Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır DH'yi takip ederim ama nadir mesaj yazarım. Bu sefer artık yazacağım dedim: Şu an hp ipaq 514 kullanıyorum ama artık biraz daha bütçeyi ayarlayıp şöyle daha adam akıllı birşey alayım diyorum. E tabi hemen DH'nin ilgili konularına bakmaya başladım. Önceleri P535'e takmıştım, ki 2. el garantililerini de uygun fiyatla bulabiliyordum. Tamam dedim bu bana uyar, herşeyi ok. Sonra HB'de n82 kampanyasını gördüm ve bu sefer de nokia'lara sardım, önce n82, sonra tuş takımının tuhaflığına rağmen n78. son olarak da, wi-fi'dan vazgeçebilirim deyip 6220 classic mi acaba diye düşünmeye başladım. Diğerlerini 2. el alıncaya kadar bunun sıfırını alayım dedim. Ama sonuçta hala tam olarak karar verebilmiş değilim. Aslında BB curve çok hoşuma gidiyor ama onda da bazı özellikler yok ayrıca BIS olayı da cabası. Burada birçok işin erbabı arkadaş var ve bu telefonların çoğunu kullanmış olanlar da var. Siz bana ne tavsiye edersiniz? Yukarıdaki ürünlerden ne tür özellikleri aradığımı görebilirsiniz. Benim için şu an vazgeçilebilir olan özellikler wi-fi; zira zaten ihtiyaç olursa turkcell gprs kullanıyorum 100 mb aylık 3 küsür lira. Neyse mesajı daha fazla uzatmayayım, bütçeyi 400-450 gibi düşünebilirsiniz, siz bu cihazlar ya da benzer özellikteki başka cihazlar arasından hangisini/hangilerini tavsiye ederdiniz?
Hocam fotoğraf ve video çekmek,wlan a bağlanmak istiyorsan n82 Sadece fotoğraf çekmek istiyorsan 6200 classic wi-fi kulanmayacaksan boş boşuna fazla para vermeye gerek yok Gelişmiş müzik özellikleri,wifi,birazda kamera yeterli diyorsan n78.N78in kamerası 6220 ve n82 kadar olmasada çok güzel bi kameraya sahip iyi kareler yakalayabilirsin Zaten her üç telefondada gps ve a-gps özelliği mevcut.
Bana da şu an açıkçası n82 daha uygun gibi geliyor, ama siz sanırım n78 kullanıyorsunuz, ne dersiniz daha kaba n82 yerine kibar n78 daha mı iyi olur?
N82 çok ideal bir telefon. Kamerası ve video kayıt kalitesi N78' den daha iyidir. Ayrıca N78' den daha hızlıdır. Tuşları ve tasarımı hoşunuza giderse alabilirsiniz. Hoşunuza gitmezse N78 veya N79 alabilirsiniz.
n79 almanız daha mantıklı bence
Özellik bakımından N82 ile N79 arasında pek bir fark yok, tuş takımları farklı belirgin olarak. O da güzel telefon ama N82 ideal gibi gözüküyor. Bir de şu anda HP kullanmama rağmen açıkçası Nokia almak istiyorum, belki eski alışkanlıktır ama kullanımda daha rahat ediyorum. Neyse cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım N82 en iyi seçim olacak.