Şimdi Ara

mutlu musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aranızda hayatından mutlu olan kişi var mı.

• Evet. Son 3 senedir gerçekten mutluyum. Varsa sorularınızı alabilirim.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

lütfen... sırrını söyle...

• Değilim Türkiye gibi bi yerde yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A15DF28FB -- 26 Haziran 2024; 18:25:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derbeder Berk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

bol bol seks yapıyor napacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir türlü mutlu olamıyorum
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapıyorum, haklısın. Ama mutsuzken yapamıyordum mesela.

@MoralsizAdam

Psikolojiye kafam basıyor biraz, insan davranışlarını incelemeyi, arkasındaki nedenleri araştırmayı seviyorum. Oturdum yaklaşık bir yıl boyunca bunun hakkında araştırmalar yaptım. Önce neden mutsuz olduğumu anlamaya çalıştım, sonra bunları çözmek için çalıştım. Gücümün yetmediği yerde psikoloğa gittim derdimi anlattım...

Mesela o dönemki son 3-4 ilişkim toksik insanlarlaydı. Sürekli kavga gürültü, hep bir gerginlik. Dedim bütün kızlar aynı olamaz, beni bu kızlara iten bir sebep var. Çünkü kavga etmediğim ilişki beni tatmin etmiyor... Ne bileyim, neden bu kadar alkol tüketiyorum, arkasındaki sebep ne? Neden böyle para harcıyorum, arkasındaki sebep ne. Hepsi bir şekilde bir travmaya ya da bir sebebe bağlandı. Mesela alkol tüketim alışkanlığım, çevremdeki arkadaşlarım yüzündendi. Onu değiştirdim. Hala alkol kullanıyorum ama kaliteli insanlarla, kaliteli bir şekilde. Oturup sarhoş olana kadar içmiyorum mesela eskisi gibi.

Böyle böyle, ufak ufak, kendimi "yontarak" sonuca ulaştım ben...

Kendi mutluluğunu yalnızca sen kendin sağlayabilirsin. Ne canını sıkıyorsa, seni bu duruma çeken spiral neyse tek tek düşün, üzerinde çalış. Notlar al, psikoloji kitapları oku, kendini geliştir...

Kitap tavsiyelerin var mı? Ben de baya ilgiliyim.

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Totem ve Tabu ile başlamıştım ben. Ama ilgilenen herkes okumuştur sanırım. Yine Freud'un Rüyaların Yorumu kitabı da hoşuma gitmişti.

Bu okuduğum kitaplar bana davranışlarımın arkasında bir sebep olduğunu anlattı. Tercihlerimin geçmişte yaşadığım olaylar tarafından şekillendirildiğini anladım. O sebepleri kendim buldum daha sonra üzerinde düşünerek. Mesela hiç kişisel gelişim kitabı okumadım.

Kindle'ımı nereye koydum en son hatırlamıyorum, bulunca bakacağım başka ne kitap vardı diye. Tekrar mesaj atarım eklemek istediğim bir şey olursa. Onun dışında,

MedCircleyoutube
    Learn more about narcissism here: https://my.medcircle.com/3YretYM Leading psychologist and author of "Should I Stay or Should I Go: Surviving a Relationship With a Narcissist" Dr. Ramani Durvasula walks us through the 4 types of narcissism that you need to know. She answers: What percentage of the population/how many people are narcissistic? What is a grandiose narcissist? What is a covert narcissist? What is a malignant narcissist? What is a communal narcissist? How do you spot the signs of each type of narcissist? Which type of narcissist makes a good criminal? Which types of narcissists have empathy? Which type of narcissism is often misdiagnosed with depression? Which type of narcissist loves to post on social media? Are there more narcissistic men or women? Does narcissism help people become successful in their career? Does success make people narcissistic? #Narcissism #MentalHealth #MedCircle #mentalhealthawareness #narcissist #narcissistic
    https://www.youtube.com/watch?v=_uJs0iGQN0M

Bu kadının narsisizm hakkındaki videoları güzeldi mesela. Çocuklukta yaşananların nasıl karakterimizi şekillendirdiğini güzelce anlatıyor.

youtube
    A community for learning more about psychology and mental health. We aim to make psychology and mental health content accessible and digestible for the masses. We make animated video and we build a team around our fan base who also value the mission of our work. We aim to create opportunities for anyone everywhere to work with us. We're a collaboration and we're still learning as we go. Disclaimer: For diagnosis, we recommend seeing a professional. Use our content as a starting point for explaining what you are going through if it supports your healing journey. We also have other languages translated to make our content even more accessible. You can find them here by typing the language next to Psych2Go. Eg. Psych2Go Vietnamese, Psych2Go Korean, Psych2Go Japan, etc. All reuse content required credit attribution.
    https://www.youtube.com/@Psych2go

Bu kanalın anlattığı konular, ve anlatım tarzı çok hoşuma gidiyor ayrıca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 27 Haziran 2024; 14:49:9 >

Teşekkürler.
    Ben BDT ile ilgili şeyler okuyorum şu anda. Oradan biraz ilgi merak başladı. Pratikte de faydasını görünce daha fazla okuyup anlamak istiyor insan.

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Varsa önereceğin kitap, makale vs. okumak isterim :)

David Burns - İyi Hissetmek: Bu tamamen bilişsel davranışcı terapi üzerine kurulu bir kitap hatta en meşhur olanı. Negatif zihin yapısında olan bir insansan bu kitabı okuduğunda düşünce yapının çok bozuk olduğunu anlıyorsun veya çevrende öyle birisi varsa yine çok kolay tespit ediyorsun. Anlatımı yavan değil bu arada baya pratiğe ve örneklere dayalı bir anlatımı var. Düşünceleri kategorilendirdiği için hatırlaması kolay oluyor, sindirmesi zor bir kitap değil.

Bu attığım kanalın sahibi de bir psikiyatrist ve ele aldığı konuları makaleler üzerinden inceliyor fena değil arada göz atılabilir.

Şu anda da Freud'un kitle psikolojisi kitabını okuyorum ancak henüz başlardayım net bir yorum yapamıyorum o nedenle.

• 2022'den itibaren bir daha mutlu olamadım. Okb+majör depresyon+anksiyete bitirdi beni. İşsizlik ise günden güne çürütüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.