Şimdi Ara

MTV ödemesinde GARİPLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende 2009 yılında aldığım 98 Model Mercedes CLK 320(3200Motor) araç var. Çeşitli sebeplerden bunun vergisini aldığımdan bu yana ödeyemedim. Yani 2010-2011-2012 vergileri. Bir süre önce ödemeye karar verdim. Ve vergi dairesine sigortadan aldığım vergi indirimi kağıdı ile giderek toplam borcunu çıkarttırdım. Şimdi işin ilginç tarafı şu :

Aldığım adam (şu anda onu bulamıyorum. Yoksa soracağım.) 2009 yılı birinci diliminde 264 TL ve ikinci diliminde de 231 TL gibi aşağıdaki gib.gov.tr tahsilatlar kısmından aldığım komik rakamları ödemiş.

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 1 20.10.2009 030100000043 Vezne Nakit 264,02
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009 2 20.10.2009 030100000044 Vezne Nakit 231,47

Şimdi benim kasko değerinin %5 olayı ile indirilmiş ve vergi dairesinin benim ödememi istediği rakamları aşağı yazıyorum:

VERGİ TÜRÜ DÖNEM TAKSİT VADE TARİHİ TAHAKKUK BORÇ GECİKME ZAMMI TOPLAM BORÇ ÖDENEN MİKTAR
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2010 1 31/01/2010 773,50 773,50 358,83 1.132,33 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2010 2 31/07/2010 773,50 773,50 268,33 1.041,83 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2011 1 31/01/2011 833,00 833,00 205,26 1.038,26 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2011 2 03/08/2011 833,00 833,00 134,12 967,12 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2012 1 31/01/2012 652,00 652,00 51,12 703,12 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2012 2 31/07/2012 652,00 652,00 0 652,00 0,00

TOPLAM BORÇ MİKTARI 5.534,66

Şimdi bu adam 2009 yılında toplamda 495 TL MTV öderken; bu hesaba göre 495x3 Yıl=1485+Zamları da eklesek hadi olsun 2000TL

Nasıl oluyorda 5.534 TL bor çıkıyor. Biri bunu bana anlatabilir mi?
    (%5 kasko değeri indirimi yapılmış halidir)

Bilen varsa bu adam nasıl ödemiş bunu bu kadar söylesin lütfen.

• yıllık tutar 1.836,00 TL

2010+2011+2012 = 1.836,00 TL x 3 = 5508tl hesap dogru zam gelmiş bu kadar basit olay.

hocam o degilde bu ülkede büyük motorlu araç kullanılmayacagını hala öğrenemediniz mi ?

adam oradan yakalamasa buradan yakalıyor...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

ayrıca benimhesap 3200 için sizin hesabı 3000 motor için yapmışlar

senelik 1.304,00 TL x3 = 3912tl + faiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Temmuz 2012; 18:26:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yıllık tutar 1.836,00 TL

2010+2011+2012 = 1.836,00 TL x 3 = 5508tl hesap dogru zam gelmiş bu kadar basit olay.

hocam o degilde bu ülkede büyük motorlu araç kullanılmayacagını hala öğrenemediniz mi ?

hocam adam yıllık 495 TL ödemiş. 495 TL'den 1836 liraya çıkar mı zam. ona da baktım adam alt dilimden falan değil. alt yaş diliminden ödemiş nasılsa???

(o zaman bilinçsizce aldık adam çünkü vergi makbuzunu gösterdiğinde 230 lirayı görünce yaştan dolayı o kadar sandık bizde vergiyi. akıl edemedik netten kontrol etmeyi. biraz aceleye gelmişti satış işlemi)

• quote:

yıllık tutar 1.836,00 TL

en son vergi tutarından mı hesaplıyorlar abowww

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

yıllık tutar 1.836,00 TL

Alıntıları Göster
    yok hocam o fiyatları bilmedigim için yorum yapamayacagım yanlız arkadas paylasmıs zaten...

yanlız 3200 motor arac ve 3000 vergi dilimine sokmuslar oradada bi gariplik var benim hesabıma gore faizi ile birlikte 7bin liradan fazla para ödenmesi lazımdı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

yıllık tutar 1.836,00 TL

Alıntıları Göster
    hocam ben o hesapları yaptım zaten. benim sormak istediğim adamın ödediği yılda da(2009 YILI) vergi zaten 1400-1500 TL lerde ödemesi gereken. nasıl yapmışta en alt yaş dilimindeki ücret gibi 495 TL ödemiş. onu nasıl buluruz diye kafam almadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolkun -- 18 Temmuz 2012; 18:33:11 >

• Sizden önceki sahibi galiba aracın kasko değeri vergi diliminden %5 mi emin değilim düşük olduğu için vergi dairesine bir kağıt yazıp veriyor vergiyi daha düşük ödüyorlar. Galiba size devrini verdikten sonra eski haline geri dönmüş sizde günümüz vergilerine göre borçlanmışsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko ve mtv ücreti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

Sizden önceki sahibi galiba aracın kasko değeri vergi diliminden %5 mi emin değilim düşük olduğu için vergi dairesine bir kağıt yazıp veriyor vergiyi daha düşük ödüyorlar. Galiba size devrini verdikten sonra eski haline geri dönmüş sizde günümüz vergilerine göre borçlanmışsınız.
    Nazarnet58 hocam ben o dediğiniz dileköeyi verdikten sonraki ödemem gerekeni yazdım :) onu yaptım zaten. bu işte bi iş var da anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

Sizden önceki sahibi galiba aracın kasko değeri vergi diliminden %5 mi emin değilim düşük olduğu için vergi dairesine bir kağıt yazıp veriyor vergiyi daha düşük ödüyorlar. Galiba size devrini verdikten sonra eski haline geri dönmüş sizde günümüz vergilerine göre borçlanmışsınız.
    böyle bişey ilk defa duyuyorum arabanın vergi borcu silindir hacmi ve yaşı ile alakalıdır... vergi dairesini başka hiçbirşey baglamaz diye biliyorum daha iyi bilgisi olan varsa bizde öğrenelim lütfen...
  • quote:

böyle bişey ilk defa duyuyorum arabanın vergi borcu silindir hacmi ve yaşı ile alakalıdır... vergi dairesini başka hiçbirşey baglamaz diye biliyorum daha iyi bilgisi olan varsa bizde öğrenelim lütfen...

Alıntıları Göster
    2009 LİSTESİ

Bakın adamın ödemesi gereken 1498 TL. Hadi kasko değeri ile bir alt dilime düşse 1064 TL.

Ama adam bir alt dilime silindir hacminden değil nasılsa yaş olan 552 TL ye düşmüş gibi!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolkun

2009 LİSTESİ

Bakın adamın ödemesi gereken 1498 TL. Hadi kasko değeri ile bir alt dilime düşse 1064 TL.

Ama adam bir alt dilime silindir hacminden değil nasılsa yaş olan 552 TL ye düşmüş gibi!!!

Alıntıları Göster
    Bu işte bir cambazlık var ama bunu bu işlerin uzmanlarına sormak lazım.

• quote:

hocam adam yıllık 495 TL ödemiş. 495 TL'den 1836 liraya çıkar mı zam. ona da baktım adam alt dilimden falan değil. alt yaş diliminden ödemiş nasılsa???

(o zaman bilinçsizce aldık adam çünkü vergi makbuzunu gösterdiğinde 230 lirayı görünce yaştan dolayı o kadar sandık bizde vergiyi. akıl edemedik netten kontrol etmeyi. biraz aceleye gelmişti satış işlemi)

o zaman geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

o zaman geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    eyvallah sağolda burada ödenmiş bir miktar var Premiım Pack kardeş. Biz burada resmi ödenmiş bu paranın nasıl olabileceğini bulmaya çalışıyoruz. Varsa bilgisi olan yardımcı olsun diye. ama yine de sağol dileğin için...

• quote:

eyvallah sağolda burada ödenmiş bir miktar var Premiım Pack kardeş. Biz burada resmi ödenmiş bu paranın nasıl olabileceğini bulmaya çalışıyoruz. Varsa bilgisi olan yardımcı olsun diye. ama yine de sağol dileğin için...

Alıntıları Göster
    Madem vergisini ödeyemeyeceksin neden 3200cc araba alıyorsun ki?!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Yukarıları okuda adama öyle laf söyle.

Hem ne alaka millet yerine göre kuş serisinin vergisini ödeyemiyor, milleti sorguya çekmek sizemi düştü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Hem ne alaka millet yerine göre kuş serisinin vergisini ödeyemiyor, milleti sorguya çekmek sizemi düştü?

Yukarıdaki yazıları okudum ondan sonra yorum yaptım merak etme..Ben soruyu şu yüzden sordum.aşağıda yazdıgına göre arabayı alırkende maddi ödeme durumu yokmuş ve aldıktan sonra vergisini ögrendigi halde binmeye devam etmiş.

quote:

Çeşitli sebeplerden bunun vergisini aldığımdan bu yana ödeyemedim. Yani 2010-2011-2012 vergileri. Bir süre önce ödemeye karar verdim.

Konuyu açan arkadaş şu konuyu incelemesini tavsiye ederim :

MTV'yi daha az ödeyin

http://forum.donanimhaber.com/m_15786284/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

Yukarıdaki yazıları okudum ondan sonra yorum yaptım merak etme..Ben soruyu şu yüzden sordum.aşağıda yazdıgına göre arabayı alırkende maddi ödeme durumu yokmuş ve aldıktan sonra vergisini ögrendigi halde binmeye devam etmiş.

quote:

Çeşitli sebeplerden bunun vergisini aldığımdan bu yana ödeyemedim. Yani 2010-2011-2012 vergileri. Bir süre önce ödemeye karar verdim.

MTV'yi daha az ödeyin

quote:

Yukarıda asıl okuman gerekeni okumayıp konuyu anlamadan yorum yaptığın için bu şekilde yazmıştım fakat sen yine okumadan yorum yapmakla kalmayıp ilave olarak, ''Okuduktan sonra yorum yaptım merak etme..'' demişsin.

Ben yukarıya mavi yazı ile alıntı yaptım, yazıyı okuduktan sonra yorumunu daha sağlıklı bir şekilde yap bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

MTV'yi daha az ödeyin

Bu sözden senin ne anladıgın önemli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

MTV'yi daha az ödeyin

Bu sözden senin ne anladıgın önemli.

Alıntıları Göster
    Öncelikle Fantastic Light arakadaşa teşekkür ederim. Ben burada yokken de benim ne demek istediğimi her aklı ve zekası yerinde insan gibi doğru anlayarak gerekli cevapları yazmış.

Sıra lewel123 nickli beyefendiye: Sen neden düzgünce okumadan ya da yanlış anladığın bir yorumu elinde kesin anlatımlar ve doğrulamalar bulunmadan, güzelce tahlil etmeden bir tartışma yaratıyorsun.

Sana birinci cevabım: ben o arabının vergisinin ödemeyeceğim mi demişim çık yukarı bir OKU!!! benden önceki araç sahibi 270 lira ödemiş ise bunun değeri bu kadar mıdır ve bilmediğimiz bir sebepten dolayı düşüş olabiliyor mu? diye burada bilinçli ve zeka sahibi insanlara soru soruyoruz. Bilgisi olan varsa cevaplar diye. Vergi ödememek ayrı bir olay önceki vergi ödemesine paralel olarak elinde emsali bulunan bir miktar ile vergi ödemesini ödemek ayrı birşey. ÖNCE BUNU BİR AYIRT EDELİM!

ikinci cevabım:

"Çeşitli sebeplerden bunun vergisini aldığımdan bu yana ödeyemedim. Yani 2010-2011-2012 vergileri. Bir süre önce ödemeye karar verdim." sen bu cümleden durumum olmadığı için ödemediğimi nereden çıkarıyorsun. Bi de kendince alırkende durumum yokmuş. NEREDE YAZIYOR BU !!!!
    Öyle birşey mi yazmışım. Arabaya binip binmeyeceğimi sana mı soracağım. Kendi kendine yorum yapıyorsun. Bunun da sana düştüğünü sanmıyorum. Ama haa yine o garip kafalarımızla yaptığımız yoruma istinaden cevap verim yine. bu durum büyük bir kaza sebebi sonucu ortaya çıkmıştır. detayı da kimseyi ilgilendirmez. öyle bilip bilmeden sallamasın kimse!!!

Bir de okumadığın ne kadar belli!!! Biz yukarda o senin en son verdiğin linkteki kasko değerinın %5 hesaplmasını kaç kere yazmışız vermişiz. Okusan orayı da anlardın!!!

İşte Türkiye gerçeği bu ne yazık ki. Biz burada bir araştırma yapıyoruz,emsali olan bir olayı hakkımız olanı araştırıyoruz. Ödeyeceğim bu vergiyi yazdığım ve önceki emsale göre ödememiz gerekmez mi anlamında açtığımız konuyu belirttiğim halde, sırf laf olsun torba dolsun mantığı ile yapılan yorumlar aslında cevap vermeye bile değmez ama sevgili kardeşim Fantastic Level zahmet edip savunduğu için ben de bunları yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolkun -- 23 Temmuz 2012; 17:24:24 >

• quote:

Öncelikle Fantastic Light arakadaşa teşekkür ederim. Ben burada yokken de benim ne demek istediğimi her aklı ve zekası yerinde insan gibi doğru anlayarak gerekli cevapları yazmış.

Sıra lewel123 nickli beyefendiye: Sen neden düzgünce okumadan ya da yanlış anladığın bir yorumu elinde kesin anlatımlar ve doğrulamalar bulunmadan, güzelce tahlil etmeden bir tartışma yaratıyorsun.

Sana birinci cevabım: ben o arabının vergisinin ödemeyeceğim mi demişim çık yukarı bir OKU!!! benden önceki araç sahibi 270 lira ödemiş ise bunun değeri bu kadar mıdır ve bilmediğimiz bir sebepten dolayı düşüş olabiliyor mu? diye burada bilinçli ve zeka sahibi insanlara soru soruyoruz. Bilgisi olan varsa cevaplar diye. Vergi ödememek ayrı bir olay önceki vergi ödemesine paralel olarak elinde emsali bulunan bir miktar ile vergi ödemesini ödemek ayrı birşey. ÖNCE BUNU BİR AYIRT EDELİM!

ikinci cevabım:

"Çeşitli sebeplerden bunun vergisini aldığımdan bu yana ödeyemedim. Yani 2010-2011-2012 vergileri. Bir süre önce ödemeye karar verdim." sen bu cümleden durumum olmadığı için ödemediğimi nereden çıkarıyorsun. Bi de kendince alırkende durumum yokmuş. NEREDE YAZIYOR BU !!!!
    Öyle birşey mi yazmışım. Arabaya binip binmeyeceğimi sana mı soracağım. Kendi kendine yorum yapıyorsun. Bunun da sana düştüğünü sanmıyorum. Ama haa yine o garip kafalarımızla yaptığımız yoruma istinaden cevap verim yine. bu durum büyük bir kaza sebebi sonucu ortaya çıkmıştır. detayı da kimseyi ilgilendirmez. öyle bilip bilmeden sallamasın kimse!!!

Bir de okumadığın ne kadar belli!!! Biz yukarda o senin en son verdiğin linkteki kasko değerinın %5 hesaplmasını kaç kere yazmışız vermişiz. Okusan orayı da anlardın!!!

İşte Türkiye gerçeği bu ne yazık ki. Biz burada bir araştırma yapıyoruz,emsali olan bir olayı hakkımız olanı araştırıyoruz. Ödeyeceğim bu vergiyi yazdığım ve önceki emsale göre ödememiz gerekmez mi anlamında açtığımız konuyu belirttiğim halde, sırf laf olsun torba dolsun mantığı ile yapılan yorumlar aslında cevap vermeye bile değmez ama sevgili kardeşim Fantastic Level zahmet edip savunduğu için ben de bunları yazayım dedim.

Alıntıları Göster
    Satış sözleşmesinde veya başka bir yerde eski ruhsat fotokopisi var mıdır... varsa orada kaç cc göründüğüne bakın. Genellikle ve kasten yanlış yazıyorlar. Fazla bilinmeyen modellerde bu yanlış doldurma işi çok yaygın. Ruhsatta 1300 cc görünen 5700cc bile görmüştüm. Sanıyorum bizim gibi formları doğru dolduran, doğru beyanat veren enayiler fazla değil.

Ruhsat çıkarken, çok çok ellerinde bir liste olur orada olup olmadığını kontrol ediyorlar. Mesela benim arabanın 2500cc bir modeli daha var. Ruhsat yenilerken 2480cc yazıp bir dilim aşağıya düşürsem kimsenin ruhu duymazdı. Devlet hacimden vergi alıyor ama araçların motor hacimlerini bilmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.