Şimdi Ara

Müjde!! Sigara İzmaritlerine Vergi Geliyor Müjde!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yapma yev desene sigara icen adam icmeden duramadigi icin en tatli vergiyi oradan emikliyoruz desene duyan da sanki memleketin sokaklarini almanya sanacak sokaklar kirleniyor vergisi sen once duzgun bir yol yap 3 ayda bir lastik degistiriyoruz burada milletin akliyla alay etme vol 23383839393934

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Temmuz 2024; 13:50:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secimden sonra vergi vergi ustune dedim. Forumda birisi bana hic bir ongorun tutmuyor diye yazmisti. O arkadasa mabadimla guluyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

• SİV ücreti :) Bence mantıklı olmuş. 2009 sonrası doğanlara da sigara yasak, oh! mükemmel. İnşallah vergi yüzdesi 20 olur. Aynısını kömür için de bekliyorum. Doğa katletme vergisi %20 de ona yapıştır.

• market poşeti gibi oluverir. 

• Cem kullanıcısına yanıt

cem fazla gülme yırtılır ;) bak bunlar senin yazdıkların tekrar oku 4 ay oldu ne faizler düştü nr dolar yükseldi

"Seçime kadar güzel bir tablo sergilemek için elinden geleni yapıyorlar, seçimden sonra ise 2028'e kadar seçim yok, haliyle yapacakları konusunda rahat olacaklar. Zaten en kötü zamanda bile kazandılar, bunun rahatlığı da varken, 2028'de aday olup olmayacağı vs. konuları bile net değil. Yani seçimden sonra istediklerini yapma alanları epeyce genişleyecek.

Peki seçimden sonra ne olacak.

En başta kuru baskıladıkları kabak gibi ortada, Şimşek ve Erkan ilk geldiklerinde piyasaya müdahale etmeyeceğiz dedilerse de, piyasa öyle demiyor.

Yeni vergiler, ek vergiler, vergiler vergiler....şimşekin sepetindeki bolca vergi piyasaya çıkacak, bu vergiler orta gelir kuşağını sonrada alt gelir kuşağını epeyce yorarken, üst gelir gurubunun ise umuru olmayacak.

Enflasyonu düşük göstermek için daha da makyajlı tablolar sergilenip, bir an önce faizi düşürmeye çalışacaklar. Haliyle yine bir servet transferi yolu açılacak, piyasaya çıkar paralar zenginlerin cebine akacak. Konut ve araç fiyatlar ayların verdiği durgunluğun acısını gani gani çıkaracak.

Eğer istanbulu alırlarsa ki alacaklar gibi duruyor, ciddi rant projeleri, özellikle kanal istanbul tam gaz devam edecek..

Anayasa değişiklikleri hız kazanacak, ilk 3 madde değişikliği için nabız yoklanabilir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 2 Temmuz 2024; 19:16:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alıntı yaptığım cümleyi yazarken bizzat seni kastetmiştim, gediğine oturduğuna sevindim. Bir kuyruk acısı ile beni takip ederken, cevap verecem diye bir yerin yırtılmasından iyidir kardeş  

Yalnız alıntı yapmakla olmuyor o iş, argüman nerede, cevap nerede. Yoksa mabad yetmiyor mu cevap yazmaya. Dur ben senin yerine tek tek üzerinden geçeyim de, accık bilgisizliğini üzerinden alayım.

" Seçimden sonra istediklerini yapacaklar demişim"

Evet, yapıyorlar, halkın verdiği derste yetmedi, asgari ücretliye zam yok, ocak-mayıs enflasyonu ile asgari ücreti bugün reelize etsen 5 aylık eflasyona göre 14.000 seviyelerine geriledi, haziran enflasyonu açıklanınca bu rakam 13.500 altına düşer. Peki şuan umurlarında mı, milyonları ilgilendiren bu konuda en ufak bir gelişme yok. Bariz bir örnek.

"En başta kuru baskıladıkları kabak gibi ortada, Şimşek ve Erkan ilk geldiklerinde piyasaya müdahale etmeyeceğiz dediler"

Kuru baskıladıkları kabak gibi ortada, şuan da da baskılıyorlar değişen birşey olmadı. Tek değişen carry trade ile gelen sermayeye halkın kesesinden faiz ödemek. Servet transferinde yurtiçindekilere DDKKM ile devri bitti sıra yurtdışındakilere.

"Yeni vergiler, ek vergiler, vergiler vergiler...bu vergiler orta gelir kuşağını sonrada alt gelir kuşağını epeyce yorarken, üst gelir gurubunun ise umuru olmayacak.."

Yani bu konu da yazmayım diyorum ama dünyadan bi habersin anlaşılan, ha bire yeni vergiler geliyor, gelmeye devam edecek, gelen vergilerde ülke servetinin %70'ini elinde elinde bulunduran %10'luk kesime bir şey var mı? Yurtdışı çıkış harcını 150 den bırak 1500'ü 15bine de çıkarsan, sadece yurtdışında bir gecede restoranda o parayı harcayana koyar mı. Neyse belli ki bu konular seni aşıyor ki bi habersin.

"Enflasyonu düşük göstermek" " bir an önce faizi düşürmeye çalışacaklar. "

Baz etkisine güvendikleri zaten sağır sultan duydu, tüik hesaplama sistemini sır gibi saklıyor. Şimşek şeffaflıkla geldi ama hala ortada şeffaflık yok. Faiz düşüşünden bahsetmişim. Politika faizi sabit kalsa da, piyasada faizler düşüyor. Belli ki bu konu da en ufak bilgin yok. Seçimden önce krediler durduruldu, en uygun olan kamu bankaları bile %60 ile kredi veriyordu, özel bankalarda %70'lerdeydi. İhracatçıyı destekleyen Eximbank kredileri dahi %54 ile veriyordu. Mevduat faizleri %60'lardaydı. Politika faizini değiştirmeden, bankalardaki menkul kıymet tesisi, zorunlu karşılık oranları gibi kalemlerle oynayarak, şimşek değişiyle piyasayı sadeleştirerek, faizlerde düşüşün önünü açtılar. Şuan bir çok bankada ticari kredi faizleri %10-15 puan düşüş yaşadı. Mevduat faizleri %50 seviyesinde. İhracatı destek kredileri tam 9 puan geri çekildi %45 lerde.

"Eğer istanbulu alırlarsa ki alacaklar gibi duruyor"

Tutmayan ön görüm budur, herkes için sürpriz oldu bu kadar fark. Öngörümün tutmadığına da sevindim  

"Anayasa değişiklikleri hız kazanacak, ilk 3 madde değişikliği için nabız yoklanabilir."

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü. Yahu seçimlere kadar kanlı bıçaklı olan iktidar, muhalefet daha düne kadar normalleşme adımları diye ha bire görüşüp, birbirlerine zeytin dalı dağıtıyorlar. Anayasa değişikliği söylemleri arttı, tek başlarına değiştiremeyecekleri için muhalefeti ikna çabalarına girdiler. Bunu da mı göremiyorsun... İlk 3 madde yoklamaları devam ediyor ama tutmuyor. Şeriat söylemleri son zamanlarda fazlasıyla arttı. Ülke rejimine ters söylemde bulunanlara hiç birşey yapılmıyorken, ateist yada başka görüşü olanların (diamond tema gibi) en ufak söylemleri hemen suç unsuru oluyor. Tamam D.tema yı al, sorgula varsa suçu yargıla cezalandır. Ama ülkenin rejimine karşı konuşanlara birşey yapılmaması, bunlar nabız yoklama değil de nedir, kardeşim.

Bak bu kadar yazdım. 2 kere benden alıntı yapıpta argümanlarla altını doldurmayıp kaçak döğüştün. Bakalım görüşlerinin arkadasın da ne kadar durabiliyorsun görelim bileğinin gücünü  

eximbank.gov.tr
    Faiz ve Kar Payı Oranları - Türk Eximbank
    https://eximbank.gov.tr/tr/faiz-ve-kar-payi-oranlari

https://www.cnnturk.com/ajanda/enflasyonda-baz-etkisi-nedir-ne-demek-baz-etkisi-ne-anlama-geliyor-2127698#:~:text=Enflasyonda%20baz%20etkisi%2C%20bir%20d%C3%B6nemde,k%C4%B1yasla%20fiyat%20de%C4%9Fi%C5%9Fimleri%20dikkate%20al%C4%B1n%C4%B1r.

ekonomim
    'Tezgah altı' faizlerde ani düşüş: Mevduat faizleri yeniden yükselecek mi? Uzmanlar yorumladı
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/tezgah-alti-faizlerde-ani-dusus-mevduat-faizleri-yeniden-yukselecek-mi-uzmanlar-yorumladi-haberi-745012

Evet, ben de söylemiştim zira bir 3.5 sene seçim yok. Aradaki sürede vergiler artacak, seçimden önce 6 ay biraz gevşeyecek yine. 6 ay herşeyi unutmak için yeterli süre.

• Navi kullanıcısına yanıt
    Aman gardas, 4 ayda faizleri %10 a, duzecegini zannedenler var. Sen 3.5 sene diyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2026'dan sonra düzelme olacak diye açıklamalar yapılıyor. Erken secim olursa süre kısalır. Seçim zamanında yapılırsa hic kaçarı yok.

• Erken seçim zor yani, akp durduk yere 2028 e kadar garanti koltuk varken riske atmaz. Anca ölüm kalım olacak yada RTE tekrar aday olmak için usulen erken seçime gidecek, o da sanırım 1 yıl kala falan oluyordu, kanun değişmediyse.

cem cidden seni takip edecek kadar önemli biri olduğunumu düşünüyorsun:)

haber neymiş diye baktım zaten 4 tane yorum vardı aklınca bana sallamışsın senin yazdığını sana alıntı yaptım

ayrıca sana hiçbir şekilde kızgınlığım kinim yok

sana bir tavsiye vereyim herkesin beklediği hiçbir zaman gerçekleşmez

4 ay olmuş dolar yerinden oynamamış faizdeki adam yüzde 20 cebine koymuş sen ne anlatıyon ağa? mümkünse finans işlerinde tavsiyede bulunma

neyse tahminlerin tutmadı hata yaptım demek yerine sıvamayı tercih ediyorsun tabi bu bir seçenek

• Belli oluyor etmediğin, 4 ay önce bunu yazdın, orda şunu dedin, burada beni kastettin. Her şeyi geçtim konuda direkt seni kastettiğimi bile anlaman... Neyse yorum yapmıyacam daha fazla.  

Daaa bu kadar link verdim, argümanla geldim, senin argümanın ney, yırtınca bu kadar mı çıktı.  

Accık kapasiten yetiyorsa yukarıdaki paylaştıklarıma destekli cevap verirsin.

Haa dersen ki 4 ayda faizleri %10 olacaktı, dolar 40-50 olacaktı, enflasyon düşecekti, vergiler kaldırılacaktı. Ekonomi görüşüne hayran kalırım.

sevgili cem

4 ay önce keskin 4 tahminde bulunmuşsun

dolar tahminin tutmamış

faiz tahminin tutmamış

seçim tahminin tutmamış:)

vergi tahminin ( kısmen tutmuş)

bence daha fazla zorlama yazdıkların ortada tercih senin Allaha emanet

• Sevgili isminin ne idiğü belirsiz üye. Kaynakçalar yukarda, insan bir tane linkte mi koyamaz. Bulamadın de mi aksini destekleyen kaynak  Neyse bulacam diye zorlama, yırtarsın  

sevgili cem

bu ülkede herşey olursun ama rezil olmazsın tebrikler tekrar hatırlattığın için

ben bilğim olmayan konularda tavsiye vermem bence sende verme;)

konu ekonomi değil senin tahminlerinin tutmaması

• cnyttt kullanıcısına yanıt

Bilgin olmadığını zaten anladık. Senden gelen tavsiyeleri maalesef ciddiye alma şansım yok, yazdıkların destekleyici hiç bir unsur olmadığı gibi bilmediğin konularda da tavsiye vermesen de yorum yapma gafletinde bulunuyorsun. :)

Neyse bu, bu konuda ki son mesajım, cevaplar yukarıda. İdrak edebildiğince ara ara bakarsın. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 2 Temmuz 2024; 21:41:50 >
  • arkadaşlar bu vergileri içen de içmeyen de ödüyor bari için derim ben.  

ismi cüneyt bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.