|
Namaz kılmanın beyne etkisi (5. sayfa)
-
-
Namaz kılan ülkeler daha zeki zaten ve hiperaktifler ama ders çalışmıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9AAlkol yasak rakıya özel bir yasak yok.
Alıntıları Göster455 alkol var mıydı ya? Cahilliği mı bağışlayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Prof. Ali Erdemir desem kim bilecek mi acaba. Adam sürtünme kuvvetini sıfırlıyor destek bulamıyor Amerikaya yerleşiyor, bazı insanlarda hala din şöyle böyle diye saçma salak konuşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 23 Kasım 2020; 10:8:48 > -
Yoga ve çikolata ikilisi ile hormonel ve beyin gelişimi olarak bunun on katını elde edebiliriz ne yapalım çikolataya mi tapalım şimdi anlamadım?
Ne yani şimdi sevişirken de 1. Madde tamamen gerçekleşiyor 2. Madde yi hiç söylemiyorum zaten fazlası var eksiği yok.
3. Maddeye gelirsek dopamin ve serotonin sadece artmakla kalmaz tavan yapar. Yani şimdi bilemedim çok kararsizim. Bu araştırmanın aynı versiyonunu cinsellik içinde geçerli olduğunu ve cook daha fazla bilimsel veri olduğunu bildiğimize göre ve cinselliğin imam nikahı ile sınırlı olduğunu düşünürsek ama 4 e kadar serbestesinin de anayasal olarak yasak olduğunu göz önünde bulundurursak ben bu işin içinden çıkamadım valla.
Haklı olarak insan daha zevkli olana yönelmek istiyor ama bilemedim ahahah.
Allah için bu neyin konusu ya sanki,beynin iflahini şey etse namaz kılmayıp dua etmeyecek mi insanlar? Amacı anlamak güç.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370455 alkol var mıydı ya? Cahilliği mı bağışlayın
Alıntıları GösterVardı tabiki milatdan önce bile şimdiki Irak bölgesinde bira vardı ve bira tanrısı vardı.
Antik yunanlarda şarap vardı Dionysus şarap tanrıları
Ayrıca islam dini 600 yılında ortaya çıkıyor hz muhammedin kendisi 570 yılında doğuyor.
Bazı kişilerin anlattığı gibi çok eski bir tarih değil hristiyanlık ve judaizm'e kıyasla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 12 Ağustos 2020; 13:12:6 >
Pireyi öldürmek için mahalleyi yakmaya benziyor ama namaz önemli elbette. Bilim ve bira ile
-
O senin dediğin sporla alakalı birşey olmasın sakın.Namaz kılmakta bir nevi spor gibi birşey oluyor.Eğiliyosun kalkıyosun düşünüyosun vicudunu hareket ettiriyosun yani.Onu yerine günlük 1 saat adam akıllı sporunu yap gene aynı değerleri kazanır bir insan.Spor yapmak kişiyi geliştir.Hem ruhen hemde bedenenen.Spor yapmak sağlıktır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bknz: Koronada bana bişey Olmazcıların durumları
quote:
Orijinalden alıntı: smart1978Şafak vakti öncesi uyanmak şifalıdır ama illa İslami ibadet ve ritüeller için değildir.
Oruç faydalı deniliyor ama İslami Oruç ile alakası yok :) .
Böyle bilimsel gerçekleri çarpıtanlar çoktur.., Çünkü muhtaçlar ki nasıl güncel din olsun....
Bak nasılda çarpıtıyor. Asıl sen çarpıtıyorsun. Aç bir oku önce. Öğren de sonra gel buraya yorum yap.
Japon bilim adamın yaptığı araştırma, vücuda uzun süreli kalori alımını kestiğinizde. 14-16 saat ve fazlası gibi.
Vücudunuzda bir mucize gerçekleşiyor. Bunun adına da otofaji demişler.
Ve bu mucizeyi, müslümanlar yüzyıllardır yaşıyor. Çağımızda bunun adına otofaji denmektedir.
Biz oruç tutarken bukadar süre kalori alımı yapmadığımız için, bilimin bulduğu otofajinin bütün faydalarından yararlanmış oluyoruz.
Gerisi lâfı güzaf.
Merak edenler otofaji nedir araştırsın, kaç saat açlıktan sonra vücutta ne gibi değişimler oluyor öğrensin.
Ben bir önceki mesajımda da yazdım. Kimsenin müslüman olup olmaması umrumda olmaz. İsterseniz pudinge tapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunu yazmaya gelmiştim.
İslamcı adam Prefrontal cortex falan biliyor.
Cerade nickli üye, şu yazdıklarınla kanıtladığın tek şey başarının ne olduğunu bilmemen ve iq skorunun neyi ifade ettiğini anlammamış olmandır.
Başarılı olmak demek zengin ve ünlü olmak demek değildir. Başarı demek düzenli ve sürekli bir şekilde hayatta beklentilerini elde edebilme yetindir.
IQ skoru ise neden sonuç ilişkisi kurabilmen ve çözüm üretebilmeni temel alan bir zeka sınıflandırma ölçeğidir.
Ben sana inananların iq'su yüksek olamaz demedim. Toplumda inanç faktörüne göre ortalamalar aldığımızda daha düşük bir iq skoru gördüğümüzden bahsettim. Bu araştırmanın bir genelleme olup olmadığını sorumuşsun. Evet bu bir genelleme. Ve bir din de genele hitap eder. Birkaç şahsiyetin başarısı ve zekası geneli çok ilgilendirmez.
"Siz yüksek iq luların inanmadığını dolayısıyla bu yüzden başarılı olduklarını savunuyorsunuz." Gibi bir cümle kurmuşsun. Bence anlatmak istediklerimi hiç anlamamışsın. Ben yüksek IQ'luların inanmadığını ve başarılı olduklarını savunmuyorum. Benim savunduğum şey inanmayan insanların genel olarak daha zeki oldukları. Bunu çok basit olarak neden sonuç kurabilme yeteneklerindeki artışa bağlayabiliriz.
Ayrıca attığım grafiklere bakacak olursan Yahudilerde genel olarak inanmayanlardan yüksek bir iq ortalaması bulunduğunu göreceksin. Bu zekanın genetik ve etnik faktörlerden daha çok etkilenmesinden kaynaklanmaktadır. Fakat inanmayan insanlardaki IQ skoru ortalamasındaki artış genetik nedenlerden olmamaktadır. Bu artış IQ skoru yüksek insanların inanmamayı tercih etmesindendir.
İnanan insanlardaki iq skoru ortalamasındaki düşüş ise tercihlerini belirli bir neden sonuç ilişkisi yürütmeden yapmalarından kaynaklanmaktadır. Buna tercih denebilir mi bilmiyorum fakat içinde bulundukları dinden çıkacak zekaya sahip olmadıklarından o dine inanmaya devam ettiklerini öne sürebiliriz.
-
Carpitan sensin :) . Islamiyetinkinde su dahi icilmiyor. Sadece su icilmemeis uzerine odaklan hak vereceksin :) .
Gerci Islamiyet deki bircok bilgi o cagin kadim bilgilerindne alinmadir :) .
Yani Islamiyet onceki medeniyetler baya bir mevcuttu. Inanmazsan veya bilmezsen istersen inandigin Kur'an-i Kerim'de gunumuzden de gelismis medeniyetlere atifta yapilmaktadir ki bircogu helak olmustur. Sadece Lut Kavmi filan degil :) ...
Dediklerinin fazlasini biliyorum merak etme :) ....
-
1. "IQ skoru ise neden sonuç ilişkisi kurabilmen ve çözüm üretebilmeni temel alan bir zeka sınıflandırma ölçeğidir."
"Başarılı olmak demek zengin ve ünlü olmak demek değildir. Başarı demek düzenli ve sürekli bir şekilde hayatta beklentilerini elde edebilme yetindir."
İq nun tanımına bir itirazım yok zaten.Attığın tablonun birinde Almanya,Japonya ve inançsızlık oranı karşılaştırılıyor.Sonra da diyorsun ki başarılı olmak zengin olmak ünlü olmak değildir.O zaman o tabloda gelişmiş ülkelerin ne işi var ? Herkes iq deyince başarı dolayısıyla zenginlik, icatlar felan bekler.Şu konuda bile kaç kez İslam ülkeleri niye bu halde diye yorumlar yazıldı.Senin başarı tanımınla kimse ilgilenmiyor.Herkes benim dediğim başarı tanımına bakıyor.
2. Başarıyı,gelişmişliği sadece iq ile ilişkilendirmek çok sığ bir bakış açısı.Başarı dediğimiz şey tüm doğruların bileşkesidir.Bugün o gelişmiş ülkeler başarılarını sadece iq ya mı borçlular ? Doğru zaman,doğru yer, doğru eğitim, doğru sosyal yapı, doğru kanunlar vs vs.İşte bir sürü doğru bir araya gelince başarı dediğimiz şey ortaya çıkıyor.
3.Kusura bakma ama bu tablolar zaten bir kıymet ifade etmiyor ayrıyeten bir çok farklı koldan yanlışlanabilen şeyler diyorsun.Yüzeysel bir yaklaşımın var.Bak 2.maddede daha derine inip başarıyı etkileyen faktörlere girdim mesela.Derinlere girdikçe işler değişiyor.Bu öyle iki tabloyla açıklanabilecek bir mesele değil.
"Buna tercih denebilir mi bilmiyorum fakat içinde bulundukları dinden çıkacak zekaya sahip olmadıklarından o dine inanmaya devam ettiklerini öne sürebiliriz."
Ayrıca dinden çıkmak için yeterli zekaya sahip değiller diyorsun ama attığın tabloda yahudiler birinci çıkıyor.Yaratıcıya inananlar zeki değils bunlar niye birinci ? Zeki iseler niye dinden çıkmıyorlar ? Onların ki genetik demişin.Burda iq nun kaynağını tartışmıyoruz.Kaçamak cevap vermişin.Her söylediğin birbiri ile çelişiyor.Orda yahudilerin birinci çıkması bile iq su yüksek olanların bir dine inanamayacağı tezini çürütüyor.İstisnası felan yok bu işin.Derdin iq ise onlarda da iq var.Demek ki inanıp inanmamak iq ile ilişkili değil.İq ile ilişkili olsaydı bir tane bile çok başarılı olup inanan bir zatın olmaması gerekirdi.
Sonuç olarak herkes görmek istediğini görüyor.Kesin olan şey şu ki böyle yüzeysel araştırmalarla bir sonuca varamazsınız.Ülkelerin gelişmişliği konusu psikoloji,eğitim bilimi,sosyoloji,hukuk vs bir sürü alanla incelenmesi gereken derin bir konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Ağustos 2020; 18:56:52 >
-
Bu saçmalıklar 90 lı yıllarda kaldı sanıyordum.
Çok yüzeysel yaklaşıyorsun diyorsun. Sanırım seni tatmin etmek için dünyada yaşayan her bir insanı tek tek incelememiz gerek. Bir çocuk gibi tartışıyorsun.
Yahudilerin etnik bir nedenden yüksek iq ya sahip olduğunu sana açıkladım. Ama bu açıklamayı bir milyon kez yapsam bile neden inanmayanlardan daha yüksek iq ortalamasına sahip olduklarını anlamayacak gibisin.
"Sonuç olarak herkes görmek istediğini görüyor.Kesin olan şey şu ki böyle yüzeysel araştırmalarla bir sonuca varamazsınız." demişsin. Bence bu ifaden senin için çok doğru. Konuda bahsettiğin ibadet araştırmalarında istediğini görüyor istemediğini görmüyorsun. Bu araştırmaların yanında bir de satranç oynamanın, puzzle çözmenin, resim çizmenin beyin üzerindeki etkilerini de araştırmanı tavsiye ederim.
Bu aktivitelerin herhangi bir dini ibadetten daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Ve bildiğim kadarı ile islam dininde resim çizmek gibi şeyler günah ya da mekruhtu.
-
Namaz dinin direği değildir. Burayı es geç. Namazdan önce çok konu var. Sizi kim kandırdı bilmiyorum ama iyi kandırmışlar. Az Kuran okuyun...
Sen neyin konusundan bahsediyorsun? Namaz bir kere müminin hayatında en çok vakit ayırdığı ve farz tutulan bir ibadet. Günde 5 vakit farz ayda 150 vakit yapar. Gelmiş bana burada boş boş konuşuyor. Sen ahirette ilk namazdan sorguya çekileceksin. Orada ben iyi insandım ama namaz kılmıyordum mu diyeceksin? Orada beni tekrar dünyaya gönderin bana 1 gün daha zaman verin aralıksız namaz kılmak, borçlarımı ödemek istiyorum diye yalvaracaksın. Diğer konulara gelmeden sen namaz kısmından geçemezsen, zaten o sınavdan kaldın demektir. Bu aynı matematik yapmadan tıp kazanabilir miyim? Demek gibi bir şey. Diğer dersleri full bile yapsan kazanamazsın. Muhtemelen yaşın 15 falan. Boş boş sallıyorsun buralarda. Komik duruma düşüyorsun haberin olsun.
hiç böyle bir şey beklemiyordum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X