Şimdi Ara

Namaz kılmanın beyne etkisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
10
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakkı ile eda edebiliyorsak çok şey kattığına eminim.

• Hala böyle konular açılıyormuş demek. Eski zamanda duyardık bunları televizyonda. Hiç ilerleme olmamış.

Böyle konularla zaten din propagandası yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

Aslında eskiden çok eskiden ciddi islam alimleri vardı bir çok alanda öncülük ettiler.

Ama tabi ki her dönemde olduğu gibi şuan dini kullanan insanlar aslında dinden soğutuyor.

Namaz kılmayı bir çok şeyle bağdaştırabilirsin yoga v.s v.s

Neticede hobi olarak gördüğün şeyleri de yaptığında beynin aynı tepkileri veriyor bunun tam olarak namazla ilgisi yok.

Yinede ben bir yaratıcıya inanmayı ve ona erişebileceğimi düşündüğüm eylemleri yapmaktan keyif alıyorum bu beni mutlu ediyor.

bunun beni mutlu etmesi bu konuda mutlu olmayan insanları neden bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum.

Saldırmayıp konu içeriğiyle ilgilendiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu devirde okuduğunu anlayan insan sayısı cidden az.Şimdi konuda bilimsel içerikle ilgilenen yok ki.Ben Namaz diyince içeriğe bakmadan direk saldırıyorlar.Açıp kaynağı okuma zahmetine girseler orda meditasyon ve tüm dinlerdeki ibadetler denmiş.Sen Hristiyansan pazar ayini anla yani.O sana kalmış.Ayrıca diğer aktiviteler spor,hobiler vs bu etkileri yapmaz anlamını nasıl çıkartıyorsunuz hayret ediyorumNamaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi Tutan mı var kardeşim.Bunu da yap onu da yap.Ne kadar çok serotonin o kadar fayda.

Bu konuda "Namaz" yerine sadece meditasyon ifadesi yer alsaydı saldıranlar güzel konu yazıp geçecekti.Hatta konunun bu kadar mesaj almasının sebebi de Namaz kelimesinden kaynaklı.Bu forumda bilimsel konular rağbet görmez.3-5 kişi anca yazar sanıyordum.Bak sen şu işe Namaz kılmanın beyne etkisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 14 Ağustos 2020; 12:41:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cerade kullanıcısına yanıt
    Olabilir Hocam,

Buradaki sorun tamamen kutuplaşma. Yazık yani islam birliği temsil eder birliği öğütler namazda islamın bir şartıdır.

Bu gün burada namaza saldıranlar hiç mi hayatlarında bayram namazına gitmedi hiç mi cumaya gitmedi?

Gitmedilerse bilmedikleri bir konu için yorum yapmaları çok saçma. Gittlersede sırf muhalefet olmak için kendilerini yakmaları daha saçma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dini biraktigimdan beri ve arastirip yorumladigimdan beridir islerim rast gidiyor, salak gibiydim 15 20 li yaslarda.sonra kadinlarin sunnet edilmesi hadisine rastladim ve arastirmaya basladikca sapik bir ruh gordum. ahzap 37 de uvey oglunun karisini beceren bir ruhtan bahsediyordu, ahzap 50 51 52 53 de akrabalarini beceren. ve cariyelerini pazara goturup satip yenisini alan bir ruh. 5 senem bosa gitti cahil ailem yuzundenhele maide 33 tevbe 5 muhammet 4 enfal 12 de inanmayanlarin kafalarini kollarini ellerini kesin ayetlerini gorunce yok dedim hatali basilmis bu kitap , baska kitaplara da baktim. hepsi ayni.... biz kitabi iyi bayramlar hayirli cimalar mesajlarindan ibaret sanmisiz. insanligi dine baglamisiz.... ama isin gercegi oyle degilmmis..namaz, askerdeki gibi kendinden olanlar ile olmayanlari tespit etmek maksatli. oruc , kiyafetler vs... ozellikle zekat konusu eger kendilerinden isen para verip yani emegini verip onlardan oldugunu ispatlaman maksatli. fetos lerde de ayni diger tarikatlardada... sunnet bile kendilerinden olup olmadigini isaretlemek icin. bilincimizi arap tarzi bios yuklemis olabiliriz ama secim her zaman elimizde olacak. sonra uzak kuantum mekanigi bioloji genetik okumaya basladim.tavsiye edecegim kanallar youyb DIAMOND TEMA .. arastiranlar kitap veya youtube da nice kanallar var..

Edit: namaz kılanların hep başarılı olduğunu sanıyordum, yıllar sonra soruları çaldıklarını öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 14 Ağustos 2020; 13:49:5 >

• İlla kaşıyonuz demi ! Bak tepemi attırma sapık gibi rezil ithamlarını kendine sakla.O mesajı hakaretlerden arındırıp düzenle 1 saat sonra aynısını görürsem direk cimere bildirecem.Hatta ibret olsun diye direk savcılığa dilekçe yazıp foto atacam.İyice zıvanadan çıktınız.

Hakaret suçu, TCK md. 125-131 arasında şerefe karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiştir. Hakaret suçu iki farklı şekilde işlenebilir: a-) Belli somut bir durum ve olgunun isnat edilmesi suretiyle kişinin şeref ve saygınlığının zedelenmesi, b-) Genel ve soyut nitelikteki söz ve davranışlarla kişinin değersizleştirilmesi, rencide edilmesi. Hakaret suçu doğrudan kişinin birey olmaktan kaynaklanan kişilik haklarına saldırıdır. Hakaret suçu ile sosyal bir kavram olan “şeref” ve kişinin özsaygısı korunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 14 Ağustos 2020; 13:6:47 >
  • Ahzap 52

Bundan sonra artık (başka) kadınlar (alman) ve güzellikleri hoşuna gitse de bunları başkalarıyla değiştirmen [4] sana helal olmaz. Ancak elinin sahip olduğu (cariye)ler müstesna. Allah her şeyi gözetmektedir.*

Ahzap 50

Ey Peygamber, mehirlerini verdiğin eşlerini ve Allah'ın ganimet olarak sana ihsan ettiği ve senin de temellük ettiğin cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin, seninle beraber yurdundan göçen kızlarını helal ettik sana. Bir de inanan bir kadın, kendisini Peygambere bağışlar da Peygamber de dilediği takdirde onu nikahla almak isterse bu, yalnız sana helaldir, başka inananlara değil. Sana bir güçlük olmasın diye onlara, eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında ne farz ettiğimizi de gerçekten bildirdik ve Allah, suçları örter, rahimdir.

Ahzap 37 Allah'ın nimet verdiği ve senin de nimetlendirdiğin kimseye: "Eşini bırakma, Allah'tan sakın" diyor, Allah'ın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordun. İnsanlardan çekiniyordun; oysa Allah'tan çekinmen daha uygundu. Sonunda Zeyd eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik, ki evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin. Allah'ın buyruğu yerine gelecektir.

Tevbe 5 Haram aylar çıkınca sizinle savaşan müşrikleri bulduğunuz yerde öldürünüz; onları yakalayınız; onları hapsediniz ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyiniz. Eğer tövbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse, artık onları serbest bırakınız. Allah affedendir; merhamet edendir.

Maide 33 Allah'a ve Resulüne savaş açanlarla yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara.

Enfal 12 Rabbin meleklere vahyetmişti ki: 'Şüphesiz ben sizinleyim, iman edenlere sağlamlık katın, inkâr edenlerin kalblerine amansız bir korku salacağım. Öyleyse (ey müslümanlar,) vurun boyunlarının üstüne, vurun onların bütün parmaklarına.'

Dinimizi Türkçe mealden öğrenelim lütfen. Türk Türkçe konuşandır ne mutlu türküm diyene. Ortaokulu imam hatipte okudum ben..

• Evet doğu toplumları senin gibi götüyle düşünmeye başlayalı gerilediler.

• :@KLAVYE@ Peki sen bilirsin.3-4 ay sonra savcılıktan bildirim gelir.Bu forumdan sadece bir kişiyi şikayet ettim ikincisi de sen olacan.Konuda senin gibi bir daha vardı.O geri adım attı üstünü kapattım.Kabak senin başına patladı üzgünüm.Korona olmasa bizzat savcılığa gidip verirdim ama neyseki Cimer bu işlerle gerçekten ilgileniyor.

Namaz kılmanın beyne etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 14 Ağustos 2020; 14:15:46 >
  • Ayetleri Türkçe olarak incelerseniz, daha iyi olacak, yoksa anlamadığın bir dilde sürekli okumak, sarhoşun namazı gibi. Okumanı araştırmanı istemez bu sistem. Tam tersini yap ve oku araştır. Edip Yüksel, ihsan eliaçık,kanserden vefat eden en profesörü, ingilizce kaynaklar, Tevrat. İncil deki tarihi akış, mitholoji önce Yunan sonra mısır.

Tabi sen de bu örgütünlerin maklübesine kaşık atmadıysan...yada herhangi bir tarikata üye isen savunucu olman gayet normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

Ayetleri Türkçe olarak incelerseniz, daha iyi olacak, yoksa anlamadığın bir dilde sürekli okumak, sarhoşun namazı gibi. Okumanı araştırmanı istemez bu sistem. Tam tersini yap ve oku araştır. Edip Yüksel, ihsan eliaçık,kanserden vefat eden en profesörü, ingilizce kaynaklar, Tevrat. İncil deki tarihi akış, mitholoji önce Yunan sonra mısır.

Tabi sen de bu örgütünlerin maklübesine kaşık atmadıysan...yada herhangi bir tarikata üye isen savunucu olman gayet normal.

Konuş konuş dök eteğindekileri.Şimdi de şahsıma fetöcu diyorsun.Bak o hakaret maddelerini oku.Bir şey isnat ediyorsan kanıtlaman lazım yoksa kişinin saygınlığına saldırıdan dolayı ceza alıyorsun.Ben sana mesela kandilde pilava kaşık mı sallıyon diyerek pkk lı imasında bulunup kanıtlayamazsam yapıştırıyorlar cezayı.Bu seferde şahs hakaretten bildirimde bulunayım.Herif konuştukça iyice batırıyor Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 14 Ağustos 2020; 14:49:13 >

• arapaşığı A kullanıcısına yanıt

Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi Namaz kılmanın beyne etkisi 

Şikayet metninde MENSUBU OLDUĞUM GRUBA demişssin, onu düzelt bence, hatta çık gruptan,uzaklaş ve kaç. Gençsin. Ömrünü ve emeğini çalacaklar

dinler bir arap geleneğidir kimseye hiçbir fayda sağlamaz hatta zararı vardır faydası yoktur öyleki konuşulacak bir konu bile değildir avrupada 50 yıldır belkide 100 yıldır kilise inşaatı yoktur kiliselere giden bile yoktur birçok ülke bilim ve teknoloji ile uğraşmaktadır teknoloji üretip teknoloji satmanın peşindedir iyi bir insan olmanında dinlerle bir alakası yoktur türklerle araplarında bir bağlantısı yoktur ne varki 7.asırda atalarımızı keserek analarımızı cariye yaparak zorla müslüman yapmışlardır kuteybe bin müslim denilen bir şerefsiz türk katliamı yapmıştır ve dinlerden ve araplardan tiksiniyorum bu kadar

• Haklisin kardeşim ben biliyordum zaten einstein'in gizli müslüman olduğunu.

• Önceden namaz kılar iyi olmaya çalışırdım ama hep ezildim dışlandım, baktım din adı altında parsayı götürüyorlar herşeyi bıraktım ve şimdi daha iyi bir düzenim var iyi değil düzen biri oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roman_Gladius -- 14 Ağustos 2020; 17:42:56 >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

Tevfislere bakmak lazım. Ayrıca ayetler tekil olarak yorumlanmamalı, bazen çok önceki ayetlere bazen 1 sonraki ayete bakmak gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Tevfislere bakmak lazım. Ayrıca ayetler tekil olarak yorumlanmamalı, bazen çok önceki ayetlere bazen 1 sonraki ayete bakmak gerekebilir.

Bazılarına gök yarılsa ortadan melekler inse yemeklerine uyuşturucu atıldığını veya şizofreni olduklarını söylerler. Aynı geçmişte kendilerine apaçık mucizeler geldiği zaman "Bu, aşikâr bir büyüden başkası değildir." diyenler gibi. Devir değişti, söylenen mazeretlerin cinsi değişti ama hala aynı inkar aynı inkar. Allah hidayet vermedikçe napsan boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 14 Ağustos 2020; 18:52:14 >
  • Psikiyatrik rahatsızlıklarda hlisünastonlar ses görüntüler titremeler aşırı cinsellik veya olmaması, şüphecilik saldırgan hareketler gibi belirtiler sayesinde hastalar teşhis ediliyor. Antipsikotiklerinn1950 lerden sonra keşfiyle sesler görüntüler ve mehtilik peygamberlik son bulmuş, hastalar topluma kazandırılmıştır.
    Bipolar
    Psikotik bozukluk
    Şizofreni
    Şizo form bozukluk
    Kimyasalların verdiği geçici psikotik bozukluklar..
    Paylaşımlı psikotik bozukluk.(çevresini de inandırıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 14 Ağustos 2020; 20:36:24 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.