Şimdi Ara

MTV de motor gücüne göre de ilave vergi geliyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
1
Favori
21.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli araçlara getirilecek vergi için yaygara koparmaya gerek yok. Bugüne kadar elektrikli araçlardan tek kuruş MTV alınmamış. Onun peşinde maliye. Akaryakıt kullanan araçlara ek bir vergi yok.
  • m_alone kullanıcısına yanıt
    hocam keşke zahmet etmeseydin aslında bunun bilincindeydim. buradaki değişiklik ile vergi yoğunluğu artacağı ayan beyan ortada ama bu ilave vergi olarak lanse edilemez. benim garip bulduğum durum budur. saygılar.
  • Oyumu hic bir zaman bunlara vermedim. Arada yananlar biziz işte. 1.6 gti 308 alsak ne olacaktı ya , allah bunlara da bu fırsatı veriyor ya ne diyeyim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın otomobil firmaları,

biz artık fazla beygir filan istemiyoruz !

yoksa evdeki beygirden olacağız
  • ben başlıktan veya üye mesajlarından hiç bişey anlamadım,, böyle bir şey yok olmayabilirde,, akla uydurulmuş zaytung haberlerleri geliyor,, bence fazla yıpratmayın kendinizi,,

devletimizin ihtiyacı varsa onlara önerim; gökten altın yağmuru duasına çıkmak olacaktır,, geçenlerde yamur duasına çıkan köyü sel basmıştı dikkatli az az dua okunmalı,, fazla altının değeri düşer,,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şakacı naci kesin bu forumu takip ediyor ve dsg sorunu yaşıyor o yüzden doğuş otoya bir golde biz atalım demiş

"Türkiye'de satılan araçların, sanıyorum yüzde 96'sı 1.600 cc araçlar. Neden? Çünkü bizim vergileme sistemimiz, ithal edilen araçlar da dahil olmak üzere hep Türkiye'ye 1.600 cc araç gelmesine teşvik ediyor. Çünkü, motor silindir hacmi arttıkça vergileme artıyor. Onun için birçok firma 1.600 cc motora sahip ama beygir gücü çok daha yüksek araçları piyasaya sokarak rekabette avantaj elde etmeye çalışıyor."

adam avantajdan rahatsız oluyor, bunun tüketiciye haksıklık olduğunu düşünüyor... kendisi lüks araba haram demiş audi a8 vermişler
    https://odatv.com/luks-arac-israf-diyen-bakan-fena-yakalandi-0303161200.html

• Şu maliye bakanını ne zaman görsem mutlaka zam haberi oluyor.Abi yeter gerçekten nasıl bir kan emici oldular anlamıyorum.Ulan dünyanın hangi yerine 0.9 motor var ? Otomobil firmaları yakında isyan edip ülkeden gidecek o olacak yani
  • sınır kaç olacak acaba? 0-75 bg şimdiki vergiye devam, 75-110 vergi zammı, 110 üstü daha da zamlı gibi bir şey olmaz inşallah. En azından 110'a kadar zam yapılmamalı.
  • Hayaller 1.6 THP 270 HP

MTV de motor gücüne göre de ilave vergi geliyor

Hayatlar 1.2 VTİ 82 HP

MTV de motor gücüne göre de ilave vergi geliyor

Şikayet etmiyorum. Buna da şükür ama niye daha iyisi olmasın.

• Motor gucu dusunce tuketim artiyor.bugun turbo 2.0 motor,atmosferik 1.6'dan az tuketiyor.fazla benzin harcatinca yine kazaniyor devlet olay bu.

• Her vergi arttırmı öncesinde olduğu gibi millet, forum gene homurdanmaya başlamış.. Homurdanmak bildiğimiz, bildiğiniz tek şey ama icraate gelince meydanda bir kişi bile bulamıyorsunuz; icraat demek masaya yumruğunu vurup yeter artık demek ve vergi sistemini boykot etmektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

Motor gucu dusunce tuketim artiyor.bugun turbo 2.0 motor,atmosferik 1.6'dan az tuketiyor.fazla benzin harcatinca yine kazaniyor devlet olay bu.

Araç ağırlaştıkça da tüketim artıyor. O zaman devlet hafif araçlardan daha çok vergi alsın. Ne günlere kaldık Allah'ım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan şu öğrenci halimle gidip bir motosiklet alacaktım aylardır yiyip içmiyorum şu hale bak . Allah belanızı versin

• Bunlar daha ilk turlar. Hele bir halkın tepkisini olcelim ona göre biraz geri alırız. Sonra tekrar artrrririz.ses cikmassa yani da şu vergiyi Dr ekleriz torbaya.. Hep aynı film.

Ama artık daha yaratıcı olmalarını bekliyorum..

Gerçi haklılar. Ayniji taktik ile kaç yıldır gemi gidiyor. Ne gereği var tabi

KDV nin min %20 olacağı haberini bekliyorum. Ne zaman gelir acaba?

• Beni dinleyen maliyecileri tebrik ediyorum da keskem dogru dinleseler

Eski bir yazim;

Üretmeyen ülke vergisiz ayakta kalamaz bu gercek ortada iken vergi alimindan cok nereden alindigina odaklanilmali..Tüm araçlara ayni oranda zam yapmak yerine premium lüks araçlara mtv de ağirlik verilmeliydi.Lüks araç sahipleri hala çok az mtv ödüyor.Ayrica lüks araçlar için yüksek beygir gücü vergisi getirilmeli. Mesala125 hp üzeri araçlar icin kademe kademe ekstra vergilendirme olmali..Bmw mercedes audi gibi araclarin yürütme vergileri arttirilirken halkin doğal ihtiyaçlari için kullandigi araclarin vergi yükü hafifletilmeli...

• Tarih bunları da bunlara oy verip destek olanları da affetmeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

Kulağınızın arkasında boşluk bulduk bi vergilendirmediğimiz orası kaldı oraya düzenleme getiriyoruz.

İşin şakası bir yana, vergi sistemi aracın vergisiz satış fiyatına göre belirlenmeli. Ama karar verenler mektepli olmayınca ve bakış açıları dar olunca maalesef yanlışı yanlışl düzeltiyorlar..

Not: Elektrikli arabadan vergi alınmasın!

Valla hocam bence kulak arkası filanda kalmadı ama herhalde morfin fazla kaçmış bu millete.Baksanıza giren çıkan belli değil ama ses çıkaran yok.Ben açıkçası 1 kişi 1 kişidir diyip bir bir sıralıyorum yaptıklarını.Dinden girene de veriyorum cevabımı(Fetö mesela)...

Araştırılsın ya ben inanıyorum ki dünyada en fazla vergi toplayan ülkelerden biriyiz.% olarak zaten kesin 1. oluruz ama ben totalte toplanan paranın milyar dolar bazında merak ediyorum.Abd ne kadar vergi toplamış biz ne kadar vergi toplamışıs bu vergilerin gsmh oranı filan nedir.Yani delirecem ya.

Altımda i30 var 2016 da leon baktım hala fiyat listesi duruyor dsg 150 lik act leon'a 74 bin fiyat almıştım 2016 yazında.Sonra ek vergiler filan fiyatlar uçtu ulan dedik biraz bekliyelim belki ötv indirimi olur.Tabi vergi arttıran adamlar indirim yapmaz ama umut fakirin ekmeği işte... Neyse abi geçen gittim astra almaya adam bana dynamic donanım led matrix li araca 104 bin lira fiyat verdi.Birde diyor bana abi fırsat aracı,dedim içimden neyin fırsatı sonra telefondan baktım astra'nın fiyatlarına dedim gerçekten fırsat aracıymış.

Yahu i30 dedim işte gidin i30'a bakın fiyatlara delirirsiniz.Birde çok lüks araçlar gibi satmaya çalışmıyorlar mı deliriyorum.Alt tarafı kıçı kırık c segmenti araba.Sorsan ama eskiden şu yoktu bu yoktu derler.Eskiye çok gidersen elektirik de yoktu,telefonda yoktu...

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam güldürdün tam bu moddayım
  • Bir kulağımızın arkası kalmıştı o da tamamlandı

• At arabası kullanalım. Atlar da İngiliz, Arap olmasın, sütçü beygiri olsun, yakın mesafede iş görür. Suyu kuyudan çekelim, mum kullanalım, yemeği tandırda pişirelim, evleri boşaltalım, dağlara çekilelim.

Her şey bunların olsun. Belki birileri doyar, geğirir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.