teşekkür hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Namaz kılmanın beyne etkisi (4. sayfa)
-
-
Adam namaz kılmanın beyine olan etkilerini yazmış Yorumlarda eleştirilere bakıyorum devleti yönetiyor sanki
-
puahahahha ne etkısı olacak be küçükken zaten zor gidiyordum
büyüdükce bu kadar erkek niye birbirine dogru eğilip kalkıyor diye düşündüm. zaten sonra bıraktım.
çok boş bir konu ya uzuldum valla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu açan veledin eski konularına baksan nasıl huzurlu olduğunu görürsün hocam. 20 tane sinir ilacı alıp hala intiharı düşünen biri öyle huzurlu yaniquote:
Orijinalden alıntı: Guest-CAC956477
Bu mesaj silindi.
Gerçek namaz nedir hocam yani şuan yanlış mı kılınıyor anlamadım da
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
namaz kılmayan devletler rahat dursa demokrasi diye ortalıkta fink atmasalar dünya böyle olur israil abd rusya çocuk katledermiydi
-
Konuda bariz çarpıtma var. Araştırma ibadet, dua ve meditasyon üzerine. Yani kişi krem peynire tapıyor olup dua ettiğinde de, namaz kıldığında da veya bir ateist meditasyon yaptığında da benzer sonuçların çıktığı araştırmayı "namaz kılmanın" diye sunmak çarpıtmadır. Anca çomar kitleyi kandırırsın bu şekilde. Çünkü onlar başlığa bakar içeriği okumazlar :)
-
Namaz özünde Allaha ibarettir. Illaki bilimsel veya beden sağlığı gibi konulara bağlamaya çalışmayınız. Evet huzur var çünkü allemlerin rabbi Allahın huzurunda secdeye varıyorsun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yani Arapça ve Arapların veya mezheplerin istediği şekilde kılma ve okuma şartı da var mı.
Yoksa ritüellerden veya başka bir dilde ifade etmek işi görüyor mu?
Kerameti Arapça olması Arap Kültürü ile yapılmasında mı .
-
Zaten İslamiyette ki birçok detay Hindistan Hinduizm filan araklanmış ritüellerdir. Kaynak Asya ve Mezopotamya bölgeleri Araplardan önceki Medeniyetlerden derlenmiştir.
-
yok hocam hep "gerçek İslam bu değil" yazarlar ya İslam ülkeleri için, ondan yazdım :)quote:
Orijinalden alıntı: Enes4499Gerçek namaz nedir hocam yani şuan yanlış mı kılınıyor anlamadım da
not: şaka bir yana, namazın da bir standardı yok. her yerde farklı kılınıyor namaz. her yer kafasına göre bi namaz üretmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Ağustos 2020; 9:39:4 >
küçükken annem ve babam beni ve kardeşlerimi zorla her sabah namaza kaldırıyolardı. hasta olsan ona bile iplemiyolar. sabahın köründe insanın kalkıp vücudunu yıkanması, bunu her gün yapması, sağlıklı değil. uyku bir ihtiyaçtır. bu durum, bunu her gün zorla yaptırmak, çocuklarda psikolojik iz bırakıyor.
Şafak vakti öncesi uyanmak şifalıdır ama illa İslami ibadet ve ritüeller için değildir.
Oruç faydalı deniliyor ama İslami Oruç ile alakası yok :) .
Böyle bilimsel gerçekleri çarpıtanlar çoktur.., Çünkü muhtaçlar ki nasıl güncel din olsun....
-
Namaz meditasyon gibi bir şey zaten. Meditasyon yapınca bir süre, beyinde iyileşmeler, değişiklikler olduğu bilimsel olarak kanıtlı. Namaz da böyledir. Çok garip değil.
Herkese gerekli yani namaz ya da meditasyon. İki-üç senedir meditasyon yapıyorum, gerçekten faydaları çok fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 12 Ağustos 2020; 9:52:44 > -
Deve idrarıda şifalı hocam. Afiyet olsunquote:
Orijinalden alıntı: smart1978Şafak vakti öncesi uyanmak şifalıdır ama illa İslami ibadet ve ritüeller için değildir.
Oruç faydalı deniliyor ama İslami Oruç ile alakası yok :) .
Böyle bilimsel gerçekleri çarpıtanlar çoktur.., Çünkü muhtaçlar ki nasıl güncel din olsun....
Neymiş rakı İslam'da yasakmış 455 yılında rakı mı vardı? İslam'a sonradan patch mı geldi nedir bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 12 Ağustos 2020; 11:19:19 >
Namaz aktivitesi başka hangi aktivitilere benziyor bir düşünün ;)
Bu dönemde böyle evet ama zamana takılma bence din ile alakalı bir durum değil gelişmişlik.
Bu önermen doğru olsa idi, lazımlığa sıçıp sokağa döken bir halkın duvarları şahi topları ile yerle bir edilemezdi.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370Neymiş rakı İslam'da yasakmış 455 yılında rakı mı vardı? İslam'a sonradan patch mı geldi nedir bu
Alkol yasak rakıya özel bir yasak yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X