Sonunda beklediğim paket bugun elime ulastı. Neyse hemen konuya gireyim, ramları bir cırpıda anakart 'a monte ettim. Sistem problemsiz acıldı... [bgdnc2]
Vakit kaybetmeden overclock işlemlerine basladım 6 kere setup ayarlarını sıfırlamak için board uzerinden CMOS 'u default a cektim. [dntw] Sonunda yeterli voltaj, sıcaklık ve en onemlisi stabiliteyi yakaladım. Su anda problemsiz kullanıyorum.
Buraya resim link 'i verince bazen problem oluyor, bu nedenle screen shotları siteye upload ettim.
ramleri ne kadara nerden aldin ve hepsi boyle 280mhz olabiliyormu birde bu ramlerde kingston gibi disi paketlenmissiradan ramlermi yoksa kalitelimi yani twinmos ddr466bence en iyi secim cunki tahminimce rahatca ddr500olur :)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pSyCo</i> <br />ramleri ne kadara nerden aldin ve hepsi boyle 280mhz olabiliyormu birde bu ramlerde kingston gibi disi paketlenmissiradan ramlermi yoksa kalitelimi yani twinmos ddr466bence en iyi secim cunki tahminimce rahatca ddr500olur :) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
çok yanılıyorsun ,twinmos dd466 diğer ramlara göre kalitesiz.
Ama §entinel® şu anda anlabileceğin EN İYİ ramı almışşın, twinmosun winbond chiplilerinden bile çok daha iyiler.
Heralde amerikadan getirtmişsindir.
İlk önce fikirlerinize tesekkur ederim.
Rica edicem benim ramları Twinmos 'lar ile karşılaştırmayın, Twinmos kim Mushkin kim?
Biraz önce 250 FSB denedim sistem acılıyor fakat tam boot etme anına geldiğinde, NTLDR dosyası bulunamadı deyip hard disk 'teki ilşletim sistemini görmedi.
Cpu voltajını bu sefer 2,175 'e cıkardım o ekranı gecti tam windows acılırken mavi ekran geldi onume (4 kere denedim). Anlıyorum ki cpu 'nun daha fazla voltaja ihtiyacı var fakat bende onu sogutacak kit su anda yok. Bu işlemi biraz erteliycem o yuzden 250 fsb daha sonraya kaldı.
ha ekliyim 245 fsb 'de cok ilginçtir windows acılıyor fakat ne klavyem ne de mouse um calısıyor ama taskbar 'daki network ikonu yanıp sondugu için sistemin calıstıgını anlıyorum. Bu kilitlenme ne alaka anlayamadım?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i> <br /> Rica edicem benim ramları Twinmos 'lar ile karşılaştırmayın, Twinmos kim Mushkin kim?
Sisoftta ram benchin kaç bi deneyip yazarmısın. Karşılaştıralım [evlol][evlol]
2,175V...[bye]
Az kalmış sistemin tam açılmasına özellikle de işlemcini açılmasına...Lale gibi ortadan...[evlol]
Dikkat et haaaa sonra.....[help]
Lale gibi ortadan... java bugünlerde civil de sende kopartıyosunuz adamı.
Okul bitti sevincimden sevincimden...Karneleri dolduruyorum şimdi 13 tane takdir vereceğim de...[evlol]
ama çok doğru demiş HSC-V62 gibi 5-10 gr'lık soğutucu ile işlemciyi açmasa bile eritecek kesin.
git şöyle kendine büyük dev gibi ve ağır bişi al. Eğer o sıcaklıklara çıkacaksan SLK-800U ve bir Delta al geçen bir yerde yaptığımız denemelerde SK-7 ve Delta fan SK-7 ve TMD'ye göre sistemi 100 mhz ileri taşıyabildi. Zaten bir tek böyle inanılmaz güçlü bir fan ve bakır kaldırabiliyor o voltajları.
Hehe sevinsinler cocuklar.
gun'e katılıyorum...Ben SK-7 ve TT V11 -5500 rpm 8 cm- fanı kullanıyorum...2550 mhz de idle 40 derece load 52 derece...Bu arada board Abit NF-7...Epox'a göre ısıyı çok daha yüksek okur onu da belirteyim...[evlol][gitar]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gun</i> <br />ama çok doğru demiş HSC-V62 gibi 5-10 gr'lık soğutucu ile işlemciyi açmasa bile eritecek kesin.
git şöyle kendine büyük dev gibi ve ağır bişi al. Eğer o sıcaklıklara çıkacaksan SLK-800U ve bir Delta al geçen bir yerde yaptığımız denemelerde SK-7 ve Delta fan SK-7 ve TMD'ye göre sistemi 100 mhz ileri taşıyabildi. Zaten bir tek böyle inanılmaz güçlü bir fan ve bakır kaldırabiliyor o voltajları. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Haklısın Gun benim 5-10 gr. 'lık sogutucuda ancak bu kadar oluyor. Cpu Cooler konusunda artık hava ile sogutma isini bırakıcam su anda daha once belirttigim gibi keseyi dogrultmaya calısıyorum. Bunu becerdiğimde ya peltier yada su ile sogutma 'da tercihimi kullanıcam.
Benim Coolermaster ı hafife almayın Sıcaklık olarak 55C gördüm en son onda da kıvranıyordu alet max. 5900 devir gordu.
%~2,175V cpu ya bye bye demek degildir takip ettiğim kadarıyla isterseniz bunun 3,1V a kadar yolu var zaten yeni cıkan ultra 400 'de cpu voltaj 3V 'a chipset 2V 'a kadar izin veriyor diye biliyorum, yani bu iş sadece sogutmaya bakıyor kısacası.
3V vereceğin bir işlemciyi <b<font size='3'>sen</font id='size3'></b> soğutamazsın... Eee güzel yurdumda her bakkalda LN2 olmadığına göre...[evlol]
Manzara gözümün önüne geliyorda:
"Bakkal amca bana 2 kutu LN2 versene"
Muhahahhahahhahaha...[evlol][spr]
Aaaayrıyetten 3 V vereceğin bir işlemciyi kaç saniye test edebilirsin kine...[?]
ben 2.15 te çalıştırdım işlemciyi java.p4 tabiki ama 3vzor gibi
Çalıştırmak ile stabil yapmak arasında fark var...
o voltajlarda nekadar stabil tutulurki işlemci ln2 de olsa aklı hep anakartta kalır adamın
Bakalım Opteron 'un default voltajı [stmd] ve overlock potansiyeli ne olacak? [sml2k]