Şimdi Ara

'Mustafa'da yeni olan ne? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müstemleke aydını ile gerçek aydını ayırt etmeyi öğrendiğimizde daha yaşanası bir Türkiye'ye sahip olacağız sn. Casilo.
  • daha yaşanası bir Türkiye'de yaşamak için bunda çok daha fazlasına ihtiyacımız var.

ben iyiniyetli bir insanım ne yazık ki... belki de "akıllanmaz bir iyimser" o yüzden ne olursa olsun ben madalyonun arka yüzünün de görülmesi gösterilmesi taraftarıyım.
  • RAYMOND CARTİER
    Devrin yüksek şahsiyetleri KİTAPLARINDA, KONFERANSLARINDA, TÜRKİYE'nin ASLA DEĞİŞEMİYECEĞİNİ ve DEĞİŞMEDEN ÖLECEĞİNİ İLAN ETMİŞLERDİ. Halbuki ölmeden değişti. HEM DE KÖKÜNDEN ve BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ. İtikatlar, adetler, usuller TAMAMIYLE YIKILDI. Son DÖKÜNTÜLERİNİ de YABANCI SAVAŞ GEMİLERİ ve KAPİTÜLÂSYONLAR gibi memleketten SÖKÜP ATTILAR. Türkiye, ruhunu değiştirmişti. Tamamiyle ve TASAVVUR EDİLEBİLECEK KADAR.

BU NASIL OLDU?

Sadece oradan bir adam geçti. Orta boylu, herkes gibi yürüyen, bakışları ve gözlerinin ışığı seçkin bir adam. O'nun adaı Mustafa KEMAL'dir.
    1938

- İşte, 1942 veya 1947'den buyana nasıl geri kalmamız için C. Dündar gibilerin verdikleri mücaadelenin ispatlanmasıdır. Anlamak isteyenler içindir!
  • Ne filmmiş yahu. Seyirci sayısı 1 milyonu geçmiş. Ortada çevirilen polemikler filme yarıyor.
  • Beni anlatan bir film yapmışsın çocuk. Kızgınım, utanç içindeyim. Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa’dan da utanmış değilim. Başaramamışım. Bundandır utancım. Komutam altında bu vatan için kanını akıtan mehmetlerden utandım. Özgürlük demiştim çocuk, benim karakterimdir. İlim demiştim çocuk, tek yol göstericidir. Karanlıktan korkardı demişsin benim için. Korkardım evet. Bu ulusu boğmak üzere olan karanlıktan korktum. Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya. Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden? Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk? Nerede benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler? Anlatmadılar mı sana? Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken, ülkede hala padişahlık rejimi varken ve bütün kararları tek başıma verebilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu? Ah be çocuğum. Neden, nasıl düşman ettiler seni
    bana? Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar. Belli iyi bir insansın. Çalışkansın, zekisin. Hacıları, hocaları anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum. Onlar hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını aldım ellerinden. Kara cüppeleri ile çöktükleri milletin ümüğünden çekip aldım hepsini. Sevmeyecekler beni elbette çocuk. Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle?

Dedim ya çocuk sana değil kızgınlığım. Başaramamışım. Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu bir bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu bunca konuşmamda. Yazık olmuş be çocuk. Onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı çocuk, ne o gencecik bedenlere, ne gözü yaşlı annelere. Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan derlerse, bu nesiller miydi ölü evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin diye sorarlarsa ne derim ben onlara be çocuk?

Olmadı be çocuk olmadı.

(Mustafa filmine ithafen)

• can dundari tek kelimeyle tebrik ediyorum ve ayakta alkisliyorum boylesine putlastirilmis bir adami tekrar insan kiligina soktugu icin
  • quote:

Orjinalden alıntı: lovelymadmex

can dundari tek kelimeyle tebrik ediyorum ve ayakta alkisliyorum boylesine putlastirilmis bir adami tekrar insan kiligina soktugu icin

bazılari için gerçek,bazıları içiN yalan dolan, diye adlandırılabilen bir film.. ancak Atatürk zamanından elimize onun yaptıklarıyla ilgili olan ne kadar cok fazla belge var yada onu bize anlatan ne kadar belge var??ayrıca bu bızım kendı cahıllıgımızden.. kımse sorsan ATA mızın hep aynı ozellıklerını soyler,biz TÜRK milleti olarak aratırmacı değiliz,olan araştırmalarımızda ztn yarım yamalak hıc bır sonuca gidemiyruz. eger bu fılmı can dundar arastırarak gercek belgere dayandırarak yaptıysa kendısnı ayakta alkışlarım

saygılar..
  • osmanlı cumhuriyeti ile mustafa filminin aynı dönem vizyona girmesi manidar:)...

ayrıca ata demireri canı yürekten kutluyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mc donaLd

Beni anlatan bir film yapmışsın çocuk. Kızgınım, utanç içindeyim. Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa’dan da utanmış değilim. Başaramamışım. Bundandır utancım. Komutam altında bu vatan için kanını akıtan mehmetlerden utandım. Özgürlük demiştim çocuk, benim karakterimdir. İlim demiştim çocuk, tek yol göstericidir. Karanlıktan korkardı demişsin benim için. Korkardım evet. Bu ulusu boğmak üzere olan karanlıktan korktum. Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya. Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden? Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk? Nerede benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler? Anlatmadılar mı sana? Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken, ülkede hala padişahlık rejimi varken ve bütün kararları tek başıma verebilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu? Ah be çocuğum. Neden, nasıl düşman ettiler seni
    bana? Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar. Belli iyi bir insansın. Çalışkansın, zekisin. Hacıları, hocaları anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum. Onlar hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını aldım ellerinden. Kara cüppeleri ile çöktükleri milletin ümüğünden çekip aldım hepsini. Sevmeyecekler beni elbette çocuk. Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle?

Dedim ya çocuk sana değil kızgınlığım. Başaramamışım. Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu bir bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu bunca konuşmamda. Yazık olmuş be çocuk. Onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı çocuk, ne o gencecik bedenlere, ne gözü yaşlı annelere. Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan derlerse, bu nesiller miydi ölü evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin diye sorarlarsa ne derim ben onlara be çocuk?

Olmadı be çocuk olmadı.

(Mustafa filmine ithafen)

Atatürk adına ve onun ağzından yazı yazılmış... Bunu yazan kişi kendisini Atatürk zannediyor ki Atatürk'ün ağzından konuşabiliyor... Sanırım bir köşe yazarının işi yine.. Bu yapılan yüzsüzlükten başka birşey değildir, ne diyeyim..

• quote:

Orjinalden alıntı: Dellci
    Atatürk adına ve onun ağzından yazı yazılmış... Bunu yazan kişi kendisini Atatürk zannediyor ki Atatürk'ün ağzından konuşabiliyor... Sanırım bir köşe yazarının işi yine.. Bu yapılan yüzsüzlükten başka birşey değildir, ne diyeyim..

@dellci

Ben neden tepki vermiyorum. Atatürk'ü anlayabilme meselesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

@dellci

Ben neden tepki vermiyorum. Atatürk'ü anlayabilme meselesi.

Ne söylemek istediğinizi anlayamadım, biraz açıklayabilir misiniz?
    Tepki vermiyorum çünkü Atatürk yaşasaydı aynen böyle söylerdi mi diyorsunuz?
  • Atatürk'ün kurduğu kurum, Atatürk'ü yok eden kurum oldu.

Sayın, Ord. Prof. Enver Ziya Karal'ın bu yazısını, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi yayınları arasında çıkan (Türk Devrim Tarihi Konferansları: ATATÜRK HAKKINDA KONFERANSLAR, Afet inan - E. Ziya Karal, 1946, Ankara) kitabından alıyoruz.

"Bu yeni düşüncenin neticesi olarak 1440 dan beri Avrupada İŞLEMEKTE olan MATBAA 1727 de ilk defa olarak İstanbulda kuruldu."

-İnsancıklar, bakın Fransız Dışişleri bakanlığı ve İstanbul Fransız Kültür derneğinin desteğiyle, JEAN-PAUL ROUX, Türklerin Tarihi Kitabında ne diyor!

"Bu konuda bir tek örnek vermek yeter. Biz burada sadece Fransız kralı V. Charles'in ölümünde (1480), KİTAPLIĞINDA 1200 ELYAZMASI olduğunu, bunun SON DERECE YÜKSEK bir MİKTAR SAYILDIĞINI, bu nedenle de "KİTAPLIĞIN" o dönemin seçkin AYDINLARINI çeken bir yer durumuna geldiğini (SİZE) anımsatlatma yetinelim." diyor, yazar!

- Sayın, Türk prof.lar ne diyorlar, Fransızlar ne diyorlar! Avrupada 1440'da MATBAA olsa, AYDINLARI için 1200 Kitam mı olur?

Neyin doğrusunu öğrettiler ki, doğruyu nereden beleceksiniz?

1946 dan bu yana, bu aydınlar, din adamları ve siyasetçilerden de bundan başka bilgi olamaz ki, BE COÇUK!

• Hiç bişey yok filmde bomboş bi film çok yetersiz ve basit...
    Direk 3-5 şey hariç Tarih kitaplarında bulunan Atatürk'ün Hayatı konusu aktarılmış belgesel olarak
    Bu tartışmaların hepsi gereksiz sırf gündem yapmak için insanları oyalamak için bu daha önceden planlandı
    BÖYLE OYUNLARA GELMEYİN ARKADAŞLAR
  • Öncelikle filme gitmedim ancak gitmememin ana sebebi belgeseli yapan kişinin hayatı idi çok ciddiye alınacak birisi olmadığı kanaatindeyim ayrıca bazı Türk düşmanlarının ve Atamızı küçültmeye çalışanların maşası önce böyle başlar zamanla yerin dibine sokmaya çalışırlar milletin gözündeki rahat rahat bu Ülkede at oynatabilelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Öncelikle filme gitmedim ancak gitmememin ana sebebi belgeseli yapan kişinin hayatı idi çok ciddiye alınacak birisi olmadığı kanaatindeyim ayrıca bazı Türk düşmanlarının ve Atamızı küçültmeye çalışanların maşası önce böyle başlar zamanla yerin dibine sokmaya çalışırlar milletin gözündeki rahat rahat bu Ülkede at oynatabilelim

anlamsız sadece ön yargınla ilerliyorsun
  • can dundarin da bizzat genc bakis programinda kendisinin bizzat soyledigi sey

beni en cok uzen filmi seyretmeden yapilan elestiri

konu ataturk olunca bazi insanlar hemen bir olup ne kadar kolay tasliyorlar karsi dusunce de olanlari

artik at gozluguyle degil gercekci bir bakis acisiyla yaklasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovelymadmex -- 29 Kasım 2008; 3:21:36 >
  • sayın @lovelymadmex arkadasım

zaten bizleride bu yaptıgımız ön yargılar bitirmiyormu?? her olana bitene işimize geldigince kulaktan dolma bilgilerle atıp tutuyoruz. Onlara ne dersen de onlar yinede kendi bildiklerini okumaya devam ediceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc donaLd -- 30 Kasım 2008; 11:29:17 >
  • MUSTAFA’YA AKP DESTEĞİ

Senaryosuyla ve işleniş biçimiyle tartışma yaratan Can Dündar'ın Mustafa filmi gündemden düşeceğe benzemiyor.

İddialara göre; bir nevi "Kamu eliyle Mustafa izletilmesi" kampanyası yaşanıyor. Türkiye'nin pek çok yerinde okulların zorunlu olarak bu filme götürüldüğü haberleri geliyor.

Örneğin; Bursa'da yapılan İpek Yolu Film Festivali sırasında liselerin tamamının Mustafa'yı izlemesi talimatı verildiği konuşuluyor.

Kim vermiş? Milli Eğitim İl Müdürlüğü ya da Bakanlıktan bazı "etkili yetkili cemaatçi isimler"...

Biletleri kim almış? AKP'li Belediyeler…

Şimdi bizlere sormak düşer:

Can Dündar'ın Mustafa filmi neden AKP'li belediyeler tarafından bu kadar ilgi görüyor ve bilet paraları devletin hazinesinden mi ödeniyor?

http://www.odatv.com/index.php?id=14309

• quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Öncelikle filme gitmedim ancak gitmememin ana sebebi belgeseli yapan kişinin hayatı idi çok ciddiye alınacak birisi olmadığı kanaatindeyim ayrıca bazı Türk düşmanlarının ve Atamızı küçültmeye çalışanların maşası önce böyle başlar zamanla yerin dibine sokmaya çalışırlar milletin gözündeki rahat rahat bu Ülkede at oynatabilelim

Fil hakkında bende pek olumlu düşünmüyorum ama bu snein yaptığın anlamsız saçma bir önyargı
  • film cikmadan once can dundar ataturkcu
    film ciktiktan sonra can dundar vatan haini degil mi

bu da kemalistlerin psikolojisini gosteriyo
    ciddiye almayin artik su adamlari

saygilar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.