Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Yem Yemiyor. Ve Çok Sessizz (Yardımm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
50.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, dün akşam bi muhabbet kuşu aldım. 2 aylık açık mavi ve üzerinde siyah benekleri olan bi kuş. İsmi Rıfkı :)
    Konuya gelelim, Dünden beri yem yemiyor, yemliğini sürekli kontrol ediyorum. ama kabuk göremiyrum. sadece kafesin altına fırlatıp attığı yemler var onlar da yenmemiş :S Acaba kabuğunumu kıramıyor ???? Dünden beri hiç ötmüyor :S olduğuı yerde saatlerce duruyor :S bide biraz önce bi ayağını içeri soktu, tek ayakla duruyo :S ya acaba nedendir ??? çok tatlı bi kuş, ölmesini istemem. Yardımcı olursanız sevinirim. Bekliyorum ????

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşun Yem Yemediğinde Ne Yapmalısın?

Muhabbet kuşları, sağlıklı kalabilmek için düzenli olarak yem yemelidir. Ancak bazen, muhabbet kuşları çeşitli nedenlerden dolayı yem yemeyi bırakabilirler. Bu durum, kuşun sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Eğer muhabbet kuşun yem yemiyorsa, durumu değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

Muhabbet Kuşunun Yem Yememesinin Nedenleri

• Hastalık
    • Stres
    • Diyet değişikliği
    • Yeni ortama uyum sağlama
    • Ağız veya boğaz sorunları
    • Parazitler

Muhabbet Kuşunun Yem Yemediğinde Yapılması Gerekenler

1. Kuşunu Gözlemle: İlk adım, kuşunu dikkatlice gözlemlemektir. Kuşun herhangi bir hastalık belirtisi gösterip göstermediğini kontrol et (örneğin, tüy dökülmesi, ishal, şişkinlik). Ayrıca, kuşun kafesini ve yemliğini temizleyip, yeni yem vererek ortamı iyileştirmeyi dene.
    2. Veterinere Başvur: Kuşunu gözlemledikten sonra hala yem yemiyorsa, bir veterinere başvurman önerilir. Veteriner, kuşunun yem yememesine neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununu teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
    3. Kuşunu Stresten Uzak Tut: Stres, muhabbet kuşlarının yem yemeyi bırakmasına neden olabilir. Kuşunu, yüksek seslerden, ani hareketlerden veya diğer stres kaynaklarından uzak tutmaya çalış.
    4. Yem Çeşitliliğini Artır: Kuşunun ilgisini çekmek için yem çeşitlerini artırabilirsin. Meyve, sebze ve tohum karışımları gibi farklı yem seçenekleri sunmayı dene.
    5. Kuşun Gaga ve Tüylerini Kontrol Et: Kuşunun gagasında veya tüylerinde tıkanıklık veya parazitler olup olmadığını kontrol et. Bu sorunlar, kuşun yem yemesini engelleyebilir.

Muhabbet kuşunun yem yemeyi bırakması ciddi bir durum olabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek kuşunun sağlığını değerlendirebilir ve gerekli önlemleri alabilirsin. Kuşun yem yemeye devam etmediği veya durumunun kötüleştiği durumlarda, gecikmeden bir veterinere başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bekle
  • Bi tane dişi al bak nasıl yiyo
  • Kafesi Yan Yatır 5 Dakka Sonra Sonucu Buraya Yaz
  • Bekliyorum :S
  • muhabbet kusu tek ayak uzerinde dinlenir ve uyur diger ayagini karnina dogru ceker hatta :) biraz bekle duzelmesse googlede muhabbet kusu ozelliklerinden bak..nasil beslenir nasil uyur hepsi yazar
  • kabuksuz yemi dene bir de.ayağını yaparlar öyle onda problem yok,tellere haşlanmış patates,marul,peynir,ekmek falan sıkıştır.oda soğuksa ısıt biraz,yeni olduğu için alışma sürecinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayakları düzeldi :D şimdi 2 ayağını kullanıyor.. Kafesi yan yatırdım yine hareketsiz bekliyo :S hiçbi değişiklik yok
  • kafesi falan yan yatirma dalga gecio..insan degil onlar...kabuksuz yicek kullan sicakta tut hatta odayi kapat iceriye sal dolansin biraz..uyurken kaldirir ayagini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halo12

Ayakları düzeldi :D şimdi 2 ayağını kullanıyor.. Kafesi yan yatırdım yine hareketsiz bekliyo :S hiçbi değişiklik yok

kafesi yan yatır 2 dakka salla bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eFhiaLt3s

kafesi falan yan yatirma dalga gecio..insan degil onlar...kabuksuz yicek kullan sicakta tut hatta odayi kapat iceriye sal dolansin biraz..uyurken kaldirir ayagini

sakin ol reizz.

kuşun ismini değiştir düzelir. psikolojik çöküş içerisinde şuanda.Maviş felan koy zıplar oynar uçar.
  • quote:

Ayakları düzeldi :D şimdi 2 ayağını kullanıyor.. Kafesi yan yatırdım yine hareketsiz bekliyo :S hiçbi değişiklik yok

• Valla ben odaya salmaktan korkuyorm. daha yeni kendini duvarlara cama falan vurmasın??? korkuyo zaten yaklaşınca falan :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

• Arkadaşlar ben kuş bakmayı hiç bilmiyuorum size ilgilenirler dediler bende başvurdum. Dalga geçicekseniz yazmayın bişi... :@
  • Doğru düzgün bi yardım edecek yok galiba :S
  • quote:

Arkadaşlar ben kuş bakmayı hiç bilmiyuorum size ilgilenirler dediler bende başvurdum. Dalga geçicekseniz yazmayın bişi... :@

tamam dostum özür dileriz kusura bakma şaka yapalım dedik

sen biraz bekle bu forumda besleyen çok kişi var mutlaka yardımcı olacaklardır
  • Kafese +18 kuş resimleri as
  • Ya arkadaşlar düzgün cevaplar bekliyrum sizden .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.