Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
15
Favori
47.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Senelerce istanbulda özel bir üniversitede çevre mühendisi olmak için çabaladım. Mezun oldum ve senelerce işsiz kaldım. İşe girdim 2500 liradan 1 lira fazla vermediler.

Şimdi babamın bodrumdaki yazlıklarını kiralıyorum ve mühendislikte 10 ayda kazandığımı şimdi 1 ayda kazanıyorum. Bu devirde maaşlı işte çalışmak enayilik.

İşini bilen kazanıyor.
    İmza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de işe girerken insanlar senin donanımını falan umursamıyor,tek umursadıkları geçmişin ve tecrüben.Bakıyorlar CV'ne diyorlar ki "Ooo bu adam burda çalışmış,buraya işe aldıklarına göre boş adam değildir." Kendi araştırma bile yapmıyor,ismi bilinen bir yerde bir şekilde çalışırsanız önünüz açılıyor.
    O önemli yerlere ilk giriş için de şans ve maalesef ki torpil lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

İmza.

Alıntıları Göster
    +1
  • Bu başlık insanların mühendisliğe yönelmesini engelleyerek mezun sayısını azaltmayı böylece hali hazırdaki mühendislerin iş bulmasını kolaylaştırmayı ve maaşlarının yükselmesini hedefleyen bir komplo olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 5 Temmuz 2019; 5:52:22 >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    8 milyar insan olmuş. Bu saatten sonra her doğan insan başına geleceği kabul etmiş olur. Sen hala komplo san. İnsanlığa artık eğitimli ara eleman lazım. Kalıpçı, demirci, montajcı, motor ustası, kaynakçı, marangoz, elektrikçi, sıhhi tesisatçı. Ama 250.000 inşaat mühendisi var. Hadi cevap ver şimdi. Şantiyeye 2 mühendis alsak 125.000 şantiye var mı piyasada? İşleyen 1000 proje olsa en fazla 10.000 inşaat mühendisi ekmek yer. 240.000 kişi ne yapacak???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Ben cevremde torpille ise giren neredeyse hic gormedim. Ozellikle iyi yerler cok kapsamli, zor mulakatlarla aliyorlar birkac stepten olusan. Senior arayan yerlerde dedigin tabi ki gecerli, iyi yerlerde calismis olanlar zaten belli bir seviyenin uzerindedir.

Dedigin en cok yeni mezunlar uzerinde gecerli, calismak icin deneyim istiyorlar, deneyim icin de calismak gerekiyor, sacma bir dongu.

İsveren acisindan da bakmak lazim olaya tabi, bir kisinin seviyesini anlamanin en kolay yolu calistigi sirketlere ve icinde bulundugu projelere bakmak.

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    TIP okuyanlar tipi sevdiği için mi okuyor? Yada cerrah olmak için mi? Herkesin amacı daha iyi maaş daha iyi yaşam standartları.
    Her bölümde vardır %5lik ideal uğruna giden, bende parası için yazmıştım.yoksa bilgisayar mühendisi olmak istiyordum.

Eczacının yaptığı işin bakkaldan farkı yok. Ekmek yerine ilaç satıyor. Şimdi eczacının ideali mi var?( ilaç yapmaya çalışan, uğraşan Vs müstesna.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çepik -- 6 Temmuz 2019; 16:17:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

la olum ne boş adamsın sen ya 2500 liranın nesini beğensin hastamısınız siz ? ben taşrada doğalgaz firmasına ait istasyonda saatte 1 değer ölçüyorum (turizm otelcilik myo diplomam) 2600 lira maaş alıyorum...Başka hiç bir işim yok 1 saatte 1 değer ölçüp kalan 55 dakikada dizi izliyor nette geziniyorum bu işide ilk kez yapıyorum üstüne üslük başlangıç düzeyi ingilizce biliyorum inanmazsınız hiç bir tecrübemde yok hatta şunada inanmazsınız hiç bir torpilimde yok selamın aleyküm deyip cv bıraktım...

adam elektronik muhendisi olum 2.5 k nın neyini beğenmeli ?

Alıntıları Göster
    Hocam o kadar haklısın ki bende mühendisim bina görevlimiz neredeyse 2500 lira maaş alıyor.Yeni iş aramaya başladım şehir dışında adamlar 3000 lira maaş teklif ediyor.Gidip sadece ev kiralasam, karnımı doyursam maaşım asgari ücret bile etmiyor.O zaman ben niye okudum sormak istiyorum.2100 lira asgari ücretimi alır en yakın bimde kasiyer olurum daha kardayım.Çevremde makine,bilgisayar vs. mezunu birçok arkadaşım var ve gerçekten kafası çalışan çocuklar.Daha 1 tanesi adam akıllı iş bulamadı girenlerin de maaşı dediğim gibi 3000 lira yok. Buradaki 10 bin alanlar kimler, nerede nasıl çalışıyorlar merak ediyorum.Dil diyorlar staj diyorlar malum siteden iş başvurusu yapıyoruz 3000 kişi 4000 kişi bir işe başvurmuş. Bu kadar işsiz varken tanıdığın olmadan iş bulmak imkansız gibi birşey.4000 kişi arasından benim profilimi görüntülemeler bile mucize işe almayı bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 10 Temmuz 2019; 20:28:50 >

• Benim hep savundugum bir dusunce vardir, diploma filan bir yere kadar, is dunyasinda onemli olan kapasite, uretkenlik, verimlilik ve tecrubedir.

Yasim 38, lise mezunuyum. Babamin iflas etmesi uzerine 21 yasimdan beri yurt disindayim ve suan yurt disinda bankacilik ve pos alaninda lider bir Amerikan firmasinda Pre Sales Engineer (on satis muhendisi) olarak calisiyorum. Is gorusmelerinde diploma hicbir zaman sorun olmadi.

Bunlari yazmamim sebebi yeni mezun olan veya olacak arkadaslarin umitsizlige kapilmamasi. Kisi istedikten sonra, isik da varsa, biraz da sans ile hersey mumkun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 10 Temmuz 2019; 20:28:20 >
  • Bethrezen B kullanıcısına yanıt
    Amerika'da diploma hiçbir zaman sorun olmaz dostum. Sorun etseler kaç adam bulacaklar üniversite okumuş. Amerika'da 4 yıllık bir BS degree alabilmek nerden baksan $250.000 dolara mal olur. Bu yüzden orda lise mezuniyeti şart koşuluyor. Ama Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Avrupa ve Afrika öyle değil maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Amerika'da diploma hiçbir zaman sorun olmaz dostum. Sorun etseler kaç adam bulacaklar üniversite okumuş. Amerika'da 4 yıllık bir BS degree alabilmek nerden baksan $250.000 dolara mal olur. Bu yüzden orda lise mezuniyeti şart koşuluyor. Ama Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Avrupa ve Afrika öyle değil maalesef.
    Amerika'da calismiyorum, Amerikan firmasi dedim Calistigim ulke Brezilya
  • Bethrezen B kullanıcısına yanıt
    Ben de Amerika Birleşik Devletleri demedim ki. Brezilya nerde hocam? Antartika'da mı? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Temmuz 2019; 21:59:30 >
  • Torpili olmayıp hala mühendislik okuyan var mı ajdjsksjsksbsj

• Bence en iyisini yapmışsın.
    Ben hep şunu savunurum, bir insan belli bir yaşa kadar başkasına çalışacak, bu sürede kendine sermaye yapıp kendi yolunu çizecek.
    Ben 30 yaşındayım. İnşaat mühendisyim. 4 yıl yurt dışında, 2 yıl da Türkiye'de çalıştım.
    Ocak ayında proje bitimden dolayı işten ayrıldım. Sonra evlendim.
    İşten ayrıldıktan sonra Türkiye şartları falan yoruldum, çalışmak istemiyordum.
    Buna beş milyon tane sebep sayabilirim.
    Elimde sermayem vardı, senin kafan ticarete yatar veya birşeye yatar benim de bir konuya yatıyordu ben de o konuda yürümek istedim.
    Bu durumu eşimi anlatmak gerekiyordu, anlattım, sen böyle mutlu olacaksan yap dedi.
    Yüruyup gidiyorum şuanda.
    Stresli vsvs ama sevdiğim iş olunca şükür yürüyorum. Yukarıda ki yürü dedi yürüyorum.
    Tek sıkıntım bulduğum sehir, eşimin işinden dolayı buradayiz, yakında gideceğiz.

• Bu konu ileri görüşlü bir arkadaşın yolun başında gerçeği kabul edip yön değiştirme olayıdır. Muhtemelen bende kamuya geçmese idim, yönümü değiştirecektim. Ben de bir çok arkadaş gibi okurken ne yapmalıyım olayına girerek, sonunda özelde de belli bir süre çalıştıktan sonra kamuya girdim ve hayatıma düzene oturttum. Burada büyük bir çoğunluk hep paraya göre yorum yapmış, para para para para para... sabret daha çok kazanırsın, şu işleri yapsan veya şu sektöre girsen şu kadar kazanırsın vs.

Arkadaşlar sabah ölsek, ikindi de toprak altındayız, böyle bir hayat ortamında bu kadar para odaklı nasıl oluyoruz anlamıyorum. Üstelik genel olarak mühendislik günümüzde çok kazandıran birer meslek değil. Mutlu olduğunuz şeyi yapıyorsanız, en isabetli işi yapıyorsunuz demektir ama alışmayı sevme olarak anlamamak lazım. İnsanlar bir işte uzun süre çalıştı mı , o işi seviyorum diyor. Kuyruklu yalan.

Mühendisliğin çalışma şartları genel olarak ağır. Çalışma süresi uzun, arz talep dengesi çok yüksek derecede bozulmuş durumda. Bu sebeple düşük ücret ve yoğun çalışma sonucu mesleğin itibari düşüyor. Ben bu durumu yaşamak istemediğim için kamuya girerek bu durumdan kurtuldum. Yine paraya getirip memurun maaşı başlangıçta iyi (2019 mühendis kamu maaş 6-7 bin tl) ama ilerde yetmez diyenler de var ya bunlara ne diyeyim bilemiyorum. Kafan rahat arkadaş!!!! Bir tarafta uzayan emeklilik yaşı ile 40 yıl çalışma hayatın var, özel sektörde bu süre içinde toplamda minumum 5 yıl işsiz kalacaksın, son derece yıpranacaksın. Düzenli geliri olan adam gerektiğinde kredi de çeker, çalışan eşle de evlenir, hayatını bir düzene oturtur. Yurt dışına tatile çıkanlara bir bakın, pasaport kontrolüne bir bakın yeşil pasaport dolu. Neyse olay devlet özel değil zaten. Sadece her şeyi para ile kıyaslamamız yanlış sonuca götürür. Hayat kısa ne yaşamak istiyorsak onu yaşayalım, o işi yapalım. Lise sonda yaptığımız bir tercihe göre değil!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 20 Ağustos 2019; 12:4:25 >

•   

• Özellikle inşaat mühendisliği çok zordur. Hangi ülkede nerede yaşarsanız yaşayın, en zor mesleklerden biridir. Komandoları eğitim için inşaat şantiyelerine göndermek lazım. Şantiyelerde görecekleri psikolojik işkencelere dayanırlarsa on numara özel kuvvet askeri olurlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Özellikle inşaat mühendisliği çok zordur. Hangi ülkede nerede yaşarsanız yaşayın, en zor mesleklerden biridir. Komandoları eğitim için inşaat şantiyelerine göndermek lazım. Şantiyelerde görecekleri psikolojik işkencelere dayanırlarsa on numara özel kuvvet askeri olurlar :D
    Son mesaj atanı sen olarak görünce bıraktın sandım hocam. New York'da devam mı işe?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten adamlar zeki oldugu icin aof okuyoelar kanka üniversite okuyan adamın kendini gelistiemek ya da basarili olmak gibi bir derdi yok herkes kari kiz derdinde zaten bunun derdinde olmayanlarda ülkeden kaciyor yani ise bir adam alacak olsam örgün okumus almam safi zarar kalacak yeri ulasimi yiyecek icecegi carti curtu
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    New York devam hocam. Gerçi covid'ten sonra burası Afganistan'a döndü. Açık bir tane yer yok. İdare ediyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.