Bildirim
MTV için Aracın yaşı hesaplanırken
SALOMON ALPHACROSS 5 GTX Yürüyüş AyakkabısıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C46JHT39
15 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Buffa
Aracın trafiğe çıkış tarihi mi baz alınır yoksa model yılı mı? 2010 mondeo alsam yeni yılda bir alt dilimden mi vergi öderim ?
Model yılına göre yaş belirlenir. 2010 model için;
2010 - 1 yaş
2011 - 2 yaş
2012 - 3 yaş
2013 - 4 yaş
Yani siz 2011 model de alsanız ilk ödeyeceğiniz vergi 2014 ocak ayında olacağından 4-6 yaş arası vergisini ödersiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: escala
quote:
Orijinalden alıntı: Buffa
Aracın trafiğe çıkış tarihi mi baz alınır yoksa model yılı mı? 2010 mondeo alsam yeni yılda bir alt dilimden mi vergi öderim ?
Model yılına göre yaş belirlenir. 2010 model için;
2010 - 1 yaş
2011 - 2 yaş
2012 - 3 yaş
2013 - 4 yaş
Yani siz 2011 model de alsanız ilk ödeyeceğiniz vergi 2014 ocak ayında olacağından 4-6 yaş arası vergisini ödersiniz.
Teşekkür ederim -
evet model yılı bir yıl eski ancak sıfır araç alanlar hem alırken kazanır hem de mtv öderken... :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ugurozer
evet model yılı bir yıl eski ancak sıfır araç alanlar hem alırken kazanır hem de mtv öderken... :)
satarken aradaki farkı kaybederler -
Ufaktan hort olacak ama bende aynı hesap kitap işinin içerisindeyim.
Malum MTV tutarı kasko bedelinin %5'inden yüksek ise bir alt dilimden aracın MTV'si ödeniyor.
Isuzu Dmax için hesap kitap halindeyim. Kabaca şöyle bir mantık içerisindeyim. Bilenler yönlendirsin lütfen.
D-Max 2013 model şu anda kasko bedeli 78.000 civarında bugün için MTV'den kurtaramıyor. Ancak 2014'e geçtiğimizde, hem MTV tutarları artacak, hem kasko bedelleri düşecek. Benim hesabıma göre 2013 için %5'in altında kalacak.
Tek aklıma takılan fazladan 1 dönem ödememek için 2013 model aracı 2014'de trafiğe çıkartırsam yukarıdaki hesabı işletebilirmiyim. Yerse DMax hayırlı olsun. :) -
quote:
Orijinalden alıntı: yusufcetin
Ufaktan hort olacak ama bende aynı hesap kitap işinin içerisindeyim.
Malum MTV tutarı kasko bedelinin %5'inden yüksek ise bir alt dilimden aracın MTV'si ödeniyor.
Isuzu Dmax için hesap kitap halindeyim. Kabaca şöyle bir mantık içerisindeyim. Bilenler yönlendirsin lütfen.
D-Max 2013 model şu anda kasko bedeli 78.000 civarında bugün için MTV'den kurtaramıyor. Ancak 2014'e geçtiğimizde, hem MTV tutarları artacak, hem kasko bedelleri düşecek. Benim hesabıma göre 2013 için %5'in altında kalacak.
Tek aklıma takılan fazladan 1 dönem ödememek için 2013 model aracı 2014'de trafiğe çıkartırsam yukarıdaki hesabı işletebilirmiyim. Yerse DMax hayırlı olsun. :)
Dmax kamyonet olarak geçmiyor mu? Kamyonet hesaplaması farklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: pharheke
Dmax kamyonet olarak geçmiyor mu? Kamyonet hesaplaması farklı
4x4 Olan pickup'ları saolsunlar jip sınıfından değerlendiriyorlar :) -
bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi -
2012 modeller bu yıl indirime girdi, gözünüz aydın -
quote:
Orijinalden alıntı: Bombar Dıman
2012 modeller bu yıl indirime girdi, gözünüz aydın
945 değil 709 ödicem o zaman teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chessmania -- 10 Ocak 2015; 3:38:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: chessmania
bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi
%5 indirim olayı kendiliğindne devreye girmez dilekçe vermeniz gerekiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: intikam91
quote:
Orijinalden alıntı: chessmania
bendende bi hort gelsin o zaman arkadaşlar bende 2004 clio var mtv hesapladım 175 tl çıktı 7-11 normalde 231 gözüküyor bu yaş hesabından dolayı mı yoksa yüzde 5 olayından dolayı mı anlam veremedim bilgisi olan var mı mesela 2012 model lineamız var bide 1-3'ten mi ödeyecek yoksa 4-7'den mi
%5 indirim olayı kendiliğindne devreye girmez dilekçe vermeniz gerekiyor.
yüzde 5 değilmiş zaten hocam baktım aracın kasko değeri 15500tl yüzde 5'i 775tl yapıyor yaştan dolayıymış 2004 model 12-15 olarak gözüküyor aynı şekilde 2012 modelde 4-6 olarak gözüküyor
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- yıl olarak 18 yaşına girince ehliyet alabilirmiyim
- araba sürmek için boş araziler ankara 2024
- araba yokuşta gaz yemiyor
- en sorunsuz bmw modeli
- dacia neden ucuz
- mercedes 2024 fiyat listesi
- volkswagen direksiyon tuşları ne ise yarar
- mercedes eqb 250 yorum
- seat arona fiyat listesi
- volkswagen tayron 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X