Şimdi Ara

Mühendislik mi? Veterinerlik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mf3 69k mf4 65k mühendislikle veterinerlik arasıda kalıyorum sizce hangisini seçmeliyim kafam çok karışık şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: pekolas

Arkadaşlar mf3 69k mf4 65k mühendislikle veterinerlik arasıda kalıyorum sizce hangisini seçmeliyim kafam çok karışık şimdiden teşekkür ederim

Ben de aynı durumdayım. Ne yazsam bilmiyorum. Bi de bu sene mezundum. Tekrar hazırlansam tıp diş yada çok güzel mühendislik fakülteleri gelir mi bilmiyorum. Karar verdiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiyim ya ankara vet yada selcuk bilgisayar muh nde kararsiz kaldim. Veterinerlige hakikaten zor diyorlar bir iki kizla konustum gercekten oyleymiş.Ama is imkanlari hakkinda hic bi kötü yorum gormedim.Ne yapacagim bilmiyorum.

• nebula-bunela-labune kullanıcısına yanıt
    malesef karar veremedim tercihlerin bitmesine 3 gün kaldı hala kafam karışık
  • myprettyprozac kullanıcısına yanıt
    hayvanları seviyorum okumanın zorluğundan çok iş imkanları konusunda kafam karışıyor sonuçta 5 yıl okuyacağız anatomi histoloji ağır dersler göreceğiz mezun olunca bu çalışmaların hakkını alabilecekmiyiz (mühendislik içinde aynı durum geçerli )
  • pekolas P kullanıcısına yanıt
    Bende hayvanları seviyorum ama bu sevmekten ibaret olmuyor bu kafami karistiriyor benimde.
    Evet haklisin meslegin hakkini vermek gerekiyor .Bu kisiye bagli degisir bence.Ot gibi okursak da bir bok yapamayiz.Her meslekte kendimizi gelistirmemiz gerekiyor.Ama gerçekten iş imkanları cok geniş gıdaya bile kaciyor arastirmissinizdir muhakkak.Ve kariyer nette de arastirdim ilan sayisi bayagi fazlaydi.Tabiiki muhendislikten daha az sayida.Ama herkes kötü bir unide muhendislik okumayin diyor.Yani iki seçeneğe indirgedim ben ya mezun ya veteriner :)

iş imkanlarını araştirdım bir tane veteriner hekimle konuştum 3 yıl olmuş mezun olalı antalyada bir et firmasında çalışmaya başlamış 1500 tl ye şimdi kpssden 70 puanla kars a atanmış bence yaz dedi bende erciyes biyomedikal müh. ve ankara vet. arasında kalıyorum erciyesin biyomedikaline de baya iyi diyorlar
  • pekolas P kullanıcısına yanıt
    anladım biyomedikal mühendisliginde ekşi Sözlükte kötü yorumlar okudum.Genellikle pazarlamaci olarak calisiyorlarmiş.Bir bak derim.Bu gidişle ona buna kötü diyerek meslek kalmayacak zaten.

• Veterinerlikte özel zordur tabi yerine göre büyük firmalarda çalışmak lazım ama devlette parayı kırarsınız. hekim maaşını yakalarsınız devlette.
  • quote:

iş imkanlarını araştirdım bir tane veteriner hekimle konuştum 3 yıl olmuş mezun olalı antalyada bir et firmasında çalışmaya başlamış 1500 tl ye şimdi kpssden 70 puanla kars a atanmış bence yaz dedi bende erciyes biyomedikal müh. ve ankara vet. arasında kalıyorum erciyesin biyomedikaline de baya iyi diyorlar

1500 tl çok az değil mi ya? Tıp eğitimi alıp 1500 tl maaş alacağıma yazılım mühendisliği okurum daha iyi. Pazartesi günü veteriner kliniğine gideceğim orada veteriner hekimden detayları alirsam buraya yazarım.

Klinik hakkında hiç araştırma yapmadım bilgi verirseniz sevinirim. (malesef ülkemizde az para çok iş prensibini benimsemiş özel şirket çok o yüzden zaten çok kararsız kalıyorum)
    Araştırdıkça mesleklerden soğuyorum biyomedikali de araştırdım biraz aynen ekşi de kendi mesleklerini icra edemediklerini söylemişler özel şirketlerde elektronik mühendislerine öncelik veriyormuş. Bir tanıdığımda elektronik mühendisi olup biyomedikal alanında kendimi geliştirebileceğimi söylüyor bu gidişle en sonunda tercih yapamayacağım.
  • quote:

Klinik hakkında hiç araştırma yapmadım bilgi verirseniz sevinirim. (malesef ülkemizde az para çok iş prensibini benimsemiş özel şirket çok o yüzden zaten çok kararsız kalıyorum)

Hocam biraz geç oldu şimdi yazıyorum. Gittim veterinerliğe. Adamın dediklerini yazayım: veteriner olursan işsiz kalmazsın. Veteriner eğitimi çok zordur. Tıp kadar zor hatta daha zoe olduğunu söyleyebilirim. Gelir olarak ben bi diş hekimi kadar alıyorum. Klinik açmak nerden baksan 70 bin liraya açarsın. Ama mesela benim 3-5 arkadaş toplanıp 1 trilyona klinik açtı. Kamuda ataması kolay bi bölüm. 3.5-4 bin lira alıyolar kamuda. Özel şirkettede alım fazla. Hayvanın olduğu her sektörde veteriner çalışır. Veteriner olursan aç kalmazsın. Ama aldığın para tatmin eder mi orası sana kalmış. Biz veteriner fakültesine girerken 100 kişi falandık 15 kişi mezun olduk. Çoğu okurken bırakıyor. Klinikte çalışmak gerçekten zor. Bu işi severek yapmak lazım. Dışarda nasıl kedi köpek seviyorsan öyle değil bu sevgi. Buraya yaralı, kusmuş, hasta halleri ile geliyolar. Bazen gece 3 te telefon geliyo. Yani çalışma saatlerim belli değil. Ama kliniğinde parası iyi.

Hocam telefondan yazdığım için çok kontrol edemedim. Aklıma gelenler bunlar. Beni spracak olursanız ilk başta hevesliydim sonra vazgeçtim. Seneye girmeye karar verdim. Ben genelde kütüphanede çalışırım. Orada kpss ye de çalışan arkadaşlarım var. Bana daha gençsin erken karar verme. Emin değilsen ve seneye daha iyisini yapacağını düşünüyorsan kal dedi. Mesela dus a hazırlanan biri var. O da dedi. 1-2 yaş hiç farketmiyo rahat ol dedi.

teşekkür ederim hocam bende veteriner hekimliği başlarda çok istiyordum ama dediğiniz gibi bende vazgeçtim bir kaç kliniği bugün arayıp konuştum okumasının zor olduğunu söylediler hakkını alabileceğin bir meslek değil idealist değilsen yazma dediler. Seneye kalmak istiyordum başlarda ama artık seneye kalınca yapabilir miyim emin değilim bu sene (stresten) midemle ilgili bazı rahatsızlıklar yaşadım çoğu zaman ders çalışamadım gelecek sene için ise dayanabilir miyim açıkçası kendime o konuda pek güvenemiyorum elektrik elektronik mühendisliği yazacağım büyük ihtimal hayırlısı hakkımızda
  • quote:

teşekkür ederim hocam bende veteriner hekimliği başlarda çok istiyordum ama dediğiniz gibi bende vazgeçtim bir kaç kliniği bugün arayıp konuştum okumasının zor olduğunu söylediler hakkını alabileceğin bir meslek değil idealist değilsen yazma dediler. Seneye kalmak istiyordum başlarda ama artık seneye kalınca yapabilir miyim emin değilim bu sene (stresten) midemle ilgili bazı rahatsızlıklar yaşadım çoğu zaman ders çalışamadım gelecek sene için ise dayanabilir miyim açıkçası kendime o konuda pek güvenemiyorum elektrik elektronik mühendisliği yazacağım büyük ihtimal hayırlısı hakkımızda

Hakkımızda hayırlısı neyse o olur inşallah. Hayatta başarılar.

Bende başarılar dilerim

• Hocam hort olucak ama ne yazdınız? ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vill56789

Hocam hort olucak ama ne yazdınız? ?
    Veteriner Fakültesi yazdım demiş yukarıda.
  • Veterinerlik seç hocam işsiz kalmazsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.