Şimdi Ara

Müh.fak. VS Teknoloji fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler fotumlarda teknoloji fakülteleri cok aşşagılanmış ben simdi anlamadim sonucta ikiside mühendis yetiştiriyor yazmak dezavantaj yaratır mı

Bilmeyenler icin Mühendislik fakültesi teoriye dayalı bir sistem bir cok ogrenci de bundan yana şikayetci neyse Teknoloji fakülteleri ise teori + pratik egitim veriyor + olarak muhendisligin 8. döneminde (4.sınıf 2. dönem) seni bir iş yerine tam zamanlı olarak çalıştırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislik fakültesinden teknoloji fakültesine yatay geçiş yapmış ve okumakta olan birisi olarak yazıyorum.

Teorik kısımlar iki tarafta da aynı. Ek olarak fazladan lab. dersleri ekleniyor genel olarak ama bunların sayısı da okuldan okula ve bölümden bölüme değişiklik gösterebilir. En belirgin fark 4.sınıfın bir döneminde okul zamanı yapılan iş yeri eğitimi, bir nevi okul zamanı uzun dönem staj yapılıyor.

The Killing Road, cidden hiç olmamış agam. forumda her zaman en fazla saygı duyduğum insanlardan biriydin ancak burada resmen eleştirmek için eleştirmişsin gibi. Evet belki de çok mükemmel değiller teknoloji fakülteleri, kimse de çok mükemmel demiyor ancak bir anadolu lisesi mezunu gözünden bakacak olursanız 40-50k aralığında marmara üniversitesi ee tek.fak. daha iyi neresi yazılabilir?

Kariyer net bilmem ne cart curt demişsin de teknoloji fakültelerinin yıllık mezun sayısı zaten toplasan 300-500 kişi falan, diğer tarafta SADECE bilgisayar mühendisliği mezunları 10k. sence de çok normal değil mi pek görememen?

edit; marmara ve gazi harici teknoloji fakülteleri baya eksikler. onun dışında bu iki üniversite içindi söylediklerim.

• Diplomada ... muhendisi yaziyor mu yaziyor gerisi boş ve yök ikisinin de aynı imkanlara sahip oldugunu (imza yetkisi açısından)2014 te karar kıldı. O yüzden kimin ne dusundugu hic onemli

• frenilum16 F kullanıcısına yanıt

İnternette Mühendislik fakültesi mezunları onlar anca teknisyen olur boş adam onlar fslan diyince bir dusunmedim degil sonra da bizim milletin kıyaslama manyağı oldugunu hatirladim hocam yok komsunun cocugu daha iyi yere gitmis yok ayşenin kızı erkekle görülmüş yok onun cocugu olmuyormus demek ki adamda sıkıntı var vb. keşke herkes kendine baksa

• Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

Yani teknoloji fakültesinden mezun bir mak.mühendisi arge de calisamaz mı hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu leheb 888 -- 25 Mayıs 2021; 1:39:33 >
  • Herkes anca konuşuyor hocam boş verin kimin ne dediğini. Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun birini biliyorum, teknoloji fakültesi mezunu. Şuanda Almanya Siemens'te mühendis olarak çalışıyor. Aynı zamanda ortalama bir üniversitenin mühendislik fakültesinden mezun olup işsiz kalanda var. Bence olay birazda insanda bitiyor. Teknoloji fakültelerini gömmelerinin sebepleri, ilk açıldıklarında neredeyse hiç öğretim elemanlarının bulunmamalarıydı. Bugün bu sorun düzeldi ancak ceng gibi bölümlere bakarsanız hala devam ediyor.

Örnek vermem gerekirse;

Marmara Elektrik Elektronik - Teknoloji Fak.

7 Profesör

3 Doçent

7 Dr. Öğr. Üyesi

Marmara Ceng - Teknoloji Fak.

1 Profesör

4 Dr. Öğr. Üyesi

Marmara Makine - Teknoloji Fak.

7 Profesör

3 Doçent

11 Dr. Öğr. Üyesi

Bir de teknoloji fakültelerinin akreditasyonu şuan için bulunmuyor. Marmara Üniversitesine yeni yapılan (Başıbüyük kampüsünü genişletiyorlar.) kampüs tamamlanınca ceng bölümüne de yeni öğretim üyeleri katılacakmış bölümde okuyan birinden duydum ve zamanla akreditasyon alacaklarını da söylediler. Akreditasyon alınca da artık aralarındaki tek fark diplomadaki ".. fakültesi" ibaresi olur.

edit; ingilizce kısmını atlamışım. ingilizce eğitim vermemeleri çok büyük bir eksi bence, keşke en azından %30 ingilizce olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-083A15948 -- 25 Mayıs 2021; 6:44:27 >

• teknoloji fakültesinden mezun olanlar pratik anlamda çok daha üstün mezun olur eğer kulüplerde çok iş yapmadıysanız. ama teorik açıdan mühendislik fakültesi basar kafasına.

• marmara ceng tek. fak. + itü m.f. yüksek lisans = bruh  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mühendislik fakültesinden teknoloji fakültesine yatay geçiş yapmış ve okumakta olan birisi olarak yazıyorum.

Teorik kısımlar iki tarafta da aynı. Ek olarak fazladan lab. dersleri ekleniyor genel olarak ama bunların sayısı da okuldan okula ve bölümden bölüme değişiklik gösterebilir. En belirgin fark 4.sınıfın bir döneminde okul zamanı yapılan iş yeri eğitimi, bir nevi okul zamanı uzun dönem staj yapılıyor.

• Peki bu kadar teorik bilgi gerekli mi odtü makinedeki arkadaşım sisteme sövüp sövüp duruyor öğrendiklerimizin bir çogu gereksiz şeyler diye

• teknoloji fakültesi anca tekniker yetiştirir.mühendislik ile kıyaslanmamalı.meslek liseliyseniz teknolojiye gidin.mühendislikte işiniz ne ?

• sisteme söven odtülü itülü arkadaş bir tek sizin var herhalde.ben hiç göremiyorum da :)

• aynen kardeşim olay kendinde bitiyo.üninin hiç önemi yok.hatta sınava girmeyin direkt coursera mühendisi olun.

• Teknoloji fakultelerini teker teker kapatmiyorlar mi ki zaten Duzce ve amasya gecenlerde kapanmisti mesela.
    Teknoloji fakültesi bana konsept olarak yanlış geliyor, millet ön lisans diploması almasın diye kurulmuşlar gibi, öğretim kadroları da 2 yıllıklardan hallice

• Tamamdır üstad sen öyle diyorsan öyledir

• G*otumden salladim hocam herkes çok memnun , eğitimin eskidigini bilmeyen ve soylemeyen yok odtulu arkadasimda sinavlarda çok fazla zorlandigini soyluyor ki kendisi fizik için dogmus diyebilirim kendisi ilk bin e girdi gayet caliskan biri o bile boyle soyeyince bir tık sorgulamadım degil

• Of of keşke ilk bu mesajını gorseydim bosuna laf anlatmakla ugrasmazdim

• frenilum16 F kullanıcısına yanıt

ben bu lafları sınavdan başarısız olan arkadaşların kendini avutması olarak görüyorum.istisnasız sistem kötü,teorik boş abii diyen herkes sınavda toslamış oluyor.

• Hocam dedigim gibi iyi bir yere giderseniz siz de gorursunuz ki cevrenizdekiler şikayetci olacak bu mesele şu okul kötü şu okul cok iyi meselesi degil sistem cok geri kaldı o yüzden millet sikayetci Haluk tatar katıla ozel soru cevap yayını yapıyor cogu üniversiteli ogrenciler hepsi de teorik bilginin haddinden fazla olmasını şikayet ediyor

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Benim gram fikrim yoktu gecen bir muhendisin kanalina denk geldim anlattigi kadari ile gayet mantiklı geldi ögretim uyesi kadroları hakkinda bir fikrim yok size niye konsept yanlis geldi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.