiyatını geçer sanırım:

https://www.youtube.com/watch?v=2FUtHxG2RA4
  • Motor hacmi ve araç yaşi vergi kriteri olarak çok yetersiz..Motor gücü vergisi çok yerinde bir karar..

Yalniz vergi ağirliği mutlaka lüks araçlara kaymali bizim zenginler lüksünden asla vazgeçmez..

50 milyon TL lik yat satiyorlar fuarda sonra bundan adam gibi vergi almiyorlar akil tutulmasi resmen...

• Yav arkadaş yap şu oranı araç kasko değerine göre bitsin bu.mesele

Şimdi ben diyelim sürüş zevkim için 16 yaşında 300 küsür beygir Sedan V8 araç aldım. Lpg taktım. Çevreyi de az kirletiyorum. Neden benim 80bin TL lik aracım için saçma sapan senelik 5bin tl vergi alacaksınız ki. Amacınız nedir?

Param olsa gider sıfırını alırım ama alamıyorum işte. Veririm paşalar gibi ötv farkını vergimi de vermiş olurum. Ama yok işte. Neden beni 1.6 C sınıfına iteliyorsunuz. Senin layığın bu diye mi??

Otobanda sizin lüks resmi kamu araçlarınızı S350, A6 3.0 vs dahil otobanda çok zorluyoruz hatta rahatlıkla geçiyoruz diye mi?

Bizim 300 küsür beygir ama 80bin TL lik aracımızla önden gitmemiz zorunuza mı gidiyor. 0- 100, 100-180, son hız dahil her klasmanda geçmemiz sizin sinirlerinizi mi bozuyor da böyle yapıyorsunuz. 😃😃😃

Alın terimizle aldık. Bedava da gelmedi. Rahat bırakın bizi 🙄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 17 Şubat 2018; 21:37:17 >

• ztalan kullanıcısına yanıt
    Öyle Benim motor anlayışım o özlüyorum mereti
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

Motor gucu dusunce tuketim artiyor.bugun turbo 2.0 motor,atmosferik 1.6'dan az tuketiyor.fazla benzin harcatinca yine kazaniyor devlet olay bu.

Araç ağırlaştıkça da tüketim artıyor. O zaman devlet hafif araçlardan daha çok vergi alsın. Ne günlere kaldık Allah'ım.

Hic sasirmam

• Millet sanki kendi işini gücünü tam yaptı, vergisini matrahını gösterdi, mesaisinden zamanında çıktıda bir de hakkını zıkkım ediyormuş devlete:D

Aynı ülkede yaşamasak gözlerim dolacak ama gülmeğim geliyor nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 19 Şubat 2018; 5:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuna4242

Millet sanki kendi işini gücünü tam yaptı, vergisini matrahını gösterdi, mesaisinden zamanında çıktıda bir de hakkını zıkkım ediyormuş devlete:D

Aynı ülkede yaşamasak gözlerim dolacak ama gülmeğim geliyor nedense

Bizi yönetenler iyi örnek oldu da biz mi takip etmedik! Atatürk ve Ecevit yegane dürüst yöneticilerdi. Bir de Kılıçtaroğlu, iktidara gelir ise. Diğerleri, Erbakan dahil az veya çok bir şeyler tırtıkladılar.
  • Sanırım daha kötüsü geliyor arkadaşlar.

"Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba tasarının görüşmelerinde, elektrikli otomobillerle ilgili vergi düzenlemesi kabul edilirken, kimsenin fark etmediği fahiş bir ÖTV zammının yapıldığı ortaya çıktı. Herkes elektrikli otomobillere yönelik sadece motorlu taşıtlar vergisi (MTV) yükünün eklendiğini düşünürken, arka planda ÖTV oranları 10 katın üzerinde artırıldı. Bu da dünya teşvik ederken Türkiye'de fiyatların yüzde 33 ila 60 arasında zamlanmasına yol açacak"

MTV de motor gücüne göre de ilave vergi geliyor

Kaynak:https://www.hurriyetoto.com/haber/elektrikli-otoya-fahis-otv-zammi-7631

• Tuna4242 T kullanıcısına yanıt
    Hadidini bil Benim rızkımı sen mi veriyorsun boş adam.Sen nereden bileceksin kimin nasıl,hangi zorlıklarla çalıştıgını herkes başkasını kendi gibi sanırmış sözü senin gibi boş yaşayanlar için söylenmiş.
    Cumartesi Pazarım yok iş olduğu sürece çalışıyorum benim cebime girmeden devletin cebine giriyor benim maaşım. Geçmediğim köprünün, harcamadığım doğalgazın. tüketmediğim elektrigin,izlemediğim tv 'nin parasını ödüyorum birde senin gibi boş kabuk insanlarla ugraşıyoruz.İnsanda biraz edep utanma olur birde gülmek geliyor yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rediceman

Hadidini bil Benim rızkımı sen mi veriyorsun boş adam.Sen nereden bileceksin kimin nasıl,hangi zorlıklarla çalıştıgını herkes başkasını kendi gibi sanırmış sözü senin gibi boş yaşayanlar için söylenmiş.
    Cumartesi Pazarım yok iş olduğu sürece çalışıyorum benim cebime girmeden devletin cebine giriyor benim maaşım. Geçmediğim köprünün, harcamadığım doğalgazın. tüketmediğim elektrigin,izlemediğim tv 'nin parasını ödüyorum birde senin gibi boş kabuk insanlarla ugraşıyoruz.İnsanda biraz edep utanma olur birde gülmek geliyor yazmış.

Hiç sinirlenmeyin kişi kendinden bilir işi demiş atalarımız haklılığını burada görebiliyorsunuz.

• bu şartlar altında Türkiye araba üretse, ürettiği arabayı ihraç edecek olsa, kendi ihraç ettiği arabadan, diğer ülkelerin ürettiği Türkiye'nin ithal ettiği araba kadar kar edemez her hayli karda dolayısıyla Türkiye için araba üretmek karlı değil.
    örnek vw model 50bin tl ye ülkeye giren araba 200bin tl den satılıyor. üretici bu arabayı bedavaya üretmiş olsa bile 50 bin tl karı varken, Türkiye'ye bayii karını falan çıktıktan sonra temiz 100bin tl kalır.

şaka bir yana vergiler anlık olarak iyi hoş ama gerçek üretim olmadığı sürece kalkınma gerçekleşmez.
  • Elektrikli otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları 10 katın üzerinde artırılıyor. Bu, dünya teşvik ederken Türkiye’de fiyatların yüzde 33 ila 60 arasında zamlanmasına yol açacak.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201802201032321441-elektrikli-otomobil-fahis-otv-zammi/
  • Motor gücüne göre nasıl bir uygulama gelecek kıstasları nelerdir acaba?

• Bence osurugun vergisi alınsın, kişilerin yıllık kurufasulye tüketimine göre.

• Haha nası gençler koyduk mu koyduk Ben hep 20 bin TL'lik ikinci el eski model aldığım için şu anda bizi etkilemiyor. Torunlarım düşünsün

Hükümet geçirecek, hele seçim bir bitsin var ya siz görün
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.