Şimdi Ara

MTV için Aracın yaşı hesaplanırken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracın trafiğe çıkış tarihi mi baz alınır yoksa model yılı mı? 2010 mondeo alsam yeni yılda bir alt dilimden mi vergi öderim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Aracın trafiğe çıkış tarihi mi baz alınır yoksa model yılı mı? 2010 mondeo alsam yeni yılda bir alt dilimden mi vergi öderim ?

Model yılına göre yaş belirlenir. 2010 model için;
    2010 - 1 yaş
    2011 - 2 yaş
    2012 - 3 yaş
    2013 - 4 yaş

Yani siz 2011 model de alsanız ilk ödeyeceğiniz vergi 2014 ocak ayında olacağından 4-6 yaş arası vergisini ödersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Aracın trafiğe çıkış tarihi mi baz alınır yoksa model yılı mı? 2010 mondeo alsam yeni yılda bir alt dilimden mi vergi öderim ?

Model yılına göre yaş belirlenir. 2010 model için;
    2010 - 1 yaş
    2011 - 2 yaş
    2012 - 3 yaş
    2013 - 4 yaş

Yani siz 2011 model de alsanız ilk ödeyeceğiniz vergi 2014 ocak ayında olacağından 4-6 yaş arası vergisini ödersiniz.

Teşekkür ederim
  • evet model yılı bir yıl eski ancak sıfır araç alanlar hem alırken kazanır hem de mtv öderken... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

evet model yılı bir yıl eski ancak sıfır araç alanlar hem alırken kazanır hem de mtv öderken... :)

satarken aradaki farkı kaybederler
  • Ufaktan hort olacak ama bende aynı hesap kitap işinin içerisindeyim.

Malum MTV tutarı kasko bedelinin %5'inden yüksek ise bir alt dilimden aracın MTV'si ödeniyor.

Isuzu Dmax için hesap kitap halindeyim. Kabaca şöyle bir mantık içerisindeyim. Bilenler yönlendirsin lütfen.

D-Max 2013 model şu anda kasko bedeli 78.000 civarında bugün için MTV'den kurtaramıyor. Ancak 2014'e geçtiğimizde, hem MTV tutarları artacak, hem kasko bedelleri düşecek. Benim hesabıma göre 2013 için %5'in altında kalacak.

Tek aklıma takılan fazladan 1 dönem ödememek için 2013 model aracı 2014'de trafiğe çıkartırsam yukarıdaki hesabı işletebilirmiyim. Yerse DMax hayırlı olsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufcetin

Ufaktan hort olacak ama bende aynı hesap kitap işinin içerisindeyim.

Malum MTV tutarı kasko bedelinin %5'inden yüksek ise bir alt dilimden aracın MTV'si ödeniyor.

Isuzu Dmax için hesap kitap halindeyim. Kabaca şöyle bir mantık içerisindeyim. Bilenler yönlendirsin lütfen.

D-Max 2013 model şu anda kasko bedeli 78.000 civarında bugün için MTV'den kurtaramıyor. Ancak 2014'e geçtiğimizde, hem MTV tutarları artacak, hem kasko bedelleri düşecek. Benim hesabıma göre 2013 için %5'in altında kalacak.

Tek aklıma takılan fazladan 1 dönem ödememek için 2013 model aracı 2014'de trafiğe çıkartırsam yukarıdaki hesabı işletebilirmiyim. Yerse DMax hayırlı olsun. :)

Dmax kamyonet olarak geçmiyor mu? Kamyonet hesaplaması farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharheke
    Dmax kamyonet olarak geçmiyor mu? Kamyonet hesaplaması farklı

4x4 Olan pickup'ları saolsunlar jip sınıfından değerlendiriyorlar :)
  • bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi
  • chessmania kullanıcısına yanıt
    2012 modeller bu yıl indirime girdi, gözünüz aydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

2012 modeller bu yıl indirime girdi, gözünüz aydın

945 değil 709 ödicem o zaman teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chessmania -- 10 Ocak 2015; 3:38:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chessmania

bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi

%5 indirim olayı kendiliğindne devreye girmez dilekçe vermeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: chessmania

bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi

%5 indirim olayı kendiliğindne devreye girmez dilekçe vermeniz gerekiyor.

yüzde 5 değilmiş zaten hocam baktım aracın kasko değeri 15500tl yüzde 5'i 775tl yapıyor yaştan dolayıymış 2004 model 12-15 olarak gözüküyor aynı şekilde 2012 modelde 4-6 olarak gözüküyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.