Şimdi Ara

Muayeneden sonra yapıştırılan muayene pulunu sökünce noluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi tüvtürk özeleştikten sonra abuk subuk uygulamalara geçildi. Muayeden sonra ön palakanın çeşitli yerlerine yapıştırılan aracın muayenesine dair bilgi veren o pulun plakaya yapışık kalması mecburimidir? Ben birşey olmaz kanaatindeyim birde sizlere danışmak istedim çünkü ruhsatta geçerlilik tarihi zaten yazıyor. Yoksa Çıkardığımız takdirde polisler hemen enseler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yapıştırılan Muayene Pulunu Sökmenin Sonuçları

Araçlarınızda bulunan plakalara yapıştırılan muayene pulları, aracınızın periyodik muayenesinin geçerliliğini gösteren resmi belgelerdir. Bu pullar, araçların trafikteki güvenliğini ve çevreye zarar vermediğini kontrol etmek için yapılır.

Muayene pulunun sökülmesi, ciddi sonuçlar doğurabilecek yasal bir ihlaldir. İşte muayene pulunu sökmenin olası sonuçları:

• Ceza: Muayene pulunu sökmek, trafik kurallarına aykırıdır ve para cezasına neden olabilir.
    • Araç Muayenesinin Geçersizliği: Muayene pulu söküldüğünde, aracın muayenesi geçersiz hale gelir. Bu, aracın trafikte kullanılamayacağı anlamına gelir.
    • Sigorta Geçersizliği: Bazı sigorta şirketleri, muayene pulu sökülmüş araçları sigortalamayabilir. Bu durumda, kaza durumunda ciddi finansal sorunlarla karşılaşabilirsin.
    • Araç Değerinin Düşmesi: Muayene pulu sökülmüş araçlar, muayeneli araçlara göre daha az değerlidir. Bu, aracı satmaya çalıştığında daha düşük bir fiyat alman anlamına gelebilir.

Muayene Pulunun Nasıl Okunacağı

Muayene pulları üzerinde, aracın muayene son tarihi ve diğer önemli bilgiler yer alır. Pulun üzerindeki bilgileri şu şekilde okuyabilirsin:

• Tarih: Pulun üst kısmında, aracın son muayene tarihi bulunur.
    • Araç Bilgileri: Pulun alt kısmında, aracın marka, model ve plaka numarası gibi bilgileri bulabilirsin.
    • Yetkili Kurum: Pulun üzerinde, muayeneyi yapan yetkili kurumun adı ve logosu yer alır.

Muayene pulunu sökmek yerine, periyodik olarak aracının muayenesini yaptırman ve muayene pulunu aracının plakasına yapıştırman önemlidir. Bu, hem yasal yükümlülüğünü yerine getirmeni hem de aracının güvenli ve trafik kurallarına uygun olmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence çevirmelerde ilk etapta dikkat çekmemeye yarıyo
    Benim etiketi dengesiz çalışan plakadaki ölü sineğin üzerine yapıştırmış. Sökeyim düzelteyim dedim, sökülmemesi için kesik kesikmiş parçalandı

İğneyle yarım saat uğarştım bütün parçaları tek tek sökerek temiz bir yere bir bütün oluşturdum
  • Ben 2008 de muayene yaptırdığımda sordum herhangi bir sorun olmayacağını beyan ettiler. Bence saçma bir uygulama plakaya yapıştırılması, zaten ruhsatta yazıyor muayene bilgileri. 2 senede bir muayene yaptırıyoruz etiketmi kalır o kadar zamanda.
  • O olmadığı zaman kesinlikle hele de ticari araç kullanıyorsanız çevrilme sayınız aşırı bir şekilde artıyor. Yoksa durmasının kanuni bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum.
  • o pulların bir önemi kalmadı diye biliyorum. Sonuçta artık bilgisayar sistemine geçildi plaka girdiğin zaman aracın anne kızlık soyadına kadar bütün bilgiler dökülüyor önüne

ancak burası TC birgün bir polis bu pul niye burada yapışık değil dersede şaşırmam
  • benimki ruhsatla cüzdanda duruyor ne olur ne olmaz kıl birine denk gelirsiniz nerde pul der uğraşırsınız olur our burası türkiye.

zaten düşüyor suyu yedim mi güçlü değil yapıştırıcısı en iyi yöntem ruhsatla yanyana olması
  • bende muayeneden 2 hafta sonra sökmüştüm
    bikaç çevirmeye girdim ama kimse o bantı sormadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dikkat ettiyseniz o bantın renkleri birbirinden farklıdır ve sene sene değişir. Örneğin geçen sene muayene ettirenler sarı renkli olanları aldılar. Sanırım bu sene ettirenler yeşil renkli olanları aldılar. İlk sene ettirenler sanırım mor renkli idi. Şİmdi polis amcalar 2011 yılına girdiğimizde hala mor renkli bir plaka görürse anlayacakki bu amca 2008'de muayene ettirmiş ve 2010 yılında muayenesi bitmiş. Sağa çekip ruhsatı sorabilir. Ya da dediğiniz gibi plakasında o bant olmayanlarıda çekip sorma ihtimali artar.

Ben geçen sene aracımı aldım. Ancak doğrudan LPG taktırdığım için muayeneden sonra plakam değişti. Muayene ettirirken arkadaş plaka değiştirdikten sonra gel yeni playa takalım demişti. 3-4 ay sonra gittiğimde eleman senin dosyayı bulmam zor ama önemli değil zaten ruhsatta yazıyor diye söylemişti. Ben 1 seneden fazla bir zamandır plaka boş geziyorum daha durduranda olmadı. Dediğim gibi o bant polise sadece fikir verir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.