Şimdi Ara

Myproc.dll virüs problemiyle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir şekilde bilgisayarıma çeşitli trojanlar girdi. Kaspersky hepsini temizledi ama bilgisayarım açılışta Myproc.dll hatası vererek başlıyor ve bazı performans sorunları yaşıyorum. Acaba bunu nasıl halledebilirim bilgisi olan var mı?

• bir not düşeyim arkadaşlar sorunu format atmak çözmüyor... formata rağmen problem devam ediyor.
  • Format atmak nasıl çözüm olmaz ki? Eger olmuyorsa demekki virüs diger bölümede bulaşmıştır. Önce diger bölümü iyi bir tara ve temizle. Sonra madem format atmışsın sen tekrar kur sistemi.

Geçen gün arkadaşın pc ye de bi trojan girdi. C ve D ye bulaştı. D dekini silemediğimizden formattan sonra C ye tekrar bulaştı. Bizde D dekileri yedekleyip (zaten fazla bişey yoktu) C ve D yi formatlayıp temizledik ve kurtulduk. Yedekler de temiz oldugundan tekrar bulaşmadı.
  • Aynı problemden dün bende de oldu. Ve kasperin trojen uyarısından sonra silindi myproc.dll dosyası.
    Format atmayı düşünüyordum. Nasıl çözeceğiz bu problemi?

Ben yakın tarihte yüklemiş olduğumuz bir problemle mi yoksa kasperin güncelleştirmei sonucu ortaya çıkan bir problem mi anlamamız lazım?

Çözebilirsen arkadaşım bana da haber veririsen sevinirim.
  • Bu myproc.dll normalde işletim sistemi ile gelmiyo. Sanırım visual basic ile geliyo. Yada sql ile olabilir. Snede ne yüklüydü bi eşleştirme ile anlayabilir miyiz acaba sorunu?
  • Dosya myproc.dll mu myprog.dll mu? Her neyse googleda myproc.dll remover diye arattır. Birde sytmantec.com da arattır. Birde buraya bak. Sağda bişey indir falan diyor. İlk defa Türkiyede görülmüş virüsmüş galiba.
    http://www.prevx.com/filenames/X730907419325677558-0/MYPROC.DLL.html
  • O sitede virüs olmadığınından. İlk defa birleşmiş milletler(!) ile ilgili bir yerde göründüğünü söylüyor.

Şöyle benim masaüstünde de kasper yüklü idi. Bugün de onda aynı hatayı almaya başladım. Sanırım kasperin yanlış bir güncelleştirme yapması ile alakalı birşey bu.

Hatta sonra da başka bir dll dosyasını sildi.

Nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Format atınca nasıl düzelmedi onu anlamadım gerçekten.

Format atsam mı diye düşünüyorum. Am performansımı olumsuz etkilemiyo. Sadece sinir bozucu bir hata veriyo ilk açıldığında.

İlginiz için teşekkürler bu arada..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpullah

O sitede virüs olmadığınından. İlk defa birleşmiş milletler(!) ile ilgili bir yerde göründüğünü söylüyor.

Hayret bişey ya. Ben girince TURKEY yazıyordu, sen diyorsun birleşmiş milletler, şimdi de EUROPAN bilmem ne bişey yazıyor. Her girişte değişiyormu ne?..
  • Aynısı bende de oldu ama ben virüs programında dolayıu değil, dün bilgisayarımın kart okuyucusuna sd kart taktım avira antivir programı virüs gördü sildim ondan sonra ortaya çıktı. SOnuç olarak şimdi ne yapacağız arkadaşlar ? İnternette myproc.dll dosyasını bulamadım. Her hangi bir arkadaş yolalyabilir mi ? Çok sinir bozucu birşey. Bilgisayarada yeni format atmıştım.
  • aynısı benim pc de de çıktı yawww hemde dün kasper internet security kullanıyorum

The filename MYPROC.DLL refers to many versions of a dynamic link library. They share a common file size of 155,648 bytes. These files have no vendor, product or version information specified in the file header.

yukardada arkadaşın dediği gibi virüs değil paylaşılan dosyalar ile alakalı bir sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 6 Nisan 2008; 12:37:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

quote:

Orjinalden alıntı: alpullah

O sitede virüs olmadığınından. İlk defa birleşmiş milletler(!) ile ilgili bir yerde göründüğünü söylüyor.

Hayret bişey ya. Ben girince TURKEY yazıyordu, sen diyorsun birleşmiş milletler, şimdi de EUROPAN bilmem ne bişey yazıyor. Her girişte değişiyormu ne?..

The filename MYPROC.DLL was first seen on Jan 13 2008 in TURKEY. It has also been seen in the following geographical regions of the Prevx community:
    SPAIN on Jan 13 2008
    The EUROPEAN UNION on Mar 24 2008

ilk görüldüğü yer ile birlikte ek bilgi olarak diğerleri yazılmış. İlk Turkey yine.

• Arkadaşlar Cem'in dediği gibi tüm bölümleri silip format atıp yükledim sistemi. Sistemi kurdum ve birkaç gün sorunsuz çalıştım. Şimdi laptop'umda (3.gün) aynı problem yine başladı. Ancak sanirim benim bir ağda ki paylaşımdan aldığım Adobe programında virüs var. Yani Cem'in dediği şekilde sistemin bölümlerini tamamen temizleyip quick değil normal format atarsanız sorun çözülüyor...
  • e o zaman bu dediğinize gore ne paylasım olucak ne dosya indirilecek ve makine 2-3 güde bir format manyagı olacak.bence mutlaka bi çözümü vardır..Pc tools Antivirüsü deneyin bakalım bide..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.