Cayma bedeli göstermemesi kötü olmuş. İlerde sistemi güncelleme yaparlar herhalde, istekler üzerine. |
🌀MÜJDE.. Abonelik İptalleri Artık E-Devlet Sisteminden Yapılabilecek (3. sayfa)
-
-
yüksek güvenlikli doğrulama nasıl olacak e devletten direk giriş yaptım bir sonraki aşamaya gidemedim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
E devlete
e-imza
Mobil imza
Kimlik kartı
İnternet bankacılığı
Seçeneklerinden biri ile girin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Superonline Ve TT kapatmış gözüküyor
Normal edevlet şifresiyle işlem yapılamaması çok saçmaquote:
Orijinalden alıntı: yuzyirmiE devlete
e-imza
Mobil imza
Kimlik kartı
İnternet bankacılığı
Seçeneklerinden biri ile girin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: selodonanımhaber
Normal edevlet şifresiyle işlem yapılamaması çok saçma
Alıntıları GösterAyrıca internet bankacılığı girişi yönteminin mobil imza ya da e-imza ile aynı güvenlik seviyesine sahip olması da bir garip.
-
Para lazım ondan akarı olmayan sistem güvenli değil sisteme göre,
e-imza (ücretli olarak temin etmek zorundasınız)
Mobil imza (Operatörlere yine ücret ödemek zorundasınız)
Kimlik kartı (Kart okuyucu cihaza sahip olmalı ve Türk malı sertifikaya sahip olmanız gerekiyor)
İnternet bankacılığı (Adı üstünde parayla işinizin olması gerekiyor.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Ekim 2020; 16:26:9 >
Olayın parayla pulla bir alakası yok bence.
İnternet bankacılığında sms ile giriş sağlanıyor. Bu sayede sizin olduğunuz doğrulanıyor.
E-imza-tc kimlik kartında bir aygıt gerekiyor ve bu aygıta bağlı pin kodunun bilinmesi gerekiyor. Mobil imza da aynı şekil telefon gerekiyor.
Bu sayede iptal formuna atılan imzadaki mantık sizin olduğunuz doğrulanıyor. Bunu düşünmeleri güzel olmuş. İlerleyen zamanlarda "benim aboneliğimi haberim olmadan iptal etmişler x lira taahhüt cezası çıktı" diyen vatandaşlar olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 26 Ekim 2020; 16:30:54 > -
İşin sonu paraya çıkıyor 2 adımlı güvenlik önlemlerinde (Bankacılık, E-imza,mobil imza) o zaman e-devlete giriş için SMS güvenlik kodu şart koşulmalı. Devlet yine kendi kurduğu sisteme güvenmiyor.
Vatandaş çamura yatacaksa yine yatar hiç merak etmeyin siz amcaoğlu dayıoğlu yaptı der.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Ekim 2020; 16:48:25 >
Herkes sanıyordu ki tek tıkla abonelik iptali olacak.
Kendim D-Smart aboneliği iptal etmek istedim ve ücretsiz girebileceğim tek yöntem bankacılık sistemiydi.
Onu hallettim ve girdim ardından iptal etme aşamasına geldim tabi önüme bir evrak çıkardı bunu imzalayıp tarayıcıdan geçirip sisteme yüklemem gerekiyor.
Düşündüğünüz gibi çok olay değil, evinizde yada yakınlarınız da tarayıcı varsa işinize yarayacaktır.
Hiç yoktan bir gelişme var elbette, umarım bu işi geliştirirler fakat olduğu gibi kalır sanırım.
-
Hangimiz de tc kimlik kartını okutacak cihaz var ?
-
Telefon kamerası ile çekilen görselleri kabul etmiyor mu sistem ?
-
Notebloc ve Camscanner uygulamalarını tavsiye ederim iyi aydınlatılmış düz bir yüzeyde aynı fotokopi cihazı gibi sonuç vermekte her iki uygulamada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Ekim 2020; 19:12:58 >
Format olarak jpg, png, pdf kabul ediyor.
Telefondan çekilen görüntü de bu formatlarda olur ise sorun olmaz.
Fakat tarayıcıdan yapmak daha sağlıklı gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet4428Format olarak jpg, png, pdf kabul ediyor.
Telefondan çekilen görüntü de bu formatlarda olur ise sorun olmaz.
Fakat tarayıcıdan yapmak daha sağlıklı gibi.
Bazı programlar fotoğrafı öyle bir montajlıyor ki kimse onun bir tarayıcı değil telefon tarafından çekildiğini anlamaz.
-
Fazla olan d-smart aboneliği ile vedalaşma vakti geldi, hayırlı olsun.
-
NFC TELEFON İŞİ GÖRÜYOR MU ? KİMLİK İÇİN
-
Red sebebi ne oluyor genelde peki?
İnterneti iptal etsek ne yazar aylık indiriniz fiyatı yüksek tutuyorlar 5 ay kullandık diyelim indirimli fiyatı çıkarınca yine güzelce öpüp öyle iptal etmiş oluyorlar :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Taahhüt bozma nedeni ile ceza verilmiyor. Kullanılan sürenin hak ediş bedeli yani indirimler isteniyor dolayısıyla kanuna aykırı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X