Merhaba, Altyapı sorgulama yaptığımda santral/saha dolabı mesafesi 1474 Metre yerine 0 Metre gözüküyor, testler mi başladı acaba? Extranet veya Türknet üzerinden sorgu attığımda çalışma gözükmüyor, alt yapı hala adsl gözüküyor. Acaba altyapı sorgulama da mı sorun var dedim, aynı ilçedeki farklı bir adresi sorguladım normal uzaklığı gösterdi. Şimdi gibirnet üzerinden sorgu yaptım, VDSL2 gözüküyor hız değeri 0 muhtemelen test yapıyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_sefa61 -- 15 Ocak 2021; 11:35:54 > |
Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) (17. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: burak_sefa61Merhaba,
Altyapı sorgulama yaptığımda santral/saha dolabı mesafesi 1474 Metre yerine 0 Metre gözüküyor, testler mi başladı acaba? Extranet veya Türknet üzerinden sorgu attığımda çalışma gözükmüyor, alt yapı hala adsl gözüküyor. Acaba altyapı sorgulama da mı sorun var dedim, aynı ilçedeki farklı bir adresi sorguladım normal uzaklığı gösterdi.
Şimdi gibirnet üzerinden sorgu yaptım, VDSL2 gözüküyor hız değeri 0 muhtemelen test yapıyorlar.
hayırlı olsun kardesim gecen konusmustuk seninle vdsl hakkında :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ereninh0hayırlı olsun kardesim gecen konusmustuk seninle vdsl hakkında :)
Alıntıları GösterAynen, sağolasın. Darısı başına inşallah.
Bakalım ne kadar sürede aktif edecekler, Netspeed çağrı merkezini aradım santralde çalışma gözüküyor dedi. Modem siparişi vermenin vakti geldi sanırım, FTTH Fiber gelir diye bekledim ama, VDSL den devam edecez muhtemelen.
-
Türk Telekom'dan rica etmiştim çalışma durumu için ekiplerden bilgi alıp arayacağız dediler. Bugün aradılar ancak bölgenizde (Şemsipaşa Mah. Cengiz Topel Cad.) VDSL için bir çalışma yok dendi. Birkaç gün evvel Şakir Zümre 39 sokağın başında denk geldiğim ekipler de 20 güne caddeye geçeceklerini söyledi. Müdürlükteki planlama da sokak sokak geliyorlar çalışma var diyor. Hangisine güvenmek lazım aynı ilçede herkes farklı konuşuyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparsh -- 15 Ocak 2021; 20:31:33 > -
Dostlar ben barbaros hayrettin paşa mah 1089 sokakta yaşamaktayım bina girişine gri kabloyu cektiler 2 ay oldu civardaki kabinleri değiştirdiler ama mahallelere gelen turuncu ve binalara dağıtılan gri kanlolar oyle bosta duruyor ne zaman faaliyete geçer bileniniz var mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: burak_sefa61Merhaba,
Altyapı sorgulama yaptığımda santral/saha dolabı mesafesi 1474 Metre yerine 0 Metre gözüküyor, testler mi başladı acaba? Extranet veya Türknet üzerinden sorgu attığımda çalışma gözükmüyor, alt yapı hala adsl gözüküyor. Acaba altyapı sorgulama da mı sorun var dedim, aynı ilçedeki farklı bir adresi sorguladım normal uzaklığı gösterdi.
Şimdi gibirnet üzerinden sorgu yaptım, VDSL2 gözüküyor hız değeri 0 muhtemelen test yapıyorlar.
Aynı sorgu bende de çıkıyor sanırım çalışma olduğu için öyle, umarım gelir bakalım xD
-
Arkadaşlar barbaroa hayrettin pasa mah ve civarina ne zaman gri kablolarla internet dağitirlar bileniniz yok mu? -
Arkadaşlar merhaba tüm konuyu okudum ama bulamadım, hürriyet mahallesi 316. sk civarı (happy center çevresi) fiber, kablonet veya vdsl ile ilgili bir gelişme haberi alan var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: IdentityAynı sorgu bende de çıkıyor sanırım çalışma olduğu için öyle, umarım gelir bakalım xD
Alıntıları Gösterselamlar. ben fevzi çakmak mah. 765/1 sokakta oturuyorum, tesponun karşısındaki bim in hemen arkasında. sizin gösterdiğiniz bu ekran bende yaklaşık 6 aydır bu halde. benim olduğum yerin üst tarafındaki sokaklarda saha dolabı değişiklikleri yapıldı. bir kısım altyapı iyileşti. ancak malesef bizde durum değişmedi. işleyiş nasıl oluyor bilmiyorum ama yakın zaman da düzelir diye fazla ümit etmeyin.
-
Hocam bu sorgulamayı nereden yapıyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MirketsesiiHocam bu sorgulamayı nereden yapıyorsunuz?
Merhaba Hocam,
Aşağıdaki linklerden altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.
https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula//
-
Cevabınız için teşekkür ederim, netspeed ve turknetten sorguladığım takdirde 13 mbps alabileceğimi gösteriyor lakin gibirnet'te vdsl2 altyapı olduğunu söylüyor. Bu iyiye işaret mi acaba? Altyapı çalışması vs. olabilir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MirketsesiiCevabınız için teşekkür ederim, netspeed ve turknetten sorguladığım takdirde 13 mbps alabileceğimi gösteriyor lakin gibirnet'te vdsl2 altyapı olduğunu söylüyor. Bu iyiye işaret mi acaba? Altyapı çalışması vs. olabilir mi?
Tekrar Merhaba,
Sorgu sonucu, Santrale/saha dolabına olan mesafeniz 0 Metre gözüküyor ise yani benim sonucum ile aynı çıkıyor ise sizin bağlı olduğunuz kabinde testte, port aktarımı yapılacak o sırada internetiniz 3-4 saat kadar gidecektir, internetiniz geldiğinde sorgulama yaptığınızda saha dolabına olan gerçek uzaklığınız ve alabileceğiniz hızı sorgulama ekranında görebileceksiniz. Sonrasında VDSL2 modeminiz varsa internet servis sağlayıcınıza destekleyen hıza geçiş için talep verebilirsiniz. Muhtemelen 1.hafta içerisinde işlemler tamamlanır diye düşünüyorum. Daha fazlada olabilir kesin bilgi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_sefa61 -- 18 Ocak 2021; 16:16:32 >
-
Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam, dilerim sizin bahsettiğiniz gibi ilerler süreç.
-
Merhaba yaklaşık 3 yıldır 1089 sokakta yaşıyorum orda inceden internet cafe vardı şimdilerde ise tekatil makineleri yedek parçası satan bir dükkan var o işletmeden kalma o kutu -
Arkadaşlar Türk Telekom Netspeed ve Gıbırnet ile sırasıyla yaptığım görüşmeler sonrası Hürriyet mahallesi köşk caddesinin başında (başaran köşk yanı) bulunan dolaba 100 mbps internet altyapısı gelmiş lakin şu anlık sadece Türk Telekom sisteminde gözüküyor. Türk Telekom müşteri hizmetleri başvuru yaptığım takdirde 100 mbps interneti direkt bağlayabileceklerini bildirdiler. Lakin ben 1 hafta daha diğer internet sağlayıcıların sistemine düşmesini bekleyeceğim. -
-
Kutuların net yerleştirilme tarihini biliyor musunuz hocam? Ben 2020 sonbahar gibi hatırlıyorum lakin kardeşim 2020 yaz başında yerleştirildi diyor, her iki durumda da önümüzdeki 1 aylık süreçte bu kutuların aktif olması gerekiyor sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: Mirketsesii
Kutuların net yerleştirilme tarihini biliyor musunuz hocam? Ben 2020 sonbahar gibi hatırlıyorum lakin kardeşim 2020 yaz başında yerleştirildi diyor, her iki durumda da önümüzdeki 1 aylık süreçte bu kutuların aktif olması gerekiyor sanırımMerhaba,
Geçmiş mesajlarımda paylaşmıştım, bizim kapımızın önündeki kabin 3 Aralık 2020 Tarihinde TİP7 ile değişmişti.
-
Tam olarak nerede oturuyorsunuz hocam? Kullanacağımız kutular aynı mı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X