Şimdi Ara

N11 müşterisi yerine ürünü göndermeyen satıcıyı tutuyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
849
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • N11 kesinlikle müşterisinden yana değil. N11 şunu anlamalı, satıcı bulmak kolay müşteri bulmak daha zor, alan olmazsa satan kime ne satacak?
    31 temmuz tarihinde oluşturduğum siparişi ilgili firma özellikle iş adresimi vermeme( çünki evde değiliz) rağmen ev adresime kargolamış. Günlerce iş adresime teslim bekledim, sonra takipten bakayım dedim, ürün firmaya kargo tarafından geri gönderilmiş.
    Bu arada alışverişe itiraz için süre dolmuş ve sistem otomatik olarak alışverişi tamamlamış, ürün bedelini firmaya aktarmış.
    Firmaya mesaj atıp durumu anlattım yanlış adrese sevk ettiklerini doğru adrese ürünü tekrar göndermelerini istedim. Mesajlarıma cevap vermiyorlar, müşteri hizmetlerine 3-4 defa durumu anlattım her defasında kayıt oluşturduklarını geri döneceklerini söylüyorlar o kadar.
    Son görüşmemizde üçkağıtçı firmadan değil müşteriden yana olmaları gerektiğini söylememe ve firma telefonunu istememe rağmen olumsuz yanıt verdiler. Firma politikaları gereği veremezlermiş. Sorunumu çözün o halde diyorum günlerdir oyalıyorlar.
    N11 den alışveriş yapmakla hata ettim, böyle bir durumda gittigidiyor çok farklı davranıyor ve müşterisini korur tarzda hareket ediyor.
    N11 den alışveriş yapmayı düşünenler yaşadıklarımı gözönünde bulundursunlar.

• firma telefonunu sipariş ile ilgili epostada kanuni metin kısmında yazmışlardır
    geri dönen kargo bilgilerini n11'e iletin

ben olsam konuyu bimer e bile iletir
    hatta gerekirse firmayı dolandırıcılıktan mahkemeye verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademcell -- 17 Ağustos 2017; 16:57:29 >
  • ürün kargo tarafından satıcıya geri gönderilmişse sistem otomatik onaylamaz ki. siz kendiniz mi onay verdiniz acaba ??
    kargo şirketi teslim edildi göstermedikçe sipariş onaylanmaz.
    kargo iadeye düşürürse satıcıya gider direk onay olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 17 Ağustos 2017; 16:59:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hareketliperde

ürün kargo tarafından satıcıya geri gönderilmişse sistem otomatik onaylamaz ki. siz kendiniz mi onay verdiniz acaba ??
    kargo şirketi teslim edildi göstermedikçe sipariş onaylanmaz.
    kargo iadeye düşürürse satıcıya gider direk onay olmaz.

4 gün sonra otomatik onaya düşmüyor mu? Aylardan n11'den alım yapmadım kafamı karıştırdın
  • Siparişlerim bölümünde, Ön bilgilendirme formu ve Mesafeli satış sözleşmesi'nde satıcının adres ve telefon bilgileri olması lazım
  • Sipariş iki ayrı firmaya aynı anda verilmiş ve tek kargo adresi girilmişti. Zaten aynı siparişe ayrı ayrı kargo adresi girme şansımız yok. Diğer firma ürünü zamanında kargoladı ve iş adresimden teslim aldım, siparişi tamamla butonuna bastım. Diğer firmadan bekle ki gelsin. Önceleri siparişi tamamla butonu aktifti ve kargo takip linki vardı. Kargo takipten baktım mobil bölge olduğum için haftanın 3 günü sevk var diye acele etmedim. Bir süre sonra otomatik olarak sipariş tamamlanmış hatta kargo takip linki kaldırılmış.
    Bunun üzerine bende kayıtlı takip no dan baktığımda ürünün firmaya geri döndüğünü gördüm.
    Bugün 18 gün oldu ücretini ödediğim hala yok.
  • soyken kullanıcısına yanıt
    otomatik onay vermesi için kargonun ürünü teslim edildi olarak göstermesi gerekir. yani siz kargoyu almazsanız otomatik onaylanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuaL

Siparişlerim bölümünde, Ön bilgilendirme formu ve Mesafeli satış sözleşmesi'nde satıcının adres ve telefon bilgileri olması lazım

Haklısınız mesafeli satış sözleşmesinde olabilir, eğer doğru numara girdilerse tabi ki. Bakıyorum oraya.
  • Bende de oldu benzer bir durum.Ürünü teslim aldım fakat aynı gün iade ettim.Kod ile gönderdim.Satıcı ürünü teslim almadı.N11 ile bağlantı kurdum..Gerekli süreyi bekleyin dediler.Bu arada kargo yine götürmüş yine teslim almamış firma.Hatta firmayı aradım bize gelmedi dediler.Kargo şu an geri dönmüş gözüküyor ama ben paramı geri aldım.Artık ürün ne olur bilmiyorum.
  • hocam nasıl başka adrese gidiyor onu anlamadım . ürünü alırken seçtiğiniz adres gitmiyor mu satıcıya . yanlış adresi seçmiş olabilir misiniz?
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    kargo şirketinde kayıtlı adres vardır. ordan direk seçmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

kargo şirketinde kayıtlı adres vardır. ordan direk seçmiştir

Aynen kargo şirketi sürat kargo teslim alırken ev adresi giriş yapmış.
  • n11 sürat kargo entegrasyonunda bazı sorunlar var.
    başka adres seçebiliyor.
    ön bilgilendirme formundan firmanın telefonunu alıp firmayı arayıp durumu anlatın.
    bide siz mağaza için evimin adresine yollamış demişsiniz. adamalr sizin ev adresinizi nerden bilsin :D
    sistem de bi hata kargo kampanya kodu girilince sizin seçtiğiniz bazı sokak cadde gibi bilgiler sürat kargo sisteminde yoksa daha yakın bi bilgi çekiyor.
  • Merhaba weewee,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
  • kredi kartına harcama itirazında bulun. hiç n11 ile yada satıcıyla polemiğe girme. bırak onlar düşünsün.
  • kargo şirketleri genelde isim soyisim yazıyor sistemde ilk çıkan adresinize gönderiyor benim de çok başıma geliyor bu.
    adamlar etiketin üzerini okuma zahmetine girmiyorlar sağolsunlar
  • Bana göre N11 kadar sizin de suçunuz var. Anlattıklarınızın hepsini N11 değil sistem otomatik yapıyor. Dolayısıyla siz kontrol etmezseniz sistem otomatik onay verir. Bu doğal bir şeydir.

Şu aşamada N11 hem sizi hem de satıcıyı düşünüyordur. Çünkü N11 sizin anlattıklarınızın doğru olduğunu bilemez. Muhtemelen satıcıya mail atmışlardır cevap bekliyorlardır.

Gelelim satıcıya satıcı sistemde kayıtlı olan adrese kargoyu vermiştir. Ya sistemde adresiniz farklıdır ya da kargo görevlisi isminizi girdiğinizde çıkan ilk adrese yollamıştır. Yani satıcı üzerine düşeni yapmış. Kargoyu yollamış.
    Siz de üzerinize düşeni yapıp kontrol etseydiniz ve müdahale etseydiniz kargo geri dönmeden size yönlendirebilirlerdi. Satıcının numarasını bulmak çok zor değil. Google'a satıcıyı yazın hemen çıkıyor.

Sonuç olarak satıcı tekrar kargolarsa kargo ücreti öder zarar eder. Muhtemelen para iadesi yapılır ama dediğim gibi biraz beklemeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Bana göre N11 kadar sizin de suçunuz var. Anlattıklarınızın hepsini N11 değil sistem otomatik yapıyor. Dolayısıyla siz kontrol etmezseniz sistem otomatik onay verir. Bu doğal bir şeydir.

Şu aşamada N11 hem sizi hem de satıcıyı düşünüyordur. Çünkü N11 sizin anlattıklarınızın doğru olduğunu bilemez. Muhtemelen satıcıya mail atmışlardır cevap bekliyorlardır.

Gelelim satıcıya satıcı sistemde kayıtlı olan adrese kargoyu vermiştir. Ya sistemde adresiniz farklıdır ya da kargo görevlisi isminizi girdiğinizde çıkan ilk adrese yollamıştır. Yani satıcı üzerine düşeni yapmış. Kargoyu yollamış.
    Siz de üzerinize düşeni yapıp kontrol etseydiniz ve müdahale etseydiniz kargo geri dönmeden size yönlendirebilirlerdi. Satıcının numarasını bulmak çok zor değil. Google'a satıcıyı yazın hemen çıkıyor.

Sonuç olarak satıcı tekrar kargolarsa kargo ücreti öder zarar eder. Muhtemelen para iadesi yapılır ama dediğim gibi biraz beklemeniz lazım.

Siz mesajları tam okumadan cevap yazdığınız için beni suçlamışsınız. İş adresimin bir ilçe olduğunu ve mobil bölge olduğunu, haftanın sadece 2 yada 3 günü kargo teslimatı yapıldığını belirteyim. Ben kargomu kontrol ettiğimde şubeye ulaştığını gördüm, ancak mobil gününü bilmediğimden beklemeye başladım. Bu arada şehir merkezi hergün teslimat olduğundan adrese götürüp iade yapmışlar. Tekrar kontrol ettiğimde geri döndüğünü gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.