Şimdi Ara

Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
772
Cevap
14
Favori
45.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Barbaros Hayrettinpaşa mahallesi Erhan çavuşoğlu cd durum nedir acaba bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize selam semttaşlarım:) Bir süredir konuyu takip ediyorum ancak ilk defa yazma fırsatım oldu. Ben de hepiniz gibi merakla fiber hizmetinin bizimle buluşmasını bekleyenlerdenim. Hürriyet mahallesi Köşk Caddesi tarafında oturuyorum. Sizlere sormak istediğim bir kaç nokta var.

Cadde üzerinde yaklaşık 1 aydır Türk Telekom saha ekipleri dolapları güncelliyorlar. Geçtiğimiz hafta çalışanların yanına gidip ne çalışması yaptıklarını sorduğumda yılbaşına kadar fiber altyapı gelmiş olacak dediler. Yaklaşık 10 gün kaldı ama herhangi bir gelişme veya haber yok. 6 senelik yeni bir binada oturuyorum ama bina girişinde bahsettiğiniz Türk Telekom'un fiber için yerleştirdiği siyah kutu mevcut değil. Gibir.net ve Netspeed üzerinden altyapımı sorguladığımda santrale 1200 metre uzaklıkta gözüküyorum.

Türknet üzerinden altyapı sorgusu yaptığımda ise aktif altyapı bölgelerinde olduğumu görüyorum. TTnet fiber altyapısını aktif ettiğinde yapa üzerinden mi faydalanacağım? Yapa bağlantım olacaksa 1200 metre mesafede bulunan santral bana çok uzak kalmaz mı? Yoksa fiber altyapıya döndüğünde santralden değil de yakınımdaki saha dolaplarından mı faydalanacağım?

Teşekkür ederim şimdiden. Umarım Gaziosmanpaşa en kısa sürede bütün mahalleleri ile fiber hizmete kavuşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jio2020

Hepinize selam semttaşlarım:) Bir süredir konuyu takip ediyorum ancak ilk defa yazma fırsatım oldu. Ben de hepiniz gibi merakla fiber hizmetinin bizimle buluşmasını bekleyenlerdenim. Hürriyet mahallesi Köşk Caddesi tarafında oturuyorum. Sizlere sormak istediğim bir kaç nokta var.

Cadde üzerinde yaklaşık 1 aydır Türk Telekom saha ekipleri dolapları güncelliyorlar. Geçtiğimiz hafta çalışanların yanına gidip ne çalışması yaptıklarını sorduğumda yılbaşına kadar fiber altyapı gelmiş olacak dediler. Yaklaşık 10 gün kaldı ama herhangi bir gelişme veya haber yok. 6 senelik yeni bir binada oturuyorum ama bina girişinde bahsettiğiniz Türk Telekom'un fiber için yerleştirdiği siyah kutu mevcut değil. Gibir.net ve Netspeed üzerinden altyapımı sorguladığımda santrale 1200 metre uzaklıkta gözüküyorum.

Türknet üzerinden altyapı sorgusu yaptığımda ise aktif altyapı bölgelerinde olduğumu görüyorum. TTnet fiber altyapısını aktif ettiğinde yapa üzerinden mi faydalanacağım? Yapa bağlantım olacaksa 1200 metre mesafede bulunan santral bana çok uzak kalmaz mı? Yoksa fiber altyapıya döndüğünde santralden değil de yakınımdaki saha dolaplarından mı faydalanacağım?

Teşekkür ederim şimdiden. Umarım Gaziosmanpaşa en kısa sürede bütün mahalleleri ile fiber hizmete kavuşur.

Yapanın fiberle alakası yok yakındaki saha dolabından bağlanacaksınız. Eğer şuan türknet yapa kullanıyorsanız dolaplar aktif olduğunda bir fark hissetmezsiniz daha yüksek hız için vae geçişi talep etmeniz lazım santralden dolaptaki porta geçirirler hattınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 20 Aralık 2020; 23:24:30 >

• Bluepower kullanıcısına yanıt
    Türk nete yazdım vae, için telekomun aktif saha dolabı görünmediği için işlem yapamıyorum vs. Dedi.. inşlh aktif olur yakında..

Bakır kabloları türknet için mi bırakacaklar fiber herkese verildiğinde ?

Her binaya gpon mu çekecekler nasıl olacak acaba ?
    Bilgisi olan varmı
    Yoksa biz tip7 saha dolabından bakır kablo ile devam mı vae yada yapa neyse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

Yapanın fiberle alakası yok yakındaki saha dolabından bağlanacaksınız. Eğer şuan türknet yapa kullanıyorsanız dolaplar aktif olduğunda bir fark hissetmezsiniz daha yüksek hız için vae geçişi talep etmeniz lazım santralden dolaptaki porta geçirirler hattınızı.

Alıntıları Göster

Şu an aktif olarak ttnet kullanıyorum adsl altyapısıyla. Ama altyapı geldiğinde eve 2.internet olarak türknet bağlatmak istiyorum ev halkının pingi sürekli arttırmasından dolayı. Türknet aldığımda yapa istememin sebebi upload'a sınır koymaması. Vae olduğu zaman 4'e sabitliyorlar mecburen.

• Jio2020 J kullanıcısına yanıt
    Altyapı geldiğinde 2. Hatta gerek duymayacaksın emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.akdora

Türk nete yazdım vae, için telekomun aktif saha dolabı görünmediği için işlem yapamıyorum vs. Dedi.. inşlh aktif olur yakında..

Bakır kabloları türknet için mi bırakacaklar fiber herkese verildiğinde ?

Her binaya gpon mu çekecekler nasıl olacak acaba ?
    Bilgisi olan varmı
    Yoksa biz tip7 saha dolabından bakır kablo ile devam mı vae yada yapa neyse..

Vae kullananlar Tip 7 saha dolabına kadar fiber sonrası bakır kabloyla vdsl kullanacak yapa kullananlar santrale kadar bakır kabloyla bağlanmaya şimdiki gibi devam edecek. Dolaptan santrale giden bakır hattı sökmüyorlar genelde yapa için ve dolapta port kalmazsa santralden adsl vermek için. Gpon olayı ayrı proje çizildiyse ftth hizmet de verilir bazı binalara fiber çekip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 21 Aralık 2020; 5:19:2 >
  • Arkadaşlar fevziçakmak mahallesinde oturuyorum bizim oturduğumuz sokakta halen değişmedi kabin. Sizde son durumlar nedir? fevzicakmak da veya zümre caddesinde oturanlar
    Yalnız o değilde bizim sokağı es geçtiler sanırım :D hemen üst sokagimiz değişmiş kabini birde ilerde termonun orası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet177 -- 21 Aralık 2020; 5:32:37 >
  • Oturduğum evin 1 sokak aşağısında türk telekom ekipleri görseldeki dolapla uğraşıyordu. Hangi tip dolap bu bilen var mı? Fiber için yerleştirilen tip7 dolaplarından mı yoksa eski bir dolap mı?

Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jio2020 -- 21 Aralık 2020; 19:12:47 >
    Burasi neresi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet177

Burasi neresi hocam

Köşk caddesi. 505.sokak köşesinde bulunuyor bu kabin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jio2020

Oturduğum evin 1 sokak aşağısında türk telekom ekipleri görseldeki dolapla uğraşıyordu. Hangi tip dolap bu bilen var mı? Fiber için yerleştirilen tip7 dolaplarından mı yoksa eski bir dolap mı?

Bu OFSD kabini fiber kablolar bunda toplanıyor binalara bundan fiber gidiyor.

OFSD: Optik Fiber Saha Dolabı manasına gelmektedir. Genelde FTTH sahalarında kullanılmaktadır (bulunması şart değildir). İçerisinde aktif bir cihaz olmayıp fiber kasetler ve kasetlerin içerisinde de fiber ekler bulunmaktadır.

kaynak : https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 21 Aralık 2020; 19:26:18 >

• Bluepower kullanıcısına yanıt
    Bu kabinin üstündeki yazı ne ifade ediyor bilen varmı mesela SD312 yazıyor bizim sokakta ki ise SD14 yazıyor
  • quote:

Bu kabinin üstündeki yazı ne ifade ediyor bilen varmı mesela SD312 yazıyor bizim sokakta ki ise SD14 yazıyor

Saha dolabı anlamına geliyor bina girişindeki kutunun üstünde de 14 yazıyorsa o kabinden hizmet alıyorsun.

• quote:

Merhaba,

Zümre Cad. Köşedeki tamirhane önündeki dolap SD14 sanırım.Buradaki kabin Tip7 ile değişmemiş hemen bir üst köşedeki bizim kapının önündeki SD12 saha dolabı 18 gün önce Tip7 fiber kabin ile değişmişti aktif olmasını bekliyoruz. Sizin dolapta değişir umarım. Çok ilginç ilerliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_sefa61 -- 7 Ocak 2021; 16:20:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak_sefa61 kullanıcısına yanıt
    Bu arada çok ilginç bizimki neden değişmemiş acaba ve sizinki neden aktif olmamış hiç anlayamadım neyse en yakın zamanda gelir umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet177 -- 21 Aralık 2020; 22:47:4 >
  • burak_sefa61 kullanıcısına yanıt
    Hocam birde siz hangi servis sağlayacaksını kullanıyorsunuz Türk telekomda çıkmak istiyorum ama hangisine geçeceğim hiç bilmiyorum sizin tavsiyeniz nedir siz belki kullanmışınızdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirbodur

Altyapı geldiğinde 2. Hatta gerek duymayacaksın emin ol

Benim problemim hızdan dolayı değil aslında. Oyun oynarken evde netflix izliyolar telefondan youtube'a falan giriyorlar bu sebeple ping oluyor. Fiber'e geçince kaç kişi bağlansa dahi ping olmayacağını mı söylüyorsunuz?

O sorun bende de var fazla kişi kullanıyoruz ve 10mbps internet oyun oynayamiyorsun pingden mesela 75 mbps gelse 25mbps onlar kullansa 50mbps sana kalsa istediğin kadar video izle yayin aç oyun oyna ping olmaz :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.