Şimdi Ara

IYTE vs Hacettepe vs Marmara Bilgisyar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene AGÜ Bilgisayar Mühendisliğinde hazırlığı bitirdim ve 2018 yksde 17k sıralamam var. Yatay geçiş düşünüyorum ve Hacettepe Marmara İYTE seçeneklerim arasında. Bu ünilerin bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bilgi almak istiyorum. İyi forumlar.

• up
  • up
  • hacettepe derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz daha detaylı bilgi vermen mümkün müdür hocam?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:29:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wxerfv kullanıcısına yanıt
    etiketi ve hacettepe mezunları iyi işler yapıyor :)
    hatta biri usa google'a girmişti forumda..

iyte son zamanlarda yükseliyor aslında staj imkanları vs. iyi diye duymuştum fakat etiketi hakkında bir şey söyleyemem çok övdüler , karar senin

marmara en son tercihin olsun bence,teknoloji fakultesi acildi gecen sene. ismi duyulduğundan ve istanbulda olmasından dolayı tercih edilir genelde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    geçen yıl önce açıldı
    Marmara EE vs YTÜ ehm
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Net hacettepe diğerlerini düşünmenin bile en ufak bir mantığı yok.

• istanbula gideceksen marmara, ankara istiyorsan hacettepe
  • İYTE'li olarak Hacettepe hepsini tokatlar ama Hacet bu sene 14-15 civarı kapatır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bir şey eklemek isterim. iyte şehre çok uzak ulaşımı zor. böyle şeyleri de hesaba katmak gerek

• diğerize D kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız fakat bence bir insan geleceğini düşünmeli

mutlaka buna çözüm bulunmuştur..

ama dediğiniz gibi ulaşım sorunu giderilmemişse sıkıntılı..

ya zaten bu 3 universite arasında çok farklılıklar yok

• Eğitim sistemi, iş imkanları vs. hakkında bilgi almak istiyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

İYTE'li olarak Hacettepe hepsini tokatlar ama Hacet bu sene 14-15 civarı kapatır.
    İYTE'nin eğitimini çok fazla övüyorlar, dezavantaj olarak sadece şehre uzaklık diye duymuştum. Biraz daha açık olur musun hocam rica etsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wxerfv

Eğitim sistemi, iş imkanları vs. hakkında bilgi almak istiyorum hocam.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:29:29 >
    En başta belirteyim. Hacettepe her anlamda İyte'den daha avantajlı. Hacettepe gelirken İyte yazma. Ama Hacettepe gelmiyorsa yazabilirsin.

Okul hakkında bilgiler :https://forum.donanimhaber.com/soru-cevap-tanitim-izmir-yuksek-teknoloji-enstitusu-iyte-guncellendi--128270385

Eğitimi gerçekten kaliteli. Sadece bölüm değil temel bilimler derslerinde de aynı kalite var. Kampüs güzel, doğayla içiçe. Dibinde deniz var. Okul deniz manzaralı. Ama sorun şu ki İzmir'in hareketli yerlerine uzak. Mesela sinemaya, avmye gidelim desen gidiş geliş 3 3.5 saat. Yolu gidene kadar yorulursun. Köyde, Urla'da, kampüste kafe vs var ama böyle gideyim de 3-5 kıyafet bakayım desen veya ayakkabım yırtıldı bir ayakkabı alayım desen baya yol gitmen lazım.

Bu durumdan dolayı sosyallik biraz zayıf ( tabi buradaki sosyallikten kastım sinema avm vb yerlerde yapılabilecek faaliyetler ) ama okulda çok güzel kulüpler var. Bu kulüplerle sosyal hayata sahip olabilirsin. Mesela bisiklet topluluğu haftada en az 1 kere tur düzenler ve düzenlenen turlar genelde doğa bakımından çok güzel olan yerleredir. Taşta mangal vs de yapılır gidilen yerlerde. Tiyatro kulübü, halk ve dünya dansları kulübü baya aktif. Satranç ve Go baya aktif. Her hafta gösteri merkezinde sinema topluluğu film izler. Dağcılık ve doğa yürüyüşü topluluğu aktif. Su altı dalış, yelkenli topluluğu aktif. Yani kısaca doğayla içiçe birçok etkinlik yapabileceğin veya kendini kültürel, zekasal anlamda geliştirebileceğin birçok topluluk var. Onun dışında bölümlerle alakalı topluluklar aktif. IEEE, inovasyon, girişimcilik, yazılım vs aktif. Daha aklıma gelmeyem birçok kulüp var.

IYTE vs Hacettepe vs Marmara Bilgisyar Mühendisliği

Mesela bisiklet topluluğuyla gezerken ayaküstü çektiğim foto. Kampüsten 10 km ötede.

Tabi bu topluluklarda aktif olabilmek için ya derslerin aksayacak ya da ara sıra uğrayacaksın bu topluluklara. İyte asosyaldirden kasıt o aslında. Okuldan vakit kalmayabiliyor. Ha kalır ama ortalaman vs düşebilir, bazı derslerden kalabilirsin. Diğer ünilerde de böyledir tahminen.

Onun dışında KYK çıkmazsa masrafın çok olur. Köyde evler pahalı. Urla biraz daha uygun. Okuldaki özel yurt da en ucuz 500-600 TL ( yemek yok ). En büyük sıkıntı bu diyebilirim. KYK çıkarsa rahatsın ama KYK odaları leş desen yeridir. Yemek falan var en azından. Genelde özele yerleşilir sonra KYK beklenir. Eve çıkmak şu açıdan zor : Urla'ya belirli saatlerde ulaşım var. Bu sıkıntı yaratabilir. Sabah uyanamazsan geçmiş olsun, sınav kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 17 Temmuz 2019; 23:51:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gebzeyide düşün, ben olsam hacettepe-> gebze -> marmara -> iyte yazardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

ben de bir şey eklemek isterim. iyte şehre çok uzak ulaşımı zor. böyle şeyleri de hesaba katmak gerek
    Hocam peki marmarayi tercih etsem çok büyük bir hata mı olur benim için, sonuçta İstanbul'daki network ve is imkanları çok daha fazla değil midir?
    İstanbul'da YTÜ tutuyorsa ancak Hacettepe yerine tercih edilebilir. Aşağısı için Hacettepe Ankara'da olmasına rağmen ağır basar özel sektörü düşünecek olursak. Savunma sanayi açısından baktığımızda zaten Ankara her türlü ağır basıyor.
    bilgim yok hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.