Şimdi Ara

Namaz kılmanın beyne etkisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
10
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

İnanmayabilirsin. Valla zerre umrumda değil. Diğer pekçok kişi kavga eder sana o öyle değil böyle der. Ben kendi ahiretimin peşindeyim. Kendimi kurtarabilirsem ne mutlu bana. Her koyun kendi bacağından asılır.

Ben geçen sene bir kez daha inancımı tazeledim. Geçen yıl öğrendiğim orucun insan sağlığı üzerine faydaları sebebiyle.

"Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi, hücrenin kendisini sindirmesi (autohagy) teziyle 2016'da Nobel Tıp Ödülü'nü kazanmıştır."

Orucun insan vücuduna yaptığı etkisini gösteren, bulan bu kişiye nobel tıp ödülü de vermişler.

Bu da benim dinimin, kitabımın ne kadar doğru olduğunun 2016 daki kanıtıdır. Bir mucizedir Kur-an ve bir eşi benzeri de yazılamamış, yazılamayacaktır.

Alıntıları Göster

Oruç Kuran'dan çok önce var zaten. Sanki bunları Kuran getirmiş gibi konuşuyorsunuz. Namazın benzeri de var. Secde binlerce yıldır olan bir şey zaten. Çin'de binlerce yıl önce detoks yapıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Oruç Kuran'dan çok önce var zaten. Sanki bunları Kuran getirmiş gibi konuşuyorsunuz. Namazın benzeri de var. Secde binlerce yıldır olan bir şey zaten. Çin'de binlerce yıl önce detoks yapıyorlardı.

Alıntıları Göster

Onu da Allah emretmiştir zaten. Orucu sizden önceki ümmetlere de farz kıldık diyor.

Son peygamber ve son kitapta Kur-an.

İnsanoğlu bunun faydasını ancak 2013 yılında keşfedebilmiş.

Oruç zaten vardı, namaz zaten vardı. İyi de Hz. Muhammed gönderilen son peygamberdi zaten. İlk peygamber değil.

Haa yani daha önce de Allah peygamberler gönderdi ve insanları uyardı. Bunu yeni öğrendiysen ne mutlu sana. Yok zaten biliyor idiysen, "oruç zaten vardı yeaaa.." gibi bir cümleye cevap verdiğim için kendimi suçlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Yok ben genel manada Türkiye deki Müslümanlar için dedim ama sen er yada geç diyeceksin belki de demişsin ama illa şu konuda bahsetmiyor olman kifayetsiz.

Dürüstlük Türkiye Müslümanları için yabancı bir kelime sadece ismen bilirler gerisi boş veya çarpık algılar ile doldurulmuştur.

Bilimsel bir ifade olan otofaji ile bilim dışı olan din İslamiyet ile ele alman komik acizane.

Bilim ve din farklıdır derim yıllardır.

Namaz tarihteki yeri İslamiyet e has değildir kadim bilgilerden sadece ufak bir detaydır.

Bak bu arkadaşı örnek alın. Orucun faydası var ama müslümanların orucu farklı diye başladı söze.

Müslümanların tuttuğu orucun da aynı faydayı sağladığını söyledim. Açıkladım. Keşfedilen şeyin adına kadar yazdım. Ki zaten bunu biliyor.

Ama bin dereden su getiriyor. Kabul etmek istemiyor. Kabullenemiyor. Zoruna gidiyor, ağırına gidiyor.

Sonra da kim dürüst, kim değil ahkâm kesiyor burada.

• Islam'in orucu pek faydali degildir cunki su icilmiyor :/ ...

KISA ve NET!

• raver kullanıcısına yanıt
    Kendinizden bahsetmisniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Islam'in orucu pek faydali degildir cunki su icilmiyor :/ ...

KISA ve NET!

Su içilip içilmemesi ile alâkası yok.

Bulunan şey, yani "otofaji" (vücudun zararlı hücreleri sindirip yemesi) için belirlenen açlık süresine uyulmalı. Vucuda kesinlikle bir kalori girişi olmamalı.

Hatta aralıklı oruç diyip çay kahvenin serbest olması sakıncalı çünkü az da olsa çay ve kahve de de kalori bulunmakta. (Burada şekersiz, sade çay ve kahveden bahsediyorum)

Sana cevap olarak yazdım ama amaç diğer okuyan arkadaşların öğrenmesi. Sen zaten biliyorsun, ve bildiğin halde de insanları yanıltmak için elinden geleni yapıyorsun.

Otofaji nedir, ne işe yarar herkes aratıp öğrensin.

• Otofaji de su icildigini once bir ogren ...

Yani Islam da oruclu iken su dahi icilmiyor. Hadde helaya giderken bile fazla su kacmasn yine orucun bozuluyormus :) ...

Sen bu tur detaylari kabul et ve ogren sonra Otofaji de. Gerci Otofaji ile Islami Oruc arasinda farkliliklara degindim...

SU bal gibi alakasi vardir :) ...

Islamiyet tkei bircok ritueller zaten ISlamiyet oncesi kadim bilgilerden derlemedir ...

Konu disi olsa da sana ibretlik ayni analojik ornek vereyim : SIRAT KOPRUSU ifadesi de Zerdusluk Dininden gelmedir :) . Daha nice detaylar vardir :) ...

Sen once bir karar ver : Araplarin Resul ifadesiyle mi Farsilerin Peygamber ifadesi mi daha guncel dilde kullaniliyor :) ...

O kadar cok detay var ki ...

Namaz kilmadaki amac kadim rituellerden alinmasidir ... Ama Islamiyet te yozlasmistir degismistir ritueller bilhassa Mezhepler cogaldikca ... Hatta gunumuzde her ulke farkli inaniyor ve uyguluyor...

Bazilari 5 vakit bazilari 3 vakit... Bazilari hic kilmaz ...

Kerameti Arapca kelimelerin de okunmasi ve Islamiyet ten diye belirlemis rituelleri de hareketleri de yapmak kadin ve erkek farkli sekillerde hatta Mezheplerce de farkli kilinmasi nedendir :) ?

Cay gibi tercihler Arakli Oruc kavramini zedelemez... Arakli ORuc adiyla alkolu abartani da katabilir senin mantikla :) ... Gerci gunumuzde orucu karisiyla vs acanlar da var oldugu bir ulkede veya dunyada neyin detayi ile genellemek istiyorsun ? ...

• Doğal uyuşturucudur bir başladın mı bırakması zordur günde beş vakit sünnetlerle kılarsan zombie ye dönüşmen muhtemeldir .

• smart1978 kullanıcısına yanıt

https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2016/press-release//

Bak adım adım, tarihiyle birlikte anlatıyor. Neresinde otofaji'de su kullanıldığı yazıyor, bul da göster bana.

Otofaji uzun süren açıkta vücudun atık maddelerini enerjiye dönüştürmek amaçlı kendi kendini yemesidir.

Açlık süresi boyunca su içseniz de, içmeseniz de..!

Tekrar ediyorum, su içsenizde içmeseniz de vucut otofajiye girer ve hücre içi atıkları sindirmeye başlar.

Diğer konulara girmeyeceğim, herkesin inancı kendini bağlar. Umrumda değil neye inandığın. Ama burada ki bilimsel gerçek hakkında millete yalan söylemene göz yummam. 

• quote:

Orijinalden alıntı: zorro170

Doğal uyuşturucudur bir başladın mı bırakması zordur günde beş vakit sünnetlerle kılarsan zombie ye dönüşmen muhtemeldir .

daha ne istiyorsun dış ticaret açığı olmuyor,ithalat yapmıyoruz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 30 Eylül 2020; 18:35:42 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.